Recept; 10 portioner

1 kg torkade gula ärter
1 rimmad fläsklägg
2 morötter
2 gula lökar
2 tsk färsk timjan
1 lagerblad
skånsk + grov fransk senap till servering

Gör så här;

Dagen före: Skölj ärterna i durkslag och blötlägg dem i kallt vatten i en stor bunke. Låt stå i 12 timmar eller över natten.

Dagen efter: Plocka bort skal som flyter upp och byt gärna vatten. Slå av vattnet och spola ärterna igen i durkslag.

Lägg fläskläggen i en stor, tjockbottnad gryta tillsammans med skalade morötter och lökar.

Häll i ärterna och fyll på med kallt vatten så att de och läggen täcks.

Koka upp, skumma av och låt soppan sjuda under lock i cirka en och en halv timme. Vissa ärter är hårda, de kan kokas längre.

Ta upp lägg, lagerblad, lök och morötter, Vispa soppan så att tomma skal flyter upp och kan avlägsnas med hålslev.

Servera soppan med läggen skuren i tunna skivor servera med grovkorning fransk.

😍👌

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments