Hejhej!

Idag har vi haft temadag i skolan och den var så bra! Själva temat var Self Management, så vi fick lära oss att ta hand oss själva!

Dagen började med att vi fick lyssna på en kille som berättade om sin dotter, som tyvärr hade knarkat ihjäl sig! Hemskt! Poängen han ville förmedla var att man ska våga stå emot grupptryck, det kan kosta dig livet annars!

Efter det så fick vi lyssna på en föreläsning om mindfulness, där vi fick lära oss att vi kan forma vår hjärna och själva välja om vi ska låta de positiva eller negativa sakerna styra i vårt liv. Här fick vi också uppmaningen att göra saker för vår egen skull och inte för att tillfredsställa andra, vilket jag tycker är så viktigt!

Dagen avslutades med en föreläsning om hur man skapar värdefulla kontakter med andra människor. Här lärde vi oss att först och främst spela på den planhalvan vi kan kontrollera, och inte stanna på den sidan vi inte har någon makt över. Sedan fick vi lära oss att skilja på tankar och känslor, fakta och tolkning, strategi och behov och sist men inte minst skillnaden mellan att vara tydlig med sina önskemål kontra att vara otydlig med dem och konsekvenserna av det.

Så en sammanfattning av dagen är att vi fick lära oss vikten av att älska oss själva och ta hand om oss själva, vilket är otroligt viktigt i dagens samhälle! Faktum är att jag "gifte mig" med mig själv häromveckan, inte för att jag är självgod men för att jag väljer att älska mig själv också! Men jag är ändå otroligt tacksam att skolan ordnade denna dagen för den har gett mig väldigt mycket!

Hur gör ni för att ta hand om er själva och skämma bort er själva? Skriv och berätta i kommentarerna!

Ta hand om er! (Och jag menar det verkligen)

Q Em

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Tjoo vänner!

Fick en hemsk nyhet idag. Min crush ska förmodligen byta skola nästa vecka! (Eller kanske efter lovet, det verkar mer troligt nu när jag tänker efter). Vet inte vart eller så, men jag vet att jag inte vill förlora honom. Problemet är att vi pratar inte direkt med varandra nu, så vet inte vad jag ska göra. Vi har gått i samma klass denna terminen bara.

Men nu behöver jag er hjälp! För nåt måste göras, men vad? Ska jag gå fram till honom när han är själv och bara "Hörde att du ska byta skola, det hade varit kul om vi kunde hålla kontakten?" Eller ska jag göra lite research och hitta hans Snapchat själv och sen lägga till han när han har bytt? Eller vad hade ni gjort? Kommentera era bästa tips! Behöver verkligen all hjälp jag kan få för jag är lite mesig av mig😂 (Låter som världens största problem när jag skriver, men jag lovar, det finns värre saker! Tror jag...)

Men ni får ha det bra! Puss❤️

Q Em

Likes

Comments

Haj haj👋🏼

Jag har typ blivit jätteuppmärksam sen jag började blogga. Jag vet att jag knappt har gjort det en vecka men ändå! Jag är mer uppmärksam på vad som händer runt mig, inte på ett dåligt, pressande "Allt måste vara perfekt" sätt, utan på ett bra sätt. Idag hade jag egentligen tänkt skriva om hur snäll busschaufför som körde imorse, hur fint det var på åkern vid skolan, hur glad jag blev när jag fick tillbaka ett prov som inte alls kändes bra men jag hade ändå fått A på det, att jag blev ännu gladare när mamma bjöd på muffins för jag var så duktig (det är dem som är på bilden) eller att jag blev väldigt glad över att optikern hittade vad som var fel med mina ögon.

Men så blir det inte. Istället kommer jag lägga min energi på att berätta för er om vilka idioter som finns. Jag tänker börja med att säga att jag brukar verkligen inte klaga med nu måste jag. När jag hoppar på bussen hem så sitter där en jättesöt kille på ett par säten framför mig. Vi åker ett par hållplatser till innan ett gäng killar hoppar på och börjar prata med den första killen. Det verkar som om de är jättebra vänner. Men sen hoppar den första killen av, och dörrarna hinner knappt stängas innan kill-gänget börjar snacka skit om den första killen. De säger riktigt elaka saker, ett tag gick konversationen såhär: "Såg ni så mycket finnar han hade i pannan?" "Ja, helt gula oxå" "Det är nog därför hans tjej gjorde slut" "Ja! För inte vill hon väl att hans finnar spricker på henne när de pussas haha" Och de pratar riktigt högt också, hela bussen hör men INGEN säger något. Alla, inklusive mig (jag skäms) sitter bara och tittar på tills det är vår tur att hoppa av. Vi bara sitter där och låter det ske.

Jag har själv varit mobbad och jag hoppades verkligen att någon skulle hjälpa mig. Men varför hjälpte jag då inte denna killen som tror han har bra vänner fast de egentligen snackar skit om honom när han inte hör?

Jag hoppas iallafall att någon berättar för killarna att de kommer må mycket bättre om de lyfter upp folk istället för att trycka ner dem! Och så hoppas jag att ni har så pass mycket civilkurage så att ni hade vågat säga till! Berätta gärna i kommentarerna om vad ni har stött på för idioter på sista tiden!

Det var iallafall skönt att skriva av sig! Brukar egentligen avreagera mig genom att träna, men har inte möjlighet till det idag för jag är fortfarande förkyld. Men det är skönt att veta att det hjälper att skriva också!

Ha det bra!

Q Em

Likes

Comments

Hallojs!

Vi har bott hos mormor och morfar i typ ett halvår nu, för mamma och pappa skilde sig och vi bodde hos mormor och morfar i väntan på att vi skulle få tillträde till lägenheten. Igår var allt så pass färdigt så vi kunde flytta in. Det betyder att inatt var första natten på flera månader som jag fick sova själv, i mitt egna rum, och jag tyckte det skulle bli jätteskönt! Men sen när jag faktiskt skulle sova så gick det inte. Jag hörde inte mammas snarkningar bredvid mig och vinden ven på ett konstigt sätt i balkongen utanför. Jag låg där och försökte sova men det gick verkligen inte. Till sist började jag tänka på en kille jag har gillat ett tag, och jag föreställde mig hur han kom till lägenheten och kramade om mig. Och då. Då blev jag så pass lugn så jag kunde somna.

Jag vaknade till vid sextiden på morgonen igen när jag hörde att mamma gick. Nu var jag alltså helt ensam i denna nästan helt främmande lägenheten som aldrig blev helt tyst. Jag började få uppstötningar (jag får det ibland när jag är väldigt orolig/känner ångest) men så började jag tänka på denna killen igen och gissa om jag kunde somna om? Såklart jag kunde.

Min poäng med denna utläggningen är: hur kan en kille som knappt vet att jag existerar ha så stor betydelse för mig? Hur kan han få mig att känna mig så trygg fast vi knappt har pratat?

Jag känner mig på riktigt mesig, för jag vill verkligen trivas i denna lägenheten utan att behöva fantisera om en kille för att känna mig lugn här! Så jag undrar hur ni brukar göra när ni behöver bli lugna? Kommentera era bästa tips!

Kram

Q Em

Likes

Comments

Halloj mina vänner!

Som ni vet så ligger jag hemma och är sjuk, så har roat mig med att skriva en liten historia. Jag brukar fantisera ihop en massa saker i mitt huvud när jag har tråkigt, men det är sällan som jag skriver ner dem. Men nu hade jag inget bättre för mig så jag gjorde det! Kommentera gärna om ni brukar dagdrömma och såfall om vad? Och så får ni gärna berätta vad ni tyckte om historien!

Q Em

Bild från http://www.clipartkid.com/preschool-story-time-cliparts/


Ett möte som förändrade mitt liv

”Åh min Gud! Hur händer detta ens?” ropar jag när jag läser mailet från agenturen. Jag ansökte om att bli modell för ett par månader sedan, blev antagen och gjorde ett reklamjobb för en halvkänd klädeskedja, och nu vill min agentur att jag ska vara med i en musikvideo till världsartisten Joe X! What?! Hur hände det ens? Det finns utan tvekan folk som är mycket bättre lämpade för det jobbet än vad jag är! Men jag tänker inte klaga, jag älskar Joe!

”Jaa! Så spännande älskling! När är det?” är mormors reaktion när jag berättar för henne. ”Nästa vecka på torsdag!” 9 dagar alltså. ”Han ska spela in en musikvideo här uppe till en låt som inte ens är släppt än! Men agenturen skrev att det var viktigt att jag inte berättade för någon eftersom det är hemligt att han kommer hit.” Den enda jag skulle vilja berätta för ändå är min bästa vän, men hon är bortrest. Skriver ett sms till henne där det står: Yey! Fick ett modejobb nästa vecka! Ska bli riktigt kul! Hoppas du har det bra! Puss. Så. Jag har inte avslöjat hemligheten men har ändå berättat för henne. Typ. Hatar att hålla saker hemliga för henne.

Needless to say så går min vecka väldigt, väldigt långsamt. Spenderar helgen med att lyssna igenom Joes tidigare album och packa mina saker. Jag måste resa på onsdag för att vara i fas till på torsdag. När onsdagen äntligen kommer är jag så nervös så jag tror jag ska kissa på mig. Morfar kör mig till tåget. ”Hejdå gumman! Ha det nu så roligt!” säger han samtidigt som han lyfter ur min väska ur bagageluckan. ”Tack! Det ska jag verkligen!” Sju timmar senare är jag framme på det hotell som är reserverat för Joes personal. Fattar ni hur stort detta är? Jag ingår i Joe Xs personal de kommande dagarna! Sjukt ballt!

Jag sätter bagaget på mitt rum och byter om från mina reskläder som består av slitna mjukisbyxor och en för stor tröja till ett par jeans och ett svart linne. ”Orkar verkligen inte sminka mig.” muttrar jag för mig själv och kollar mig i spegeln. Jag ser ändå helt okej ut med gröna ögon, en smal näsa med rund tipp och fylliga läppar. Mitt blonda hår är uppsatt i en fläta. Folk tror inte på mig när jag säger att det är min naturliga hårfärg, men det är sant. När jag var liten ville jag färja mitt hår svart, men min frisör vägrade vilket jag är otroligt tacksam för nu. Jag tar min skinnjacka och går ut, medveten om att jag förmodligen inte kommer kunna gå ut lika obemärkt nu som om ett par veckor när videon har släppts och hela världen har sett mitt ansikte.

Jag väljer en restaurang med LCHF-pizza på menyn. Mormor fick mig att se fördelarna med att äta mer fett och mindre kolhydrater, och numera äter jag bara lågkolhydratskost. Jag bantar verkligen inte, jag ser bara hälsofördelarna med att inte äta kolhydrater.

Doften som möter mig när jag öppnar dörren till restaurangen är magisk, och jag känner plötsligt hur hungrig jag är. Jag beställer en LCHF-pizza med skinka och annanas, typ som en Hawaii. Den smakar himmelskt! När jag ätit upp tar jag en promenad runt stan, men det börjar bli mörkt så jag går hem till hotellet. På hotellet råder kaos, för att ”JOE HAR KOMMIT” och ”HAN ÄR I HUSET” och ”JAG TROR JAG SÅG HONOM” Proffsigt, verkligen. Lusten för att leta upp hans rum och kanske få en skymt av honom är överväldigande, men med tanke på kaoset som råder så gör jag nog bäst i att lämna honom ifred och gå upp till mitt rum. Jag slår på TVn och kollar lite på Ex on the beach men tröttnar rätt snabbt så jag duschar och går och lägger mig.

”Upp och hoppa! Idag är Dagen med stort D!” Jag vaknar av att min maneger, Catharina (som för övrigt är den enda jag känner här) bankar på dörren. Jag ska inte ljuga, det hade varit skönt att sova lite till, men jag är så förväntansfull inför dagen så det spelar ingen roll. Jag släpper in Cathy. Hon ser som vanligt fantastisk ut i svarta kostymbyxor, vit blus och kavaj. Och så bär hon med sig sin svarta skinnväska. Den väskan alltså! Den innehåller precis allt, som Skalmans skal, och hon släpper aldrig den ifrån sig. Cathy granskar mig från topp till tå. ”Du är så vacker” utbrister hon och ger mig en kram ”Jag är så stolt över dig.” ”Ehh tack antar jag men jag har inte gjort något än?” svarar jag, något förvånad över hennes sentimentalitet. Hon brukar vara fruktansvärt snäll och omtänksam, men inte visa sina känslor på detta viset. ”Vet du att du blev handplockad av Joes team för detta arbetet. De ringde oss och frågade om vi hade en modell i åldern 18-20 år som kunde passa för detta arbetet, och jag mailade över bilder på alla våra modeller i den kategorin plus dig. Sen när de valde dig så berättade jag att du bara var 16 år men de sa att det inte gjorde något för du var perfekt för jobbet.” Jag kunde inte tro mina öron. Om inte Cathy hade varit en sån ängel så skulle jag inte fått denna möjligheten. ”Va? Tack så hemskt mycket! Du är fantastisk! Hur ska jag kunna tacka dig?” ”Bara gå ut och ha roligt! Du är inte skyldig mig någonting förutom att du ska infinna dig i källaren om en och en halv timme, påklädd och mätt men osminkad!” Cathy blinkade åt mig och lämnade rummet. Jag var så glad att jag ville dansa.

Nere i källaren finns folk precis överallt, och vid portarna står fem svarta jeepar med tonade rutor. Antar att vi ska åka med dem till platsen för inspelningen. Plötsligt blir det knäpptyst i rummet och sen får alla en jäkla fart. Jag tittar mot dörren och ser Joe komma in i rummet! Jäklar, jag har alltid tyckt att han är snygg, men i verkligheten är han riktigt vacker! Sen händer det, vi får ögonkontakt! Och utan förvarning så kommer han gåendes mot mig! När han är typ en meter ifrån mig så räcker han fram handen och säger ”Det måste vara du som är Elsa! Så kul att äntligen träffa dig! Jag heter Joe!” HAN VET VAD JAG HETER! Åh min Gud! ”Det är riktigt kul att träffa dig med! Jag har varit ett fan av dig länge så det är riktigt häftigt att äntligen träffa dig!” Fan också. Vem säger kul att träffa dig två gånger i rad? Tydligen gör ju jag det. Joe skrattar, fast inte ett elakt skratt som de gör i skolan, utan mer ett skratt som indikerar på att jag sa något gulligt? Sen säger han ”Du verkar helskön! Vill du åka i min bil på vägen till inspelningen?” Jag är farligt nära på att skrika Såklart jag vill vad tror du?! Men lyckas med att formulera ett normalt svar ”Ja, det hade varit kul!”

I vår bil är det bara jag, Joe och en chaufför. ”Vart är det ens vi ska?” frågar jag. ”Till en trollskog som ligger en timme bort.” svarar chaffisen. ”Skulle du åkt ensam hela vägen om inte jag var här?” frågar jag Joe. ”Hallå” säger chauffören menande och Joe skrattar. ”Förlåt, jag menade inte så!” säger jag och skrattar. ”Egentligen skulle min maneger och en till åkt i denna bilen med mig men jag sa att jag behövde egentid, fast jag ville egentligen bara få en chans att prata med dig själv.” ”Va” jag är helt chockad. Han vill vara ensam med mig! ”Ja, jag sa ju att du verkar störtskön så jag vill lära känna dig! Om du bara fick leva i en endaste årstid resten av ditt liv, vilken hade du valt?” frågade han. ”Jag väljer nog våren, men får jag resa till andra, varmare platser, eller jag är fast på det stället för alltid?” Resten av bilturen fortsatte på samma sätt. Han var så lätt att prata med, vi klickade verkligen!

”Wow! Så vackert!” utbrast jag när vi kom fram. Skogen såg verkligen ut som en scen hämtad från Twilight, med höga träd, mossa, löv och stenar. Och som om det inte vore nog så låg en tät dimma över skogen och fick allt att se mystiskt ut. ”Perfekt!” mumlade Joe. Han hade något kärleksfullt i blicken när han såg ut över landskapet. Sen vände han sig till mig och frågade om jag hade hört låten. ”Hur ska jag kunna ha gjort det när den inte är släppt än?” svarade jag. ”Visst ja. Kom så ska jag spela den för dig!” Låten var magisk! Den handlade om en kille som blev kär för första gången. Jag förstår varför han valde denna platsen för videon. ”Den var jättebra!” säger jag när låten är slut. ”Tycker du?” frågade han. ”Ja! Har du skrivit den själv?” ”Japp, fast jag har aldrig varit kär. Jag sjunger om så jag tror det känns.” svarar han.

Videon går bra att spela in. Det är flera scener där jag ska vara väldigt nära Joe, men det blir inte stelt eller konstigt. Det är som om vi är vana vid varandra redan, vår kemi är så bra! Framåt sextiden, när vi börjar bli färdiga, så frågar Joe om jag vill äta middag med honom. Vi åker till en liten restaurang som han har reserverat (japp, han reserverade en hel restaurang) för att få äta ostört. Jag beställer baconlindad kyckling med ädelostsås och sallad, med ber dem ta bort pastan. ”Varför?” undrar Joe. Jag förklarar för han och han är den enda som jag har försökt berätta för som faktiskt lyssnar! Och som om det inte vore nog så säger han att han tycker det låter vettigt och att han ska testa att äta så! Sen kommer maten och vi äter i tystnad för det var så gott!

Vi åker tillbaka till hotellet och han följer mig upp till rummet. Det slår mig att jag ska åka hem imorgon och förmodligen aldrig kommer träffa honom igen. Det är en insikt som gör ont. Även om jag träffade honom idag så är det som om vi passar så bra ihop, jag känner starkare för honom än vad jag har gjort för någon annan kille jag träffat. Som om han har läst mina tankar så säger Joe ”Vi måste fortsätta hålla kontakten! Jag vet inte hur du känner, men jag gillar dig. Du är fantastiskt vacker, både på utsidan och på insidan, och det betyder så mycket att du bryr dig om mig som person. Jag har träffat tjejer som bara är med mig för att få sina 5 seconds of fame, men du är annorlunda och jag gillar det.” Sen drar han mig till sig och kysser mig. Värmen sprider sig från läpparna och genom hela kroppen in i själen och det känns som om jag har hittat rätt.


Likes

Comments

Haj!

Asså jag älskar hösten. Jag älskar att allting skiftar färg. För mig symboliserar hösten förnyelse, eftersom naturen rensar bort allt det gamla och förbereder sig för det nya. Jag älskar att det blir kallt för då kan man mysa ner sig i tjocktröjor, vantar och filtar. Luften känns också mycket renare när den är kall. Jag älskar regnet. Det är så fruktansvärt mysigt, både att lyssna på och vara ute i. Och så påminner det om våra campingsomrar i Osby, när regnet smattrade mot husvagnen och vi satt tillsammans i förtältet och spelade kort och såg ner över sjön. Myspys.

Jag vet inte vem som sa det, tror det var Bob Marley, men ett av mina favoritcitat lyder "Some people feel the rain. Others just get wet." För mig betyder det att om man öppnar ögonen och blir uppmärksam på världen runt en, med alla sina små detaljer, så kommer man bli mycket lyckligare.

Vad tycker ni om hösten? Vilken är er favoritårstid och varför? Kommentera gärna!

Ta hand om er!

Q Em


Bilden kommer från http://sk.bbbpics.com/zelen-tapety-stromy-obrazy-rieka-obrazky-jesene-zazemim/ då jag ligger hemma sjuk och inte kunde fota en egen bild.

Likes

Comments

​Hejhej!

Tänkte börja med att berätta för er varför jag startade en blogg. En av anledningarna är att jag länge har velat skriva dagbok men det blev liksom inte av för jag kände att det inte fanns ett syfte bakom. Det tar bara onödig tid om jag ska sitta och skriva varje dag och så läser jag kanske igenom det en gång om 20 år. Sånt har inte jag tid med, men jag vill ändå att det ska finnas någon slags lämning av mig som jag kan se tillbaka på om ett par år, och då tänkte jag "Varför inte starta en blogg?" Här finns kanske någon som läser vad jag skriver, kanske någon som känner igen sig i det jag berättar eller så lyckas jag kanske sätta ett leende på någons läppar då och då. Då blir det plötsligt mycket mer meningsfullt.

Tänkte avsluta med xoxo Gossip Girl men det är redan taget... Jaja

Kram

Q Em


Likes

Comments