Halloj!

Nu trodde ni allt att Shakespeare har gjort något dåligt, men så är inte fallet! Jag fick Shakespeare ifrån att jag idag fick beröm av min engelsklärare, hon sa att jag var fancy för att jag hänvisade till Shakespeare i slutet av min uppsats!

Inte okey kommer ifrån att vi hade en workshop på eftermiddagen som hette Inte Okey och handlade om beteende på internet och vilka lagar som gäller på internet, så det var väldigt lärorikt!

Skolkatalogen kom idag, så denna eftermiddagen har jag varit lite av en stalker...

Jag känner ångesten börja komma lite nu, för jag ska ju iväg på en stor tävling utomlands i helgen, och för att komma dit måste jag åka båt. Över havet. Som i havet som tog pappa. Jag brukar inte vara rädd för vatten och det är ju inte vattnets fel eftersom han tog självmord men det är ändå obehagligt. Det ska inte heller bli kul att lämna min familj för tänk om de också försvinner. Det klarar jag inte. Men min tränare säger att jag inte behöver följa med men jag vill ju, det är en häftig tävling!

Förlåt för att jag skrev lite hattigt idag men det är sent och jag vill sova, men ville ändå skriva så jag inte glömmer något!

Ha det bra!

Q Em

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

¡Hola!

Heute har jag varit i skolan! Vår första lektion var psykologi och då berättade jag för min klass vad som hänt och att jag inte menade något illa om jag var lite förvirrad eller seg. De var så söta, några började gråta och flera kom och kramade mig och sa att om jag ville prata så fanns de alltid där. Och denna klassen har jag gått i typ tre månader! Jag trivs verkligen!

Men tillbaka till att det var så skönt att det var just en psykologilektion var för att vår lärare började prata om hur man bemöter personer i sorg och det är ändå skönt att de fått lära sig det!

Jag var även hos kuratorn i skolan idag och det var skönt! Hon var snäll och lätt att prata med. Vi bokade en ny tid nästa vecka och veckan efter det ska jag till BUP så det blir nog bra.

Men ni får ha det så bra!

Kram

Q Em

Likes

Comments

Hejhej!

Inatt sov jag 12 timmar! Skönt! Idag har jag träffat en kompis och fått födelsedagspaketer. Vi har varit i kyrkan på minnesgudstjänst. De läste upp pappas namn. Jag har haft lite svårt att äta idag.

Jag undrar en sak. Varför tar man kärleken för givet när den finns där och tänker inte på den men sen när sorgen kommer så känns den överallt hela tiden? Och alla pratar om ett sorgeår, men måste man vara ledsen i ett helt år? Kommentera gärna era tankar!

Jag har tagit bilden på stranden pappa dog på. Det är så vackert att jag kan förstå varför han tog sitt liv här. Han var trygg i vattnet.

Kram
Q Em

Likes

Comments

Hejhej!

Idag kommer jag att göra korta notiser om dagarna sen pappas död bara så jag kommer ihåg.

I lördags firade vi min födelsedag. När vi hade ätit upp kakan fick vi beskedet. Efteråt åkte vi ut till farmor och farfar och pratade med polisen. Jag kände mig tom. Min moster var hemma och hon följde med.

I söndags kom min andra moster ner med sina barn och vi pysslade lite. Det var mysigt att de kom men jag var ändå ledsen. Jag hade det svårt att duscha denna dagen på grund av vattnet.

Ska jag vara helt ärlig så är måndagen och tisdagen väldigt lika. Jag vet att jag har varit på begravningsbyrån men kan inte komma ihåg vilken dag. Jag är ledsen men kan inte prata. Vid tisdagens slut så har jag berättat för mina närmaste kompisar.

Onsdagen är min sextonde födelsedag. Den firas i Osby där vi äter pizza och besöker ett medium som berättar att pappa alltid är med oss och hjälper oss.

Torsdagen är dagen vi besöker stranden som han tog livet av sig på. Det låter sjukt, men där var så mysigt så jag kan förstå han. På kvällen går jag och tränar, men eftersom jag tränar en vattensport så är det fruktansvärt jobbigt och jag har aldrig varit så rädd. Jag ska berätta: Det tog 40 minuter för mig att komma i vattnet. Först kunde jag inte ens kolla på de som hoppade i för jag tänkte bara att de kanske aldrig skulle komma upp igen, men sen stod jag och kollade på vattnet i säkert 20 minuter innan jag tog av mig tröjan så jag bara hade baddräkt på mig. Sen kollade jag i typ 10 minuter till. Men sen började jag ta på mig fenor. Det var ändå lätt, cyklopet var värre eftersom då kan man ju inte andas med näsan. Sen satt jag där på kanten ett tag för jag vågade inte hoppa i men jag gjorde det ändå till sist. Jag började simma och dyka på det grunda och det gick ganska bra, men sen när jag skulle in på det djupa blev det lite kaos. Första dyket gick bra, men sen simma jag ner och la mig på botten och såg allt vatten ovanför mig och då fick jag typ panik och tänkte att jag skiter i detta jag kan spela rugby på land istället. Men sen tänkte jag att om jag går upp nu så blir det som att ge upp och jag tänker inte ge upp. Så jag stannade i vattnet och sen spelade jag lite också men jag har nog aldrig spelat så dåligt. Men jag bryr mig faktiskt inte för jag gjorde det. Det är lite mesigt för jag vet ju att det inte är vattnets fel och jag har badat en miljon gånger innan men känner mig ändå stark nu.

Idag, fredag, så var vi på begravningsbyrån igen och sen på eftermiddagen så var vi hos mammas kompis! Idag känner jag mig inte stark och jag hade problem med duschen idag igen.

Under dessa dagarna så har jag känt mig väldigt tom. Alla säger att jag måste prata med jag har inget att säga. Det kommer inga ord. Jag har också haft väldigt ont i kroppen. Jag har så mycket att berätta men jag orkar inte. Det kommer kanske en annan dag. Men nu börjar detta bli väldigt långt så jag tänker avsluta med samma ord som ska stå i pappas dödsannons: För tidigt för oss men det var Guds vilja.

Kram

Q Em❤️

Likes

Comments

Nu har det hänt. Det som inte får hända. Min pappa skulle jobba kväll i onsdags och torsdags, så min bror skulle vara hos mig och mamma. I onsdags kväll skulle min bror ringa honom men hans mobil var avstängd och det gick inte att få kontakt med honom varken på onsdagen eller torsdagen. På fredagen skulle min lillebror till pappa men han var inte i sitt hus så min lillebror fick följa med hem till oss igen. På lördagen körde mamma upp till huset igen men han var inte där, så vi anmälde honom som försvunnen hos polisen. På lördagseftermiddagen får vi ett samtal som vänder uppochner på allt. I torsdags morgon fick polisen ett larm om en drunknad person på stranden. Med hjälp av vår efterlysning kunde de identifiera honom. Det var pappa. Han har dränkt sig.

Jag kommer att skriva ett inlägg om varje dag för jag vill inte glömma vad som händer och vad jag känner! Men först har jag en uppmaning till er. Jag vet att alla som är med om dödsfall säger det men jag menar det verkligen och jag vill att ni lyssnar: säg till era nära att ni älskar dem för det kan vara försent imorgon! Ingen misstänkte att pappa skulle göra på detta viset och jag var skitsur på hans beteende den sista tiden, jag har inte pratat med honom på flera veckor och nu är han död. Så bara gör det!

Kram
Q Em

Likes

Comments

Heej!

Förlåt att jag inte har bloggat på länge! Har varit på läger hela helgen och sen har jag haft så mycket i skolan att jag inte hunnit! Men nu är jag tillbaka! Och jag har en skitbra nyhet! Blev uttagen till ett lag så vi ska åka iväg och spela en skithäftig cup! Och till råga på allt så ska min crush också med på den cupen så det kan inte bli bättre! Eller jo vänta, det kan bli bättre! Det är ju lov nu! Och, wait for it, jag fyller år på lovet! Ett litet problem bara! Min lillebror fick en dator för typ 10 lax i födelsedagspresent. Nyligen fick han vinterjacka och skor för 2 papp. Jag kommer få vinterjacka och skor i födelsedagspresent? Förlåt att jag låter som en bortskämd bitch/barnunge men jag tycker inte det är rättvist. Vad tycker ni? Och vad ska ni göra på lovet? Skriv och berätta i kommentarerna!

Kram

Q Em

Likes

Comments

Hejhej!

Idag har vi haft temadag i skolan och den var så bra! Själva temat var Self Management, så vi fick lära oss att ta hand oss själva!

Dagen började med att vi fick lyssna på en kille som berättade om sin dotter, som tyvärr hade knarkat ihjäl sig! Hemskt! Poängen han ville förmedla var att man ska våga stå emot grupptryck, det kan kosta dig livet annars!

Efter det så fick vi lyssna på en föreläsning om mindfulness, där vi fick lära oss att vi kan forma vår hjärna och själva välja om vi ska låta de positiva eller negativa sakerna styra i vårt liv. Här fick vi också uppmaningen att göra saker för vår egen skull och inte för att tillfredsställa andra, vilket jag tycker är så viktigt!

Dagen avslutades med en föreläsning om hur man skapar värdefulla kontakter med andra människor. Här lärde vi oss att först och främst spela på den planhalvan vi kan kontrollera, och inte stanna på den sidan vi inte har någon makt över. Sedan fick vi lära oss att skilja på tankar och känslor, fakta och tolkning, strategi och behov och sist men inte minst skillnaden mellan att vara tydlig med sina önskemål kontra att vara otydlig med dem och konsekvenserna av det.

Så en sammanfattning av dagen är att vi fick lära oss vikten av att älska oss själva och ta hand om oss själva, vilket är otroligt viktigt i dagens samhälle! Faktum är att jag "gifte mig" med mig själv häromveckan, inte för att jag är självgod men för att jag väljer att älska mig själv också! Men jag är ändå otroligt tacksam att skolan ordnade denna dagen för den har gett mig väldigt mycket!

Hur gör ni för att ta hand om er själva och skämma bort er själva? Skriv och berätta i kommentarerna!

Ta hand om er! (Och jag menar det verkligen)

Q Em

Likes

Comments

Tjoo vänner!

Fick en hemsk nyhet idag. Min crush ska förmodligen byta skola nästa vecka! (Eller kanske efter lovet, det verkar mer troligt nu när jag tänker efter). Vet inte vart eller så, men jag vet att jag inte vill förlora honom. Problemet är att vi pratar inte direkt med varandra nu, så vet inte vad jag ska göra. Vi har gått i samma klass denna terminen bara.

Men nu behöver jag er hjälp! För nåt måste göras, men vad? Ska jag gå fram till honom när han är själv och bara "Hörde att du ska byta skola, det hade varit kul om vi kunde hålla kontakten?" Eller ska jag göra lite research och hitta hans Snapchat själv och sen lägga till han när han har bytt? Eller vad hade ni gjort? Kommentera era bästa tips! Behöver verkligen all hjälp jag kan få för jag är lite mesig av mig😂 (Låter som världens största problem när jag skriver, men jag lovar, det finns värre saker! Tror jag...)

Men ni får ha det bra! Puss❤️

Q Em

Likes

Comments

Haj haj👋🏼

Jag har typ blivit jätteuppmärksam sen jag började blogga. Jag vet att jag knappt har gjort det en vecka men ändå! Jag är mer uppmärksam på vad som händer runt mig, inte på ett dåligt, pressande "Allt måste vara perfekt" sätt, utan på ett bra sätt. Idag hade jag egentligen tänkt skriva om hur snäll busschaufför som körde imorse, hur fint det var på åkern vid skolan, hur glad jag blev när jag fick tillbaka ett prov som inte alls kändes bra men jag hade ändå fått A på det, att jag blev ännu gladare när mamma bjöd på muffins för jag var så duktig (det är dem som är på bilden) eller att jag blev väldigt glad över att optikern hittade vad som var fel med mina ögon.

Men så blir det inte. Istället kommer jag lägga min energi på att berätta för er om vilka idioter som finns. Jag tänker börja med att säga att jag brukar verkligen inte klaga med nu måste jag. När jag hoppar på bussen hem så sitter där en jättesöt kille på ett par säten framför mig. Vi åker ett par hållplatser till innan ett gäng killar hoppar på och börjar prata med den första killen. Det verkar som om de är jättebra vänner. Men sen hoppar den första killen av, och dörrarna hinner knappt stängas innan kill-gänget börjar snacka skit om den första killen. De säger riktigt elaka saker, ett tag gick konversationen såhär: "Såg ni så mycket finnar han hade i pannan?" "Ja, helt gula oxå" "Det är nog därför hans tjej gjorde slut" "Ja! För inte vill hon väl att hans finnar spricker på henne när de pussas haha" Och de pratar riktigt högt också, hela bussen hör men INGEN säger något. Alla, inklusive mig (jag skäms) sitter bara och tittar på tills det är vår tur att hoppa av. Vi bara sitter där och låter det ske.

Jag har själv varit mobbad och jag hoppades verkligen att någon skulle hjälpa mig. Men varför hjälpte jag då inte denna killen som tror han har bra vänner fast de egentligen snackar skit om honom när han inte hör?

Jag hoppas iallafall att någon berättar för killarna att de kommer må mycket bättre om de lyfter upp folk istället för att trycka ner dem! Och så hoppas jag att ni har så pass mycket civilkurage så att ni hade vågat säga till! Berätta gärna i kommentarerna om vad ni har stött på för idioter på sista tiden!

Det var iallafall skönt att skriva av sig! Brukar egentligen avreagera mig genom att träna, men har inte möjlighet till det idag för jag är fortfarande förkyld. Men det är skönt att veta att det hjälper att skriva också!

Ha det bra!

Q Em

Likes

Comments

Hallojs!

Vi har bott hos mormor och morfar i typ ett halvår nu, för mamma och pappa skilde sig och vi bodde hos mormor och morfar i väntan på att vi skulle få tillträde till lägenheten. Igår var allt så pass färdigt så vi kunde flytta in. Det betyder att inatt var första natten på flera månader som jag fick sova själv, i mitt egna rum, och jag tyckte det skulle bli jätteskönt! Men sen när jag faktiskt skulle sova så gick det inte. Jag hörde inte mammas snarkningar bredvid mig och vinden ven på ett konstigt sätt i balkongen utanför. Jag låg där och försökte sova men det gick verkligen inte. Till sist började jag tänka på en kille jag har gillat ett tag, och jag föreställde mig hur han kom till lägenheten och kramade om mig. Och då. Då blev jag så pass lugn så jag kunde somna.

Jag vaknade till vid sextiden på morgonen igen när jag hörde att mamma gick. Nu var jag alltså helt ensam i denna nästan helt främmande lägenheten som aldrig blev helt tyst. Jag började få uppstötningar (jag får det ibland när jag är väldigt orolig/känner ångest) men så började jag tänka på denna killen igen och gissa om jag kunde somna om? Såklart jag kunde.

Min poäng med denna utläggningen är: hur kan en kille som knappt vet att jag existerar ha så stor betydelse för mig? Hur kan han få mig att känna mig så trygg fast vi knappt har pratat?

Jag känner mig på riktigt mesig, för jag vill verkligen trivas i denna lägenheten utan att behöva fantisera om en kille för att känna mig lugn här! Så jag undrar hur ni brukar göra när ni behöver bli lugna? Kommentera era bästa tips!

Kram

Q Em

Likes

Comments