Header

vardags skit

Hej...
Förlåt för mitt dåliga bloggande men har haft fullt upp. Har varit ute med vänner och varit hos min psykolog osv. Idag så var jag i skolan och känner mig sjukt bra som klarar de. Att leva med social ångest och depression är inte lätt. Så när jag klarar såna uppgifter blir jag stolt över mig själv. Vilket man får göra.
Hoppas alla andra med ångest ger sig själva en klapp på axeln för ni alla är duktiga.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

morgon

Nu är det väl officiellt morgon? Haha jag börjar bli trött som fan nu men jag kämpar på med att hålla ögonen öppna. Har sminkat mig och är redo för att ta mig iväg till bussen och sedan till skolan. Känner dock ångest över att hoppa på bussen och att vara i skolan men kommer kämpa på. Sedan får jag träffa min älskling igen och får spendera helgen med honom. Hoppas alla får en bra dag!

Likes

Comments

Jag vet att jag kommer ha svårt att lägga ut detta på grund av ångest och min stora rädsla att bli dömd. Men detta inlägg kommer handla om hur jag fick min diagnos och hur jag har mått och mår av den. Så om detta inte intresserar dig läs inte, men om du är intresserad av detta kanske känner någon med social fobi eller själv har det eller bara allmänt intresserad av psykisk ohälsa så fortsätta gärna läsa. Vill dock säga redan nu att denna historia är personlig så kommer inte ha med alla bitar. 

Jag har inte alltid varit tystlåten och blyg osv, men sedan jag började skolan så vart jag tyst, på alla mina föräldrar möten så fick mina föräldrar höra en beskrivning av mig dem absolut inte kände igen, för jag var väldigt framåt annars och hade alltid varit det. Det vi trodde då var dock att jag inte kände mig trygg i skolan och att min miljö var helt fel eftersom min förra klass inte var så bra. Så i femman bytte jag skola. 

Jag hamnade på en super bra skola och sedan hamnade jag i samma klass som min dåvarande bästa vän. Folk med social fobi brukar oftast hare lättare när man har något som får en att känna sig trygg, vilket min vän då gjorde så jag var fortfarande lite tillbaka dragen i skolan men det var en förbättring. 

Men sedan kom då sjuan. Högstadiet. Nyskola. Ny klass. Nya människor. Min skola innan var liten, och helt plötsligt var det massor av människor i korridorerna i skolan och matsalen. Mitt största problem var ju att de var så många människor i matsalen så jag sket i att äta i skolan då jag inte tycker om att äta framför folk och jag hade min vän längre. Jag hade fått nya vänner men det var inte samma sak. Detta sluta med att någon gick till skolsköterskan och sa att jag inte åt, vilket min skolsköterska blev oroad över och prata med mig och ville börja väga mig varannan vecka samt så stirra hon på mig varje lunch så att jag var tvungen och äta även fast jag ville börja gråta och springa hem och aldrig komma tillbaka för jag tyckte det var hemskt och pinsamt. Jag hade absolut ingen ätstörning det är en grej jag fortfarande tycker är jobbigt att äta framför folk. Det var bara min sociala fobi. Men efter ett tag gav hon sig och lät mig vara. 

Men min sociala fobi började vinna över mig mer och mer. Alla mina tankar börja ta över mig. Dem fick styra över mig. Jag kunde t.ex. göra uppgifterna men jag var sjuk när vi skulle ha muntlig presentation. jag lyckades alltid hitta en utväg. 

Men sedan i åttan sluta jag gå. Jag ville inte lämna mitt hus. Jag ville stanna hemma hela tiden. Jag var trygg i mitt rum så varför skulle jag utsätta mig för fara? Det var så jag tänkte, jag tänkte att jag kommer dö om jag går ut. Min mamma och pappa blev helt förstörda över att jag låste in mig själv. Jag hade inga vänner förutom min kusin som jag träffade på helgerna, annars var jag helt ensam. 

Jag började sedan gå till bup för att gå i terapi, vilket hjälpte mig enormt, jag började lämna mitt hus för att handla själv och kunde åka buss till min kusin men var aldrig redo för skolan igen. 

När nian kom så gick jag bara på nationella proven och lyckades få betyg i dem flesta ämnena men sedan tog jag ett år och studera på sofia distans och läste igen fyra ämnen. Misslyckades med matte nationella och sedan fick jag en panik attack när jag skulle göra NO nationella så jag sket i proven. 

Jag satt hemma och plugga och träffa min kusin så jag var fortfarande väldigt isolerad. Sedan kommer en av de dummaste sakerna jag har gjort, jag började röka. Det var min ångest dämpande. Sure jag hade medicin för de men tyckte inte de hjälpte tillräckligt. Så jag började gå ut mer för att tjuvröka. Jag pratade i telefon med min kusin och några av mina internet vänner och rökte. 

Sedan träffa min kusin en kille, som hade en kompis, som jag blev kär i. Han och jag började prata, sedan blev vi ihop, och vi prata i telefon varje kväll och jag stod och rökte en bit från mitt hus och då träffa jag en av mina gamla kompisar. Sedan började min gamla vän höra av sig och jag fick kontakt med flera människor så jag fick social umgänge igen. Jag umgicks med den där killen jag var kär i och mina vänner. Mina föräldrar var glada av att se att jag lämnade huset för att träffa folk. Att jag inte var lika isolerad. 

Sedan nu i höstas så börja jag gymnasiet. Dock klarade jag inte av hela terminen men det var inte på grund av min sociala fobi, det var för min depression som dök upp igen.

Men nu är jag tillbaka i skolan, har ångest, panikattacker, tankar och sömnlösa nätter men jag klarar det. Jag har min familj , jag har killen som jag var kär i (som nu är min fästman), jag har mina vänner som stöttar mig så mycket och ger mig kärlek. För att leva med sociala fobi är inte lätt, jag har så många gånger önskat att de bara kunde försvinna och att jag kunde få leva utan den skiten. Men så är det inte och jag är glad att jag massa underbara människor som stöttar mig. 

Detta inlägg blev långt och kanske krångligt men detta är iallafall min historia och nu ska jag gå och duscha :) Likes

Comments

vardags skit

Hej alla bloggläsare.

Nu är det fredag eftersom det är efter 00:00, tjoho. Äntligen fredag. Jag ska vara uppe hela dygnet då jag har lyckats vända mitt dygn och eftersom jag har skola idag så vill jag inte försova mig, jag vill verkligen komma iväg. Jag har bara skola tre gånger i veckan på grund av anpassad studiegång, så vill just verkligen gå dem dagarna jag får och kan.

Så eftersom jag är vaken så tänkte jag passa på och städa just nu eftersom min pojkvän kommer hit senare, så vill jag att det ska vara fint. Så håller just nu på att fixa ordning min garderob eftersom alla mina kläder ligger på golvet så måste jag vika in dem som fortfarande är fräscha och slänga dem andra i tvätten, har så tråkigt att jag beskriver för er vad jag gör.

Jag tog en pause för att blogga för tycker städning är hur tråkigt som helst. Jag kollar på netflix samtidigt och dricker redbull med det är fortfarande sjukt tråkigt, någon som har tips hur man kan få städning att bli roligt har nästan testat allt, suck.

Men ska väl fortsätta, vi hörs senare.

Likes

Comments

vardags skit

Hej.

Min dag har varit bra men jobbig, var tvungen att vänta i över 1 timme på min buss efter skolan och sedan när jag kom hem var jag helt slut. Det tar som fan på mitt psyke att vara i skolan då jag måste utmana mig själv och min sociala ångest. Min hjärna säger åt mig att springa iväg från alla människor och gömma mig i mitt rum där jag är själv, men det är bara att kämpa emot dem tankarna.

Iallafall när jag kom hem så åt jag och sedan drog jag till min mormor för att snacka skit som jag alltid gör, det får mig att slappna av och får iväg mina tankar. Sedan drog jag ut och träffa några kompisar och sen drog jag hem och nu är jag helt slut körd. Ligger i min säng och försöker få tag på min pojkvän men han svarar inte.

Är iallafall ledig imorgon så får sova ut.


Likes

Comments

morgon

Morgon allihopa är nu på bussen på väg till skolan o jag är så trött. Hade så svårt att sova inatt, låg o tänkte på så mycket saker! Har druckit en redbull men fick inte så mycket mer energi som jag hoppats på haha, men den va god! Hoppas alla har en bra dag! :)

Likes

Comments

Hejhej, eftersom detta är mitt första inlägg så tänkte jag börja med att svara på frågor som jag hittat online så ni lär känna mig bättre.

1. Vad är ditt fullständiga namn? - Daniela Linnea Amandine Karlsson
2. Har du lätt för att bli kär? - Nope, har lätt att gilla människor som vän men har svårt att bli kär.
3. Vilken låt är bäst just nu? - Vet att du vill ha mig - Samir Badran (Jag har fastnat på den så drf är den bästa låten just nu)

4. Är du snål eller generös? - Tror att de flesta uppfattar mig som en generös person.
5. Är du singel? nej jag är förlovad med min underbara älskling.

6. Vilken är din absoluta favorit godissort? - Har en weak spot för kex choklad
7. Är du en öppen och ärlig människa eller du är den som är mer tillbaka dragen? - Jag är väldigt öppen o ärlig till folk jag gillar o litar på men annars är jag tillbaka dragen.
8. Vad tar du med på en fest? - ångest o lite mera ångest. Nej men antagligen min kille o kompisar.
9. Har du ett bra självförtroende? -nja, det går väl lite upp och ner
10. Har du något smeknamn - Yes, mitt smeknamn är Danii och jag föredrar att bli kallad Danii istället för Daniela.

11. Om du fick vara kvinna/man för en dag, vad var det första du skulle göra då? tagit reda på hur killar tänker!

12. Hur gammal är du? - Jag är 17 år
13. Röker du eller snusar? - Jag röker.
14. Ta din mobil och bläddra fram till kontakt 16, vad heter kontakten på din mob? - Kung Hybris
15. Hur ska du fira alla hjärtans dag? - förmodligen med min älskling men mer vet jag inte.
16. Hur bor du, villa, lägenhet, radhus? - villa
17. En dag du aldrig glömmer - 15/04-16
18. Vad har du för märke på din mobiltelefon? - iphone
19. Nämn tre saker som gör dig riktigt glad. - vänner, familj o pojkvän
20. Bästa boken du läst? - alla sherlock holmes böcker.
21. Turnummer? - 9
22. Vad har du för betyg i skolan? - hihi det är hemligt
23. Vad är ditt yrke, jobbar eller pluggar? - pluggar
24. Hur många barn vill du ha? - 2-4
25. Har du någonsin älskat en person (förutom familj och vänner)? - älskar någon just nu, han är den första jag har älskat.
26. Vilka länder har du besökt? - England, spanien, turkiet, Egypten, finland, danmark.
27. Nämn 2 saker som gör dig riktigt arg. - falska personer , våldtäckter
28. Läggning? Pansexuell
29. Hur fira du nyår? Genom att förlova mig.
30. Vilken datum fyller du år och vad e du för stjärntecken? - 29/10 Och jag är skorpion.

Så ni vet ni lite mera om mig :) Nu ska jag sova för ska upp i morgon till skolan.

Likes

Comments