Hej!
Jag ska presentera mig lite mer. Min blogg kommer att handla om både mitt vardagsliv och om hur det är att leva med en afrikan. I detta inlägget kommer jag att berätta lite kortfattat hur vi träffades och första tiden i Sverige. Trevlig läsning.

2014 träffade jag min man. Han skrev till mig på Badoo men jag ignorerade honom för min tanke var att jag kan inte träffa en man som inte kan svenska. Han fortsatte att skriva till mig så jag svarade till sist. Den natten drömde jag om att jag skaffade barn med honom, drömmen känns så verklig. Nästa morgon fortsatte vi att skriva till varandra. Det skulle vara festival i stan och det var fint väder, men jag hade ingen att gå dit med så jag frågade honom. Han sa "ja" och vi bestämde att vi skulle ses kl 14. Jag tog bussen ner och fick vänta på honom i två timmar. Jag var väldigt arg. Min kompis kom till festivalen och jag berättade allting för henne och jag ville gå men hon höll mig kvar.

Han kom till sist och vi gick en runda på festivalen. Han var så blyg att han hade hörlurar med musik på sig. Så jag sa till min kompis att han är inte intresserad och hon sa det till min mans kompis som sa till honom. Vi gick och tittade på djuren och där var en känguru. Jag tittade på kängurun och tittade på min man och sa att de liknade varandra för de var söta båda två. Han log och tog min hand. Vi gick sedan och lyssnade på lite musik då jag ställde mig framför honom och han höll om mig bakifrån. Jag var så glad. Min kompis och hans kompis gick hem så vi var ensamma. Jag var så nervös. Jag stannade en timme sen sa jag att jag skulle ta bussen hem så han följde mig till bussen. Han kysste mig innan jag gick på bussen och vi bestämde att vi skulle ses nästa dag. Jag hade fallit för denna mannen, även han inte kunde engelska.

Från denna dagen så umgicks vi varje dag. Vi bråkade en del eftersom i Nigeria så är det inre lika viktigt med tiden som det är i Sverige, men det lärde jag mig senare att säga en annan tid så var han i tid. Efter en vecka var vi förlovade.
Efter två månader skulle han träffa min släkt eftersom min pappa fyllde år. Han var så nervös att träffa min familj för första gången speciellt eftersom min pappa och bror vill att jag ska ha en svenskman. Men det gick bra. Det var första gången jag hörde min pappa prata engelska.
Efter fyra månader gifte vi oss. Jag tänkte först inte berätta det för mina föräldrar tanken på att det gick så snabbt. Men min bästa kompis lyckades övertala mig och mina föräldrar kom till bröllopet. Jag bjöd bara in de närmsta till vårt bröllop så vi blev ca 25 personer. Men det var ett mysigt bröllop som var både på engelska och svenska. Prästen var nervös så det blev mest svenska. :)

Sen åkte han tillbaka till Nigeria eftersom han var färdig med skolan. Han var här i ett halvår och studerade till ingenjör.

Då påbörjade fighten med migrationsverket nästa gång blir det om min resa till Nigeria och första tiden i Sverige. Hoppas att ni gillar vad jag skriver. Fortsättningen följer.....

Likes

Comments