Helluu!!

Whoop två inlägg på raken, vem kunde ana det?
Var tvungen att prata med Allison idag på Academic ang vår NZ trip, vi(jag och Yana) trodde att vi skulle missa vår första vecka i C1 vilket vi inte ville.. Men det visar sig att vi missar vår 5:e vecka i C1 vilket är helt okej enligt Academics. Jag kan totalt missa 31 dagar av skolan och fortfarande ha 80% närvaro som krävs för att få vara kvar i skolan 🤙🏼 Dock tänker jag ju inte göra det, men känns bra att veta att om jag är döende så kan jag ta en restdag utan att min närvaro blir påverkad!

Fick också veta att Vi endast har 2v av level B2.3 för sen är det jullov och efter det så börjar vi i C1.. Då har vi inte vår lärare längre😭 och nya elever kommer så skolan kommer vara fullsmockad och klasserna kommer ändras om.. Jag hoppas att jag stannar i min klass tills februari då de åker hem.. Måste även göra ett beslut om jag vill gå Cambridge eller internship.. Men tydligen så måste man betala för att gå internship? Vilket jag tycker är väldigt konstigt.. Så vi ska betala för att få göra internship och sen jobba gratis? Jag fattar gratis delen men inte varför jag ska behöva betala för det.. Eller så går man Cambridge för att i slutet göra Cambridge exam som också kostar att ta? Vilket jag förstår. Om man har tur så klarar man provet annars så har man betalt för ett prov(certifikat) som man i slutändan inte klarade.. Och vi svenskar behöver inte något sådant certifikat för att söka till universitet etc. så vi behöver inte göra det egentligen.. medans fransmän behöver det för att komma in på universitet... Har ingen aning vad jag ska göra helt enkelt. Hur kul är det att gå Cambridge i 5månader? Har Cambridge som spin klass nu och Gud hjälp mig vad tråkigt det är..

Idag fick jag känna på hur det är att vara ”den duktiga” eleven i klassen.. Inte ett stort fan.
Jag har aldrig riktigt pluggat till något av mina fredags exam vi har varje vecka på grammatiken vi lär oss, men på senaste tiden så har jag fått full pott? Blir lika chockad varje gång.. Idag dock så fick jag 39/40 varav jag ifrågasätta varför det var fel.. Det visade sig att fler i klassen hade samma varav min lärare säger ”I’m sorry but I can’t give you a point for that even though I understand why. It’s just one point and it really doesn’t matter. Oh wait, Qrusmyntha you would’ve gotten full point..We’ll it’s good for you not to always get full score.” Jag säger alltid innan alla prov ”Jag har inte pluggat, förstår verkligen inte grammatiken”, ni kan ju tänka er blickarna man sen får när man är den som får full pott på proven.. 😂 Yana är den som blir mest irriterad när jag säger så, så måste nog sluta med det för tydligen så förstår jag grammatiken när det väl kommer till proven! Min lärare nämnde även att hon inte tänker dela ut våra writing tasks utan vi får de nästa vecka tillsammans med den vi gjorde idag. Hon sa ”When you’re done with your writing, please go through it and correct your mistakes. Except for you Qrusmyntha, you don’t have any faults so no need for corrections as usual.” Det blev lite att jag ville sjunka ner i min stol och inte synas.. Tomato face kom fram liksom.. Beröm är alltid kul, men kändes awkward att bli utpekad som Miss no faults🧐

Kram!
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Helluu!!

Idag fick vi gå backstage och se allt inne på Performance of art, och oh My!! Jag blev helt kär! Sminkrummen, omklädningsrummen, rehearsal studio, jag ville vara en del av det hela so bad! Såg även artisternas ”matsal” och alla olika ”salar”... Skulle inte tacka nej till att jobba där!

Fredags och måndags presentationer var så sjukt roliga, vi skulle lära ut en skill och det var allt från dans, tung twistare, lära sig att spela gitarr till att göra sin egna lava lampa och se Luca försöka sminka Alex😂 Själv så lärde jag de svenska👍🏻

Noosa helgen var som sagt fylld av regn, gick inte ut på lördagen utan stannade på rummet och hade girls talk med resterande som stannade! Visades sig att Mary bor nu i min gamla värdfamilj och vi kunde inte sluta skratta åt hur sjukt det var! Solen kom fram på söndagen efter typ 13, vi hann gå ner till stranden i 20min innan vi behövde gå tillbaka för att invänta bussen som självklart var 1h sen..

Vi har yearbook shooting på torsdag igen med A level klasserna och sen på fredag ska vi förhoppningsvis boka Nya Zeeland!!! Efter det ska jag, Yana och Blair ha en tjej middag, vi ska laga pasta med spinach och kyckling, och mozzarella med tomat som förrätt och lite vin till det. Ska blir så mysigt!!

Det har gått lite mer än 2 månader sen jag flyttade hit och känner så bekväm nu i klassen, och har börjat umgås med andra personer än de svenska tjejerna, vilket känns skönt då jag använder engelska ALL the time nu vilket jag gillar!

Kram!

Likes

Comments

Helluuu!

Är nuvarande i Noosa Heads och det regnar!! Helgen skulle vara fylld med strand aktiviteter men eftersom det regnar så har vi inte gjort något idag.. vi gick till pizza hut för att käka lunch och behövde vänta i 45 min innan personen kom tillbaka från sin lilla rast.. sen 30min på vår pizza.. Eftersom vi kom runt 19 igår så käkade vi middag här på hostel och burgaren var apa äcklig.. sen gick vi till hostel klubben och musiken sög och jag och Yana var i säng kl 12 👌🏻

Imorgon ska det regna också så att ha spenderat över 800kr på en weekend med att endast vara inne på vårt rum är inte ens okej känner jag. Vi sa till aktivitetsledarna att det kommer regna och vi bör ändra helgen till en annan men enligt de så ljög appen... Ska kräva kompensation för detta.. inte okej alls. De har inte heller någon plan B för ifall det ska regna och vad ska vi göra då för något men nää.. Suger också att om du har betalat så kan du inte få tillbaka pengarna om du nu inte är apa sjuk eller om de ställer in:/

Vi är 10st tjejer i ett rum och igår så hade tydligen Security gått och konfiskeras alkohol från alla rum från skolan.. Izel fick ett sms ang det så vi glömde all alkohol och gick ut från rummet och släckte lamporna. Tydligen så hade de knackat och öppnat dörren och sagt ”Can vi join you?” Och så hade de haft flaskor i händerna när sa det.. Men de gick bara förbi vårt rum tack vare att vi hade släckt lamporna.😌

Vi blev väckta idag av att det var en random snubbe i vårt rum.. Han städade spegeln och sen kom det in fyra andra personen och städade vårt rum medans vi låg och försökte sova... Ena skurade golvet och toasitsen så man halkade runt.. jag halkade av toasitsen när jag skulle kissa.. Man har inte något privatliv liksom, de använder sitt kort och går rakt in.. Tänk om man hade gått runt naken liksom?

Ikväll ska det vi tydligen gå till olika klubbar meeen tror jag stannar hemma.. Det går liksom en minibuss som skjutsar en till klubbarna och sen hem om man har tur annars får man en promenad på 20min typ, men vi får se.

Kram!

Likes

Comments

Helluuu!!

Kände inte riktigt för att blogga förra vecka, jag hade ingen energi till att göra något och gick mestadels hem direkt efter skolan. Such a party pooper! Men nu är energin tillbaka och förhoppningsvis kommer min sömn tillbaka as well. Har inte sovit mer än 3h per natt, de senaste dagarna.. which sucks! Ni som känner mig vet att jag behöver min sömn för att hålla skenet uppe!

Idag gick jag och Yana till Backpackers för att kolla upp resa till Pink Lake och Nya Zeeland! Efter att ha fått too much info, så gick vi till Falalalah och åt lunch och gick igenom allt för att fatta ett beslut om det hela. Sooo guess what?! We are going to New Zealand!!

Min plan först med Nya Zeeland var att transfer school, så att jag skulle gå någon månad där och sen återvända till Brissy innan hemgång, men tydligen så behöver jag lämna redan nu vid jullovet och återvända till påsklovet vilket jag kände no thank you.

Livia frågade även om jag ville transfer school till Sydney med henne efter påsklovet då de har ett har ett internship som hon vill gå. Men jag tror att jag stannar i Brissy för det har ändå blivit home och känner inte riktigt för att lära känna nya lärare och staden när det är så lite tid kvar då. Suger fortfarande på den karamellen.

Så låt oss nu gå igenom vad för äventyr jag har planerat att göra de nästkommande 6 månader:

I December blir det Stora barriärrevet i 3 dagar, vilket är ett måste!

I Januari blir det en weekend till Melbourne med Yana, vin/chokladtestning och besöka Pink Lake som förhoppningsvis är rosa.. Man vet aldrig när på året den där rosa, allt beror på saltet i vattnet. So fingers crossed! Vi tänker även att vi åker till Byron Bay en weekend, för vi missade när skolan åkte dit. Yana ska även skydiva där.. so ska stå där som en stolt mamma när hon kommer ner från himlen!

I Februari blir det Nya Zeeland med Yana!! Vi blir där i 10 dagar, och kommer åka på en guidning som tar oss runt den norra ön och stannar på fantastiska ställen! Vi ska t.ex gå en 9h vandring, och utsikten är amazing! Vattenfall, vulkaner, finns ett ställe där de lagar mat direkt på marken för den är så varm - excited! Fullt av aktiviteter så att säga. Kommer sova på nya ställen varje natt, kommer känna mig lite som en popstjärna som tourar runt med buss och allt!

I Mars blir det BALI med Livia!! Vi bokade vårt hotell för några veckor sen och det var sååå billigt! Vi kommer spendera 8 dagar där och bara chilla och njuta av livet!

I April blir det en weekend till Sydney som ett sista litet äventyr. Man kan inte åka till Australien och inte besöka Sydney.. Operahuset, Bondi beach, u name it!

Sen har vi ju Maj och det är då planen är att återvända till lilla Sverige, jag må säga att jag saknar svensk mat som in i bövelen. Lite sad är jag över att jag missar vinter, det är rättså mysigt att rulla runt i snön och sen dricka varmchoklad! Men samtidigt så är jag glad över att missa kylan..

Nu måste jag skriva min writing task för denna vecka, och min lärare vill att jag beskriver mina känslor i detta minne jag skriver om.. Bortsett från det så är min skrivning perfektion enligt henne och finns inte något att ändra på. Guess I'm awesome! Ska även lära klassen svenska som presentation på fredag, ska lära de imse vimse spindel! Excited!!

Kram!


Likes

Comments

Helluuu!!!

Gick upp vid 13 idag då dagens planer att åka till Ikea blev inställt då Yana och andra blivit sjuka.. tråkigt men ändå lite skönt att äntligen få sova ut! Sen jag vaknade har jag chillat framför datan och faktiskt storstädat här hemma! Tror nog inte det har varit såhär rent sen jag flyttade in... hehe.

Idag är det ju ingen vanlig dag inte utan det är min härliga mommos födelsedag!!! Tänk att hon fyller hela 78 år?! Hon beter sig fortfarande som ”25” och springer runt och möblerar om lägenhet sin hela tiden.. Finns ingen paus knapp i den kvinnan! Ringde och grattade henne vid 12 inatt då hon fyllde år här i Aussie, men ska slå henne en pling och gratta henne i svensk tid också 😌

Nu måste jag skynda mig, ska möta Livia och Sara utanför bion och har inte fixat mig än..

Men grattis på födelsedagen mommo!!!

Kram!

Likes

Comments

Helluuu!!

Jag lever gott folk! Värmen tar sakta död på mig dock..
Gjorde level up exam testet i måndags och fick totalt 79 av 100, var i topp 4 i min klass, Whoop!!
Eftersom vi hade testet på en måndag då fick vi en hel vecka av inga läxor och endast roliga lektioner vilket jag älskade! Det var så kul!

I torsdags hade skolan arrangerat en halloween fest på en klubb som vi gick till! Alla var verkligen utklädda och hade satsat hårt på utstyrseln. Vi drog senare till en annan klubb som hade halloween fest men efter ett bra tag av dansande blev jag uttråkad och övertala Yana att dra hem för de andra hade redan gått. Vi virrade runt och försökte hitta donken och efter 1h lyckades vi, whoppp!! Kom hem runt 3 och var härligt bakis dagen efter i skolan..

I lördags åkte jag, Yana, Livia och Bo till Wet n Wild, en vattenpark som ligger i Gold Coast och det var sjukt kul! Hade träningsverk dagen efter, efter allt gående i trapporna... Varje vattengrej hade miljontals trappor och behövde samtidigt bära gummi sakerna upp😂

Idag lämnade jag in lite cv runt om stan så förhoppningsvis har jag ett jobb över jul perioden. Bokade även en tid hos Apple då min datas skärm blickar i olika nyanser... Svängde även förbi marknader som är här varje vecka och köpte frukt! Jag och Livia kom till skolan med påsar fullt med frukt, bananbröd och falafel.. 👐🏼

Oh fick mina spin för denna period, så nu har jag Cambridge exam, film diskussion 😏 och yearbook! 🤙🏼

Sa även hejdå till Camille igår.. tråkigt att hon lämnade klassen efter bara en månad.. men hon hade sina anledningar.

Kram!Likes

Comments

Helluuu!!

Som rubriken lyder så gick ju brandlarmet runt halv fem tiden.. Det låter galet högt! Vaknade av att det pep, och en röst som sa ”stand by for future notice” .. Tog min mobil och gick mot nödutgången.. jag bor på 10:onde våningen så det var jävligt många trappor att gå nerför! När vi väl kom ut så var det fyra brandmän och två brandbilar, fullt med studenter och de flesta hade precis kommit tillbaka till sina rum efter festen så vissa vinglade runt, någon sprang runt hypead över att larmet hade gått... Vi fick gå in efter typ 20min då det troligen var att någon idiot som hade rökt inne i sitt rum! Vilket är jävligt korkat då brandlarmet är super känsligt och man får därav inte röka i rummet och för det finns inget fönster att öppna för att vädra ut röken heller..

Sitter nu och äter nudlar och kollar film, spöregnar ute så jag har flyttat alla planer för dagen till imorgon istället. Ska även gå till gymmet imorgon och ska dra med Livia som sällis! Känner att jag bör använda gymmet när det är gratis sååå..

Ska även plugga inför level up exam testet som jag har på måndag.. Lärarn säger att det är enkelt men en vän till Livia sa att det var jättesvårt så vet inte vad jag ska tro🤔 Men men som tur är så är det endast 20% av de 100% du behöver för att level up så om jag failar eller gör mindre bra ifrån mig så ligger ändå jag bra till i de andra 80% 👏🏻

Tingeling!

Kram!

Likes

Comments

Helluuu!!

Vädret suger apa..har regnat sen förra veckan och ska fortsätta hela denna vecka också.. Äger inget paraply eller regnjacka så vandrar runt och njuter av regnet som faller på mig! 😌😌

Hade en liten pluggsession med Livia efter skolan idag, kändes skönt att äntligen ha kommit igång med veckans presentation. Vi ska prata om någon som kommit långt/uppnåt mycket, så jag beslutade att prata om min morbror och hans karriär inom hockeyn.

I helgen som var drog vi till Ikea på söndagen istället för på lördagen, Saras tåg gick inte så hon kunde inte ta sig till mig That’s why vi ändrade dag. Hittade allt jag behövde och känner mig lite mer som hemma. Vi åt såklart lunch på Ikea, köttbullar och mos.. men det är så mycket godare i Sverige.. man fick knappt någon sylt och väldigt lite mos.. det sög! Men ändå så värt det!

På lördagen tvättade vi äntligen upp all tvätt.. känns så skönt att ha det avklarat! Sen på kvällen gick mötte jag upp Yana för att gå på bio och se IT.. den sög! Det skulle ju vara en skräckfilm men vi tyckte att det mer var som en äcklig komedi🤔 Vi drog sedan hem till mig och hade en liten sleepover och sen drog hon kl 5 på morgonen för att åka på skydiving, som tyvärr blev inställt pga vädret. Vi fick höra sen på måndagen att det hade varit en olycka uppe i Cairns när en kvinna på 50år gjorde skydiving, kolliderade med kameramannen som filmar hela upplevelsen i luften vilket slutade med att de kraschade in i ett träd och dog.. Så tråkigt! Speciellt kvinnan som fick det i 50års present av sina barn och dör på sin födelsedag och efterlämnar sig 8 barn.. Det gjorde lite extra ont.

Jag hade tänkt göra skydiving men nu vet jag inte riktigt om jag vågar.. ska vänta och se om Yana och de överlever deras trip nästa vecka!

Har gjort så mycket framsteg med min engelska och fått så mycket beröm av min lärare 😌 Feels good! Tydligen så skriver jag som en engelsk talande vilket var den bästa kommentaren jag kunde få då jag är så osäker med mitt skrivande. 👏🏻 Valde mina spin för nästkommande 6 veckor och kände för att välja lite mer chill denna gång så det blev Disney, Yearbook och film diskussion igen... så får se hur det blir när schemat kommer ut! Tänkte att nästa spin val efter det blir Business, vocabulary och art & Cultur för när den delen är över så är det jullov så kände att jag kunde ta de jobbiga spinen innan jul💪🏻

Nu blir det att laga mat!

Kram!

Likes

Comments

Helluuu!!

It’s Friday.. Friday!!

Idag kan ha varit den roligaste presentations dagen! Calyste i min klass omvandlade sig själv till Jesus genom att klippa in sitt ansikte i presentationen och ingen kunde sluta skratta åt det!

Det är någon slags fest här på student one, såg nyss några från min klass vinglandes...liggandes och sittandes runt om på min våning..genom mitt titthål😂
Eftersom jag är för cool för att umgås med osköna människor så hade jag och Livia filmkväll istället hos mig och tjockade oss med choklad och cola😆

Imorgon är det äntligen tvättdag.. insåg idag att jag faktiskt inte har tvättat på en hel månad.. snacka om att jag har mycket kläder 🙃

Vi ska även åka till Ikea imorgon och inhandla lite svensk-mat, köksartiklar och lite sådant!

Öppnade även ett bank konto så jag slipper betala extra varje gång jag använder mitt svenska kort.. vuxen poäng till mig! Blev lite kär i min bankman...Jag och Livia spenderade över 1h på banken när det egentligen bara tog typ 20min att fixa ett konto men han ville inte sluta prata med oss så vi satt där och pratade om aussie slang, att ta körkort, och om alla olika accenter vi studenter har! Sjukt kul!

Nu är det bed time!

Kram!

Likes

Comments

Helluuu!!

Från att ha mått bajs så mår jag mycket bättre nu! Har fortfarande en feber som kommer och går när den vill.. Men Nothing I can’t handle😅

Hade min dialog- presentation i måndags.. har nog aldrig varit så otaggad och låtit så ointresserad som jag gjorde under tiden jag framförde den med Yana.. men i mitt försvar så hade min feber dykt upp så jag satt där varm och svettig.. äckligt? Yupp!

Försökte även tvätta när jag kom hem men lyckades inte😂 Kunde inte swipea mitt kort för att betala för maskinen så fick lassa ut allt och ta hissen ner till rummet igen.. Så jävla trögt.. har tre påsar med kläder liksom👌🏻

Dagens lektionen involverade film! Första två lektioner såg vi Jobs och sen såg vi Fantasy Beasts🙃

Egentligen bör jag plugga nu men känner inte motivation så tänker titta på serie istället. Veckans presentation är ganska rolig så den är inte så svår att prata om!

Kram!

Likes

Comments