Helluuu!!

Kom nyss hem efter en lång dag!
Idag skulle jag ha haft min presentation om "aktivitet i Sverige" men min PowerPoint hade inte kommit fram till min lärares mail så får helt enkelt göra det på måndag istället. Vi hade även vårt Unit exam, vilket är ett exam man har i slutet av varje vecka på det man har lärt sig. Det gick väl helt ok, lite krångligt med alla olika grammatik former och böjningar..

Efter alla presentationer och exam hade jag min sista lektion vilket var ett nytt ämne som jag inte haft innan, den heter 3X mixed skills 1. Vet inte riktigt vad den kursen går ut på men tror att det är en blandning av språkfokus på ex grammatik, lyssna etc.

Jag och Livia hade tänkt dra ner till stranden efter skolan och ha mysig liten middag men tyvärr så började den regna så vi + Sara och Carolin(a?) drog till Vapiano och hade jättemysiigt! Sara är den tredje svensken vi hittat i vår skola och Carolin(a?) är norsk.

Jag skrev även upp mig på att åka iväg till surf camp nästa helg!!! Så blir borta från fre - mån! Yeeey!

Update om mina kära roommates, har inte sett de sen onsdags kväll? Tror jag. De var på Welcome party igår och hörde svagt när C snubblade in i vårt rum.. och nu verkar de vara ute och klubba igen. Varför jag valde att strunta i Welcome party var för att dels hade jag inte gjort något på min presentation och sen var jag apatrött så hade somnat på festen😂 Men jag fick en trevlig suprise imorse när jag skulle sminka mig... C hade slängt sina smutsiga shorts och trosor över alla mina hudkrämer/kameran.. Hon hade även slängt sin binda slarvigt vid soppåsen.. Hon är verkligen inte en lätt människa att bo med!

Somnade nästan vid bordet på Vapiano så är mer än redo att sova.. det här med jetlag.. önskar att den försvinner snart?!? Ska på Welcome BBQ imorgon, hela skolan är inbjuden så lär bli mycket folk. Det ska bli upp till 35grader så ska se till att inte glömma att smörja in mig 😂😂
Slänger upp ett inlägg snart om hur mina lektioner är upplagda, vad vi gör, skolan, maten här hemma osv då önskemål finns🤙🏼

Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • Allmänt

Likes

Comments

Aussie time 20.50

Helluuu!!

Är så trött, att jag inte vet vad riktigt.. Hade lust att lägga mig och sova direkt när jag kom hem.. Tråkigt nog har jag en presentation på fredag som jag inte hade påbörjat igår då min kära roommate tyckte att det var ett bra läge att socialisera med mig..på franska.. Hon bestämde sen att kolla på film utan hörlurar så där försvann min koncentration så gick istället och la mig.

Hade eftermiddagslektioner idag, kom hem vid 19. En grej jag inte fattar med Brisbane är att på bussen så säger de inte stationerna utan man helt enkelt ska veta vart man ska gå av.. När det är ljus så är det ju inga problem för då ser man föregående station. Men när det är kolsvart, som det var nu när jag åkte hem så går det inte att se föregående station.. Jag fick helt enkelt sitta med maps och titta så jag visste ungefär när jag skulle av. Har haft tur alla gånger att någon ska av på stationen innan men när det inte händer så sitter jag i skiten. Eloge till alla Aussie som automatiskt vet när de ska av!

Min presentation är nästan helt klar, tänker att jag fortsätter med den imorgon innan skolan (har eftermiddag) och finslipar när jag kommer hem igen! Som tur är så är det om ens hemland osv så inte så komplicerat. Dock så har vi presentation varje vecka och antar bara att ämnena blir svårare och svårare..

Nu ska jag pysa i säng och försöka somna innan C kommer tillbaka, hennes säng är den mest knarrande sängen i världshistorien. Måste även bestämma mig om jag ska åka iväg på surf camp nästa vecka.. Tråkigt nog kan inte Livia hänga med då hon är 1 månad från att fylla 18.. Men om jag har tur ska några i klassen gå så jag inte är alone all over again med fransmän osv.. haha

Kram

Likes

Comments

Helluu!!

Hade som sagt mina första lektioner idag och det gick super bra! Första hade vi lite get to know each other exercises, var väldigt stelt i början. Majoriteten i klassen är från Frankrike, chockande. Med dessa pratar iaf engelska all the time så det är skönt, tror jag kommer trivas i klassen. Sen började vi med grammatik, lite klurigt men helt okej kurs. Måste säga att min lärare är väldigt härlig av sig! Me like. Vi hade sen våra SPINs, special interests, varav lärarna hade valt ut vart man platsade och jag fick film diskussion! Vi spenderat alltså en hel lektion med att titta på film och sen diskutera den! Yaas😍 Så skolan är jag väldigt nöjd med, lärarna är toppen, alla annan personal med!

Om det är något jag skulle vilja ändra är det nog mitt boende. Känner inte riktigt att mina roommates är de bästa då de hellre pratar franska än engelska och inte vill lära känna en. Det är inte heller riktigt peace and quiet när man ska plugga utan då är det musik och film på topp. Vet inte om franska människor lär sig vad respekt är riktigt.. och nej drar inte alla över en kant, men de jag har träffat/bor med visar inte direkt något respekt..

Är super trött så tänker avsluta detta inlägg med att berätta att C och Y åt upp min middag.. Nikki (hostmom) hade lagat pasta, jag fick en egen som var laktos och gluten fri. Istället för att äta direkt ur skålen så lägger jag över en del av pastan på min tallrik innan jag hämtar ett glas. C tar skålen med pasta varav jag säger att den är liksom gluten fri, och pekar var den normala pastan är. Oavsett så tar hon pasta och ger skålen till Y som tar resten av pastan. T.o.m Nikki säger "Den är för gluten fri!" Där sitter jag med fem tuggor pasta medan de har en hel jävla panna med pasta i sås..

Kram

  • Allmänt

Likes

Comments

Aussie time 19.55​

Helluu!!

Det har varit en rolig och lärorik dag må jag säga!

Jag vaknade vid 5, det var 14 grader varmt, och grå himmel. Väderprognosen, check! Men iaf, spenderade resten av timmen i sängen innan vi behövde fixa oss och gå mot bussen, 06.30. Det tar typ 1h till skolan vilket är lite segt på mornarna man börjar tidigt.

8.00 möttes alla studenter i receptionen på skolan, där fick man ta bild till ens student ID, hämta sin name tag, och sedan invänta sin tur att göra sitt speaking test. Jag trodde speaking testet skulle vara svårare än var det var, men vi satt där och pratade om oss själva typ. Efter testet gjorde man en video, där man svarade på några frågor under 1 min. Videon är till för att man sedan i slutet av kursen ska se, höra sin improvement man har gjort med engelskan. Det gick också super för kommentar jag fick var "Well, you didn't make any mistake..at all!" Och det roliga var att innan sa han det gör inget om man säger fel, gör misstag, det är lugnt. Så en liten klapp på axeln känner jag. Sen var det frukost på terrassen när man var klar, lite juice, kakor, äpple etc.

Vi gick sedan en liten rundvandring runt West End, skolans område. Det finns alla möjliga lunch ställen, supermarket, pubar, you name it. Vi gick sen till ett ställe som heter The Greek Club, där hade vi vår orientation presentation, allt om skolan, the stuff, regler etc. I slutet sa rektorn att de hade en överraskning till oss alla..Det var några speciella besökare..nämligen 3 olika ormar, 1 krokodil, någon ödla tror jag? 😳Sen några till små creepy djur. Nu undrar ni, höll du någon? YES. Jag höll 2 av ormarna.. De var rätt så söta faktiskt. 😂

När alla hade klappat och fotat var det dags för lunch. Vi hade ett gigantiskt pizza "party" i Musgrave Park. Det var fullt med pizzor, olika sodas, juice och självklart olika bollsporter som pågick under lunchen. Jag fick en egen pizza, cause I'm special och det må ha varit de godaste 3 slicer i mitt liv! 😍

Vi avslutade dagen med en city tour med buss, och det var då det mest fantastiska hände - jag träffade en SVENSK!! Efter att ha spenderat timmar med människor som endast pratat tyska, franska och nederlänska så var jag glad över att ha hittat en svensk. Tydligen så hade en annan tjej pekat ut att jag var svensk och tack gode för det! Vi åkte runt i Brisbane och stannade till på olika utsiktsplatser och holy maccaronii va fint det var?!

Vår tourguide aka lärare vi hade i bussen kan va en av de roligaste människor jag träffat. Han skämtade om typ allt, överdrev så att man kunde inget annat än att skratta åt honom. Touren avslutades sen vid South banks, och det kan ha varit något av det finaste jag har sett - det var två pooler och en strand mitt inne i staden med 10 min gångavstånd till skolan! Jag vet vart jag kommer spendera mina pluggdagar någonstans! 😍

När touren var över drog Livia, jag och två andra studenter - kommer inte ihåg namnen...till supermarket för att handla grejer som sunscreen, schampoo och adapter. Klockan var runt 16 när jag rörde mig hemåt och insåg sen att jag inte alls kommer ihåg hur man gick från bussen hem.. Men maps finns ju av en anledning 👏

Fick mitt schema nyss och imorgon börjar jag 8.15 och resten av dagarna börjar jag vid 13 så det är fett skönt! Livia och jag har typ samma schema tider vilket gör att vi kan sällskapa, det är topp!

Om det är något jag har stört mig grovt mycket på så är det att när tex. en fransk träffar en fransk så börjar de prata franska istället för engelska, jag kan förstå om de är ensamma liksom fine men annars kom igen. Som idag när vi gick av bussen, C och A träffade några från Frankrike och började babbla franska och där går jag och Y och fattar nada. Eller vid frukosten, jag satt mig med C och hon satt med en annan fransk, de snackar franska, sen kommer två killar och joina vårt bord och de frågade vänligt vart man är ifrån och sen börjar de snacka TYSKA! 😡Där sitter jag med min juice och äpple.. och snackar varken tyska eller franska.. gick liksom spanska något år..😲 Instruktionerna från lärarna var tydligt, prata engelska! Det var inte så att jag och Livia snackade svenska när vi var bland andra utan vi pratade engelska! Lite respektlöst må jag tycka. 👎

Ny dag imorgon, kanske slipper de tyska och franska konversationerna.

Btw, min roommate pratar i sömnen så får nog höra franska konversationer iaf.

Oh, jag vet att visa bilder är suddiga, men ni får helt enkelt deal with it för orkar inte fixa dem just nu..

Kram!

Likes

Comments

Helluuu!!

Äntligen har jag kommit fram till Australien och flygresan var så mycket skönare hit än den till Hong Kong! Jag satt även bredvid en tjej från Switzerland på planet och det visade sig att hon ska plugga på samma skola som mig!

När vi väl landade så skulle vi gå igenom passkontroll och därefter karantänkontrollen, vilket jag var mest nervös över, men klarade det utan några problem. Tjejen från Switzerland hade inte samma tur.. Först fastnade hon i passkontrollen för hennes visum var på hennes ID och inte på passet.. Sen fastande hon i karantän för tydligen var ett par av hennes skor lite leriga..

Vi blev uppmötna på flygplatsen där alla elever blev indelade i olika grupper beroende på vart man skulle bo och jag satt i en bil full med fransmän och fransyskor. Chauffören hade lite svårt att uttala mitt namn, han stirrade på pappret flertal gånger innan han frågade hur det faktiskt uttalades😂

Har precis haft en genomgång av huset och alla regler som värdfamiljen har och det var inte lite regler🙃 Dusch 5min Max, inga gäster i huset, ej sova borta, ingen alkohol i huset - vilket jag kan förstå, inte ladda ner filmer/musik på wifi, 1 tvätt i veckan, inte äta på rummen etc.

Vi tjejer fick det minsta rummet, bunkbeds och typ ingen garderob alls.. Medans killarna har två enkel sängar och värsta garderoben och även en yta att röra sig på.. och självklart är deras rum dörr till dörr med badrummet.. Roliga är att killarna fick endast det rummet för att de båda är över 2m långa! 😂

Lite kort om vilka jag bor med, mamman är från Filippinerna och pappa är australiensare, de har en son som är 19år. Min roommate är fransk och kan pytte pytte lite engelska vilket gör att våra konversationer är väldigt underhållande😂 Tror hennes namn är Serina? Selina? Något åt det hållet iaf! 😂 Jag kan prata på engelska och hon svarar på franska, eller så frågar hon något på franska och jag ser ut som ett frågetecken. Killarna som har lyxrummet är Joseph och Albo, korean och fransk.

Nu ska vi fyra gå ut och upptäcka området och mata fåglarna nere vid parken!

Kram!
Likes

Comments

Helluuu!!

Resan mot Arlanda började ju bra med strömavbrott på pendeltågen och sen köer in, men hann iaf med god marginal till flygplatsen. 20min innan det var boarding så visades det sig att flyget var försenat med 35min vilket gav många av oss stress då vi endast hade 55min på oss att byta till vårt flyg mot Hong Kong.. När vi väl landade i Finland var det endast 15min tills vårt flyg skulle lyfta. Kapten sa att det var lugnt för vi landade på Gate 28 och Hong Kong var på Gate 33.. men lugnt var det inte. Alla sprang och som tur var kom vi fram precis när de skulle stänga gaten. Har aldrig varit med om ett sådant avstånd mellan gaten.

Klockan är nu ca 15 och jag är äntligen i Hong Kong efter mycket stress och en turbulens flygresa. Det var inte de mest bekvämaste sittplatserna, vet inte hur många gånger jag försökte hitta en skön sovposition.. Men man fick iaf en kudde och en filt, tack gode för det.. Aldrig varit med om sådan kall flygresa.

Nu ska jag hitta något ställe att äta på, frukosten på planet var inte så inbjudande men juicen var god, hehe!

Kram

Likes

Comments

Helluuu!!

Första inlägget.. får se hur länge jag lyckas hålla liv i denna blogg!
Jag har främst skapat denna blogg så att mina nära och kära kan följa med mig på mitt äventyr och hålla sig uppdaterade medan jag är borta, men även som en kul grej att titta tillbaka på när mitt äventyr är över. Det är nämligen så att imorgon flyttar jag till soliga Australien och kommer spendera de närmsta 9 månaderna där. Jag kommer att plugga intensiv engelska och bo hos en värdfamilj i Brisbane, man kan se det hela som en lång språkresa, hehe.

För er som inte känner mig så heter jag Qrusmyntha och är 19år. Jag kommer från en håla som heter Lidatorp, där vi har en vacker utsikt på en betongfabrik när man kliver ur dörrn! :)

Denna blogg kommer mestadels att handla om mig, min vardag, mina tankar och åsikter och allt plugg jag frivilligt har utsatt mig för!

Kram


Likes

Comments