Header

Helt ledig idag och inställd frisörstid pga frisören blivit sjuk innebar förmiddagsträning! Jag var ute och gick i 30 minuter med min hund och sedan gick jag hem och lämnade henne och fortsatte i 20 minuter med snabb löpning. Hon har blivit lite för gammal för att orka springa :(

Efter löpningen gjorde jag lite övningar hemma.

3x15 armhävningar
3x20 knäböj
3x15 situps
3x15 skifthopp
2x50 plankan (2x framåt och 2x på varje sida)

Likes

Comments

Ikväll kom jag iväg till gymmet, var otroligt trött på eftermiddagen (kunde knappt sova i natt) men det gick jättebra på gymmet. Jag började passet med att springa 2km på bandet, väldigt bra med tankte på att jag knappt orkade gå 2km i början av vecka. Efter det tränade jag benen ganska tungt, vill aktivera musklerna igen nu. Summering av träningen, superbra! (fick även in 20minuters stretch efteråt som jag aldrig annars orkar)

Likes

Comments

När jag började mitt träningspass idag märkte jag att jag inte alls var lika frisk som jag trodde. Detta är så långdraget och tråkigt va.. Anyway, jag drog till gymmet och tränade kroppen lätt istället för att vara ute och springa och köra det planerade passet. Jag gick med snabbt tempo på löpbandet i 40minuter och avslutade med en rush. Sedan tränade jag hela kroppen med 1-2 övningar/muskelgrupp. Jag körde många reps och få set. Trots att det inte var vad jag hade förväntat mig av min kropp så känns det bra. Det gäller att inte vara dum och pressa kroppen för hårt men jag räknar med att jag kan köra en hård och bra löpträning i helgen.

Likes

Comments

Fick precis reda på att jag inte kommer ha någon handbollsträning denna veckan så då försvinner två träningar. Jag kommer träna detta idag istället:

40 min löpning
3 x 15 burpies
3 x 10/ben skifthopp
3 x 15 djupa armhävningar
3 x 15 rygglyft
3 x max plankan
3 x 50 kast mot en vägg med tennisboll

På torsdag har jag inte bestämt mig för vad jag ska göra ännu, kanske blir det ett gympass?

Kram på er, ha en trevlig dag!

Likes

Comments

Tidsplaneringen jag gjort över oktober månad kikade jag över och där har jag skrivit att jag nu ska bestämma ett delmål för jul. Hur långt ska jag kunna springa då och på vilken nivå ska min kondition ligga?

Då loppet jag springer i Maj är 11 km långt ska jag kunna springa minst 7 km vid jul,även om målet är 8 km. Då har jag på knappt 5 månader tid på mig att få konditionen 3-4 km bättre. Jag räknar med att hålla mig borta ifrån träningen i en vecka till och planerar därför att göra ett löptest om 2 veckor. Det blir alltså i slutet av v.43. Vet ni vad? Veckan efter (v.44) har jag höstlov och det innebär en hel vecka av ledighet och träning!! Det ska blir väldigt skönt faktiskt.

Likes

Comments

Veckans planering är att vila upp mig. Att få kroppen frisk och åter i balans. Idag, torsdag, tog jag en promenad på morgonen. Jag klädde mig varmt och gick ganska långsamt. Målet med träningen var att få andas frisk luft och att röra kroppen lite grann. Jag ville inte bli anfådd men ändå syresätta musklerna. Det var väldigt kallt även fast solen sken och jag använde vantar första gången denna höst. Promenaden kändes sådär, jag fick huvudvärk och trött blev jag snabbt.

Imorgon är jag ledig och jag ska försöka med en promenad även då. För en kort promenad är bättre än ingen och att jag bor i Sveriges finaste stad gör promenaden lättare (dessutom älskar jag hösten, kunde inte bli bättre).


Likes

Comments

Detta börjar bli tjatigt att höra men jag är fortfarande sjuk. Denna veckan har jag knappt rört mig ur sängen och det betyder att jag inte har tränat handboll eller styrketränat på två veckor. Jag LÄNGTAR tills jag är frisk igen.Jag skrev förra veckan att jag var ute och gick på torsdagen och att jag planerade att promenera på fredagen. Detta gjorde jag och även på lördagen var jag ute och gick. På fredagen blev det en promenad på 2 timmar och på lördagen en promenad på 1,5 timmar. Sammanlagt 5,5 timmars promenad förra veckan = nästan 3 mil. Ja så det är all träning jag har genomfört på 2 veckor.


Likes

Comments

Idag hade jag planerat att träna på min lektion men det byter jag ut mot en långpromenad istället. Jag kommer att gå två promenader idag. En promenad på 4km och en annan promenad på 6 km. Förhoppningsvis är vädret lika fint idag.

Ikväll ska jag ta det lugnt och laga en nyttig middag. Jag försöker anstränga mig så lite som möjligt för att undvika att bli sjukare och därför passar det bra att jag är ledig i helgen. Det enda som är planerat i helgen är en promenad på lördag.

Likes

Comments

​Denna veckan har jag känt mig krasslig. Jag har vaknat lite mer krasslig för varje morgon. Något träningsschema har jag därför inte gjort och istället har jag känt efter varje dag var min kropp klarar av. I måndags gymmade jag väldigt lätt, det var mer en funktionell träning där jag använder min egna kropp istället för styrketräning.

Idag har jag varit ute på en långpromenad med en kär vän. I två timmar promenerade vi, bland annat längst strandpromenaden och runt fästningen. Det blev totalt 2 mil. Väldigt skönt. Jag känner att jag fyllt på mitt D-vitamin förråd en liten gnutta och det är aldrig fel.

Likes

Comments