Jag hoppas morgon dagen blir bättre än vad båda gårdagen och idag har varit.

I går låg jag med världens huvudvärk hela dagen, den vägrade att ge med sig vad jag än gjorde och jag som hellre förespråkar vatten än huvudvärkstabletter, fick kämpa på, men tillslut så gav huvudvärken med sig och man kan väl säga att det blev vattnet som gick segrandes ur den striden.

Sen så vaknar jag vid 04 idag och magen har total kraschat och jag börjar fundera på varför, men jag tror faktiskt att korvstroganoffen som jag hade i frysen innehöll laktos och då är svart rätt tydligt på varför magen kraschade.

Så idag har man inte heller fått mycket gjort då man gått runt och nojja sig för att magen ska säga upp sig.

Men nu håller jag en tumme på att det kan sluta va massa otur framför mig, kan jag inte bara få ha det bra för en gångs skull?

Imorgon ska jag upp i vettig tid, för att hänga lite med mors hund medans syster är iväg på något ärende.

Pixi som hunden heter har fått något sår bak på rumpan och går  med tratt, så jag har sagt åt både mor och syster att om dom måste iväg så är det bara säga till så kommer jag bort och är med Pixi så att hennes sår får läka i lugn och ro.

Så nu ska jag väl försöka bli trött så att jag får lite väl behövlig sömn.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När man är laktosintolerant och ändå är så jäkla dumdristig att man stoppar i sig saker som innehåller laktos så resulterar det endast i en sak.

Magen total kraschar och allt blir bara jobbigt.

Men det finns så mycket gott som jag saknar och egentligen inte ska äta och sen så tänker jag mig inte för heller till exempel om jag blir bjuden på mat, så tänker jag mig inte för att det faktiskt kan innehålla laktos och jag glömmer således att fråga också.

Igår kväll och inatt har inte varit så roligt, utan det har resulterat i en ond mage som gör mig irriterad på mig själv.

Men jag ska testa en sak framöver och det är att köra en månad med att äta helt mjölkfritt och se om jag mår bättre av det.

Jag har på papper att jag är laktosintolerant men jag tänkte att jag ska testa och se om jag kanske kan få må ännu bättre om jag skippar mjölkprodukter helt.

Det lär väl märkas om det blir någon skillnad.

För min mage har blivit bättre sen jag fick reda på att jag är laktosintolerant och undviker laktos i den mån som inte minnet sviker mig, men kan jag kanske må ännu bättre om jag undviker mjölkprotein också?

Det borde märkas skillnad om jag testar under en månads tid kan jag tycka i alla fall.

Så idag är ingen bra dag utan det lär mest bli att man håller sig på hemmaplan och bara försöker få magen att lugna ned sig till det normala igen.

Jag har slutits med magproblem i snart 8år och det är omöjligt för den som aldrig haft problem med magen en längre tid, att förstå hur psykiskt påfrestande det är.

Det tar extremt på krafterna och man vågar inte åka någonstans för rädslan att magen ska krascha.
Detta har resulterat i att jag är otroligt mycket på hemmaplan och på något vis efter alla dessa år så har jag blivit van det och trivs väldigt bra ensam med min hund, på sin höjd så brukar jag hälsa på hos min mor och även va hundvakt åt hennes hund.

Jag ställer gärna upp och är hundvakt åt hennes hund om dom ska åka någonstans, istället för att själv följa med.

Jag trivs bäst ensam i tystnaden och jag umgås typ aldrig med någon, men å andra sidan så är det otroligt skönt också kan jag tycka.

För många kanske det låter konstigt att man trivs så, men det har varit så i så många år för mig att jag har funnit mig i att va ensam.

Sen ligger det en del andra saker till grund av varför jag ej gillar folkmängder och så vidare, men det finns en sjukdomsbild bakom det och jag är inte den som springer runt och klagar på hur ont jag har eller om jag mår dåligt etc etc, det ger inte mig något att klaga.

Men att kunna berätta här i min blogg så att folk kan få en förståelse varför vissa saker är som det är, ser jag mer som fakta om mig själv.

Så i framtiden kanske jag även kommer berätta mer om mig själv på en lite mer djupgående information.

Likes

Comments

Tatueringar är en konstform som ligger mig varmt om hjärtat.
Och det finns oändligt med stilar och färg kombinationer som man kan använda sig av.

Jag personligen gillar New school stilen som blir lite åt det data animerade hållet och med mängder av Klara och härliga färger.

Sen så gillar jag svart/gråa tatueringar och och andra typer av stilar.

Och det man faktiskt ser att folk har mest och verkar gilla bäst är just svart/gråa tatueringar.

Men jag vet inte ibland känns det som att dom kanske är lite rädd för att sticka ut ur mängden, som du lätt gör med färg glada tatueringar.

Jag personligen tycker en tatuering i diverse olika klara och skarpa färger blir mer levande och inte så platta.

Men det är som tur att vi alla tycker olika, även om jag skulle vilja se fler som vågar sticka ut och ha färg glada tatueringar.

Just nu har jag väl inte så mycket bilder på mina tatueringar men jag lär kunna fixa fram om det är av intresse.
Men några bilder kanske jag kan ha.

Där har vi några i alla fall och ja visst är jag lite ego som har mitt eget namn på hela underarmen ;)

Vad tycker just du om för stil och vill du hålla det i gråskala eller färgskala?

Lämna en kommentar nedan och låt mig höra hur det kommer sig att du har syltat in på just det.

Eller är du kanske en sån där liten tomte som är totalt anti tatueringar?
Kommentera du också och berätta varför.

Jag har alltid varit kreativ av mig och gillat att både rita och måla och på den vägen kom jag även över ett par tatuerings tidningar och insåg ganska snabbt att det fanns riktigt fräcka motiv som man kunde få tips och idéer av för det man själv höll på med.

Sen så föll det sig bara naturligt att jag också ville ha tatueringar då det va en konstform som jag fastnade för.

Och jag som likt väldigt många andra gjorde en tribal som en av mina första tatueringar.
Sen har det bara rullat på och jag har tatuerat mig både hos privata så kallade "hemmapulare" och även i studios.

Nu med facit i hand så föredrar jag att man tatuerar sig i en studio som man noga har kollat upp så att det faktiskt är något som dom kan.

För det är faktiskt inte så svårt att starta en egen studio idag och det gör att det tyvärr är extremt många oseriösa som startar studios och nya kunder som ska göra sin första tatuering snubblar tyvärr in i dessa studios för att dom har ju så mycket bättre priser än dom andra som faktiskt tar detta på största allvar.

Så kolla noga upp studion och kolla gärna runt lite om det är andra som varit där och vad dom tycker.

Kör dom den stilen som du gillar?

Va noga med vem du väljer att tatuera dig hos för det är inte helt lätt att ångra sig när det väl är gjort.

Låt det kosta lite extra, det ska trots allt sitta där hela livet.

Tänk noga igenom ditt val av motiv och placering eller gör som mig kör bara kör, lev i nuet som om det inte skulle finnas en dag imorgon.

Vad du än väljer så gör det i en studio där dom kan sin sak.

Likes

Comments

Sådär då har man fortsatt att utforska den stora djungeln som är fylld med mobiler till bredden och om man blir särskilt klokare är inte helt säkert.

Men jag har i alla fall konstaterat att jag kommer vänta tills i januari med köp av ny telefon, då jag dels inte kan bestämma mig och har även sett att det kommer lite nya telefoner med android 8.0 i början av 2018.

Och för min del är det väl ingen kris, då telefonen jag har fungerar, men jag vill ha något nytt och bättre, med bättre kamera bland annat. 

Men nu i december så kommer jag att hjälp mor lite så att hon får lite bättre belysning på bilen här i det norrländska mörkret.

Hon har förvisso en ledramp på bilen just nu, men det skulle va bra om hon får lite längre ljusbild också, därför ska det dit 5st "vanliga" extraljus också.
Plus att rampen ska sitta där också.

Detta paketet kommer det att bli.

Och varför jag väljer att köpa saker till min mor, är för att jag åker såpass mycket med henne och känner att då kan faktiskt jag hjälpa till att fixa saker till henne.
För jag vill ju kunna åka säkert när jag åker med henne och sen så tycker jag att det är roligare att köpa saker till andra än till mig själv. 


För då uppskattas sakerna. 

När jag köper saker åt mig själv så letar jag mest efter fel och det slutar med att jag blir missnöjd. 


Så det lär ju kunna lysa lite bättre framöver när vi är ute längs dom mörka norrländska vägarna. 

Enda gången det är ljust här är på sommaren, eller ja inte riktigt men på sommaren så är det max 1timme som det är lite skymning innan det börjar bli ljust ute igen. 

På vintern är det nästan tvärt om, vi har ljust några timmar mitt på dagen, innan mörkret tar ett järngrepp runt landskapet igen. 

Likes

Comments

December har börjat och snart säger det bara smack så är vi i januari helt plötsligt.

Men denna månaden så ska jag köpa mig en ny telefon och det är samma visa varje gång, man har inte en aning om vilken man ska välja för dels finns det en uppsjö av olika märken och modeller och alla har dom sina för och nackdelar.

Men jag har den senaste tiden tyckt om att testa lite nya märken och inte köra på dom klassika märkena som Sony, Nokia, LG, Samsung osv.

Telefonen jag håller i min hand just nu är en honor 7 lite och den kommer min mor att få ta över efter mig.

Men frågan är vad man ska välja för något härnäst?

Hittade ett märke som heter Xiaomi som verkar ha väldigt trevliga telefoner och vissa även till vettiga priser.
Men jag har även kikat lite på Sony Xperia XA1 ultra.

Men som sagt så kan det va mer intressant att få testa något nytt.

Vi får väl se vad det blir helt enkelt, men får man ett schysst pris på en lur så kanske man klipper till helt enkelt.

Jag vill att man ska kunna fota och filma och få ut vettigt material av det, då det blir så mycket roligare då.
Sen gör det inget om det är bra batteri tid också, så man slipper att ha laddaren i stup i kvarten.

På den sista punkten så ligger inte XA1 ultra särskilt bra till då det är lite litet batteri för dess stora 6" skärm.

Men har du förslag på en bra telefon i 3000:- klassen så lämna en kommentar.

Likes

Comments

Jag tycker det är ytterst intressant att så många företag har en mejl adress, som dom uppmanar att vi konsumenter ska använda oss av om vi har frågor eller liknande.

Men många av dom verkar inte använda sin mejl eller så skiter dom helt enkelt i oss och kastar mejlen utan att svara på dom.

Det finns ett helt gäng företag som jag skulle kunna dra upp nu, som ALDRIG svarar på mejl även fast dom skriver på sina hemsidor att det är det bästa sättet att få tag i dom.

Men jag tänker inte hänga ut något företag på min blogg, då jag inte tycker dom är värda att få den uppmärksamheten.

För skulle jag skriva ut företagens namn, så är det garanterat en handfull personer som kommer att klicka sig in på deras sidor.

Men jag tycker att har man ett företag och är mån om sina kunder, så kan man väl ta och svara på alla mejlen som kommer in också?

För mig så känns ett företag som ej svarar på mejlen väldigt oseriöst, trots att dom själva skriver att det är bästa sättet att komma i kontakt med dom på!

Så vill du ni ha nya kunder och behålla era gamla, se då till att ha en fungerande kundservice där ni sätter kunden i fokus och faktiskt tar er tid att svara på mejlen.

Likes

Comments

För er som faktiskt följer bloggen, så ska ni här få lite mer information än vad dom andra har fått, även om det inte är någon hemlighet.

Men den 23e februari 2018 så har jag fått en tatuerings tid och vad jag ska göra då är att fylla tom rummet på halsen mellan texten och fjärilen.

Där kommer det att bli ett hjortron i New school stuk i massa sköna färger.

Men varför ett hjortron?

För att det symboliserar Norrland för mig och dom stolt norrlänning så vill jag ha ett hjortron tatuerat på mig.

Sen så kommer jag även att göra ett litet kors snett under ena ögat och det enbart för att jag tycker det är snyggt.

Och ni som känner mig vet att jag kör mitt eget race och skiter i vad folk tycker o tänker.

Det har jag alltid gjort och kommer nog alltid göra också.

Bild på dom båda verken kommer när dom är gjorda om några månader.

Detta kommer göras hos Crazy Diamond Tattoo, följ hennes Facebook om du gillar fräscha tatueringar Crazy Diamond Tattoo (fd studio rock)

Likes

Comments

Under denna kategorin så tänkte jag att jag kan dela med mig av något som ligger mig varmt om hjärtat.

Nämligen mina tatueringar, jag har så länge jag kan minnas alltid gillat tatueringar och dess konstform.

Och genom åren så har det självklart blivit några egna också.

Det kostar ju en del att tatuera sig, så det blir inte så ofta som man gör något nytt, men när jag väl gör det så kommer ni kunna se det här.

Men tillsvidare så får ni nöja er med en del "gammalt" bläck som sitter på min kropp.


Det fattas ett par stycken, men jag hittade inga bilder på dom och det blir ingen höjdare om man ska ta bilder själv på dom.


Men snart är det 2018 och då är tanken att det ska byggas vidare på min hals och sen blir det en annan liten sak också.

Så är ni nyfikna på vad det kommer va så är det bara att hålla utkik här på bloggen eller på min instagram @_anderskristiansen_

Likes

Comments

Tidigare i veckan så slog jag till och införskaffade i en för mig ny typ av laddare till mobiltelefonen.

Det är en magnetisk laddare som är gjord för att den ska lossna om man råkar trassla in sig i den och istället för att riva ner telefonen i golvet och man riskerar att förstöra både telefon och laddare, så lossnar denna och telefonen stannar kvar på bordet och inget går sönder.

Sen ser jag även en del andra saker som är en stor fördel med denna typ av laddare.

Eftersom själva kontakten sitter i telefonen hela tiden så slipper man att slita ut kontakt uttaget.

Det sitter en silikon packning vid kontakten, vilket gör att ingen fukt tränger sig in där.

Sen det bästa av allt måste va att man slipper avverka en laddsladd i veckan, på grund av att man bryter sönder sladden precis där den går in i själva kontakten.

För det är ett problem som jag har, att man exempelvis sitter och håller på med telefonen samtidigt som den laddas och då blir det en brytning på sladden precis där den går in i kontakten och det resulterar i att sladden går av tillslut.

Men detta är inget som händer med denna magnetiska, för blir det ett läge där det vanligtvis blir en brytning, så lossnar den magnetiska sladden istället.

Så då slipper man köpa ny sladd varje månad.

Men det ska bli spännande att använda den och sen får jag väl återkomma med vad jag tycker om den när jag har använt den en tid.

Jag köpte min hos teknikdelar.se

Likes

Comments

När SMHI går ut och varnar om vädret som är på ingång, så känner man direkt av hur nonchalanta folk är, det skylla på det mesta.

Som senast igår så gick SMHI ut med en klass 2 varning i Jämtland på grund av att stora mängder snö väntas falla och detta i kombination med hård vind.

Läser man sen folks kommentarer på sociala medier, så är dom väldigt nonchalanta och tycker dessa varningar bara är löjliga.

Med kommentarer som "Det ser ut så här på vintern", "Vi är norrlänningar och det här är vardag", "Det är bara massa gnäll" och det tar aldrig slut på dessa kommentarer där folk förlöjligar SMHI's varningar.

Det är helt uppenbart i mina ögon att dom aldrig varit med om något där varningarna faktiskt har gjort omfattande skada.

Jag bodde i Småland 2005 och en januari kväll så gick SMHI ut med varningar om att det kommer att blåsa kraftigt och att det är fara för allmänheten.

Men samma visa där, så va folk nonchalanta och brydde sig inte om varningarna.

Stormen kommer in över Småland och förstör enormt mycket i sin färdväg över 400000 kubikkilometer med skog slits i bitar och träden faller som domino brickor.

Det är först när folk ser vilken ödeläggelse det blir av stormen som blev kallad för Gudrun har ställt till med, som dom inser varför SMHI gick ut med varningar.

Jag har sedan stormen Gudrun 2005 haft extrem respekt för hård vind och lyssnar noga på SMHI's varningar och det är det fler dom borde göra kan jag tycka.

Men man kanske måste uppleva något liknande för att faktiskt förstå vilka krafter som naturen har.

Såhär såg det ut lite överallt runt om i Småland efter att skogsarbetare hade börjat få bort all stotmfälld skog och det va enormt stora mängder med timmer som låg såhär i.

Det är nog svårt att föreställa sig, men när man såg hur dom åkte runt uppe på timmer högarna med grävmaskiner för att rätta till stockar och grävmaskinerna såg ut som små leksaker, så insåg man hur stora mängder det va.

Så det kvittar om du är norrläning, smålänning, stockholmare eller vart du nu än kommer ifrån, när SMHI går ut med varningar, så ta dessa på allvar, det är trots allt bara för din egen skull.

Det är bättre att ta det säkra före det osäkra.

Likes

Comments