Japp, lördagar = pyssla, pyssla, pyssla och måla, måla, måla ;)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jaa, efter en tuff jobbvecka har jag under helgen ägnat mig åt terapi i form av att måla och att titta på serier tillsammans med Johan. Inte en jätteproduktiv helg, men välbehövligt lugn. Här kommer helgens projekt:

Likes

Comments

Som rubriken lyder vill jag nu stå er alla till tjänst. En liten tjurskallig häxa söker nämligen ett varmt och kärleksfullt hem innan påsk. Vid köp av denna mycket lilla dörr som fästs mot valfri plan yta, låter du häxan flytta in. Hon kan visserligen uppfattas lite sur och tvär, men det brukar ordna upp sig med tiden. Hennes stygga hyss kan också vara en fördel då hon kan bära skulden även för hyss som någon annan har gjort. Bli inte förvånad om strumpor börjar försvinna spårlöst eller om andra mystiska saker börjar hända, hon har lite svårt att hålla fingrarna i styr. Och det luriga är att hon aldrig syns, men nog kan hon höras emellanåt (men bara om du lyssnar riktigt noga). Så, varför skulle du vilja välkomna en tjurskallig häxa till ditt hem som mest bara har hyss för sig? Jo, för att om kvällen och natten så är det bara häxan som är vaken. Som tack för gästvänligheten kommer hon se till att du sover tryggt i din säng, medan hon själv håller vakt. Har du någon gång har en alldeles särskild önskan går det också bra att skriva ner den och lämna utanför häxans dörr, hon kommer göra sitt bästa för att uppfylla din önskan med sina trolleriformler.

När lampan ovanför dörren lyser, vet du med säkerhet att häxan sitter där inne och myser.

Lämna ett prisbud i kommentarsfältet. Den som lägger sista buden på söndag kl 18.00 har vunnit budgivningen och dörren skickas/lämnas till dig. Vi börjar budgivningen på 100 kr.


Likes

Comments

Just nu har jag kommit in i en period när jag spenderar sjukt mycket tid att rita. Det är härligt! Här är en målning jag har gjort i två olika varianter 😊

Likes

Comments

1. Om du får tillfälle att ligga kvar länge i sängen på morgonen så gör det. Och bred ut dig ordentligt (Toya)

2. Gå ALDRIG ut när det regnar om du inte absolut inte måste! (Toya)

3. Om någonting står i din väg - plöj hänsynslöst bort det och gå absolut inte runt (Lina)

4. Låt aldrig ett staket hindra dig, se det som en utmaning! (Lina)

5. Om du tagit dig över staketet så kan du lika gärna passa på att bajsa i grannens trädgård (Lina)

6. Om du har en favoritleksak - ta med den överallt och släpp ALDRIG taget! (Ester)

7. Skäll alltid en gång extra än en gång för lite (Toya)

9. Visa dig alltid misstänksam mot främlingar (Ester)

10. Om du råkar fisa högt - haja till och låtsas som att du inte har en aning om var ljudet kom ifrån.

Likes

Comments

Sedan en tid tillbaka så har jag inte haft tillgång till Photoshop... Gissa om jag har varit handikappad! Jag som alltid känt att det roligaste med fotografering är den lilla magi man kan tillföra till ett foto under redigeringen... Men nu snart så! Jag ska bara kalla på hjälp av min smarta brorsa först. Jag har själv ingen koll på hur/var man köper programmet och hur man sedan installerar det, hehe. Tur man har smartisar runt omkring sig!

Likes

Comments

​Ibland kommer man till en punkt i livet då man antingen kan välja att vara förnuftig eller att inte vara det. Nu ska jag berätta om en gång då jag valde att vara allt annat än förnuftig. 

Det var en sommar när jag jobbade på ett äldreboende. Som många vet så förekommer det ibland att gamla människor blir dementa och i samband med detta förlorar mer eller mindre perspektiv på verkligheten. 

En dag när jag börjat mitt pass kommer en tant springandes fram till mig och skriker för full hals.  Jag förstår att tanten blivit upprörd över något och följer med henne in på hennes rum. Tanten skyndar då fram till sitt fönster och pekar bestört ut genom rutan. Jag ser ingenting anmärkningsvärt utanför fönstret men tanten vänder sig förtvivlat mot mig och frågar: "Vad tycker du vi ska göra åt dom? Inte kan dom stå där! Tänk om dom stjäl något från mig!". Jag slår en hastig blick utanför fönstret igen, men ser inte det som tanten tycks se. Det enda som kan skymtas är några pojkar som leker i några buskar en bra bit bort. Jag förstår att tanten tror att pojkarna vill henne eller någon annan något ont och försöker därför försäkra tanten om att pojkarna bara leker. Tanten lugnas inte alls av mina ord utan blir bara mer frustrerad över att jag inte förstår allvaret i situationen. Hon säger till mig på skarpen att vi minsann måste sjasa bort dårarna innan någonting händer. Jag ser hur hon börjar få panik och tänker att "det är nu jag kan välja att vara förnuftig eller att inte vara det". Så jag öppnar tantens fönster på vid gavel. Tillsammans gastar jag och tanten till de stackars pojkarna att ge sig av och att "här finns ingenting att hämta" medan vi viftar med nävarna i luften. 

När jag stängt fönstret igen tar hela situationen en vändning när tanten plötsligt brister ut i ett glatt och nöjt skratt. Tantens glädje höll i sig hela dagen, medan jag våndades av skuldkänslor till de stackars pojkarna som förhoppningsvis inte hört oss gasta.

Likes

Comments

Även om jag ibland har sovmorgon eller en ledig dag så brukar jag alltid vakna när Johan går upp. Jag tycker det är mysigt att vi börjar dagen tillsammans genom att dricka en kopp kaffe. Man hinner byta några ord och se varandra ordentligt innan man skiljs åt, det är värdefullt för mig. Idag hade Johan bråttom till jobbet så det blev inte en så lång morgonstund för oss. När han hade åkt hemifrån bestämde jag mig för att unna mig själv en riktig lyxfrukost. Regnet piskade mot rutorna i huset och det var fortfarande ganska mörkt ute. Jag fixade i ordning den godaste och lyxigaste frukosten jag vet, som dessutom är väldigt enkelt att slänga ihop.

Såhär gör du:

1. Blanda chiafrön med mandelmjölk i en skål och låt stå i kylen i ca en timme (tills det har blivit som en pudding)
2. Tina några frysta hallon och lägg dem i botten av en skål eller ett glas.
3. Lägg sedan chiapuddingen i ett lager över hallonen.
4. Häll lite soygurt (jag har med vaniljsmak) på chiapuddingen
5. Rosta några mandlar i en stekpanna och strö lite socker över så att de blir karamelliserade. Lägg mandlarna som topping på kompotten!

Likes

Comments

Här ⬇ kommer svar på 20 snabba frågor av lite udda karaktär. Och ja, angående fråga 6, så skulle jag utan tvekan kissa på min lillebror. Hämnden är inte allt, men den är ljuv. Tänk på det Tim. När tillfället ges så ska tillfället tas! 😳

1. Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då?

Helt klart Gimore Girls! Min favoritserie sedan urminnes tider. Det hade var liten dröm att vara en del av den lilla staden, Stars Hollows, sammansvetsade,snabbpratande och superknasiga småstadsidyll. Jag menar, tänk bara att kunna ta en kopp kaffe på Lukes Diner!

Psst! Du vet väl att Gilmore Girlssnart är tillbaka med helt nya avsnitt! Håll utkik!

2. Vad ville du bli när du blev stor när du var barn?

Veterinär. Sedan insåg jag att man måste vara bra på matte.

3. Vilken är din favoritdoft?

Det finns så många... Men det är inte mycket som slår doften i skogen efter en ordentlig regnskur.

4. Om du var en stor stenbumling, var skulle du vilja ligga still då?

Den var svår... Det hade nog varit roligt att ligga nedanför en plats där folk hoppar bungy jump. Man hade nog fått se många roliga ansiktsuttryck varje dag, haha!

5. Du får veta att jorden kommer gå under om tolv timmar. Vad gör du?

Alltså då har ju ingenting någon mening längre. Haha... Jag hade nog varit lamslagen av panik eller ångest och virrat runt tills timmen var slagen.

6. Vad skulle du göra om du var kille för en dag?
Stå upp och kissa på min lillebror som han gjorde (helt medvetet) på mig när vi var små, haha!

7.Vilket är ditt favoritverktyg?
Dremlen.Den har så många användningsområden. Hammaren kommer på en snäv andraplats, det är nog det verktyg jag använt mest sedan vi flyttade till hus.

8.Vad gör du om tio år?

Jobbar som förskollärare i ett arbetslag som jag trivs i och på en förskola med många möjligheter. Vem vet,det kanske är samma förskola som den jag precis blivit anställd på! Hoppas, hoppas!

9. Vilken är din bästa danslåt?

Jag är väl ingen dansare direkt…Men det är roligt att dansa till Mora Träsks ”Hänger öronen på dig ned”!

10. Om du var skitbra på att sy, vad skulle du sy då?
OMG! Klänningar! SÅ. MÅNGA. DRÖMKLÄNNINGAR.Den första jag hade sytt skulle vara en identisk klänning som den Lisel har i "The Sound of music" när hon dansar med brevbäraren.

11. Hur skulle du hantera det om du vann typ 108 560 000 euro?
Jag skulle inte förstå omfattningen av summan eftersom jag suger på matte och hade därför gått ovetande och snål genom livet.

12. Vad tycker du om ordet hen?
Det är bra att det finns.


13. Vilket är ditt bästa recept och varför, får vara mat eller bak?
Ananaspaj. Om jag fick välja att leva på en viss typ av matkälla i resten av mitt liv så skulle det vara ananaspaj. Den blir lyckad varje gång och är sååå himla god!

14. Vad tycker du om köttkonsumtion?
Ja,alltså jag äter ju inte kött… Tänker inte ta den diskussionen nu 😖


15. Är du beroende av något?
Bekräftelse,kärlek, mina hundar och choklad.


16. Vilken musik triggar din nostalgiska sida mest och varför?
90-talspop.Det var den musiken som vi dansade som galningar till när vi var små.

17. Vad gör dig riktigt förbannad?
När jag inte får som jag vill när jag vill det väldigt mycket.

18. Har du något riktigt bra husmorstips?
Haha,ja. När jag jobbade på äldreboende en sommar så fick jag lära mig att rengöra vidbrända kastruller med sockerbitar. Jag brände gröten VARJE MORGON.


19. Finns det någon reklam du tycker är riktigt bra?
Haha, ja! Jag tror det är Comhems reklam om bredband. När den lille pojken i familjen springer och ska visa sin morfar ett kort på dom två på en Ipad. Jag skrattar ihjäl mig varje gång morfarn spikar i Ipaden och slaskigt säger:”Nu blev det svack!”


 20. Är du lik dig nu, som du var när du var barn?
Ja, jag är nog ganska lik skulle jag kunna tro.

Likes

Comments

Godmorgon!
Eftersom jag själv inte varit vegetarian med veganska influenser så himla länge (trots att jag varit antydan till vegetarian nästan hela mitt liv) så tryter idéerna på matalternativ då och då. Därför tänkte jag nu tipsa om en superfrukost som passar alla som äter mat, haha! Jag brukar äta en skål med soygurt (blåbärssmak). I soygurten tillsätter jag superpulvret spirulina och superfröt chia. Nyttigare än så kan något knappast bli! Spirulina är rikt på bland annat vitamin B12 och chia innehåller vad jag vet mycket omega tre. Blandningen är med andra ord som gjord för vegetarianer eftersom den är rik på vitaminer som vegetarianer ofta går misste om.

Hoppas ni unnar er en rofyllt, god och nyttig frukost!

Likes

Comments