När jag la upp bilder på de trianglar i spets jag gjort var det flera som önskade ett mönster på svenska. Jag tog kontakt med Sandra Paul, som driver bloggen och sidan Cherry Heart och som gjort mönstret. Med hennes godkännande publicerar jag här en översättning av mönstret. Eventuella fel är mina egna och jag blir glad om ni skriver en rad om det är några oklarheter.Jag har använt mig av garnet Tilda från Svarta fåret och nål 3. Du kan använda vilket garn du vill, tänk bara på att anpassa nålen därefter.

Om du är osäker på hur man virkar ihop stolpar, finns det en bra beskrivning hos Drops. Det är i detta mönster tre stolpar som virkas ihop runt en luftmaskbåge, bildar en Cluster, och jag har valt att kalla de stolpgrupp i detta mönster

Du kan även hitta en bra bildbeskrivning, med beskrivande text på engelska, på Cherry Heart.


Förkortningar i detta mönster:

sm - smygmaska

lm - luftmaska

fm - fastmaska

hst - halvstolpe

st - stolpe

st tills - stolpar tillsammans, stolpgrupp

lmb - luftmaskbågeGör 6lm, 1sm i första lm för att bilda en ring.

1: 2lm, 2st tills [räknas som 3st tills], 2lm, (3st tills, 2lm) upprepa fem ggr, sm i toppen på första stolpgruppen.

2: sm till lmb, 2lm, 2st tills [räknas som första 3st tills], 3 lm, 3st tills i samma lmb, *3lm, 1fm om nästa lmb, 3lm, 1fm om samma lmb, 3 lm, (3st tills, 3lm, 3st tills) om nästa lmb,* repetera från * till * en gång till. 3lm, 1fm om nästa lmb, 3lm, 1fm om samma lmb, 3lm, 1sm i toppen på varvets första stolpgrupp.

3: sm till lmb, 1lm, (1fm, 5lm, 1fm) om samma lmb, *3lm, 3st tills om nästa lmb, 3lm, 1fm om nästa lmb, 3lm, 3st tills om nästa lmb, 3 lm, (1fm, 5lm, 1fm) om nästa lmb,* repetera från * till *, 3lm, 3st tills om nästa lmb, 3lm, 1fm om nästa lmb, 3lm, 3st tills om nästa lmb, 3lm, avsluta med 1sm i toppen på varvets första fm.

4: sm till lmb, (2lm, 2st tills [räknas som 3st tills], 2lm, 3st tills, 4lm, 3st tills, 2lm, 3st tills) allt om samma lmb, *4lm, hoppa över en lmb, 1fm om nästa lmb, 3lm, 1fm om nästa lmb, 4lm, hoppa över nästa lmb, (3st tills, 2lm, 3st tills, 4lm, 3st tills, 2lm, 3st tills) om nästa lmb* repetera från * till *, 4lm, hoppa över nästa lmb, 1fm om nästa lmb, 3lm, 1fm om nästa lmb, 4lm, avsluta med 1sm i toppen på varvets första stolpgrupp.

5: 1lm, 1fm i samma maska, *2fm i nästa lmb, 1fm i toppen på stolpgruppen, (1fm, 1hst, 1st, 2lm, 1sm i toppen på stolpen, 1st, 1hst, 1fm) om samma lmb, 1fm i toppen på nästa stolpgrupp, 2fm om nästa lmb, 1fm i toppen på nästa stolpgrupp, 4fm om nästa lmb, 1fm i den fasta maskan, 3fm om nästa lmb, 1fm i den fasta maskan, 4 fm om nästa lmb, 1fm i toppen på nästa stolpgrupp. * repetera från * till * varvet runt! avsluta med 1 sm i varvets första fasta maska.Nu är det bara att virka flera. Virka ihop dem med en luftmaskkedjan och fasta maskor längst ena kanten på trianglarna. Sen är det bara att hänga upp dem och njuta av att våren är här.

Lägger du upp en bild någonstans på det du virkat från mönstret får du gärna länka hit och/eller till Cherry Heart. Lägger du upp en bild på Instagram blir vi glada om du taggar mig, pysselofix, och Sandra, sandracherryhrt, så vi får se dina fina vimplar.


And finally, thank you Sandra for letting me translate the pattern and publish it here.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments