Vem visste att pasta kunde vara både pedagogisk och god ;-). Detta tips fick jag av min syster som också arbetar inom en pedagogisk verksamhet. Blev förälskad på en gång. Miranda och Oliver ville gärna göra detta pyssel.

Miranda valde att måla en blåvinge och Oliver en citronfjäril.

Så här blev Olivers!

​Så här blev Mirandas!

Likes

Comments

Har ni papper så kan ni göra dessa charmiga dinosauriefötter. Som ni ser så gillas dem av de flesta barn. Gör bara en lämplig mall, klipp ut, gör naglar till och klipp ut ett kryss i mitten där barnen kan stoppa in sina fötter.

​Härligsyn!

Tjejerna var stört förtjusta och stolta över sina dinofötter, inga klackskor här inte ;-)

Likes

CommentsVem kan motstå denna T-rex. Huvudet är gjort av ett handavtryck från en utav mina 4-åringar på förskolan. Vi klippte benbitar av vita piprensare och limmade fast med limpistolslim. Tänderna ritade vi dit i efterhand med en vit penna. Sim salabim!

​Coolt!

Likes

CommentsDinosaurietemat fortsätter på förskolan, nu när det varit lite dåligt väder igen. Denna gång gjorde jag dinosaurier av handavtryck med barnen. De tyckte det var mycket kul och spännande. De blev glatt överraskade att de kunde skapa så fina dinosaurier så enkelt, inget fel på självförtroendet.Prickarna på ryggen och svansen gjorde vi med hjälp av fingeravtryck.

Vi satte ihop händerna, så fick vi kära dinosaurier, såååå gulligt ;-)

Likes

Comments

Detta är ett tillskott till mina experiment när jag jobbar med de 4 elementen, eldtema. Det var mycket uppskattat av barnen. Miranda snart 8 gör det hemma med mig, men på förskolan får barnen endast vara åskådare till ett häftigt trick. Det enda som egentligen behövs är ett ljus och en tändare. Tänd ljuset.Blås ut ljuset. När ljuset slocknat bildas det en rökslinga från veken (syns tydligt på bilden bredvid). Det är strax över veken (ca 1 cm) på denna rökslinga ni ska tända tändaren, lågan dras då ner genom rökslingan och tänder veken, trots att elden inte haft någon direkt kontakt med veken.

​Det går fort, men upplevelsen lever kvar länge hos barnen!

Likes

Comments

Att prata om fjärilenslivscykel är alltid något som barnen visar ett stort intresse för. Kommer lägga upp två olika varianter på hur man kan göra när man pratar om denna.


Här bredvid ser ni ägget. Det är en strumpa som jag fyllt med papper och sedan vikt.


Här bredvid ser ni larven. Ni känner säkert igen den från ett tidigare inlägg. Jag har fyllt strumpan med papper och sedan knutit med gummisnodd så den får olika kroppsdelar. Ögonen är gjorda med papper.
Puppan var lättast att göra. Jag bara fyllde strumpan med papper och knöt ihop den med en gummisnodd.


Fjärilen gjorde jag genom att fylla strumpan med papper och sedan knyta ihop den högst upp. Jag vek ner kanten som blev. Spröten gjorde jag av piprensare och ögonen av papper.

Jag brukar alltid lära barnen sången om fjärilens livscykel som Mora träsk sjunger.

Det var en gång en fjäril som la ett ägg,

och ägget blev en larv, med många ben,

och larven blev en puppa, så rund och hård,

och puppan blev en fjäril, som la ett ägg,

och ägget blev en.... osv

Likes

CommentsJag och min kollega har "veckans bokstav" med våra femåringar. Detta innebär att barnen får ta med sig ett föremål eller bild på något på veckans bokstav. De får gömma sitt föremål och beskriva det för kompisarna i samlingen. Detta ger dem en bra träning på ord och adjektiv, samt att stå och tala inför grupp. De älskar detta. Vi lägger alla föremål i mitten och pratar om dem. Vi försöker hitta på fler ord tillsammans och gör aktiviteter till bokstaven. Denna gång var det Z. Så här blev det.


Tänk så individuella de blev :-)

Nedan kan ni se hur slutresultatet såg ut i barnens dokumentationsböcker.

Likes

Comments
Dessa delade vi ut till barnen innan dansstop i Olivers rum. Vi släckte ned, hade en liten diskolampa och så dessa. Det blev en fantastisk ljusshow.​Barnen märkte snabbt hur läckra bilder det blev om man viftar med ljusstavarna. de tyckte det var jättekul att se på bilderna jag tog.

Likes

Comments