View tracker

hemma tänker jag testa. Varit nyfiken flera herrans år och nu gjorde jag slag i saken. Det ska bli väldans spännande.

Så här ser den ut idag när jag öppnade lådan. Efter jag tagit bort den påse med täckjord som låg här på sattes det första locket tillbaka(det på första bilden)
Detta ska nu stå i 20-25 grader i fyra dagar sen ska processen donas lite med. Lägger ut bild på hur det ser ut på denna yta då och vad som ska göras.

Har även kommit på ett sätt att få massor av plant etiketter för billig peng. Hittade såna där mappar med gummiband uppe på Dollar Store för 10:-
Jag köpte två, tog bort gummibandet och klippte till etiketter. På bilden är ju tre högar(dessa är av två mappar) de längsta tänkte jag ha till potatis, mellersta längden till de mesta och de små till frösådder.
Men jag har nu massor med etiketter för billig peng. Köpte även två permanenta pennor med smal udd på Dollarstor för 20:- så en gav jag bort till min mor och en har jag själv.

Hoppas dagen varit bra

Likes

Comments

har jag gjort i kväll, fyra sorter fick det bli i år. En röd- Carlifornia Wonder, Gyllengul- Golden Calwonder, Vit-Nikita och till sist en Blåviolett-Tequila F1.
Så nu håller vi tummarna👍🏻

Men nu har de olika plocksallaterna, Little gem, Portlak och savoykål börjat komma upp.
Nu längtar jag efter att få göra varmbänken i början på februari ska ni tro.

Hittade billiga led lister för växter på Fyndiq, har tyvärr inte hunnit montera och testa dom. Läste inte riktigt så jag missade att det inte följde med nätadaptrar hahah. Så jag får snällt vänta lite med att testa dom.
Tänkte sätta dom i en lagerhylla, då ja man ju få plats med mera på liten yta.

Hoppas ni haft en bra vecka

Likes

Comments

Vilken skillnad på temperatur bara på ett dygn.
Har passat på att så två kallbänkar idag.

I en blev halva sommar morot och den andra halvan spenat av sorten Viking.
Idén andra kallbänken blandade jag: ruccola, red salad bowl, green salad bowl, amerikanischer brauner, dessa strösslade jag ur över hela kallbänken.

Inne i tunneln var det kanon skönt nu när temperaturen ändrades. Där ute sitter just nu vintersallat som jag plockat av i vinter och vintersportlak, den såg jag hade börjat spira lite innan denna jätte köldknäpp som var förra dygnet. Hoppas den klarar sig

Så här ser det ut ute i tunneln nu. Den bädd som är rätt fram kommer det läggas varmbänk i i början av februari. I de andra är det just vintersallaten, vinterportlaken och persiljan som står. Har märkt ut det jag sått idag.
I den lilla svarta krukan till vänster är det övervintrade purjolökar och de tre rostiga burkarna övervintrar mynta. Den som står i hörnet till höger är en prydnadskruka som står inne för vinterförvaring bara.
Kortet är knäppt i panorama vy jag står på tröskel in till tunneln

Igår kväll passade jag även på att sätta lite gröna ärtor för att få ärtskott samt krassefrön(ja samma jag har satt ute i tunneln)

Hoppas ni har haft en toppen dag

Likes

Comments

Det som såtts nu är i första hand är det som ska sättas ut i varmbänken jag kommer göra i början av februari. De som är sådda nu är: trädgårdsportlak, Sallaten Little Gem, Basilika, sallaten Green salad bowl, sallaten red salad bowl, och sallaten Amerikanischer Brauner.

Sedan har jag, för tidig skörd, sått körsbärstomaterna Vilma och Tony Tim. Hoppas att få börja skörda av dom i maj.
Har även sått savoykål och spetskål för att sätta ut i tunneln i typ mars, hoppas hoppas att det inte dör och att jag kan börja skörda där i slutet på april.
Har även satt gyllenbär och testar även kronärtskocka((hoppas iaf få en mogen skocka)

Hade tänkt gå ut och så sallat 3 olika sorter, sommar morot och spenat i kallbänk idag, men det kändes som att -22 var lite väl. Så jag väntar tills i morgon då det ska vara lite mildare.

Så istället satte jag mig under filten med min krukmakare och en kopp kaffe och gjorde krukor. En perfekt sysselsättning i kylan.

Hoppas ni alla haft en bra trettondag, för det har då jag

Likes

Comments

inne i tunneln. Lite sallat v olika sorter och spenat. Nu är det dags att köpa jord med för att förgro allt som i februari ska sättas i barnvännen i tunneln. Får nog ta och köpa jord i kväll, då km jag så sommar morötter i en låda med i morgon.

Likes

Comments

View tracker