har varit underbart i helgen.
Jag har passat på att så i tunneln och gjort lite experiment med tomat och kål.

Eftersom min varmbänk blev en kallbänk så har nu rädisorna, spenat, olika sallat och kål kommit upp. Testade att sätta en Vilma tomat, Tiny Tim tomat, Paprika och en spetskål i bänken i lördags få se om dom klarar sig. Satte på en till pallkrage samt har plastlocket på. Får lägga över fiberduk över natten.

I denna låda grävde jag ner min första hink Bokashi kompost. Satte sedan ut övervintrade purjolökar, sådde sockerärtor, majrova, bondbönor och mangold. Hoppas att det funkar.

Gjorde ikväll ( inte världens vackraste) "drivhus" för frösådderna på köksbänken. Absolut inte vackert men med en skobricka från Jula så är det ytterst funktionellt.
Så ikväll sådde jag:
Basilika
Vattenmelon
Aubergine
Gurka-Futura F1
Gurka-Marketer
Gurka-Berit Alpha
Tomater: 15st varav 3 lagringsdugliga
Tigrella, Röd bifftomat, Oxheart, Purple Calabash, Indigo Blue Berris, Aut Ruby's Germen Green, Green Zebra, Indigo Rosé, Gardners Delight, Gul Pärontoat, Black Sweet Cherry.
Lagringsdugliga: Pomodoro Ponderosa, Princip Borgese, Peter den hållbare

Så nu hoppas vi på massa smaskiga härliga tomater i sommar

Hoppas ni alla har haft en underbar helg

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

mina egna champinjoner idag. Råa var de super goda, inte lika "svampiga" som i affären, mer fasta och mera smakrika.
Stekta var de ännu godare, har kunnat lagt dem rakt upp och ner på en macka och bara tokätit hahaha

Likes

Comments

den allra första champinjonen idag. Jag behövde göra det i morse innan jobbet. Annars hade den nog lyft på locket i sin iver att växa.
Det ska bli väldigt spännande att smaka och få se om det smakar annorlunda än köpta

Likes

Comments

Kolla....bara på nån dag 😃
Så roligt att se de små vita knopparna växa .

Likes

Comments