från Scrap It Up kom i posten igår. Så då blev det lite julkort. Har aldrig riktigt varit min grej med i år blir det nog till att skicka lite julkort.
Har massa ideer men hjärnan och kroppen är inte i fas i kväll, så det får bli flera kort och mera pyssel i morgon när jag jobbat.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

har jag haft lite av idag....och några dagar innan....tar ju inte bara en kväll att göra en Christmas Journal.
Men det är kul.
Vi får se om denna kommer användas av mig eller om nån vill köpa den och använda den för sina julminnen

Likes

Comments

Ny fin mössa, jag äääääälskar mössor så är det bara. Å allra helst om dom har döskallar på sig.

Min son roade sig med att bygga en godismaskin av lego ikväll. Han skulle förbättra den i morgon sa han. Var lite han inte hade tänkt ut än. Men jösses så impad jag blir av hans byggen, han är grym på lego

Likes

Comments

Var ju lite orolig för mina tomater. Dom började aldrig mogna. Men nu så, till och med bifftomaterna börjar skifta färg. Den enda tomat som inte skiftar färg nu, och ska inte heller riktigt än är Peter den Hållbare som ska vinterlagras. Den kommer få sitta på plantan så länge som möjligt faktiskt.

Så här ser Peter den Hållbare ut nu. Men den ska ju gå att lagra i rumstemperatur upp till 9 månader. Ska bli skoj att se hur det fungerar och framförallt att få se hur smaken är.

Nakenfröpumporna är skördade och står inne och mognar på sig och får sin karakteristiska oranga halloween pumpa färg. Visst är de vackra.

Har också tappat upp min kombucha och smaksatt. Blev några med persika några med ingefära och några med citron.
Har smakat persika och ingefära och av dessa så var ingefära godast. Idag ska jag smaka citron. Har även startat en ny sats kombucha, denna gång en mildare bryggning av te, då jag tyckte den första hade en konstig eftersmak.
Men ack så gott det är med helt sockerfri egen gjord och egen smaksat dricka som till på köpet blir kolsyrad.
Ett plus är ju alla goda bakterier som finns i och att det är bra för matsmältningen och ska rensa kroppen är ju inga minus precis.

Likes

Comments

Fick ju Scooby till kombucha och kefirfrön i går. Så nu har jag grejat med att "mata" kefirfrynen med mjölk, så förhoppningsvis har jag färdig kefir i morgon em 👍🏻
Kombuchans tebryggd står just nu och svalnar till sina 28 grader med det utförda sockret i sig, sedan ska scoobysvampen ner och få fermentera i burken i 8-10 dagar.
Sen ska jag förhoppningsvis få "skörda" god kombucha som jag kan smaksätta med färsk frukt och tappa på flaskor.

Det jag vet om kefir och kombucha är inte mycket mera än att de båda är bra för magen och matsmältningen. Så vi ska se hur det fungerar

Likes

Comments