Kan knappt andas. Känns som att jag behöver spy. Tårarna rinner. Bröstet värker och ångesten tar över. Känner en känsla av panik krypa igenom kroppen. Om jag blundar och snabbt somnar kanske det är bättre imorgon? Jag hoppas.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har det varit en toppen dag. Vi har tillsammans städat upp lägenheten, haft grannarna över på middag, hundarna ha sprungit av sig och så har vi varit på kaffe hos min sambos mamma.

Imorgon börjar distans veckorna officiellt och jag ska ta tag i mina skoluppgifter då jag i lugn och ro får sitta ensam och skriva och fundera då sambon är på jobb. Jag har 4 inlämningsuppgifter att göra på några veckor så har en del att stå i.

På tisdag har jag min första körlektion och det ser jag väldigt mycket framemot trots att jag är lite nervös.

Har fruktansvärt dålig fantasi då det kommer till att blogga ikväll så tror jag avslutar detta inlägg med att önska er godnatt. Sov gott.

Likes

Comments

Lördagkväll och jag ligger ensam hemma i soffan. Ensam hemma har jag varit så gott som hela dagen. Jag mår dåligt, jag är ledsen, känner mig så jävla dålig på alla sätt och vis.. hunden ligger och piper och det får mig att se rött! Jag hatar när hundar pipar och gnäller, det gör mig så förbannat stressad! Jag vill bara gå sova och inte vakna innan allt är bra igen, inte vakna innan all stress är borta. På samma gång vill jag absolut inte gå sova för att jag är så hemskt rastlös och vill hitta på något. Jag tror att jag ska ta mig en varm dusch och försöka tänka på annat och kanske ta mig en kall öl!? Något måste jag väl få ut av denna lördag också trots hur dålig den än är.

Likes

Comments

Go'kväll!

Tänkte ta mig en snabb stund av bloggning så här innan jag lägger mig. Är så nöjd över att jag är i sängs en timme tidigare än vanligt, behöver verkligen all sömn jag kan få för att orka med skolan. Menar inte att det är jobbigt men det kommer så mycket ny information varje dag så huvudet orkar inte med, och nu har det börja trilla in uppgifter vi ska göra under våra distans veckor. Orolig över dem är bara förnamnet!

Jag hade bilskola igår igen, gick riktigt bra trots 3h med teori. Känner att jag börjar vara färdig för att våga sätta mig bakom ratten och öva, så det är bra.

Min ångest har knappt visat sig denna vecka, tror det kan bero på att jag varit så upptagen med att tänka på annat. Är dock rädd att den tar över mitt liv igen under distans veckorna som jag inleder nästa vecka.. Kan bli svårt att försöka fokusera på skolarbetet, eller så blir det lättare.. ingen vet.
Är super glad för att jag har möjlighet att på skolan gå och tala med någon om detta för jag känner verkligen att det är dags att släppa ut alla skelett ur garderoben, - en gång för alla! Jag förstår själv att jag behöver hjälp för att få det att gå runt. Jag behöver kanske inte få allt att gå ihop varje sekund och minut eftersom att jag bara är en människa, men jag vet när jag inte klarar av allt själv och när det är dags att svälja stoltheten. Jag står där nu. Jag behöver hjälp, råd och vägledning för att klara av både privata livet samt min skolgång om jag menar bli en bra förebild och vägledare, och framförallt en bra NÄRVÅRDARE. Nu går jag all in på detta, för jag kan, jag vill och jag ska fixa det! Allt ska bli bra!

Färdigt predikat för idag. Godnatt.

Likes

Comments

Idag har jag haft en så jobbig dag. Jag vaknade upp imorse med dunkande huvudvärk och klarade inte ens av att stiga upp ur sängen så var tvungen att meddela min ansvariga handledare att jag inte är i skick för att komma till skolan. Jag har ingen närvaroplikt men jag känner mig ändå jävligt dålig över att jag direkt första veckan fick vara hemma pga huvudvärk. Tyvärr lider jag av huvudvärk rätt så ofta, men det är väldigt länge sen det senast varit så här grymt som idag.

Imorgon är en ny dag med nya möjligheter. Väskan är packad, alla papper som ska med till bilskolan är packade och utprintade, morgondagens lunch står i kylskåpet och väntar ivrigt på att få hoppa ner i väskan och mysa bland alla böcker och häften. Trots att det blir en lång dag ute på vift imorgon så känner jag redan nu att det kan bli en riktigt bra en.

Nu däremot känner jag att ögonlocken vill slå sig till ro några timmar så att de tillsammans med hjärnan min orkar vara alerta imorgon.

Sov gott alla.

Likes

Comments

Ligger äntligen i sängen, som jag har längtat efter att få göra det idag! Hela dagen har jag haft en kamp mot en grym huvudvärk som vägrade ge med sig. Det kan möjligtvis bero på att jag inte druckit kaffe, ätit mat eller fått ordentligt med luft idag. Vi hade ingen mat hemma innan jag åkte till skolan, jag valde att inte betala för dyr mat där så struntade i att äta och åkte direkt till bilskolan efteråt. Innan jag kom hem var jag via butiken efter ingredienser till en pasta sallad och fan vad jag vräkte i mig mat, började må riktigt illa.
Första skoldagen gick riktigt bra och jag tror att detta kommer gå vägen. Bilskolan gick också bra och jag bokade direkt in mig på första körtiden som är redan nästa vecka.

Ångesten har inte visat sig idag, kan vara för att jag varit så upptagen med en massa att hjärnan helt enkelt inte haft tid att tänka på all annan skit runtomkring.. I alla fall hoppas jag att fallet är så, så kanske jag slipper den nu när jag har annat att göra om dagarna och något att fokusera på.

Men nu vill min hjärna ta sig en välförtjänt nattsömn och det vill nog din också.

Sov gott.

Likes

Comments

Tänkte kasta in ett sista inlägg här innan vardagen börjar igen. Jag sitter i soffan med ett glas vitt framför Netflix där nyaste avsnitten av Modern Family snurrar. Jag försöker att lugna ner mig och verkligen fånga in de sista stundera av detta jullov. Imorgon börjar jag studera till Närvårdare som vuxenstuderande. Jag kommer under Januari månad att studera, jobba, gå i bilskola och bekanta mig med läroavtalsplatser eftersom att jag kommer ta mina studier på läroavtal. Jag är oskojat super nervös inför imorgon. Jag har inte studerat sedan jag med nöd och näppe gick ut högstadiet för 7 år sedan, om man då inte räknar med några månader av försök till studier i Helsingfors eller mitt år på musikskola.

Idag har jag haft riktigt grym ångest. Som tur kom min finaste vän över hit på lite kaffe och vi diskuterde lite. Vi drog lite senare ut på en liten tur till stan eftersom att vi båda två spelar Pokémon GO och kände att vi nog kunde spendera en söndagskväll med att fånga Pokémons.
Jag var verkligen i behov av de skratt vi delade ikväll och de tårarna jag släppte till låten 'Hallelujah' i bilen. Några tårar lättade verkligen mitt mående. Jag är så oerhört tacksam över att fått en vän som henne, hon är guldvärd och ett av de bästa som hänt mig.

Jag önskar att jag kunde välla ut mitt mående i text på något vis, men jag vet liksom inte ännu hur jag ska förklara det för jag försöker själv ännu komma underfunn med hur jag riktigt mår, men allt har väl sin tid. Jag ska arbeta med mig själv tills allt känns OK igen.

Nu önskar jag er ett riktigt gott slut på denna ledighet, och för er som redan börjat er vardag så önskar jag en god fortsättning.

Likes

Comments

Hej!

Klockan är strax efter 12 och jag är på riktigt dåligt humör! Sovit dåligt, vaknar av att ena hunden ligger och piper på golvet för att han inte fick stiga ut ur sovrummet på exakt samma sekund som sambon steg upp.. sambon sitter och talar i telefon på toa och jag kissar nästan ner mig. Perfekt start på en lördagsmorgon!? Inte riktigt.

Idag ska jag försöka införskaffa mig lite saker till skolstarten som är på måndag. Just nu har jag ingen motivation alls och förstår överhuvudtaget inte varför jag ens sökt in till en skola. Jag har aldrig varit bra i skolan, så är lite nojig över hur detta kommer gå, men med tanke på att jag väntat i 5 år på att bli antagen så tänker jag banne mig göra färdigt denna skola också! Det är ju bara några år, och jag får all hjälp jag behöver.

Om en stund kommer sambons bror att dyka upp på en kaffe så nu får jag ta och avsluta om jag ska hinna få på något klädesplagg innan han är här.

Trevlig fortsättning på dagen!

Likes

Comments

Hej!

Jag har funderat fram och tillbaka om jag verkligen ska börja blogga igen och inatt tog jag beslutet att jo, jag behöver göra detta för mig själv. Jag behöver ha någonstans att skriva av mig för det händer, och har hänt så fruktansvärt mycket i mitt liv den senaste tiden, och jag orkar helt enkelt inte hålla ihop allt mera och stänga in allt för mig själv.

Jag är då Emma (också kallad Pylis inom familjen, därav bloggnamnet), en Finlandssvensk tjej på 22 höstar från Vasa men bosatt i Kvevlax, Korsholm med min sambo Hanna och våra 4 katter och 2 hundar. Jag inleder mina studier som närvårdare 01/2017 och kommer att förhoppningsvis ta det på läroavtal. Jag har även under några månader nu varit som arbetspraktikant på Eftiset här i Kvevlax och kommer fortsätta där så länge jag har möjlighet till det.

Jag har bloggat förr rätt så aktivt på en annan sida men den har krånglat alldeles för mycket med mig de senaste 3 åren så jag har liksom gett upp hoppet om den och betämde mig för att det är dags med en ny fläkt om jag ändå menar börja blogga aktivt igen. Denna blogg startar jag för mig, och endast för mig själv. Som jag nämnde högre upp så händer det så mycket i mitt liv att jag helt enkelt behöver få skriva av mig när det känns tungt. Alla som på något vis trillar in på denna sida är självklart välkomna att ta del av mina funderingar och berättelser, men det är för mitt egna välmående jag skriver.

Varför skriver jag av mig? Jo, för att jag just nu lider av en hemsk känsla av ångest. Jag mår dåligt, har svårt att andas, sjukt i bröstet, känns som ett band som trycker på hela bröstet. I höstas när denna ångesten startadehade jag liksom ingen aning om vad det var, jag trodde att jag kanske höll på att få en hjärtinfarkt eller något så jag tog kontakt med hälsovårdscentralen och gick på EKG och blodprov. Det var inget fel på mig, hjärtat funkade som det skulle. Däremot så upplever jag sån ångest och stress att det går ut över min kropp sa läkaren åt mig. Jag borde lugna ner mig. Jo, visst. Jag vet inte vad "ta det lugnt" betyder. Jag är en funderare, jag funderar och funderar och kommer ingen vart. Jag stressar upp mig över de minsta dammtussarna, jag dammsugar dagligen, städar, torkar ytor, plockar upp efter sambon, torkar golv.. Jag hatar då vårt hem är ostädat, det är äckligt och jag har ju faktiskt valt att ha dessa djur som löser hår till förbannelse själv men nog fan tar jag mig en funderare mellan varven och frågar mig själv vad jag gett mig in på med alla dessa djur. I somras gjorde jag och min sambo valet att ta en omplaceringshund på 8månader. Det var ärligt talat kanske det dummaste valet vi gjort. Denna hund är så förstörd så honom går det inte att lämna ensam hemma för han förstör allt i sin väg. Han går på som ett yrväder från morgon till kväll och det driver mig till vansinne. Han jagar katterna, han äter kattbajs, kattmat, förstör allt, kan inte låta vår andra hund ha en lugn stund.. men ändå är han det härligaste att ligga och gosa med, och han är ju genomsnäll. Vi har pratat lite om att söka ett nytt hem åt han just för att det är så komplicerat att ha han, men har vi verkligen hjärta till att göra det? Försämrar det eller förbättrar det min ångest? Så många frågor, så få svar. Men nog om det.

Det finns så mycket jag kan berätta, men det kommer jag inte att göra just nu för att då skulle jag aldrig slippa ifrån denna dator och ta mig till sängs. Jag kommer att uppdatera denna blogg så ofta jag känner för det, så vi har många stunder att diskutera om alla saker som tynger mig och gör vardagen lite jobbig.

Jag önskar er alla som trillar in hit en trevlig fortsatt natt. Godnatt. :)


Likes

Comments