Partykryssniiiing! Eller ja, så mycket party var det inte på båten men inne i vår hytt hade jag och R en blast! Här kommer lite bilder 😉

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej hej,

tips för idag är att alltid torka rumpan efter du har gått på toa xD Hahahhahahahah

Nej men tips kanske inte kommer varje vecka eftersom att man kanske inte har ett tips som man har tänker på.... Men om du har en tanke och tror att du alltid har rätt, (typ som mig... jag har konstant rätt), tänk på att din hjärna fungerar på ditt sätt så vad din sanning är kanske inte är någon annans sanning så det är viktigt att när man kanske är i en konflikt eller bara snackar så ska man alltid ha det i åtanke.

Ett annat tips som inte är på den allvarliga stigen är ett smink tips. Jag har verkligen haft det svårt att hitta en Foundation som är bra, men jag har ääääääääännnntttllliiggggeeeennn hittat en. Det är Benefit Hello Flawless Oxygen WOW brightening makeup Foundation! Den är super bra :D För mig i alla fall, så recommend recommend :))

KRAM

Likes

Comments

Hello,

well yes this blog post will be in English...? Why you ask.... Well, why not really?

There will be a small series the next few weeks. The series is "WHAT TO DO IN ......." and the first what to do in issssss Rättvik/Dalarna (Aka a place in Sweden). The series is about giving you some ideas what to do in different places so that you can get some help with your planning. So if you don´t have a clue what to do during your holiday, well this is a place to go to get some ideas.

If you what to spend some days in Rättvik which is situated in Sweden (( HERE )) then you will have so many things to do and see. In Rättvik you can eat pizza at the Nordic best Pizza place called Bella Pizza (( HERE )) or even eat the best Ice cream called Rättviks Glass.

Things you can do in Rättvik & around Rättvik:

 • Rättviksbryggan/Långbryggan 600 m --> (( HERE ))
 • Dalhalla --> (( HERE ))
 • Bella Pizza --> (( HERE ))
 • Nittsjö Keramik --> (( HERE ))
 • Downhill biking, Gesundaberget --> (( HERE ))
 • Rättviks Tunnbröds Bageri --> (( HERE ))
 • Rättviks Golf Club -->(( HERE ))
 • Rättviks Icecream --> (( HERE ))
 • Dalecarlian Horse Adventures --> (( HERE ))
 • Rättviks backa (Rodelbana) --> (( HERE ))

The best restaurant in Rättvik is Bruntegården because you will eat amazing food meanwhile you get a fantastic view of Siljan.

Långbryggan

Nittsjö Keramik

Siljan

Downhill biking, Gesundaberget

Well that was all the tips for now, there are links in the list so that you can check the places out and see if you want to go there.

xoxo

Likes

Comments

Hej,

fira för att det är första "TisdagsTanke..." Denna dag är tillför att dela med sig av en åsikt eller tanke och det gjorde Amanda så himla bra ifrån sig i måndags! JAG HÅLLER MED HENNE TILL 100%! Så vet inte om vi ska fortsätta på detta spår eller ge en ny tanke! Men jag tycker helt ärligt att vi ska fortsätta på samma spår!

Varför gör vi människor det så svårt när det är så enkelt. Du rör inte någon om du inte har fått ett okej! Det är så enkelt! Om man får ett nej eller ens känner av att den andra människan inte är med på tåget så fortsätter man inte att köra! Man stannat tåget och backar och kör åt ett annat håll om de så behövs.

Verklighet för många MÄNNISKOR!!

Människa 1: Hej hur mår du?
Människa 2: Jo jag mår bra. Jag lyssnar på denna låt som är så sjuuuukt bra just nu, vill du höra?
Människa 1: Absolut!!!!

Människor: Människa 2 tar upp telefonen och sätter på låten så att båda kan lyssna på låten medan de går in på en fest.

Människa 1: Vill du ha något att dricka?
Människa 2: Absolut jag tar gärna en cider och kan inte du sätta på den där låten som jag visade för dig?
Människa 1: En cider och låten är beställd :D

Människor: Människa 1 går och hämtar cidern och ger den till Människa 2, sedan går till musikanläggningen och försöker köa låten som var så himla bra. Helt plötsligt gör det lite ont på rumpan. Någon har daskat Människa 1 på rumpan och människa 1 blir så chockad. Människa 1 vänder sig om där sitter en människa som bara skrattar. Människa 1 blir så sjukt arg och förstår inte vad hen gjorde för att få den smällen. Stirrar på människan sedan blir så fruktansvärt röd i ansiktet och reagerar genom att daskar den skrattande människan på låret. Den skrattade människan blir helt tyst i sekunden.

Människa 1: Vad fuck håller du på med? (Medan hen pekar finger till den skrattande människan och går där ifrån!)

Människor: Människa 2 springer efter 1.

Människa 2: Vad hände?
Människa 1: Den skrattande människan tafsade på min rumpa.
Människa 2: Jaha, men alla människor kan göra fel, om du går till den skrattande människan och pratar med hen så kommer det att lösa sig!

?????????????????????????????????????????????

ÄR INTE DETTA SJUKT?

NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ!!!!!

Jag vill bara säga att "sagan" är klar. Jag vill också säga förlåt till er MÄNNISKOR som måste genom gå en liknande händelse utan ett stöd bakom sig. Ingen ska ta på era kroppar utan att ni har sagt att det är okej. Jag vill också säga förlåt för att andra MÄNNSIKOR inte backar en utan bara kollar eller säger att det är upp till dig att lösa situationen. De som uttrycker sig så har inget förstånd! Det är väldigt ENKELT att förstå att din kropp är din kropp! Andra människors kroppar är deras kroppar och man har inget med dem att göra.

LISTA PÅ SJÄLVKLARA SAKER
 1. Din kropp är din kropp INGEN ANNANS!!
 2. Ingen rör din kropp om inte du har givit ett klartecken att det är okej!
 3. Att säg NEJ i sista sekund är ABSOLUT HELT OKEJ OCH ÄR INTE KONSTIGT ! Det är din kropp du för göra vad fan du vill med den!!!
 4. Om någon får dig att må dåligt för vad du känner dig okej med eller inte okej med ÄR HELT FUCKED UPP OCH MÄNNISKAN ÄR INTE VÄRD DIN TID.
 5. Om någon tar på din kropp, vart det än är så är det inge fel på dig UTAN personen som utför handlingen. Om ingen stöttar dig i den stunden utan människor bara stirrar på situationen är det HELT OKEJ att både skälla ut personen som utför handlingen och de runt om! De är lika dåliga som den som utför handlingen eftersom att de indirekt accepterar situationen eftersom att de inte säger något.
 6. Om ni blir utsatt i en sådan situation försök att komma på att spela in vad som händer och sedan anmäl personen! VI MÅSTE FÅ ETT STOP FÖR DETTA!
 7. Om någon kommer ut med "de har en annan kultur eller vad för skit" så är det bara en JÄVLA URSÄKT! DET ÄR FORTFARANDE HEEEEELLLTT FEL och den personen som kommer ut med det har inget förstånd!!!! Lyssna inte på sådant skit!
 8. DET ÄR ALDRIG OKEJ ATT NÅGON TAFSAR OCH TAR PÅ ER KROPP UTAN ETT GODKÄNNANDE!!!!!!
 9. Alla människor är vackra men vi måste behandla alla som MÄNNISKOR.
 10. Sist men inte minst. Bara för att man behandlar alla människor med den respekten - att alla är människor. Betyder det inte att man är en ULTRA-MANSHATARE! Utan att man är en Människo Älskare❤ Stor skillnad mellan dessa 😘

KRAM

Likes

Comments

Bråvalla var ju så jävla mäktigt! Var så kul med ett nytt härligt gäng att spendera tiden med också.

Men vill ta upp det uppenbara...

Det är fan inte okej med sexuella brott! Blir så in i HELVETE TRÖTT på skiten vi tjejer ska få stå ut med!

Är man så jävla desperat och dum i huvudet att man måste tafsa/våldta etc?? Eller är det själva våldtäkts akten som är spännande? Att man blivit helt fucked i huvudet av porr? Man är så jävla störd och har fel i hjärnan om man gör sådant.

Vill inte dra alla killar över en kant för jag har en fantastisk pappa, bror, pojkvän, kill-vänner osv som aldrig skulle få för sig att göra så äckliga saker men det finns ju vissa som skiljer sig från mängden om vi säger så.

Mitt i festivalen så bestämmer sig FC Scorpio att Bråvalla 2018 inte blir av, pga just såna psykos som utsätter tjejer för trakasserier, våld och övergrepp. Hur sjukt är det inte att dom pajasarna ska få avgöra för resten av alla festivalbesökare huruvida det blir en festival eller inte?!?

Själv har jag aldrig blivit våldtagen som tur är men jag har däremot blivit sexuellt trakasserad och tafsad på och det är så sjukt jävla äckligt, nedvärderande och så mycket annat negativt och... asså fan jag kan inte ens skriva om detta utan att det ska brinna i huvudet på mig! JAG ÄR SÅ JÄVLA ARG PÅ DESSA MANSHOROR SOM INTE KAN LÅTA EN VARA!!!!

Det här får alltså jag och så många andra tjejer stå ut med dagligen!

Folk som har debatterat om detta som skett på Bråvalla men också många andra konserter/festivaler menar att man borde göra en tjejfestival där det andra könet inte alls är välkommet. Men hallå? Ska vi tillbaks till stenåldern eller och separera aktiviteter mellan könen för att man ska känna sig trygg? Enklast vore ju i så fall att dela upp hela sverige i ett kvinno-sverige och ett mans-sverige. NEJ TACK säger jag! Man ska kunna göra precis vad som helst utan att det ska behöva delas upp efter kön.

Förutom allt detta hemska så blev jag inte påverkad av det på Bråvalla denna gång och festivalen var fantastisk som vanligt.

Puss

Likes

Comments

HalliHallå,

då är det första torsdagen med ett tips......Och då rekommendera jag att man defensivt ska boka resor låååååååååååååååååååååååååååångt i förväg om man inte vill betala en förmögenhet för både hotell och flyg. Jag har hamnat i den krisen just nu och det är så sjukt irriterande. Men jag har intalat för mig själv att allt kommer lösa sig! Men iallafall...... BOKA RESOR LÅNGT I FÖRSKOTT OM NI VILL HA NÅGOT BRA OCH BILLIGT ;)))))

Budva, Montenegro
Thasos, Grekland

KRAM (Alexandra)

Likes

Comments

Hej,

då började onsdagsmorgonen som en fin solig dag och alla som åker till Bråvalla nu hoppas jag får en helt underbar dag! Men här på bloggen ska vi börja bli lite seriösa. Som ni läsare kanska har märkt så bloggar Amanda och jag specifikt på måndagar, onsdagar och fredagar. Vi kommer nu börja med TisdagsTankar och TorsdagsTips. Så varje tisdag kommer antingen jag eller Amanda ut med en tanke/åsikt som vi har och varje torsdag kommer vi ut med ett litet tips! Eftersom att våran blogg heter PWR, vilket vi tycker är en viktig förkortning för ett kraftigt ord, STYRKA!

Vi har alla en styrka, vi lägger ner olika styrkor på olika saker som vi själva tycker är viktiga men det viktigast är självstyrka!!!

Förutom den lilla förklaringen på vad som kommer hända nu framöver med tisdagar och torsdagar så har mina dagar varit såhär!!! Det har varit helt och hållet chill! Jag jobbar ju varje dag på en affär som säljer till mesta dels jackor. Jag har jobbat där i nästan ett år och jag trivs så himla bra jag är väldigt nöjd över att jag fick detta jobb.

(Nu hoppar vi till vad jag har gjort och ätit under denna helg och dagar innan onsdag)

JO, i fredags hade jag en midsommar middag med en hel del helt underbara människor som ni kanska redan vet, eftersom att vi har pratat om middagen det senaste tre inläggen ;) men vrf inte en gång till......? Nej XD Så istället för att ta upp det så ska jag ge er ett recept som jag fick ut av en av mina bästa vänner Johanna och som M och jag tillagade igår till middag..... Moules frites!!

För 4 personer:

 • 3-4 Scharlottenlök
 • 2 Vitlöksklyftor
 • 1 Chili
 • 1 Fisk buljong
 • 1 Flaska vitt vin
 • 1 Kruka persilja
 • 1kg Blåmusslor (frysta)
 • 3 dl Grädde
 • Salt
 • Peppar
 • Pommes
 • Aioli
 • Tryffelolja

Gör såhär:

 1. Stek lök, chili i en stor kastrull.
 2. Häll på vinet, buljong och halva krukan persilja låt koka upp i 2 min.
 3. Lägg i musslorna och låt koka med lock i ca 6 minuter.
 4. Blanda Aioli med Tryffelolja och ställ i kylskåpet.
 5. Ta ut musslorna låt spadet vara kvar i kastrullen.
 6. Häll i grädde och låt koka tills ungefär hälften är kvar av spadet.
 7. Salta efter smak.
 8. Lägg i musslorna igen, garnera med persiljan.

Fredag

Lördag

Söndag

Måndag

Tisdag

PUSS & KRAM SEAN BANAN

Likes

Comments

Asså midsommar... så jäkla härlig dag! Det började med att Alex hämtade mig och Jojo vid 10 och sen bar det av hem till Alex för att fixa alla förberedelser inför kvällens festligheter!

Dagen innan hade jag och Alex handlat all mat och alla tillbehör så vi hade ingen stress överhuvudtaget när vi väl skulle ställa ihop allt.

Till mat köpte vi allt möjligt! Oxfilé, kyckling, sallad, potatissallad, halloumi, jordgubbar, glass, maränger, västerbottenpaj, kantarellpaj, matjes sill, senapssill etc etc.

Amanda förberedde också en hemmagjord mojito som blev galet god! Recept nedan:

M O J I T O
• Vit rom
• Strösocker
• Sprite
• Limejuice
• Myntablad

How to ~
• Häll i romen, sockret, limejuicen och myntabladen. Krossa bladen med en mojitostav i romblandningen. Häll sedan i spriten och smaka av att du får fram din favoritsmak samt att mojiton inte blir för stark! Ready to serve 😍

Hur som helst var kvällen underbar med mycket folk, skön stämning och bra musik. Johanna såg också till att vi gjorde lite lekar så som norsk fylla och kubb. Tanken var att vi skulle göra fler lekar men det blev inte av och kvällen flöt på ändå!

Hemma hos Alexandra förberedde vi med två stora partytält. Ett som vi åt under och ett lite mindre som vi hade en chillhörna i! Kvällen blev lyckad och all mat gick åt och gästerna var glada! Själv (Amanda) blev jag rätt så full men jag hade så kul och träffade även två saknade vänner som jag inte sett på ett/några år ❤️

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hej hej alla,

nu börjar veckan dra ihop sig och jag är ledig på fredag, så långhelg blir det för mig!!! YEEEAAAHH! I helgen gjorde jag såååå mycket, hade middag med två familjegäster, fixade cykelkort inne i stan (fett värt), hade picknick med en grupp väldigt trevliga individer, cyklade till Gröna Lund åkte IKAROS och gick lustigahuset samt åt glass XD För jag älskar glass!!

MIDDAGEN

CYKLISTERNA I STAN

Picknick bilderna har ni sätt från måndagsinlägget och om ni inte har sätt bilderna så får ni läsa måndags inlägget, det är bara att scrolla nerrrrrrr ;)

GRÖNAN

BBBBBRUNCHHHH STÄLLE

VAD JAG HADE PÅ MIG

T-shirt - H&M(10000 år sedan), Byxor - GinaTricot, Skor - Novita, Axelväska - Filippa K <--- (Klicka på länken)

SIIIIIST MEN IIIINTE MIIIINST...........!!!

Innan inlägget är över så måååååste jag verkligen rekommendera ett glassställe!!! Jag blev introducerad till detta ställe av (M)´s syster och jag har aldrig kunnat stå emot glasstället när jag är vid Medborgarplatsen, det heter StikkiNikki!! REKOMMENDERAR!

Andra adresser som StikkiNikki finns på är:
Drottninggatan 90B, 111 36 Stockholm
Nybrogatan 43, 114 39 Stockholm
Sankt Eriksplan 9, 113 20 Stockholm
Mariatorget 1C, 118 48 Stockholm
Götgatan 46, 118 26 Stockholm

PUSS & KRAM SEAN BANAN

Likes

Comments