Hej,

Jag är så sjukt glad över att det börjar bli lite vinter. Man blir så trött på alla årstider när det varar för länge och jag är väldigt glad att jag bor i ett land som har 4 riktiga årstider. Man vet när det är höst, vinter, vår och sommar. Min favo måste ändå vara vinter. Jag älskar att åka skidor och den årstiden är så mysig. Min familj blir iallafall väldigt familjig under dessa månader. Vi har fortfarande familj familj känsla under året också men den är lite mer under vinter. Vilket jag älskar. Jag är en väldigt familjig tjej. Tycker det är sjukt viktigt även fast man känner att man skulle kunna mörda alla långsamt ibland x))

KRAM

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Som min mamma alltid säger till mig "DU ÄR ALLTID SÅ ORDNINGSAM IN FÖR JUL/NYÅR/FÖDELSEDAGAR". Men det handlar bara om att jag hatar att det ska vara stressig inför roliga och kommande tillställningar. Matlagningen under julen får gärna vara stressig men det är bara mysigt när hela familjen är med och hjälper till. Vad som inte är roligt det är att vara med i jul-stress-smeten. Att köpa eller göra en gåva ska vara rolig och jag tycker faktiskt att den ska vara genomtänkt! Vem vill bara ge för att ge? Det är bara tråkigt och onödigt. Jag tycker faktiskt att man inte ska ge om man inte ens har tänkt. Det ska komma från hjärtat. Iallafall........ Inte för att stressa någon med det är ungefär 63/64 dagar kvar innan det är jul. ;) Beroende på om du firar den 24:e eller 25:e. Jag firar både juldagarna pga att jag är halv britt och vi firar den 25:e.

Mina små tricks innan dagarna......

x Skriv ner alla namn med siffror framför i dina anteckningar/dagbok de du ska ge klappar till. Då har du kolla på vilka och hur många du ska förbereda presentshopping till.

x Ta sedan vanliga A4 till de person eller husdjur du ska ge presenter till. På alla papper ska du rita en linje i mitten, på ena sidan ska det vara en lista på saker du tycker att personen behöver och andra sidan en lista på saker du har hört att de kan ha pratat om eller varit jätte tydligt med vad de verkligen önskar sig/vill ha. Längst ner på pappret skriver du vad du har för budget för varje person/husdjur. Då får du en överblick på vad du skulle kunna ge. (( Glöm inte bort att hitta ett bra gömställe för papperna så att ingen kan hitta dem, det ska ju vara en överraskning. ))

x Jag rekommenderar egentligen att man under året i "Påminnelser" appen i Iphone, har en flik för varje person för att skriva ner de saker de har pratat om eller saker du kommer på att de behöver. Då blir jobbet innan jul, födelsedagar eller andra dagar när gåvor ska ges ut mycket lättare. (( Men det blir mycket tydligare om du skriver på papper först om du inte har gjort en lista under året för då kan du sudda, skriva över och få ut alla tankar kring situationen. Det blir mycket tydligare & lättare på papper. ))

x När du har satt ihop alla A4 så tar du upp telefonen gör en flik i "Påminnelser" appen och sätter ut ett datum när du ska handla presenterna och vad du ska handla. Det behöver absolut inte vara samtidigt. Jag brukar sätta ut olika datum för varje person. Det behöver absolut inte vara under en helg utan det kan också vara mitt i veckan. Du ska göra det när du har tid.

x Efter det kan du överföra allt du skrev på A4 papperna och gör en flik i appen som jag rekommenderad här ovan till vardera person så har du alltid en idé när du ska ge ut en gåva. Du kan till och med sätta ut påminnelser när det är en "viktig" dag som är på g så får du aldrig stämpeln "personen som aldrig tänker på någon annan".

x Börja inte handla när det är som stressigast för då blir man influerad ut av alla andra som stressar. Hellre att du handlar lite för lite men genomtänkt än att släppa fri plånboken och inte tänkt igenom vad du vill egentligen köpa.

x Jag vet att jag sa att man inte ska handla under stressiga dagar, som veckan innan jul då alla centrum har öppet till minst 22.00. MMMMMeeeenn "BlackFriday" är ett stort undantag. Jag rekommenderar att du verkligen går och handlar då men bara mellan tiderna 10.00 - 12.00 på morgonen och kanske 21.00 - 22.00 på kvällen. Det brukar som oftast finnas bra utbud under hela dagen men under dem tiderna så är det inte lika mycket folk. Jag rekommenderar att man inte drar till Mall Of Scandinavia. Om du inte vill bli MOS ;) . Något du måste också ha i åtanke när du köper en vara som är rabatterat, bli riktigt bra "kompis" med de som jobbar i butiken för då har du åtminstone en större chans att få när du köper "något" och fråga väldigt snällt om öppetköp eller bytesrätt till efter jul. Eftersom affärer tar bort möjligheten för öppetköp och bytesrätt när priserna sänks.

x Ha en plats i ditt hus/rum där du alltid ställer alla presenter som du köper. Då får du aldrig problemet att du glömmer bort var du har lag dem.

x Ha en lista i telefonen som heter "2017 julhandel" du kan alltid ändra siffran varje år på listan. Där du skriver ner namnen och under namnen skriver du gåvan/gåvorna som du ska köpa och sätter datumet när du ska köpa så har du en lista där allt är samlat så behöver du inte gå igenom varje flik.

x Ha alltid ett litet jul kort till varje person. Det kanske du tycker är fånigt eller onödigt men det är det lilla extra. Att du visar att du verkligen bryr dig om personen. Det här ska inte vara en jobbig eller stressig process och om man är organiserad blir inte slutresultaten det.

Skriva ner i anteckningar.

Göra en lista för varje person.

Överför alla handskrivna listor till Påminnelser.

Sen kan du pricka av det du hade tänkt köpa men ha det synlig så att du inte köper samma gåva igen. Sammanställ allt du ska köpa i en lista och sätt ett datum när du ska köpa eller göra presenten.

KRAM

Likes

Comments

x Tisdagen var dagen då Paris inte var en överraskning längre för min kille.

x Vi reste tidigt fredag morgon och reste hem söndag kväll så att vi skulle få 3 fulla dagar med Paris.

x Vi gick och åt på Apicius, en michelin restaurang. Hade 7 underbara rätter. När vi hade ätit den 5:e maträtten så höll vi på att spricka. Men sen när ostarna serverades så blev jag automatiskt hungrig igen. Jag har alltid plats för lite ost i magen. Precis när vi skulle börja äta ostarna blev vi stoppade av drick-värden. Vinet som vi hade beställt och som skulle passa till alla maträtter gav tydligen inte ostarna någon rättvisa - tyckte värden. Så vi blev erbjudna ett underbart glas vitt vin av restaurangen. Det kallar jag för service.

x Konsumerade den bästa efterrätten jag någonsin har ätit i mitt liv på Apicius. Vi fick också en extra efterrätt av vår servitör. Hehe^^. Man kan verkligen säga att det var den bästa restaurangen jag någonsin har varit på. Man kan verkligen inte säga att det var dyrt utan prisvärt. Vi satt och åt från 20.30 - 00.00.

x Vi gick till Trocadero och tog sjukt många bilder.

x Gick upp för halva Eiffeltornet och åkte hissen sista biten. Man fick inte gå sista biten. Det var så sjukt obehagligt att åka hissen. Hatar att åka hiss! Jag litar mycket mer på trappor.

x Vi gick till Triumfbågen men gick aldrig upp utan vi njöt av Triumfbågens utseende på nära håll. Haha XD

x Vi gick till Louvren och åt en crêpe.

x Vi såg vissa gatusäljare bli tagna av poliser, så det var lite action.

x När man är i Paris ska man inte stressa. Utan om du ska till en "plats", var beredd på att alla människor går där det inte ska gå. Ingen vet vad högerregeln är och att alla asiater står på en sjukt lång kö för att gå och köpa något på LV. Paris är en sjukt trevlig stad och jag åker gärna tillbaka.

PUSS

Likes

Comments

En Riktigt GOD Morgon,

vaknade mycket tidigt i morse för idag ska jag och min kille flyga till Frankrike. En av mina kollegor kom på en jätte bra present idé till hennes bästa kompis och jag kunde inte motstå att göra samma sak fast som en överraskning till min kille. Jag hade under en längre period (typ över ett år) tänk att köpa en resa till (M) och mig men jag kom aldrig på vart. Jag fick alltså en stor kick i rumpan när jag hörde min kompis idé och i princip gjorde exakt som hon. Om man hör en bra idé, gör det själv! Varför inte liksom..... Då har ni något att snacka om sen senare. Jag gjorde inte exakt som hon men det ända som var likt var att jag köpte en resa till en plats i Frankrike. Hehe^^

KRAM


Likes

Comments

Lite tips på vad som kan passa till en beige (MaxMara) kappa inför hös/vinter.


Outfit 1:

Beige kappa - MaxMara

Polo/turtleneck - SEE BY CHLOÉ

Svarta armbandet med silver detaljer - Balenciaga

Svarta jeans - GinaTricot

Svarta sneakers - J.Lindeberg

Örhängen - Channel

TopShop stor väska


-


Outfit 2:

Beige kappa - MaxMara

Vit skjorta - H&M

Guld klocka - Movado

Clutch/plånbok - Valentino

Blåa jeans - Filippa K

Svara ankle boots - Miss Selfridge

KRAM

Likes

Comments