View tracker

Alltså den senaste tiden har gått i ett. Massor med jobb och annat som har förstört (eller snarare förbättrat) min vardag och det lider bloggen lite av.
Nu ska jag kolla igenom dom två första avsnitten på julkalendern och se vad det är för något, med en kopp te från lucka två i årets tekalender - skoj!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Häromdagen när det var dags för lunch var jag inte sugen på någonting, så jag gick till köket och tog fram de få saker jag kanske kände för, och gjorde något av det - magi!

För en god, enkel, magisk smörgås till lunch:
Lingongrova
2 dl oatly fraiche
1 vitlöksklyfta
Citronsaft
Salladsblad
Persilja
Rädisor
Soltorkade tomater
Salt & svartpeppar

Jag gjorde iallafall såhär:
1. Pressa en vitlöksklyfta och blanda i din fraiche, ha i lite citronsaft, salt och svartpeppar. Rosta lingongrova i en brödrost.
2. Lägg färdigrostad lingongrova på en tallrik, på med ett salladsblad, skivade rädisor, hackad soltorkad tomat, vitlöksdressing och persilja.

TÄNK ATT SVÅRARE ÄN SÅ BEHÖVER DET INTE VARA - otroligt!

Likes

Comments

View tracker

Det firar jag såklart med att börja baka ett pepparkakshus. Dock skulle det ha varit klart långt innan egentligen, men ibland går inte allt enligt planerna. Det är väl klart till veckan hoppas jag.

Det är dessutom inte vilket hus som helst, utan det är VÅRAT HUS i pepparkaksformat, så jäkla kul!! Kommer lämna vissa detaljer, får jobba på sånt med åren. Detta kommer bli en årlig tradition tror jag!

Ett fint hus ute vid Staberg, jag gillade hur solen sken lite på det och jag nästan känner kylan i luften när jag tittar på det.
Anywho, Staberg åkte vi till för att äta en jullunch. Dom hade då ett minijulbord med kalla rätter, varma rätter och såklart - efterrätter (ååh chokladpudding som jag längtat efter i veckor)

Supergott var det iallafall och få äta litet julbord, och längtar faktiskt redan till nästa. Det var oerhört mysigt. Vi åt där då med mina föräldrar. En sån liten mysstund innan jobbet. (15-23 jobbar jag idag)

Imorgon ska det bakas två tårtor då mannens pappa fyller 75-år. Hoppas jag lyckas!

Likes

Comments

Idag åkte vi ut till Valbo för att följa denna black friday grejen, visst det är väl kul att butiker erbjuder 20% rabatt på allt och sånt. Men de gör dom ju så ofta ändå, detta är bara något sätt för att locka folk att handla. Jag är så bra på att handla ändå så haha.

Men blev en lunch på Ikea med Lina och Niklas och lite shopping. Nu ikväll är pappa hemma hos oss, jag lagade iordning halstrad tonfisk med potatisgratäng - skjut mig vad gott! Alla åt som om man inte ätit på dagar. Sen är de filmkväll med en ask Paradis - och all julpynt är på plats och granen är tänd. Älskar detta!

Likes

Comments

Idag åkte vi äntligen en sväng till årets första julmarknad! Superlycklig. Så mysigt det var, nu minns jag ännu mer varför jag älskar julen så mycket.
Denna marknad var på Gamla Staberg utanför Falun, jag köpte ett superfint förkläde som jag tänker ha de kommande helgerna då det står mycket bakning på schemat (bilder kommer).
Har även hållit på och julpyntat hela eftermiddagen/kvällen, glömt bort att äta middag. Satte oss precis för att vila lite, kanske tar en smörgås.

Får vara klara för idag och fortsätta imorgon igen! Älskar älskar älskar julen!!

Likes

Comments

Nu har jag äntligen fått hem en ny bakbok till köket, så inom kort hoppas jag kunna stå där en kall morgon och baka färskt bröd till frukosten - så mysigt verkligen.

Riktigt intressanta recept, fina bilder och en bra variation i boken. Jag har bara bläddrat igenom den snabbt, men är redan ivrig på att ställa mig i köket och baka. Däremot är frysen helt full så vart skulle jag göra av all bakning? Så mycket bröd kan man ju inte vräka i sig varje dag - även hur gott det är!

Likes

Comments

En bild från träningen igår, dödade mina biceps en aning!

Nu till det mest kanske intressanta. Jag har sagt upp mig idag…efter 5 år inom hotell yrket är det nu dags att sadla om till något helt annat, tänker inte gå in på vad nu bara att det är helt nytt. Men att sitta där med min fina chef idag var lite hårt, jag tycker ju så mycket om henne och mina kollegor även fast jag bara jobbat där drygt 8 månader så kändes det nästan som hemma. Men samtidigt vill jag utvecklas mer utanför hotelldörrarna. Och nu fick jag chansen, man kan inte bara säga nej till en ny chans.

Jag är så lycklig, men ändå riktigt nervös. Nya jobbet börjar i januari.
Nu ska jag försöka njuta av en ledig jul och allt fix inför nästa år.

Likes

Comments

Är det något jag märkt på senare tid så är det att det är så mycket godare att göra sin egen rostade lök istället för att köpa den som finns färdig på burk. Plus att det är sjukt enkelt.

Du behöver:
Lök (jag föredrar Schalottenlök)
Majsstärkelse eller Vetemjöl

1. Hacka löken i önskad storlek. Värm upp en panna på lite över medelvärme och täck med rapsolja.
2. Blanda löken i en bunke tillsammans med majsstärkelse eller vetemjöl, jag använder majsstärkelse just för att det är lite bättre än vetemjöl - det blir samma smak jag lovar. Löken ska bli täckt av mjölet.
3. Häll det sedan i stekpannan och stek på några minuter så det hinner bli knaprigt men inte bränt, därför viktigt att du ej har för hög värme på.
4. Häll det sedan på en servett för att torka av oljan. Sedan gillar jag att blanda det med flingsalt i en skål för att få lite mer sälta i smaken.

Enkelt va? Du kommer inte vilja köpa rostad lök mer efter detta!!

Likes

Comments

Det kommer garanterat bli mycket mer vegetariskt hemma hos oss även efter denna vecka. Det är så roligt att laga och experimentera med råvaror utan att det är kött, jag testar mycket nya grönsaker och äter mer frukt och mindre godis - win win!

Tänkte dela med mig av en god omelett med tillbehör som jag har lagat. SUPERGOTT!

För att göra denna amazing thing behöver du: (2 portioner)
4 ägg
150 gram färska gröna bönor/haricots verts
Riven parmesan
Citron olivolja
Salt & Svartpeppar
Flingsalt

GÖR LITE SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop äggen med lite salt och svartpeppar.
2. Blanda bönorna i olivolja med citron, och ha i flingsalt. Bred ut i en ugnsform, och riv sedan på generöst med parmesan över hela. In i ugnen ca 15 minuter.
3. Värm en stekpanna och ha i lite rapsolja, häll sedan i äggen och låt stå tills omeletten är så fast som du själv vill ha den.
4. Lägg upp omeletten på en tallrik, toppa med dina bönor, sen hade jag även på egen rostad lök (kommer recept) och lite persilja.

Likes

Comments