Tidigt idag klev vi upp för att åka iväg på våran semester roadtrip. Första stoppet (efter lunchen såklart) blev Smultronstället i Söderköping. Mannen har aldrig varit där förut och det är ju ett ställe man måste uppleva tycker jag.

Därefter styrde vi mot Vimmerby. Mysig stad som jag inte varit i på flera år. Bor i en stuga i Smålandsbyn och har det gott.

Imorgon åker vi mer neröver, genom Småland och fina mysiga städer och byar. För att landa i Karlskrona och en natt på ett hotell där.
Så kul med denna roadtrip jag och mannen gör med mina föräldrar! Sverige är så fint på sommaren.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag var första semesterdagen, och tack för vädret! Det var kanske den enda toppendagen jag fick, men då kan jag iallafall vara glad över att jag njöt av den!

Jag låg och solade lite hemma. Tvättade alla fönster på inglasade altanen vilket var jobbigt, medan mannen klippt träd och buskar.

Klockan rusade iväg och blev nästan 14 och vi insåg att man kanske skulle ha lite lunch i magen. Så vi åkte till Torsång.
Torsång är paradiset när solen skiner!
Vi beställde en varsin smörgås, jag tog med pesto, grönsaker och fetaost. Mums!

Min fina man är nu på öl och Fotbollskväll och kommer hem sent ikväll så jag kollar tjejfilmer och slappar i soffan. Ser fram emot morgondagen och vad vi ska hitta på då. Det är så skönt att vara ledig!

Likes

Comments

Mums vilken god middag! Och så fina rosor på det...vad mer kan en simpel kvinna som en själv önska?

DU BEHÖVER:
8 Portabella svampar
3 dl purjolök
4 dl spenat
1 morot
3 vitlöksklyftor
Getost
Några droppar Sriracha sås
Salt och svartpeppar

1. Gröp ur svampen lite.
2. Hacka purjolök och spenat. Riv morot och pressa vitlöksklyftorna. Stek allt så det blir mjukt i stekpanna med lite olja.
3. Smaka av med sås och kryddor.
4. Lägg lite fyllning i varje svamp. Skiva en tunn skiva med getost och lägg på.
5. Grädda på 220 grader i ca 15 minuter.

Likes

Comments

Jag skriver till er vid varje inlägg att det ska bli mer uppdateringar - jag ljuger ju bara.

Igår jobbade jag till 20, sen åkte vi och handla för att kunna laga mat och göra matlådor till jobbet. 21.30 stod middagstallrik och matlådor klara.
Men gott blev det, min nya favorit. Vego schnitzel med stekta grönsaker (squash, champinjoner, rödlök, sparris och pak choi)

Imorgon är det fredag, 6.30-15.30 på jobbet sen är det två veckors efterlängtad semester!! Kanske inte bästa tiden med vädret men ska ändå bli så oerhört skönt.

Likes

Comments

MAGI!!
Det är så fånigt men så sant vad otroligt gott detta är.

Du behöver:
4 torskfiléer
3 dl Oatly fraiche
100 gram riven parmesan
Salt och svartpeppar

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv parmesanen.
2. Blanda parmesan med fraiche, salt och svartpeppar.
3. Lägg torskfiléerna i en ugnsform och bre på smeten.
4. Tillaga ca 10 minuter, slå sedan på grilläge ett par minuter.

Gott till:
Stekt grön sparris
Fullkornsbulgur

Likes

Comments

Jag försöker träna på högvarv men kroppen orkar inte med det helt än. Visst börjar min kondition att bli bättre, men kroppen är inte jätte van med all träning.

Däremot har jag börjat uppskatta promenader mycket mer nu än tidigare. Jag tycker det är så skönt att gå. Speciellt där det är grusväg i skog när det knastrar under fötterna.

Fick hem nya tights i veckan!

Idag stod vägning på schemat igen, inte direkt min favoritdag i veckan senaste tiden då det har stått 0,2 plus eller minus den senaste tiden.
Men idag stod det -1.3 kg, så skönt. Kanske nu det äntligen släpper lite? Jag hoppas att kroppen kommer reagera mer såhär.

Detta visar ju också att det var ett bra val av mig igår kväll att bara äta jordgubbar medans alla andra hade chokladkaka och grädde till. Tummen upp!

Likes

Comments

Nu kommer det ett roligt och nyttigt middagstips till er igen, det är så roligt när jag får till det!

SÖTPOTATIS-PLÄTTAR:
2 sötpotatisar
2 ägg
1 msk fiberhusk
Salt och svarpeppar

1. Skala och grovriv sötpotatisen.
2. Blanda potatisen med ägg, fiberhusk och kryddor i en bunke. Låt svälla.
3. Stek på ganska hög värme i lite olja. Muuums!

Till det så stekte jag sparris tillsammans med lök och vitlök.
Skar tomater och hade på massor med oregano.
Sojabönor, vilket är både nyttigt och mättande.
Soja fraiche med pressad vitlök och citronsaft.

Hoppas ni testar för det blir så gott verkligen!

Likes

Comments

Bild från igår kväll.

Jag tog ett långt härligt bubbelbad efter en heldag på jobbet och ett tungt pass på gymmet.

Det är helt sjukt när jag tänker på att jag snart går på semester..jag kör två sista veckorna i juni - det blir sommarsemestern för mig och mannen.

Under semestern blir det get loose. Kommer inte alls tänka på vad jag äter hela tiden utan slappna av ännu mer. Men efter semestern är det all in inför Miami! Som jag längtar efter den resan.

Likes

Comments

När det är sol och varmt måste man passa på och njuta lite extra när tillfället ges.
Jag har ju jobbat lördag (12-22) och söndag (14-00) denna helg så en kan väl inte påstå att man har fått så mycket D-vitamin under helgen...

Däremot tog jag igen det idag…vaknade upp med en helt grå himmel och deppen steg.
Kl. 11 körde vi en timma spinning därefter hade solen hittat fram - thank you!

Imorgon är det tisdag och 4 jobbdagar på rad väntar innan ledig helg.
Jag och mannen funderar på att dra till Huvudstaden på lördag över natten, gå på MOS och se en bio, åka in till stan och njuta en smula, vi får se!

Likes

Comments

Min lördag och söndag går verkligen inte av för hackor! Haft det så otroligt bra.

Lördagen började med en morgonpromenad i fina skogen. Vi har börjat utforska lite nya ställen nu. Efter promenaden tog vi affären på vägen hemåt. Köpte med lite färskt bröd och mynta till frukosten.
Gjorde en god enkel smoothie/juice:
Vattenmelon, jordgubbar, mynta, vatten och citron - supergott!

Senare på dagen åkte vi till Strutsfarmen utanför Borlänge där de skulle inviga sitt nya brygghus plus att de hade vårmarknad. Köpte färskt bröd och ägg från dalagård. Sen hälsade vi såklart på alla strutsar, lustiga djur helt klart kan inte låta bli att skratta när jag ser dem.

Sen åkte vi till O´learys och kollade på hockey och åt mat. Därefter åkte vi hem och kollade på ännu mer hockey. Men var det slutkampen i hockey i helgen så var det!

Söndagen började med en ännu löngre morgonpromenad. Och sen god frukost.
Nytt tips: stekt ägg, på med tryffelolja och sen avokado - GOD DAMN!

Sen åkte vi med mina föräldrar till Högbo (utanför Sandviken). Vi började med minigolf, jag vann inte om man säger så. Sen köpte vi lite glass, tog en promenad och hälsade på alla djuren. Så härlig söndag. Och tack väder-gudarna för vädret ni bjöd på också!

När vi kom hem tog vi tag i att rensa lite buskar och klippa gräset…det här med hus alltså, fortfarande inte van…kommer behöva många fler timmar där ute innan det är rensat ordentligt. Men jag njuter ändå för skulle inte byta mitt underbara hus mot något!!

Likes

Comments