Min lördag och söndag går verkligen inte av för hackor! Haft det så otroligt bra.

Lördagen började med en morgonpromenad i fina skogen. Vi har börjat utforska lite nya ställen nu. Efter promenaden tog vi affären på vägen hemåt. Köpte med lite färskt bröd och mynta till frukosten.
Gjorde en god enkel smoothie/juice:
Vattenmelon, jordgubbar, mynta, vatten och citron - supergott!

Senare på dagen åkte vi till Strutsfarmen utanför Borlänge där de skulle inviga sitt nya brygghus plus att de hade vårmarknad. Köpte färskt bröd och ägg från dalagård. Sen hälsade vi såklart på alla strutsar, lustiga djur helt klart kan inte låta bli att skratta när jag ser dem.

Sen åkte vi till O´learys och kollade på hockey och åt mat. Därefter åkte vi hem och kollade på ännu mer hockey. Men var det slutkampen i hockey i helgen så var det!

Söndagen började med en ännu löngre morgonpromenad. Och sen god frukost.
Nytt tips: stekt ägg, på med tryffelolja och sen avokado - GOD DAMN!

Sen åkte vi med mina föräldrar till Högbo (utanför Sandviken). Vi började med minigolf, jag vann inte om man säger så. Sen köpte vi lite glass, tog en promenad och hälsade på alla djuren. Så härlig söndag. Och tack väder-gudarna för vädret ni bjöd på också!

När vi kom hem tog vi tag i att rensa lite buskar och klippa gräset…det här med hus alltså, fortfarande inte van…kommer behöva många fler timmar där ute innan det är rensat ordentligt. Men jag njuter ändå för skulle inte byta mitt underbara hus mot något!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

När jag tänker på 25 kilo så tänker jag liksom - hur fan då och varför blev det så mycket.
Jag har pga många anledningar och måenden gått upp en hel del den senaste tiden…mer i kilo än i storlek men det är ändå sjukt onödigt och påfrestande.

Jag och mannen har satt ett varsitt mål och det är de jag har fokuserat på nu de senaste veckorna istället för att blogga helt enkelt. Men nu har jag börjat hitta en balans i allt det nya och tror att mer tid till bloggen kommer finnas.

Vi vägde in oss torsdag 27 april. Därefter räknar jag veckorna.
Vecka 1 (4 maj) Ingen invägning.
Vecka 2 (11 maj) - 2.6 kilo JIPPI!
Vecka 3 (18 maj) +- 0 SUCK!

Haha förmodligen tappade jag lite vätska i början och sen ville helt enkelt inte kroppen samarbeta än. Dock känner både jag och mannen att kroppen börjar sjunka ihop lite vilket såklart är bra.
Det kommer bli en jobbig resa, speciellt nu över sommaren…men det är bara att kämpa!

Målet är att ha gått ner så mycket vi klarar till våran Miami resa i slutet på Oktober…tänk att kunna gå omkring på Miami beach och alla andra ställen och inte känna sig som 110% flodhäst = Drömmen!

Likes

Comments

Godmorgon från jobbet!
Önskar jag kunde äta denna frukosten idag! Men det blev en skiva rågbröd och kokt ägg - lätt att ta med.

Den senaste tiden går min träning i ett! Det smälter så bra in i min vardag just nu.

Nästa mission - köpa en våg! Tänk att jag inte har vägt mig på flera veckor nu. Tänk om jag tror att denna diet och träning är bra för mig och så går jag inte ner ett gram?
Nej det är dags för en våg. - sen ska jag berätta för er mer om min kost och träning!

Likes

Comments

Jag har glömt att berätta om början på veckan.
I måndags åkte jag och mannen mot Tällberg, det var dags att testa på Dalecarlia.

Vi fick ett supermysigt rum med utsikt över Siljan. Ser ni så fint? Vill redan tillbaka!

Deras SPA var helt underbart! Den lilla poolen utomhus med utsikt var en klar favorit, otroligt varm och härlig.

De hade dessutom en rätt stor pool så jag körde ett simpass både måndag och tisdag på 30 minuter vardera - super skönt!

Vi åt middag i deras restaurang på måndagkvällen. Amazing!
Jag åt sparris med löjrom och syrad grädde till förrätt. Till varmrätt åt jag veganska biffar med tortilla, ärtguacamole och mangosalsa - ja ni hör ju!

Som om det inte var nog var dessutom frukosten topp!

Kan verkligen rekommendera Dalecarlia till er som vill ha ett mysigt dygn, med bra hotell, mat och framförallt spa.
Dessutom när man checkat ut får man utnyttja spa avdelningen efter!

Något väl behövligt var också massagen jag hade på måndagen. 50 minuter hotstone. Precis vad jag behövde. Och så bra tjej som gjorde den! Så nöjd.

Likes

Comments

Godmorgon!
Mitt i all jobbhets, solsken, kaloriräknande och så vidare tänkte jag försöka uppdatera lite här också.
Med att bjuda på ett recept från gårdagens kalorisnåla middag.

DU BEHÖVER (3 portioner) :
300 gram vego bitar
100 gram grönkål
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 dl hackad purjolök
100 gram fetaost
Svartpeppar och salt

1. Stek grönkålen på hög värme. Tillsätt ingefära och pressad vitlök mot slutet.
2. Stek vegobitarna i lite olja. Krydda med salt och svartpeppar.
3. Servera med rå purjolök och smulad fetaost.

Likes

Comments

Dagens supergoda frukost som intogs efter en morgonpromenad. Det är verkligen den perfekta frukosten!

Ber om ursäkt för dålig uppdatering, men min dator fungerar inte. Eller den fungerar nog men laddaren vill inte funka så jag kan inte ladda datorn...tror jag råkat klämma sladden! Tycker det är så oerhört jobbigt att blogga från mobilen. Är väl för gammal för sånt kanske :)

Hoppas ni alla har en fin helg!

Likes

Comments

JAG SKA BÖRJA MED ATT VARA 100% ÄRLIG NU!
Från början tänkte jag faktiskt testa på att göra egna nötbars, tyckte jag tog fram superroliga och bra ingredienser. Börjar ha i allt i matberedaren och kör igång…när jag mixat klart upptäcker jag ovan konsistens…okej jag kan inte göra några bars på det…

Jag gjorde helt enkelt en smoothiebowl och la på en klick av mitt "nötsmör" - gott blev det!

Om du vill göra detta misslyckade men riktigt goda recept, följ nedan:
1 dl valnötter
1/2 dl sötmandel
2 msk kokosolja
1 msk agavesirap
1 krm vaniljpulver

BARA MIXA ALLT OCH NJUT!

Likes

Comments

Det är så gott och enkelt att göra den klassiska "husmanskosten" men ändå få den hälsosam. Och det bästa är att man inte ens behöver krångla till det!

DU BEHÖVER:
1 gul lök
400 gram quornfärs (jag använder Anamma)
500 gram krossade tomater
1 dl vatten
2 msk soja
Salt, svartpeppar och chilipulver

1. Värm upp en panna. Hacka och stek den gula löken lite mjuk. Tillsätt färsen och låt steka ihop ca 4 minuter.
2. Ha i soja och den mängd kryddor du önskar.
3. Tillsätt krossade tomater och vatten, låt puttra in några minuter.
4. Servera med bönpasta och en god sallad!

Att laga bra och god mat ska vara enkelt! Testa du med!

Likes

Comments

Ja här om dagen så slängde jag faktiskt ihop en vegansk pasta, vi äter veganskt ibland men det blir inte hela tiden då vi båda älskar till exempel ost. Men när det kommer till andra mejeriprodukter så har jag bytt ut mycket till veganska alternativ. Vet inte varför, bara gillar det och det känns bra.

Denna rätt är dock superenkel, det behövs:
1 paket bönpasta av valfri sort
2 dl cashewnötter
2 vitlöksklyftor
Saften från 1/2 lime
2 msk olivolja
1 dl vatten
2/3 kruka med basilika

1. Koka bönpastan i saltat vatten.
2. Blanda i cashewnötter, vitlök, basilika, vatten, olivolja och limesaft i en mixer av något slag. Mixa mixa mixa tills den blir tjock och nästan slät.
3. Smaka av med lite salt och svartpeppar.
4. Häll av pastan, lägg upp på ett fat och häll över din cashewpesto på.

Jag valde att servera med lite bladspenat och tomater för det gillar jag väldigt mycket. Men du kan ju ta din favoritgrönsak och ha till.
Jag lovar iallafall att denna rätten är supergod, och den går så snabbt att göra. Det som tar tid är att koka upp vatten och pastan, resten gör du liksom medans. Ett riktigt hett tips! Hoppas du vill testa och att du också gillar den!

Likes

Comments

Denna låda fick mannen i 30 års present av några vänner, jag som är helt amatör i sånt här har riktiga problem nu. Jag läser och läser på internet, pratar lite med vänner och personal på Plantagen…kanske jag ska klara detta!

Några fröer hade vöxt upp så de tog i taket på den lilla lådan, så jag åkte och köpte några plastkrukor för att odla om några…men det är så väldigt många. Alla ska skötas olika och alla ska ha uppmärksamhet.

JAG SER FRAM EMOT EN SOMMAR MED ATT ÄTA AV ALLT!

Och inte nog med alla dessa så har jag ytterligare två pallkragar, två hallonbuskar, krusbär och svartvinbär. Plus att vi ska gräva upp flera växter så vi kan bygga ut altanen på framsidan…THE JOY OF HAVING A HOUSE!

Likes

Comments