Är det dags för fredagsmys, lördagsgotta eller bara mitt i veckan lyx? Här har du ett favorit tips!

PULLED OUMPH BURGARE:
Vitlökssås - Oatly fraiche med pressad vitlök, salt, svartpeppar & citronsaft.
Salladsblad
Pulled oumph med bbq smak
Picklad rödlök (gör egen, recept HÄR)
Avokado - bara enkelt mosad med lite chilipulver, salt och citronsaft
Hamburgerbröd - jag älskar Frisco bröden

Trevlig kväll till alla lyckliga som lagar detta!

Likes

Comments

Jag tyckte jag nyss höll på och skrev i bloggen om första advent och december, nu är hela december och julen borta. Det är dessutom redan 2017. Helt otroligt.
Jag började mitt 2017 helt nytt - nämligen ett nytt jobb. I måndags 2 januari kl 08:00 drog det igång. Idag har jag klarat av dag 3 av introduktionens 4 dagar. Ändå bra jobbat av mig. Mitt huvud dunkar och svider men jag klarar det ändå. Och man får se det såhär: Efter dessa 4 intro dagar så är det 4 veckors teoriutbildning och sen 2 veckors praktik….sen börjar man jobba på riktigt. Så inte förrän 20 februari är det "Skarpt läge" som dom kallar det! Just nu känns det som jag vill ha "Lugnt läge" forever.

Imorgon ska vi åka till Karlstad över dagen. Kl 06:00 åker vi och är hemma vid 19:00 igen. I detta är det alltså ungefär 6 timmars bilresa medräknat totalt, och sen arbete på plats. Jag kan säga att jag är glad att det är långhelg sen. Det är så mycket jag måste komma ikapp med.
1. Sömn
2. Träning
3. Blogg
4. Tvätt
5. Städa bort julen
6. Matlådor
7. Andas!

Men varje dag är jag glad att jag gjorde detta. Inget att ångra!

Likes

Comments

Här kommer en liten årsresumé för detta året.
Om jag skulle sammanfatta det så är det både det bästa och det sämsta året.

Vi inledde faktiskt året med att åka iväg till El Salvador. Vi var där i ungefär 2 veckor. Vi var i huvudstaden San Salvador, vi var mycket på stranden, åkte på utflykter. Och åt massor av Pupusas - bästa!! Det var varmt och underbart, så skönt att komma från vintern i Sverige.
Vi kom hem till Sverige en kväll, och dagen efter var det SNÖKAOS i Göteborg. Inga spårvagnar, inga bussar och inte ens en taxi kunde vi få. Så istället för att åka in till jobbet fick vi lata oss hemma!

I februari tog älsklingen med mig på mys på alla hjärtans dag. Han hade bokat rum på Upper House och middag på en underbar restaurang. Sen spenderade vi hela kvällen i deras spa - helt amazing!

Sen blev det oerhört mycket frukostar ute på olika caféer hela februari och mars. Mycket fokus på frukost, gärna för mig då det är det bästa jag vet!

April och Maj blev det tre resor totalt. Vi åkte till Riga, Krakow och Kroatien. Underbart!

I maj köpte vi dessutom HUS. Vi blev husägare i Dalarna. Hej då Göteborg. Vilken omställning!!

12 Juni 2016 - ett datum vi aldrig kommer att glömma. Då ringde kyrkklockorna i Torsåker. Vi sa JA till varandra. Det är han och jag föralltid.

Efter bröllopet så åkte vi en vecka ner till Skåne, över till Danmark en dag samt till Karlskrona en natt. Vi ville inte åka utomlands efter, varför åka utomlands på sommaren? Så den större bröllopsresan kommer bli av 2017. Vi får se vart!

Från midsommar och fram till Oktober var jag bara hemma, sjukskriven. Det var en jobbig period tidvis men samtidigt en oerhört skön period för jag känner nu hur mycket bättre jag mår jämfört med då. Det är helt otroligt hur man kan se tillbaka på en tid och minnas så väl hur man mådde. Det kommer nog alltid finnas kvar.

När jag var hemma om dagarna, förutom att sova, så hade jag fullt upp med huset, trädgården, bakning och matlagning. Nu 2017 ser jag fram emot en pigg sommar med mycket mer fix utomhus!

Sen till hösten kom energin tillbaka, vi var mycket i skogen och plockade bär o svamp. Jobbet gick bra och vi började äntligen att träna. Vi körde på bra med 4-6 pass i veckan, det var oerhört skönt. En toppen höst verkligen med promenader, tända ljus och massor av mys.

Iår har vi även testat på mycket mer Vegetariskt. Hittat mycket nya favoriter som kommer bli stående här hemma. Och frysen är än idag fylld med vegetariska alternativ. Nu kommer jag bara jobba på ännu mer med detta och se till att vi äter mycket mer vegetariskt. Flera dagar i veckan! Speciellt mindre kött, fisk kan vi öka på med istället!

Sen tog hösten slut och in kommer vintern, in kommer julpynt, bakning och mys!! Ingen var gladare än jag. En jul i vårat hus, det blev helt perfekt. Vi har verkligen hittat hem här!

Sen en stor grej för mig är att jag tagit ett stort kliv i min egen karriär. Jag har sagt hej då till mina år inom hotellbranschen och på måndag väntar nya äventyr!!

Tack 2016 för allt bra och dåligt som du har gett. Jag tror jag är starkare nu.

Likes

Comments

Vad konstigt halva detta året har känts. Sen vi flyttade från Göteborg i april har det varit en berg och dalbana både i huvudet och i livet verkligen. Tänkte göra en årsresumé senare, nu ville jag egentligen bara prata om Liseberg! Vi har alltid haft årskort för att kunna gå när vi vill (säkert en gång i veckan?) Hela sommaren, hösten, vintern. Så mysigt ju!

Men iår har vi inte haft något, vi var där en gång i somras (!!!) och nu en gång i vinter. I söndagskväll, vi och resten av världen ungefär. Det är så mysigt, dom gör det så bra där inne. Det blir ingen riktig julstämning utan en eftermiddag/kväll med jul på Liseberg.

Vi köpte lite julost och annan ost, sen självklart spela på alla chokladhjul och sånt (vi vann två påsar ahlgrens bilar) vet inte varför man spelar bort pengar egentligen. Det är bara sånt att börjar man så kan man inte sluta! Vi hade en superbra kväll tillsammans iallafall jag och älsklingen.

Likes

Comments

I söndags så var jag och Sofia på en Afternoon Tea på Dorsia i Göteborg. Bara det stället är helt amazing fint och lyxigt! Och att sitta där några timmar för att njuta av Afternoon Tea är bland det bästa man kan göra en söndag.

Vi fick många underbart goda små snittar, en jättegod mini omelette med jordärtskocka chips - amazing! Sen självklart scones med massor av te och lemoncurd!!

Sötsakerna efteråt var inte heller helt fel, dock var man ju dömätt så fick prioritera lite där. Jag är ändå där för scones, som är det bästa!

När vi satt där så planerade vi våran London resa som blir till våren. Vi ska shoppa, slappa, gå på Afternoon Tea, fika och mysa. Ska bli så kul!

Likes

Comments

En underbar helg i Göteborg med Sofia!
Min lördag spenderades mestadels utomhus. Vi gick på julmarknad, åt en hälsolunch, tog en gofika på Brogyllen och shoppade för fulla muggar. Göteborg gör en alltid glad!

Vi tog en slapptimma på hotellet innan middagen sen, väl behövligt. Båda var helt slut. Sen gick vi ut och åt middag på Bellora, dom har supergoda pizzor och det är jättemysigt där inne!

Likes

Comments

Vanlig lök, rostad lök, stekt lök...picklad lök? Lök är så oerhört gott så varför inte använda det till allt det går. Jag har gjort lite picklad rödlök i julburken, mys!

Såhär enkelt och utan socker gör jag den:
Rödlök - så många man vill ha
Lika delar av vatten och äppelcidervinäger
En nypa salt eller två

1. Hacka rödlöken i tunna halvmånar, häll på lika delar av vatten och äppelcidervinäger så det täcker all lök. Kasta på en nypa salt och rör om - in i kylen! TADA!

Likes

Comments

Glad tredje advent till er alla! Tiden går så oerhört fort just nu, alla dagar i december bara springer iväg jag blir nästan nervös.

Igårkväll efter jobbet åkte jag hem till Mia som hade bjudit in till lite julmys, det serverades glögg och massa godsaker som alla hade med sig. Knytis är en perfekt grej verkligen.
Sen körde vi julklappsleken, så jag fick gå därifrån med 3 julklappar - inte illa. Så kul!

Mer julmys och evenemang åt folket!

Likes

Comments

Alltså den senaste tiden har gått i ett. Massor med jobb och annat som har förstört (eller snarare förbättrat) min vardag och det lider bloggen lite av.
Nu ska jag kolla igenom dom två första avsnitten på julkalendern och se vad det är för något, med en kopp te från lucka två i årets tekalender - skoj!

Likes

Comments

Häromdagen när det var dags för lunch var jag inte sugen på någonting, så jag gick till köket och tog fram de få saker jag kanske kände för, och gjorde något av det - magi!

För en god, enkel, magisk smörgås till lunch:
Lingongrova
2 dl oatly fraiche
1 vitlöksklyfta
Citronsaft
Salladsblad
Persilja
Rädisor
Soltorkade tomater
Salt & svartpeppar

Jag gjorde iallafall såhär:
1. Pressa en vitlöksklyfta och blanda i din fraiche, ha i lite citronsaft, salt och svartpeppar. Rosta lingongrova i en brödrost.
2. Lägg färdigrostad lingongrova på en tallrik, på med ett salladsblad, skivade rädisor, hackad soltorkad tomat, vitlöksdressing och persilja.

TÄNK ATT SVÅRARE ÄN SÅ BEHÖVER DET INTE VARA - otroligt!

Likes

Comments