Header
View tracker

Hej :)

Veckans trick är skall. Samma här så finns det många olika sätt att lära in detta på. Man kan t.ex. själv skälla och försöka få hunden till att skälla eller så kan man springa runt och leka och hetsa upp hunden lite då vissa börjar skälla av det och då belönar man direkt när den skäller. Så att den tillslut fattar att den ska skälla för att få godis och då kan man lägga till ett kommando för det med. Men det kan vara bra att försöka lägga till ett stop kommando så att hunden inte fortsätter skälla hela tiden i väntan på att få godis. Man ska även vara försiktig så att man inte belönar när den t.ex. skäller på en annan hund då detta förstärks istället för att hunden lär sig skall.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej :) Mycket har hänt sedan sist.

Jag har varit på Stockholms hundmässa och gått runt där och kollat på hundar osv.. Samt så fick jag sammanlagt 5 stycken påsar med gratissaker. Och jag har även träffat en hund som jag nu ska ha på prov.

Så i söndags kom hon hit och vi släppte ihop henne och Light och dom funkar helt perfekt tillsammans och leker hela dagarna. Om jag skulle beskriva henne med en mening så skulle det vara att hon är ungefär som Light när han var 1 år :)

Hon är en dobermann tik på 1 år och heter Disa. Jag fick döpa om henne om jag vill då hon inte lyssnar till sitt namn. Men jag har inte kommit på något hittills så än så länge kallar jag henne bara för "Tjejen". Har ni några namnförslag?


Här kommer några bilder på "Tjejen" och Light.

Likes

Comments

View tracker

Veckans trick är ligg. Det kan verka väldigt simpelt för vissa men det är också många hundar som tycker det är jobbigt att ligga ner stilla på kommando och vill istället sitta eller stå upp.
För att börja detta så kan man ta en godis i handen och föra handen neråt och mot dig på golvet så att det blir som att hunden måste lägga sig ner för att få tag i den. Om hunden inte förstår så kan man hjälpa till lite grann genom att trycka på baken. Man kan också sätta sig på huk och klappa 2 gånger på golvet för att se om hunden förstår det istället.
Sen så lägger man till ett kommando tex ligg och säger det varje gång man ber den att lägga sig ner så efter ett litet tag med många pauser och korta träningspass så lär den sig det ganska snabbt.
Lycka till! :)

Likes

Comments

Idag är det första advent och inte många dagar kvar till jul nu. Knappt ens en månad kvar.

Denna helgen har jag i princip inte gjort någonting, det har varit så himla lång tråkigt och jag har mest bara varit ute med Light och sen legat i sängen och kollat på film hela dagarna. Jag blir så himla rastlös och uttråkad. Men som tur är så ska jag iväg nästa helg för på fredagskvällen så ska jag äta god mat med några vänner och sen på lördagen så ska jag iväg till Stockholms Hundmässa. Och det ska bli så himla roligt, synd att det bara är en dag dock för man vill ju så gärna hinna med och se allt ;)

Likes

Comments

Veckans trick är.... Sitt fint 😊

Det är inte alla hundar som klara detta så bra men med mycket träning så kan det bli riktigt fint. Grunden är att hunden kan sitt och att man sedan utvecklar det genom att ta handen över huvudet och lyfter handen högre och framåt så att det blir så att hunden försöker ta godiset och måste då sträcka på sig mer. Kör man med klicket så kan man tex klicka så fort man ser att hunden lyfter på framtassarna för att sträcka på sig.
Många hundar kan tycka det är väldigt svårt att hålls balansen i början men ju mer man tränar på det tricket ju bättre balans får dom och kan göra det när som.
För att försvåra det för de hundar som redan kan sitt fint så kan man tex utmana dom genom att dom ska sitta fint på tex en stol eller en hink eller något annat smalt så att dom måste tänka mer på att hålla balansen, och om det är för halt så kan man lägga en handduk eller något liknande på stolen så blir det lättare för hunden ☺️

Likes

Comments

Hej :) Imorgon så ska jag iväg tidigt till Stockholm och gå på en typ konferens om den nya djurskyddslagen. Så det blir för mig att gå upp runt halv sex för att gå ut med Light, fixa lite och sedan åka vid halv sju tiden.

På tisdag så ska jag även på ännu en föreläsning denna gången om hundträning. Har lyssnat på tre stycken denna veckan. Allt från hunddagis/pensionat till djurambulansen och patrullhundar.

Likes

Comments

Denna veckas trick blir mycket enkelt och det är sitt. Man kan börja med att hålla godisen framför hunden och höja handen lite samt ta den framåt så att handen är ovanför huvudet och då sätter sig vissa hundar om dom inte backar istället. Om det inte funkar så kan man hjälpa till och visa genom att trycka lite på baken. Och belöna när den sätter sig även om det bara är för nån sekund. Ett tips är att använda klicker då det är mycket enklare att rama in det beteendet. 

Sen så är det bara att lägga in ett kommando så som "sitt" och upprepa det varje gång du vill att hunden ska sätta sig.

Likes

Comments

Hej :)

Nu är det bara ca ett halv år kvar innan jag tar studenten samt så ska vi ju ha en bal innan också så jag är i full gång redan och letar efter en passande klänning. Men gud vad svårt det är xD Jag har hittat några jag kan tänka mig men det blir nog den här nedan fast i svart vit färg istället då det kommer passa bäst i och med att jag inte vet vilken hårfärg jag kommer att ha då ;)

Likes

Comments

Hej igen :) Något Light är väldigt duktig på förutom olika sporter är att göra olika trick. Han kan runt 30-40 st senast jag räknade men har försökt att skriva ner alla trick på ett papper för att inte glömma bort något xD

Eftersom han nyligen är kastrerad så har han inte fått springa och hoppa runt och leka som han brukar utan istället tagit det rätt lugnt och då passar det ju bra med lite hjärngympa istället så har finslipat lite på några trick samt försökt komma på något nytt att lära honom men jag kommer bara inte på något. Har ni några ideer?

Jag tänkte att jag skulle göra så att jag antingen ska filma eller ta kort på när Light gör ett trick och lägga ut ett trick varje helg samt en kort beskrivning hur man på ett enkelt sätt kan lära sin hund det tricket.


Och först ut är att balansera något på nosen :) För att göra detta så kan det vara smart att lära hunden att sitta helt still när man lägger något på nosen. T.ex. använda kommandon som stanna eller frys! Till en början så upprepade jag kommandot stanna ca var 3dje sekund för att han inte ska glömma bort att vara still. Sen är det alltid viktigt att ha ett slutkommando t.ex. varsågod! och då får hunden ta godiset. Man kan börja med att hunden bara ska vara stilla nån sekund och sen förlänga tiden lite allt eftersom när hunden kan det bättre och bättre så kan man göra det svårare genom att lägga olika saker på nosen/huvudet som är olikformade eller väger mer/mindre.

Här är en bild från när light balanserade lite godis igårkväll ;)

Likes

Comments

Hej :) Nu när det är helg igen så känner jag mer att jag kan sätta mig ner, slappna av och känna att jag har tid att skriva på bloggen.

Det har varit väldigt kallt nu dom senaste dagarna så tänkte att jag skulle åka och handla lite mat igår för att överleva helgen. Och självklart så ville inte bilen starta men som tur är så har jag fantastiska vänner som kunde skjutsa mig till affären så jag slapp gå i denna kylan med tunga matkassar xD

Sen idag började det väl lite sådär då light väckte mig för nån timme sen av att han kräktes men som tur är där också så vet han att han ska hålla sig på golvet bort från mattan när han kräks så det var lätt att torka upp. Men man tycker nästan lite synd om honom för han stod verkligen i hörnet och skämdes när jag satt och torkade upp allt. Det är som att han skäms för att han har gjort inne men han kan ju inte hålla sig om han behöver kräkas stackaren men nu ligger han på mattan i alla fall och verkar må lite bättre.

Mango sitter och småpratar med mig eftersom han nyligen lärt sig ett nytt ord så ska han säga det flera gånger och visa hur duktig han är och väntar på att jag ska öppna buren så han får komma ut.

Men annars idag så blir det väl bara en mys-dag med djuren och titta på lite serier eller spela på datorn osv..

Likes

Comments