Jag har alltid undrat över hur en vän egentligen ska vara. Men framförallt om jag är en bra vän. De senaste dagarna när man har varit hemma och framförallt innan man ska sova så har tankarna/funderingarna kommit om det. Visst jag har väldigt många vänner men har bara ett fåtal "bra".

Visst nu kanske detta låter helt fel för vissa av mina vänner men detta är mina tankar och funderingar och jag står för det. Jag har märkt att en del av människorna i mitt liv som alltid har varit där för mig helt plötsligt bara har antingen slutat svara eller bara hör av sig om det är allvar (nej jag säger inte att det är många som gör de men det är en del) Eller detta att man bara hör av sig om man behöver något.

Är det så att jag har gjort att det har blivit så eller kan de verkligen vara så att folk utnyttjar den snällheten jag har genom att fråga snällt om saker men när jag vill hitta på något så blir det ett nej jag orkar inte eller inte svarar alls?

Är det mig de är fel på eller har folk numera börjat visa sitt rätta ansikte gentemot mig? Ärligt så tycker jag faktiskt det är rätt jobbigt att sitta och fundera på detta.

Och nej, jag deppar inte ihop över dessa tankar men är ärligt trött på att bara vara den personen man plockar fram när man behöver något eller något annat och "slängs in" i en garderob för att senare ta ut mig därifrån bara för att de behöver något. 

Många tankar och funderingar och jag tror inte riktigt jag kommer få svar på dem heller. Och vill jag verkligen inte ha de? Eller ska jag bara låta det gå ett tag och sen se vem som verkligen är mina riktiga vänner? Eller sätta dem i olika "fack" och när en person hör av sig så kan man gå till dessa fack och leta efter den personen och sen se över om man vill prata med han/hon?

Som sagt detta är bara TANKAR och FUNDERINGAR jag har och ingenting annat. Ha en fortsatt trevlig fredag så ska jag fortsätta med att grubbla över detta eller fortsätta på min stickning  :) Puss och kram!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag vet att jag tjatar varje gång de har gått några dagar eller månader att jag inte har skrivit här på ett tag meeeeeeen ni får läsa det igen ;)

Som sagt så har det varit ett tag sen jag skrev här men det har med att jag har levt med stress en längre tid som senare har eskalerat och gjorde att jag gick in i väggen (Eller jag bokstavligt sprang igenom väggen). Jag har haft dåligt att koncentrera mig på allt möjligt i mitt liv. Har agerat utåt mot folk som jag verkligen bryr mig om. Har tappat humöret på saker som jag i vanligt fall skulle tänka efter.

Nu är det inte så att jag vill att folk ska tycka synd om mig för egentligen så är det inte synd om mig. Jag valde att göra saker som min kropp inte klarade av och det är något som jag nu inte heller ångrar för då hade inte jag förstått vissa saker som jag nu gör.

Jag blev sjukskriven men är nu helt återställd. Men man sitter fortfarande och tänker på vad man egentligen kunde göra annorlunda. Det finns många faktorer som gjorde att jag sprang in i väggen. I börjar ville jag inte heller förstå att jag mådde dåligt men efter ett möte med en psykolog så fick jag en annan tanke.

Nu är jag alltså helt återställd (eller ja helt återställd från stress) och är alltså tillbaka till de verkliga livet, men har fått lite problem med annat som håller på att lösas i små steg.

Att leva med detta är inte roligt, man mår inte bra psykiskt eller fysiskt men man försöker iallafall gå vidare. Hade jag inte haft dessa människor i mitt liv som jag har så hade nog uppförsbacken varit längre än vad den var. Nu är jag gladare och smått starkare.

Detta är förklaringen till varför de har varit tyst här men som sagt jag är tillbaka nu och mår mycket bättre <3

Likes

Comments

Allt börjar bli ett helvete för flickan. Hon är riktigt insyltad i drogvärlden, inget annat tillfredställer henne längre. Att ta en fika med vänner tillfredställer inte henne, att gå på bio tillfredställer inte henne. Det ända som tillfredställer flickan just nu är en joint! En joint som gör så att man mår bra, enligt flickan själv. En joint som gör att omvärlden försvinner för en stund och allt är bra.

Men det flickan inte förstår riktigt är att drogvärlden inte bara är att umgås med andra vänner som också lever i denna värld. En värld som för henne är helt underbart! Man sätter sig själv i klistret, eller i flickans fall hennes pojkvän sätter henne i klistret. Han gör olika jobb för folk som man, enligt honom, inte bråkar med. Får man ett jobb så gör man det annars kan de hända riktigt dåliga saker.

Flickan sitter och väntar på pojkvännen vid plattan, en plats där många av deras vänner hänger. Framförallt på eftermiddagarna eller när man inte kan sitta i bågen eller i tanto! Idag ska hon få göra sitt första jobb, ett jobb som skulle få henne att hamna riktigt i klistret! Hon skulle leverera en påse med ecstasy till en kille uppifrån landet.

Flickan satt inne i stan över två timmar innan hennes pojkvän pallade sig in till stan, hans ursäkt var att de människor som dem skulle göra sitt jobb åt inte kom när det skulle. Så blåögd som flickan var lite på sin pojkvän och tog påsen och la den i sin väska. De två gick runt i stan och kollade tills klockan blev så mycket att flickan behövde åka hem då hon skulle åka rätt tidigt imorgon och leverera!

Hur skulle detta gå? Skulle flickan kunna klara detta själv eller kommer något att hända på vägen!?


Likes

Comments

Det är tidig eftermiddag, solen skiner och hon och hennes pojkvän sitter på tunnelbanan och ska iväg till en killkompis med andra vänner till dem. Vänner som nästan lever samma liv som flickan gör.

Denna killkompis bor långt ut på den gröna linjen. En killkompis som hon träffade genom en annan tjejkompis som var förlovad med personen. De hade handlat med lite snacks och mat för att ha en mysig kväll med varandra och sina vänner. En kväll som skulle sluta med att hon skulle somna och vakna senare dagen efter.

De sitter hemma hos killkompisen. Det är mysigt tycker hon, hennes pojkvän sitter i soffan och håller om henne, en pojkvän som gång på gång sa att han älskade flickan och att hon inte skulle lyssna på rykten eftersom dessa inte stämde. Han pussade på hennes panna och skulle gå på toa.

Det var riktigt kallt denna sena eftermiddag/kväll. De hade ätit och skulle nu ut och ta en cigg. Flickan, hennes pojkvän och en killkompis stod utanför och snackade. Snackade om hur denna kväll kunde bli bättre. Hennes pojkvän tar då fram en brunbit. En bit som han smulade sönder, tog fram en cigg och blandade de bruna småbitarna med cigarettens innehåll. De började röka.

När de gick in satt de andra och höll på med samma sak. De rökte också på men de var lite mer folk inne på denna joint. Efter några timmar var allt slut. Flickan var trött och la sig i sin pojkväns famn. Hon somnade rätt så fort.

Hur kommer detta att gå för denna flicka? Kommer hon någon gång att leva ett annat liv eller kommer hon att vara fast i detta? I detta liv som bara gör henne illa, som gör folk i hennes närhet illa?

Likes

Comments

Det var en lång natt igår. Flickan hade kommit hem rätt tidigt på morgonen hon hade haft väldigt svårt att somna. Hon hade legat i sin säng hemma hos sin mamma och tänkt på allt detta med killen och att han hade varit på samma fest som henne men att han hade ljugit. Han hade alltså ljugit om att han skulle dit med sina killkompisar. Han hade nämligen varit där med en annan tjej. En tjej som flickan inte visste något om.

Hon satte sig upp i sängen och satte igång en låt på sin mobil. En låt som beskrev hur hon kände sig, en låt som speglade henne på något sätt men hon kunde inte förklara hur.

Flickan hade somnat till lite när de ringde i hennes mobil. Det var en av hennes bästa kompisar som ville kolla hur det var med flickan och var hon var någonstans. Flickan svarade på frågan och klev upp. Flickan och kompisen hade bestämt att det skulle ses idag men flickan hade totalt glömt det. Flickan satte på sig sina kläder och begav sig till bussen som skulle gå om en minut.

Flickan klev på bussen som skulle ta henne till tunnelbanan. Hon bodde nämligen lite längre bort så hon behövde ta en buss för att senare ta tunnelbanan in till själva storstaden. Flickan börja tänka lite, hon började tänka över sitt liv.

Flickan vet inte vem hon är längre. Hon vet inte vad hon ens gör just nu eller hur hon hamnade i detta och hon vet varken ut eller in. Det ända hon vet är att hon vill börja med tyngre saker. De hon höll på med nu har hon slutat få kick av. Det påverkar inte henne längre på samma sätt som de gjorde innan! Men vad ska hon göra? Vad ska hon börja med nu, vad skulle få henne att få dessa kickar som hon ville ha?

Likes

Comments

Flickans otrohetsaffär som hon hade började tära ännu mer på henne än de faktum att hennes pojkvän hade flera stycken flickvänner. Hon visste inte varför hon mådde dåligt över att vara otrogen mot honom när han har varit det mot henne hela tiden de var tillsammans?

Men idag var det fest ute i skogen. Hon ville inte att hennes tankar skulle få denna fest att bli tråkig för alla de människor som hon ska till festen med. Så flickan började göra sig iordning för att sen röra sig in mot stan för att träffa sina vänner.

På väg in mot stan ringde hennes telefon. Det var hennes pojkvän! Han frågade henne om hon också skulle på festen och hon svarade givetvis att hon skulle. Och där började allt, deras första riktiga gräl mellan varandra. Han tyckte absolut inte om att hon skulle dit, framförallt inte med sina vänner. Han tyckte att hon skulle stanna hemma istället. Hon satte givetvis emot och sa att hon tänker åka ändå oavsett vad han säger, det är ändå inte han som bestämmer över henne. De sista han gör är att hota henne men det skulle inte få henne att inte åka.

Senare på festen träffar hon på en av alla flickans vänner, den vän som hon hade delat pojkvän med. Hon kom och satte sig och de satt och pratade och lyssnade på musiken tills en annan brud kom fram. Denna brud letade efter en annan som hade raggat på hennes pojkvän (Dock var de tvärtom). Hon skulle givetvis döda denna flicka om hon fick tag på henne. Det hon inte visste var att det var flickans vän som satt bredvid som var den andra. Men flickan sa ingeting utan lät henne prata tills hon gick.

Det var mycket som hände den kvällen, flickans vän var orolig över att den bruden skulle hitta henne så de bestämde att de skulle sätta sig vid berget och titta över havet. De satt där en stund tills en annan kom fram och sa att flickans pojkvän var där. Men han var inte där med sina killkompisar utan med en annan tjej. Flickan orkade inte höra och sa att han får göra som han vill men att han alltid skulle komma tillbaka och de gjorde han också. Men flickans kompisar frågade henne om hon verkligen ville ha de så? Ville hon verkligen dela han med andra tills han tröttnade på dem för att han fick vad han ville och sen komma tillbaka till flickan.

Men vill hon verkligen leva så? Vill hon alltid vara den flickan som pojken visste alltid skulle stanna kvar och vänta på honom medan han låg runt och hade många förhållanden utöver de förhållande som han höll fast i? Flickan vet inte riktigt hur hon ska göra med allt, ska hon konfrontera honom och göra slut eller leva i den lilla fantasin att han kommer ändra sig och inte vara otrogen mot flickan mer om han får se hur mycket hon älskar honom? Ett beslut som hon behöver tänka över innan det är försent...

Likes

Comments

​Flickan visste inte hur hon skulle bemöta sin pojkvän längre, att veta att han har andra flickvänner började tära på henne. Men de pojkvännen inte visste om var att flickan började prata med de tjejer som han hade där hon bodde. Hon blev t.om riktigt bra vän med en utav dem.

Flickan var på fest med andra människor som hon kände. Hon hade riktigt kul och de drack och snackade skit men även dansade. Hon trivdes med dessa människor.

Alkoholen flödade och flickan blev lite på lyset. Men hon hade väldigt trevligt. De höll på väldigt länge tills det var dags att åka hem till en kompis.

Dem var fyra stycken som åkte, hon och tre kompisar till. De skulle längst ut med pendeltåget för att sova över. Det tog ett par minuter men väl framme där så gick dem och la sig.

Flickan gick och la sig på soffan med en killkompis till henne, de pratade och pratade som ledde till pussar. Efter några minuter ledde dessa pussar till kyssar men även lite annat. De höll på en stund tills båda två var nakna! Men dem slutade inte där. 

De gick hett till mellan dessa två. Men flickan brydde sig inte, hon kände sig fri (även fast hon hade pojkvän). De ända hon tänkte på var att om hennes pojkvän kunde vara otrogen så kunde hon. Och så blev de. Hon var otrogen...

Likes

Comments

Flickan började nu att undra hur många hennes så kallade pojkvän kallar för flickvän! Är det bara tre eller är det mer än så? Hon vågar inte heller fråga för hon ville på något sätt inte förlora honom eftersom han alltid umgicks med henne eller smsade henne.

Hon skulle in och träffa honom, hon hade så ont i magen för hon verkligen inte ville försäga sig att hon visste om hans andra flickvänner. Det hade bestämt träff på plattan inne i stan. De skulle umgås med andra vänner till dem.

Det var sent. Mörkret hade fallit och man såg månen väldigt tydligt. Flickan och pojkvännen (Som hon delade med andra) stod och pratade. De pratade länge om allt möjligt. Hennes tankar var bara hur han egentligen kunde vara otrogen mot henne, han som var så trevlig. Han brydde verkligen om henne.

De spelades techno/trance musik och det stod folk och dansade. Flickan stod och lyssnade på musiken och tittade på när sina vänner stod och dansade.

Sen kom det en låt, en låt som verkligen sitter fast i hennes huvud. En låt som alltid kommer att förknippas med denna dag. Efter någon minut i låten så tittade hon på sin pojkvän, han var glad och lycklig och små skrattade lite när det plötsligt hände. Flickan knäar honom mellan benen. Det var inte hårt alls men efter den smällen så skulle hennes liv förändras till ett helvete...

Likes

Comments

Flickan var kär. Hon var verkligen kär i sin pojkvän! Han var allt, han var t.om bättre än sin familj enligt henne själv.

De umgicks väldigt mycket, allt från att gå i affärer till att knarka ihop! Man kan nästan säga att dem två satt fast. Men även han hade en till hemlighet som flickan inte visste! En hemlighet som skulle få henne att göra annat.

Det var en dag under en varm sommar, solen sken och allt var bra. Hon åkte in till stan för att träffa lite vänner och snacka lite skit men även festa. När hon stod och tittade efter sina vänner kom det fram en vän till henne. Hon talade om att det var en tjej som ville prata med henne. Hon ville prata om flickans pojkvän! Varför inte denna tjej kom fram själv var för att hon var rädd. Flickan såg nämligen inte så glad ut. En fasad som flickan omedvetet visar trots att hon är glad.

Flickan gick fram till denna tjej och satte sig ner och pratade. Samtalsämnet var alltså flickans pojkvän, en pojkvän som höll på med andra. Det ända flickan talade om för tjejen var att hon redan visste detta. Det hade nämligen kommit fram till flickan lite tidigare av en annan tjej. Men det flickan inte visste var att det var en till.

Flickan skulle nämligen träffa sin pojkvän som hon delade med andra men satt kvar och prata väldigt länge med denna tjej. Så länge att flickan inte la märke till att hennes pojkvän hade kommit. Hon fick ett sms där det stod att han var där och ville att hon skulle komma till honom. Flickan sa att hon skulle till honom och tjejen talade om att flickan inte skulle säga något och de bytte nummer för att hålla kontakt med varande. Flickan lovade att inte säga något och gick till sin pojkvän.

Men vad skulle hon göra med denna information? Skulle hon konfrontera pojkvännen eller skulle hon låta det vara. Flickan bestämde sig för att hålla detta för sig själv tills något annat hände och de gjorde det senare...

Likes

Comments

Flickan började umgås mer och mer med människor som höll på med droger. Så fort de träffades så gick dem iväg och rökte på. De rökte en stor åt gången och detta gjorde ett par gånger i veckan.

En dag hade inte flickan några pengar alls. Hon visste inte hur hon skulle göra för hon behövde verkligen pengar till drogerna. Hur skulle hon gå tillväga för att få tag på pengar.

Hon började leta efter saker hemma som hon kunde sälja och hon hittade några som gjorde att hon kunde få tag på rökat just den dagen. Senare skulle hon hjälpa till hemma hos sin ena förälder. De svåraste var vart hon skulle leta. Hennes förälder var inte hemma utan utomlands så hon kunde inte åka fast. Trodde hon.

Hon letade och letade tills hon hittade en ask med något. Hon tog givetvis denna och pantade in den och fick pengar. Pengar som hon kunde köpa mycket med. Det hade alltså gått så långt att hon började sno saker från sina föräldrar.

Flickan var beroende. Hon kunde verkligen inte sluta med det beteendet hon hade nu. Hon fortsatte att sno saker och handlade upp pengarna på droger. Hur skulle detta egentligen sluta för henne?

Likes

Comments