Ja jag vet jag är helt galen men jag känner att jag måste utmana mig litegranna. Så därför tänker jag köra igång en liten utmaning. 

Jag såg en tjej på youtube som körde en utmaning som består av att du ska göra 500 magövningar på en vecka. Dvs 100 st per dag 5 dagar i veckan. 

Så den tänkte jag hoppa på med start imorgon. 

Jag tänkte att jag skulle göra 10 st av olika sorter så det blir lite variation så blir det 100 st ihop. 

Någon mer som vill lida tillsammans med mig?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Mitt internet dog igår så jag kunde inte skriva om gårdagen.

Igår var det dag 30.. 
Jag åt grillad kyckling och revben med coleslaw.

Jag lovade ju att dricka mer vatten med så det testade jag. Slutade på nästan 2 liter.

Vikten igårmorse låg på 75.7 kg.. och på natten efter jobbet på 77.1 kg. Lite av en chock.

Jag hoppas på bättre resultat idag.

Likes

Comments

Jag ska satsa på att träna min mage så den är lite tonad när fettet väl försvinner på den. För att få synliga magmuskler behöver man göra två saker i den här ordningen...

1. Bränn fett. Som vi alla vet man man inte punktförbränna så vi måste minska fettprocenten totalt på hela kroppen.
2. Bygg muskler som kan synas.

Det är ingen hemlighet att många av oss är svaga i rygg och mage och att många av oss tjockisar får en del häng, hud och deg på magen när vi börjar gå ner och även om vi har hög fettprocent fortfarande. Sålänge vi har hög fettprocent på kroppen kommer vi inte få synliga magrutor. Det är inte riktigt målet heller.

Målet är att få en stark kropp som orkar hålla upp sig själv. Så därför ska ni träna magen även om magrutorna glänser med sin frånvaro.

Det här är mina bästa övningar för magmusklerna. Har ni någon annan favoritövning för magmuskelrna?

Russian Twist
Planka med vikt
Benlyft

Om ni har möjlighet är det väldigt effektivt att göra hängande benlyft.

​Glöm inte att stretcha efteråt! 

Likes

Comments

Nu har jag gått på pulverdiet och druckit shakes i 1 månad. Något jag märkt är att min andedräkt är gräslig. Jag började med att googla på detta och hittade detta svaret:

Varför får jag så dålig andedräkt?
Ett av ämnena i ketonkropparna är aceton och kan ge den dåliga andedräkten.

Nu är det inte det som är mitt problem. Min andedräkt luktar inte ketos/aceton. Den lukten känner jag igen. Min luktar typ surmjölk eller lite fil. Och det känns konstant som om jag har en gammal mjölkmustache som luktar illa typ.

Jag brukar blanda mina shakes med mjölk men inte har jag märkt innan att jag luktar surmjölk för att jag dricker mjölk. Men den hittade jag detta:

Din andedräkt luktar sur mjölk

Du kan vara laktosintolerant. Lukten uppstår när din kropp inte kan bryta ner laktosen i mjölken.

Nu har jag inte köpt mjölk på ett tag då jag har tetror kvar eftersom jag köpte 12 mjölktetror på samma gång. Men nästa gång jag handlar mjölk ska jag testa att köpa laktosfri mjök istället och se om det gör någon skillnad.

Är det bara jag som har det här problemet? Lösningen är att jag tuggar tuggummi hela tiden men det är inte så bra det heller för man lurar magen att det ska komma mat som aldrig kommer.


Likes

Comments

Nu har det gått 4 veckor.

Start: 82,2 kg 87 cm
Vecka 1: 79,1 kg -3,1 kg
Vecka 2: 77,4 kg -1,7 kg
Vecka 3: 78,8 kg +1,4 kg
Vecka 4: 76.2 kg -2.6kg

Så dagens vikt hamnade alltså på 76,2 kg. Det betyder ingen tacos för mig. Jag är inte så sugen på mat idag heller. Just nu är jag mer sugen på resultat än mat. Det är en skön känsla. Att inte behöva jobba emot hjärnan och hjärtat längre utan just nu känns det som harmoni och alla delar jobbar mot samma mål - Att komma i den där klänningen i garderoben.

Nästa mål nu är under 74 kg tills nästa fredag. Når jag det får jag unna mig något. Men tills dess blir det bara shakes. Jag ska försöka klämma in lite magträning med. 

Likes

Comments

Idag blev det chokladshake all the way.

Inte så mycket mer att säga om dagen. Det har gått bra. Ibte speciellt hungrig. Kände mig sugen på hamburgare i slutet av kvällen men gick bra.

Tredje dagen i rad på samma vikt. Känns skit. Hade hoppats på mer. Om jag ska stå still och stampa såhär.. Hur ska det gå nästa vecka då?

Likes

Comments

Då var ännu en dag avklarad.

Även idag blev det shakes och fruktsallad. Gjorde en sallad på persika, banan och jordgubbar. Mycket gott var det.

Jag har mindre än 1 kilo kvar till fredagsmålet. Om jag når det blir det tacos. Eller pulled pork med coleslaw. Jag får se vad jag är sugen på. Jag får unna mig 1 sak.. sedan är det tillbaka till shakes igen.

Idag är jag halvvägs. Jag har kämpat i 27 dagar och har lika många kvar tills första planerade avsteget.
Med lite tur och vilja hinner jag tappa 5 kilo till på nästa 27 dagar.

Något som däremot är väldigt trist är att jag inte känner någon skillnad alls i kläderna. Vart tas vikten ifrån liksom?

Jag har bokat tid inför resan med för att fixa fransarna med. Tänkte unna mig att göra sånna inför resan så jag slipper sminka mig hela tiden och tänka på det.

Mycket att tänka på inför resan.

I februari har jag en modellfotografering med så då vill jag såklart vara mitt snyggaste jag :p

Likes

Comments

​Då var denna dag snart slut med. 

Idag blev det bara snuskmat.. En kollega fyllde år och det gick ju åt pipan. Kakor och annat gott. Men jag känner mig inte uppblåst eller svullen runt magen så jag hoppas det inte visar sig för mycket på vågen sedan. 

Att det ska vara så svårt att hålla sig från kakorna .


Likes

Comments

Vad sa vi att vikten var imorse nu igen. 77.2 kg vill jag minnas.

Idag blev det en 1 och lite frukt och protein.

kl 15 - 1 jordgubbsshake
kl 19 - 2 kycklinglår
kl 22 - fruktsallad på 1 banan och 4 kiwis
kl 23 - 1 banan

Jag är proppmätt nu och magen brakade ihop så all frukt kommer nog ut tills imorgon.
Ett tips om ni går på VLCD/pulverdiet är att inte vräka i er stora mängder mat eller äta mycket kolhydrater för magen kan braka ihop med diarré och andra otrevligheter. Om man trycker i sig stora mängder mat ökar man även risken för tarmvred tydligen så det vill vi ju undvika.

Jag var rejält hungrig när jag vaknade men höll mig tills jobbet. Imorgon blir det bara shakes är planen. Jag är fortfarande väldans sugen på tacos.. och fetaost.. Kanske kan göra någon blandning.. tacossallad kanske?

Något jag tycker är svårt med att fasa in måltider och äta nyttigt är det där att det ska vara så små måltider.. När man går på shakes så krymper ju magen en hel del och ska jag laga tacos för en måltid kommer jag ha köttfärs och sallad i överflöd. Allt går inte att frysa in och spara.

Hur gör ni? Har ni några bra tips?

Likes

Comments