Header

Min "valp" fick en ny frisyr tidigare i veckan, och helt plötsligt blev han så vuxen 😍 Så otroligt skönt att bli av med en massa päls, det tycker både han och jag. Betydligt svalare för honom, dessutom drar han inte alls med sig halva skogen in längre efter våra spår - eller sökpass. Snygg blev han också!!

Idag har pudelpojkarna fått köra uppletande i skogen tillsammans med två träningskompisar, lite klurigt men väldigt nyttig träning för båda. Det regnade rätt friskt stundvis så jag är lite extra nöjd över vår prestation, det var skönt att komma in igen och byta till torra kläder. Innan träningen var jag på klubben för att hjälpa till lite och kika på brukstävlingar. Blir lite sugen på att försöka mig på åtminstone en start i appellen igen till hösten, men får se hur det blir med den saken. En tanke är väckt åtminstone.

Resten av veckan är jag ledig!! Imorgon har jag planerat in pälsvårdsträff med Amanda och hennes briard, sen ska jag på föreläsning om polishund och hundförare på kvällen. På tisdag sökträning och på onsdag eventuellt skotträning. Annars har jag mest planerat att vi ska gå långa promenader och njuta av att det är sommar, helst utan regn.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I onsdags gick jag och Asko vårt första anlagsprov i viltspår, med godkänt resultat! Så kul!! Asko älskar verkligen att spåra, det är hans favoritsysselsättning alla dagar i veckan. Tidigare har vi nästan bara kört personspår, men viltspår smäller ännu högre märker jag ju. Nu laddar vi om mot öppen klass, hade varit roligt att få åtminstone en etta under den här säsongen. Återgångsvinklarna är kluriga dock så det är där vi måste lägga störst fokus. Hade också varit bra om vi fick möjlighet att träna med skott i spåret, Asko är dock helt skottfast så det ska inte vara några problem.

Likes

Comments

När jag ändå är igång tänkte jag passa på att skriva lite om lydnadstävlingen i startklass för snart två veckor sedan. Extra roligt var det att vi har hela 3 pudlar anmälda från samma kennel, vilket team! 😍 Extra roligt var det att Denver, som f.ö. är en morbror till Nero, fick uppflyttningspoäng. Asko och hans kullbror R föll på målsnöret men med godkända poäng.

Trots att vi inte fick något förstapris denna gång kan jag inte låta bli att vara så himla nöjd. Den största anledningen till det är att vi slog till med en nia på fria följet. En nia! Som vi har slitit med just detta moment, på vår första lydnadstävling lyckades vi med nöd och näppe få en 5a. Vi fick så fina ord från domaren, som dömt oss tidigare, om hur mycket vi har utvecklats. Det gjorde mig så himla glad!

Resten av momenten fick vi egentligen riktigt fina poäng på också. 8,5 på allt förutom fjärren, där han inte riktigt var med så jag fick ta ett dk. Men så var det apporteringen.... som vi nollade. Inte alls förvånande eftersom det är ett moment som vi fortfarande jobbar med för att det ska fungera. Under senaste tiden tycker jag dock att jag äntligen anar framsteg, så vi fortsätter jobba på och hoppas att vi kan skrapa ihop några poäng där till nästa tävling.

Det viktigaste var hur som helst känslan som vi hade på planen. Vi var verkligen i vår egen lilla bubbla, han var med och han var taggad. Det räckte för att jag skulle få blodad tand och anmäla mig till ännu en start om två veckor.

Bjuder på två bilder som vår hejarklack tog på oss 😁😍

Likes

Comments

Jag fortsätter visst med att glömma bort bloggen, men förra veckan lämnade jag in sista arbetet för den här terminen och har nu "sommarlov"! Vilket innebär att jag i stället har börjat jobba, men nu är jag ju faktiskt ledig när jag är hemma 😉

I senaste inlägget skrev jag att jag och Nero skulle iväg på utställning i först Byske och sedan i Piteå. Och jag måste börja med att skriva hur imponerad jag är över min lilla filur! Långa dagar med att mest bara ligga och vänta eller stå på trimbordet, och sedan några minuter i ringen med en nervös matte. På detta en natt i ett hus med 8 andra personer och lika många hundar. Och han har skött sig helt fantastiskt! Både i och utanför ringen. Vi har fortfarande en hel del att jobba på, särskilt jag, men för att vara den första officiella utställningen för honom och den första för mig på flera år är jag mer än nöjd. Och vilken rolig helg vi haft! Vi var ett stort pudelgäng som for från Umeå och vi har haft det så himla mysigt.

Hur gick det med själva bedömningen då? Nero fick excellent både i Byske och Piteå med superfin kritik. När jag har det framför mig kan jag dela med mig av lite uttalanden, men överlag så tyckte båda domarna att han var en väldigt lovande ung hane men att han behöver tid att växa på sig. Jag tycker ju att han är världens finaste, så det var förstås roligt att höra att det inte bara är jag som är partisk 😉

Bjuder på lite bilder också! Några av dessa på Nero är fotade av Neros kullbror Vincents ägare och andra av min vän Sofie.

Nero i Byske:

Nero i Piteå:

Syster Bliss:

Pappa Haddock 😍 Numera champion!:

Nu börjar detta inlägg bli så segt att redigera pga alla bilder. Har fler hundar som jag vill visa bilder på men det får bli i ett senare inlägg 😉

Likes

Comments

Åter igen var det länge sedan jag skrev så mycket här, och vi har ändå hunnit med en hel del under de senaste veckorna så jag vet inte riktigt var jag ska börja. I skrivandets stund har jag påbörjat det sista momentet i kursen nu på vårterminen och om två veckor tar jag "sommarlov". Då börjar jag visserligen jobba veckan efter, men det känns skönt att göra något annat än att plugga ett tag och jag kommer inte att ha ett allt för späckat schema i sommar. Känns skönt att få vara ledig en del också!

I slutet av april var vi, jag och Nero, på en inofficiell utställning i Umeå. Han skötte sig exemplariskt i ringen, så jag är verkligen otroligt nöjd över honom. Tyvärr föll ingen av storpudlarna domaren i smaken, så tyvärr blev det ingen placering men ett jättenyttigt träningstillfälle hur som. Precis som inofficiella utställningar ska vara!

Veckan därpå gjorde jag och Erika en fantastiskt rolig dagsutflykt upp till Skellefteå med våra ynglingar. Där möttes vi av superduktiga Susanne Lindberg som har Rackarungarnas hundskola, som skulle hålla en dagskurs i personspår för oss. Och vilken rivstart vi fick! På några få timmar och tre spår gick Nero från att inte förstå ett dugg av vad vi pysslade med, till att gå med säkra steg och tryck i linan bitvis. Vi fick med oss supernyttiga tips och tricks från dagen och blev så otroligt peppad på att komma igång med spårandet på allvar. Efter allt spårande hade vi två väldigt trötta pojkar, men vi passade ändå på att testa hennes Rambobana. Det är en sorts hinderbana där hunden dels får testa på olika underlag, men också balansera och krypa genom tunnlar. Erikas D var en fena på balansera på smala stockar, Nero hade det lite värre med att hålla ordning på alla långa ben men var inte alls brydd över olika konstiga underlag.

Efter det har vi hunnit med en del spår, jag njuter verkligen för fullt över att vara tillbaka i spårskogen! Nero går från klarhet till klarhet och jobbar på allt mer självständigt. Nu ska vi börja lägga lite ner krut på pinnmarkeringarna också, till en början markerade han dom jättefint men nu börjar han tycka att spåret är så roligt att han glömmer av sig lite 😉 Asko har också fått spåra en del, men till honom lägger jag viltspår den här säsongen. Och han älskar det! Nästa steg är bara att låta spåret ligga länge, sedan är det nog dags att boka in anlagsprov. Mitt mål är att vi ska försöka oss på det i juni.

Nero har också börjat på lydnadskurs! Nästa måndag är det sista tillfället för nu i vår, då är tanken att vi ska träna under sommaren och starta upp igen i augusti. Gillar verkligen det upplägget, då hinner han mogna på sig under sommaren och vi har gott om tid att lägga fokus på alla viktiga grunder. Hittills har vi fått testa på alla moment i startklass och jag har fått en del tips att tänka på, men framför allt har kursen gjort att jag numera har ett mål med min och Neros träning. Och han är så rolig att träna med! Följsam, alert och älskar att leka, dessutom så kvicktänkt och snabblärd.

Med Asko har det också blivit en tydligt strukturerad träning med sikte på startklassen. Vi har också alltid så roligt när vi tränar, min guldhund. Nu blir det mycket fokus på detaljer, men också en del kedjning för att träna på att hålla motivationen uppe. Det är apporteringen som är vår stora akilleshäl, men jag har lite nya idéer som jag skulle vilja testa så ännu ger jag inte upp. På något sätt ska det ju gå!

Och till sist har jag ännu någonting roligt att berätta! Den här helgen var det dags för en till inoffare, denna gång i cocker spanielklubbens regi (som för övrigt är en ras som nyligen har åkt upp på min lista över potentiella framtida hundraser, om jag i framtiden vill ha någonting lagom aktivt i behändig storlek). Nero skötte sig bara inte exemplariskt i ringen ännu en gång, han gick dessutom och blev BIR och dessutom placerade han sig som BIG2 i gruppen! Den hund som blev BIG1 blev dessutom sedan BIS, så det kändes helt okej att bli utslagen av den hunden. Vilken bra pepp inför denna helg, då bär det nämligen av till Byske och sedan Piteå för våra första officiella utställningar! Jag har fullt upp i veckan så tror inte jag kommer hinna skriva något mer innan dess, men håll gärna tummarna för oss 😉

Likes

Comments

Nu är det dags för mig och Asko att bege oss ut på lydnadsplanen igen! Det var länge sedan sist, men nu känner jag att det är dags. Vi har fortfarande en del att fila på, men nu är det vår på riktigt här med oändliga träningsmöjligheter. Så kul!!
Nero och jag går också i lydnadens spår, på måndag är det dags för den första praktiska träffen på lydnadskursen och jag är så förväntansfull och peppad.

Likes

Comments

Idag har jag haft en riktigt trevlig ledig fredag! Började med ett besök hos uppfödaren som klippte Nero inför morgondagens inofficiella utställning. Sedan blev det en sväng till Erika för promenad med henne och hundarna, då fick bara Asko hänga på till Neros stora förtret. Livet som utställningspudel är hårt, men jag tänker gottgöra honom med en ordentlig bruksträning på söndag istället. Hann förbi hos mina farföräldrar en vända också och avslutade med middag hos mor och far.

Nu ska jag packa ihop det sista inför imorgon. Vi håller bara till på hemmaplan så det blir inte en särskilt tidig morgon, skönt för omväxlings skull 😉 Håll tummarna för att vi sköter oss snyggt!

Jag må vara partisk, men nog är han fin alltid ❤

Likes

Comments

Ikväll har det snöat här. Under hela dagen när jag varit i skolan har det varit strålande sol. När jag skulle iväg och träna började det regna, men glad i hågen körde jag iväg ändå. Lite regn har ju ingen dött av. Sedan började det snöa, till en början bara snöblandat regn men snart föll det stora lappvantar. Jag fick dock sällskap av en till tapper hundägare, så vi körde lite ringträning tillsammans där i snöyran. Vi blev blöta och kalla men det var ett riktigt bra träningspass ändå. Vi ska på utställning igen på lördag, så vi behöver verkligen träna.

I helgen körde vi vår första riktiga bruksträning för säsongen, med både spår, uppletande och ringträning. Det var verkligen jätteroligt, har saknat rejäla träningspass i skogen. Det låg fortfarande kvar lite snö på sina ställen både i skogen och i uppletanderutan men vi gjorde det bästa av situationen 😉 Båda pudlingarna fick var sitt spår, Nero ett kortare som han gick något tveksamt men helt klart på rätt väg och Asko ett längre. Inte hans bästa spår, men helt okej med tanke på stark vind och säsongspremiär.

Imorgon är jag ledig, mycket skönt! Planerar lite pälsvårdspyssel på förmiddagen, sedan ska jag möta upp Erika med hundarna på eftermiddagen och träna lite. Planen är lydnad, men kanske lite utställningsträning med Nero också.

På bilden till höger är det Nero och mamma Inez! De träffades i slutet av förra veckan för lite bus och har så himla roligt ihop. Asko var också med förstås men fastnade inte på bild.

Likes

Comments

Igår var jag och Asko på en träningstävling i NW1. Jättenyttig träning! Har inte riktigt känt mig redo för att anmäla mig till något officiellt, men efter gårdagen känner jag mig riktigt sugen på att ändå göra det. Han skötte sig exemplariskt! Jobbade på jättefint trots kluriga sökområden markerade supertydligt de gömmor han hittade. Lite extra roligt var det att vi som 8e ekipage var de första som klarade utomhussöket. 3 av 4 sök klarade vi av inom maxtiden, fordonssöket var det enda där han inte riktigt kunde markera vars doften satt trots att jag såg att han fick in doften vid några tillfällen. Det visade sig dock att den doftkällan hade ramlat lös, men det är ju inte säkert att han hade hittat den ändå. Det var stora fordon att söka av med flera möjliga gömmor. Men han jobbade på hela tiden och det är ju det viktigaste!

Såhär såg vårt protokoll ut för dagen. Jag vet faktiskt inte vilka fel vi drog på oss under forddonssöket, personen som höll i det söket sa ingenting om det när vi pratade efteråt. Den andra som höll i tävlingen påpekade dock att jag kan tänka på att inte hålla så kort koppel, så kanske räknades mitt korta koppel som "korrigering" på forddonssöket. Hur som är kopplet något jag ska tänka på framöver! Även vinden, jag räknar alltid med den när jag börjar ett sök men sen är det så mycket annat att tänka på att det faller bort ;)

Som sagt, väldigt nyttig träning med viktiga saker att tänka på till kommande träningar! Nu är jag riktigt sugen på att anmäla mig till något officiellt, så jag hoppas på att det dyker upp någonting inom rimligt avstånd framöver.

Likes

Comments

Veckan är ju redan igång, men tänkte skriva ner lite om mina planer för den här veckan. I helgen har jag jobbat, då har det inte blivit så mycket aktivitet för hundarna förutom lite bus med hundkompisar i lördags kväll. Det var dock mycket uppskattat, förstås!

Måndag: Jobbade på dagen, på kvällen mötte jag upp V och hennes rottis för lite lydnadsträning. Asko gjorde ett så otroligt fint ff att jag nästan blev tårögd, det är sådant man önskar att man hade fått på film! Försökte mig även på lite träning med (den jäkla) apporten men är typ redo att ge upp, förstår inte hur jag ska få till det där. Nero fick komma ut och köra lite fritt följ främst. Lade även varsitt hårt spår till hundarna, det var första gången Nero fick spåra och jag vet inte om han riktigt förstod vad han gjorde men Asko gick som en klocka. Åh vad jag längtar tills det är bart i skogen!

Tisdag: Blev en längre sväng i skogen med hundarna på fm, annars har jag mest pysslat på i lägenheten. Ikväll ska vi på rallyträning, vi har egentligen paus från rallylydnaden men en träningskompis skulle dit och träna så vi kör ett pass ändå. Har tänkt hinna med ett litet pass med nosework hemma också, vi måste träna frysmarkeringar...

Onsdag: Träningstävling i Nose Work på kvällen, ska bli roligt och spännande!

Torsdag: Inga spikade planer, med Nero behöver badas.

Fredag: Promenad med H och hunden Kogo, Neros buskompis.

Lördag & söndag: Hundträning av något slag blir det, ska se om några träningskompisar är sugna på att träna sök någon av dagarna. Eller om det till och med smält bort så mycket snö att det går att lägga spår? Det återstår att se.

Från dagens promenad, helt fantastiskt väder! Hoppas det håller i sig till veckan.

Likes

Comments