Satt och tittade igenom gamla bilder på datorn idag och hittade en mapp med bilder som jag tog hos en vän som föder upp kaniner. Bilderna är något år gamla och jag hade helt glömt att jag tagit dom, men är dom inte helt bedårande? Jag vet inte om jag skrivit det tidigare men jag hade kaniner i flera år innan jag flyttade in till stan för ungefär tre år sedan. Tycker de är så mysiga djur att pyssla med och kommer garanterat skaffa kaniner igen när jag bor så jag kan ha dom ute.

Alla kaniner på bilderna är ungar, de första är en belgiska jättar och de andra lilla tyska vädurar. 😍

Likes

Comments

Laktritsnos skrev ett inlägg om framtida hundraser hon skulle vilja äga, ser att några fler hakade på det och jag vill ju inte vara sämre 😁 Även om det antagligen är flera år kvar innan jag skaffar någon fler hund tycker jag ändå det är spännande att fundera och göra efterforskningar. Tycker det är så svårt att sätta sig in i en ny ras, men spännande!

1. Riesenschnauzer
En ras som växer allt mer för mig. Har en klubbkompis som haft några riesens och på senare tid har vi tränat allt mer ihop, både i lydnad och sök, och det är verkligen så häftiga hundar. Helt fantastiska att arbeta med och samtidigt så otroligt trevliga. De verkar ta det mesta med ro. En riesen är just nu den starkaste kandidaten som min framtida brukshund, men om det blir redan som nästa återstår att se. Det beror helt på när det blir och hur livet ser ut då. Skaffar jag mig en riesen är det för att kunna prestera i brukset på högre nivå, och då vill jag ha tid för att träna ordentligt också annars kan det vänta.

2. Dvärgpudel
Ett rejält hopp från en riesen, men en dvärgpudel ska jag ha någon gång. Ett bra tag var jag inne på att nästa hund (alltså Nero) skulle bli en dvärgpudel, svarade till och med på ett par annonser med dvärgpudlar som omplacerades av olika orsaker. En mindre hund är ju enklare på många sätt, de kostar inte lika mycket, är enklare att hitta hundvakt och pälsvården blir betydligt mindre om man vill hålla på med utställning jämfört med en storpudel. Men så insåg jag ju att det var en storpudel jag ville ha ändå, men dvärgpudeln ligger kvar på listan. En silverfärgad dvärgpudelhane ska det vara, har till och med bestämt vad han ska heta 😉 Tanken är att han skulle hänga med på det mesta tillsammans med mina stora grabbar (för jag kommer inte ha fler än två stora hundar samtidigt) utan att kräva så mycket egentligen, men känner jag mig rätt så skulle vi säkert tävla i lite allt möjligt ändå. Med en dvärgpudel skulle jag dessutom verkligen vilja ta upp agilityn "på riktigt".

3. Briard

Blir det inte en riesen som brukshund så blir det en briard. Jag tror dock att det är enklare att hitta en bra riesen, men snubblar jag över rätt kombination så skulle jag inte tveka på en briard heller. Tycker de är så otroligt fina hundar och pälsen är ju helt fantastisk. Har ju tränat, och tävlat, lite rallylydnad men min väns briardhane och han är en fröjd att arbeta med.

Likes

Comments

Att det ska vara så svårt att komma ihåg bloggen! Får skylla på att det verkligen varit fullt upp under senaste veckan, jobbade hela helgen och när jag väl suttit hemma vid datorn har det varit för att plugga. Men nu är det lite lugnare igen! Fysikdelen av kursen slutar på torsdag och det är verkligen inte mitt starkaste ämne.

Den här dagen började med lektioner i förmiddags, sedan har jag rakat nos och tassar på båda pudlingarna och klippt klor. Det tar ju lite tid numera när jag tar båda på samma gång, lite drygt dubbelt så lång tid då den lilla inte är lika rutinerad ännu 😉 Sedan blev det ett pass med nosework för båda också. Asko fick söka fritt och han jobbar på så himla fint! Vi avsutade med att träna lite markeringar separat. Nero fick söka i annat än kartonger för första gången idag och det gick riktigt bra, jag tror att han börjar förstå vad det är han letar efter. Ett intresse för doften har han i alla fall! Tränade lite uppställning med honom efteråt.

Imorgon är jag ledig, så skönt! Har inget mer planerat än att bada Nero på förmiddagen och träna nosework med träningsgruppen på kvällen. Kanske blir ett pass med lydnadsträning i ridhuset också efteråt.

Kan ju bjuda på en uppställd bild från idag, fotade för att se hur han egentligen står. Han är inte så liten längre min prins ❤

Likes

Comments

Jag har lyckats dra på mig en förkylning igen. Tyckte nyss att jag var sjuk så det känns himla onödigt faktiskt, men fördelen är väl att jag tvingar mig själv att vara hemma lite. Är inne i en riktig träningsperiod med hundarna, jättekul absolut men vi kan nog behöva vilodagar allihop också 😜

Idag har jag legat i soffan större delen av dagen, så jag passade på att läsa lite ur Från valp till stjärna. Blir verkligen så inspirerad till att sätta igång med Nero, börjar få en plan över hur jag faktiskt vill göra. Märker även vissa delar som jag absolut ska testa med Asko. Lite småträning har vi roat oss med också, körde ett lekpass med Nero och sedan fick båda hundarna köra lite nosework och så tränade vi lite med pilatesboll.

Vi var ju nämligen på pilateskurs i helgen, Asko och jag. Det var verkligen såååå kul! Och nyttig träning. Tyckte instruktören var kanon, så jag bokade i ett besök hos henne till i tisdags. Har fått en del övningar att träna på hemma nu, pilatesbollen tycker han är klart roligast. Kör samma övningar med Nero också, han förstår inte riktigt tjusningen än men är ju glad så länge han får äta köttbullar.

Veckans planer är rätt oklara vad gäller hundarna, skulle vilja träna nosework med åtminstone Asko på torsdag och helst hinna med ett sökpass i helgen men det beror på hur snabbt jag blir frisk. Ska jobba fredag och söndag så planen är att spara energin till det i första hand.

Likes

Comments

Igår var jag med Nero på pudelklubbens ringträning. Är verkligen sååå stolt över min lilla valp! Trots jättemånga hundar som sprang omkring så lyckades han fokusera på mig och även sitta och ta det lugn emellanåt. Han börjar nog faktiskt landa så smått, min lilla galenpanna.

Ringträningen i sig gick väl... sådär, haha. Vi har tränat rätt mycket på att han ska stå framför mig så det är han rätt duktig på, men det här med att springa. Jag får honom inte att ta många travsteg åt gången om man säger så. Men det är bara att nöta på, det var andra gången jag tränade på att springa vänstervarv med honom och första gången var dagen innan när vi tränade lite i ridhuset. Det andra vi måste träna på är att inte attackpussa domaren, haha.

Idag laddar vi om för att snart åka och träna igen, då blir det lydnadsträning med Jenny och Marie. Vilken träningsvecka det här blev, kul!

Lilla pyret fastnade på bild igår, oborstad och smutsig men jag tycker han är så himla söt.

Likes

Comments

.Tänkte bara kort sammanfatta (okej, har skrivit klart inlägget nu och det blev inte kort) våra senaste träningar. I fredags hade vi bokat två timmar i träningshallen tillsammans med Marie och Jenny. Jag och Asko fokuserade då på framförgåendet, vi har gjort lite ändringar i upplägget nu och jag tyckte verkligen det kändes bra under senaste träningen och jag tror att vi har hittat vårt sätt att träna in det. Måste bara ta tag i att göra några fler repetitioner nu medan jag har det färskt i minnet. Med Nero tränade jag mest kontakt och omvänt lockande.

Sedan tränade vi också i lördags, då stod sökträning på agendan tillsammans med Stephanie och Jenny. Jättekul!! Vi tränade inomhus och jag tyckte Asko gjorde väldigt bra ifrån sig för att vara första gången vi körde inomhussök, han tyckte det var lite konstigt i början men förstod snabbt vad jag ville att han skulle göra. Nero fick också vara med och köra några nybörjarövningar, han har jag inte tränat sök med över huvud taget tidigare.

I söndags tränade vi nosework med träningsruppen. Den här gången gick det inte alls särskilt bra, han kändes osäker på vad det egentligen var han skulle leta efter. Jag vet inte om det var för att vi kört personsök dagen innan i samma lokal eller om han behöver påminnas om dofterna, men för säkerhets skull kommer jag backa träningen hemma och belöna doften ordentligt. Känns som att man inte kan göra det nog mycket! Efter noseworkträningen åkte vi i alla fall iväg och tränade lite lydnad också, det fick bli årets första utomhusträning. Det blev ett trevligt träningspass med min bästa träningskompis Amanda och hennes hundar. För mig och Asko blev det främst att köra igenom lite moment med kommendering, han var på tårna och skötte sig bara fint. Det är det fria följet som vi fortfarande behöver jobba med eftersom han släpper positionen i raksträckorna... Sedan fick jag köra några moment med Amandas flatte också, hon är så himla rolig att jobba med. Vi har pratat lite om att jag kanske ska starta henne i brukset i år, då jag inte kommer tävla bruks med Asko i år och Amanda har så mycket tävlande planerat med sin andra hund, men vi får se hur det blir med det.

Sedan så tränade vi också rallylydnad igår (tisdag). Har egentligen inte så mycket att skriva om det, han har lite jobbigt med att hålla ihop en hel bana men då har vi inte tränat rallylydnad på ett bra tag heller. Han tycker att det är jätteroligt i alla fall, lite väl roligt nästan i början så jag måste komma ihåg att värma upp honom ordentligt 😉 Annars brukar jag inte ha det problemet med honom, men just när det kommer till rally blir han så speedad.

Avslutar med en bild från gårdagens träning:

Likes

Comments

Jag lyckas ju alltid med att posta dessa inlägg när veckan redan dragit igång, men såhär ser i alla fall min vecka ut för tillfället:

Måndag: Ledig men satt större delen av dagen framför datorn med plugg, hundarna fick i alla fall komma ut en sväng i skogen på förmiddagen.

Tisdag: Hade lektioner på skolan under eftermiddagen och kom precis hem. Ikväll ska vi iväg till inomhushallen för gemensam rallylydnadsträning.

Onsdag: Ledig! Ska börja läsa in mig på nästa veckas seminarium men annars blir det en hel hunddag imorgon. Planerar en skogspromenad på förmiddagen, sen blir det två timmars träning i inomhushallen på eftermiddagen. På kvällen har jag styrelsemöte men funderar på att klämma in lite noseworkträning när jag ändå är där. Efteråt är det öppen träning i ridhuset så funderar på att åka dit också en stund, kanske bara för att träna lite med Nero.

Torsdag: Jag har seminarium på dagen, sen är det ringträning med pudelklubben på kvällen. Då får Nero stå i centrum, men han lär inte orka fokusera hela kvällen så Asko får nog komma in en sväng också. Är bra störningsträning med massa pudlar som springer omkring 😉

Fredag: Ledig men kommer ha fullt upp med plugg, men blir lite träning på hemmaplan eller en längre promenad i alla fall. På kvällen ska vi iväg till en bekant.

Lördag: Årsmöte med pudelklubben på eftermiddagen, mellomys med kompisar på kvällen!

Söndag: Är anmälda på pilateskurs men får se om den blir av, är tyvärr lite för få anmälda. Annars blir det annan hundträning.

Känner mig verkligen så mycket piggare nu och ännu mer taggad på att hitta på saker med hundarna, trots att det fortfarande är mycket med skolan. Kanske är det för att dagarna blir allt ljusare och att solen faktiskt börjar värma igen. Börjar ana våren så smått!

Likes

Comments

Efter att ha tagit en paus från noseworkträningen (ingen planerad paus, men kände att jag tröttnade lite och prioriterade annan träning istället) är det nu dags att komma upp på banan igen. Första helgen i mars är det nämligen dags för doftprov i eukalyptus! 😱 Nu börjar det faktiskt kännas på riktigt och jag har hunnit bli lite nervös. På gårdagens noseworkträning skötte sig herr pudel dock exemplariskt. Trots att det var så länge sedan visste han precis vad vi skulle göra och letade fint med tydliga markeringar. Så detta ska nog gå vägen, bara matte lyckas hålla nerverna någorlunda i styr!

Blev så peppad av att träffa hela nosgänget att jag bestämt mig för att träna med dom på söndag också. Tanken är att hela februari månad ska jag och Asko fokusera på nosework, så vi är väl förberedda till doftprovet. Det kommer givetvis bli annan träning också men vi lägger lite extra fokus på nosandet.

Är det några av er som kör Nose Work? Vad tycker ni om det? 😊

Men alltså hur mysigt med sommar och utomhusträning??

Likes

Comments

Har äntligen tagit mig för att klicka hem boken Från valp till stjärna av Maria Brandel 😍 Har velat ha den länge och nu passade jag på att köpa den till mig själv i lite försenad födelsedagspresent. På hemsidan stod det att den kommer redan imorgon så jag hoppas det! Planen är att jag ska få lite inspiration till hur jag ska lägga upp träningen med Nero framöver. Jag hoppas på att detta kan ge mig en knuff till att börja träna mer strukturerat med även den lilla odågan.

Igår kväll var jag och tränade i ridhuset som jag nämnde i föregående inlägg, båda hundarna fick komma in en sväng var. Det var första gången Nero var i ridhuset men jag tyckte han skötte sig över förväntan, även om det var svårt att hålla fokus på mig med alla hundar runt omkring. Asko var hemskt i gasen och väldigt rolig att jobba med, blev en hel del fritt följ men också en del stadgeträning i både sitt och stå. Han har börjat fuska och rör på rumpan så mycket när man ska gå runt honom, så han behövde bara påminnas lite 😉 Vi tränade också positionsförändringar, främst från ligg till sitt. Jag vill att han ska ha ett snabbare uppsättande men har varit så slarvig på den punkten så jag har backat tillbaka lite till grunden igen. Framförgående körde vi också men jag är fortfarande inte helt nöjd med upplägget... haha jag är så velig, ska bolla lite med mina träningskompisar imorgon. Vi avslutade med en plats där han låg klockrent, måste börja utmana honom lite där för nu börjar det nästan bli för enkelt!

Bilden i inlägget kommer här ifrån

Likes

Comments

Oj så härligt med en ledig dag såhär mitt i veckan 😍 Jag har passat på att bada Asko, vilket var högst välbehövligt! Han har fått extremt mycket päls så det tog ett tag att föna honom torr, inte så konstigt med tanke på att han inte är klippt sedan jag hämtade hem Nero... Så nu tar vi lite paus, sen ska han klippas också! Har tänkt hinna totta Nero också (dvs sätta upp pälsen med snoddar) så han ser någonting, hans börjar få så mycket päls på huvudet nu.

Ikväll ska vi träna nose work! Är dags att ta tag i det igen nu, men det kommer i ett separat inlägg. Efter det blir det lite lydnadsträning i ridhuset, känns väl sådär med en nybadad hund men det är bara att gilla läget 😉

Börjar längta så mycket till våren och få vara ute och träna utan att frysa fingrarna av sig...

Likes

Comments