Denna vecka (ons-lör) är jag och Nike själva hemma. Vi har haft riktig kvalitetstid innehållandes både nytta och nöje! 

Vi har planerat sommaren med PT-kunder och semester. Och självklart hjälpte Nike mig så att planeringen skulle bli så bra som möjligt och så jag inte glömde bort några kunder.

Varje morgon ligger hon så när mig hon kan och vi myser en stund innan vi tar oss upp. Vet dock inte vem av oss som tycker det är mysigast...

Fredagen avslutade vi med en löprunda på 5 km. Kändes ingenting i knäet denna gång. Så himla skönt. Pressade även ner tiden lite mer än 7 minuter. Så nu är jag snart tillbaka till min gamla tid på 5 km. Känns riktigt bra!

Men nu ska vi mysa ner oss i soffan framför en serie med lite ananas till mig och glass till Nike!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ibland händer det!! Men än så länge inte så ofta, tyvärr, men förhoppningsvis kommer det bli oftare.

Vår hund älskar att springa, gå låååånga promenader, följa med när vi åker längdskidor eller springa bredvid cykeln när man är ute och cyklar. Och hon älskar när vi båda är med, för då är hela flocken samlad och hon mår som bäst.

Så vi tog på oss löpskorna och sprang en 5 km runda hela familjen tillsammans i det fina vädert. Det kanske inte är den bästa tid jag har på 5 km eller en tid jag är stolt över. Men jag tog mig runt. Och än så länge måste vi hålla rundorna korta med lite "snabbare jogg" då jag måste ta det försiktigt med knäet och för att det inte ska bli för varmt för Nike. Och för att Andreas då istället ska få en bra runda hänger han på sig en viktväst på 10 kg.

Så då blev rundan bra för oss alla 3 till slut!

Likes

Comments

I helgen var det dags för skola igen. Jag kan inte med ord beskriva hur glad jag är för att jag valde att gå den. Kunskapen och kompetensen lärarna besitter är utöver mina förväntningar. Så funderar du på en PT utbildning och du brinner för konditionsträning är detta en utbildning för dig!

I helgen stod i alla fall "Coacha löparen" på schemat både fredag och lördag, där vi hann med att testa olika sorters av intervaller, övningar för att få bättre löpsteg, progressivt löptest och hur man ska bygga ett bra träningsprogram utifrån all information vi lärt oss samla in.

Vi hann även på lördagen ta oss ut för att heja på en av våra lärare Mikael Flockhart när han kom förbi på sin mountainbike i Lidingöloppet MTB.

Likes

Comments

Eftersom min skada sitter i knäet så försöker jag rehaba det så gott det går. Det är ju inte roligt direkt, men vill jag kunna springa igen, så är det lika bra att göra det.

Men envis som jag är, så började jag passet med intervaller. Först 5 min powerwalk som uppvärmning och därefter intervaller 30 sek×10 med fartökning på varannan intervall.

Sen kom rehabträningen. En av övningarna jag gör är musslan, en väldigt underskattad övning som tar väldigt bra så det nästan bränner och den hjälper mycket om man har problem att stabilisera sina höfter. Jag använder gummiband runt knäna för att få motstånd i övningen.

Likes

Comments

Hej!
& välkomna till min blogg.

Mitt namn är Viktoria. Jag är 29 år gammal (snart) och jag jobbar som Personlig Tränare.

Jag håller precis på att avsluta min resa mot min andra PT utbildnings licens. Jag har sedan tidigare en licens från Axelsons och nu har jag börjat studera hos Konditionsidrott och går deras endurance personal trainer där vi inriktar oss på konditionsidrotterna.

Denna blogg tänkte jag använda till att både dela med mig av lite tips och tricks när det kommer till träning och kost, men även till att låta er följa min resa efter min nya licens.

Jag tänkte även låta er följa min träningsresa. Min bakgrund är dans, har gått flertal utbildningar i det och även jobbat lite med det. Nu är det löpning jag brinner för mest. Men jag skadade mig för 2 år sen och det är först nu jag äntligen kan träna (försiktigt) löpning igen.

Mitt mål är 1 mil innan sommaren är här och sedan ta mig an förhoppningsvis Helsingborgs triathlon och midnattsloppet!

Så, välkomna hit för att följa min resa!

Likes

Comments