Header

De säger att man kan dela in alla människor i två olika fack – sparare eller slösare. Jag har hela mitt vuxna liv tyvärr fallit i den senare kategorin, och känner att om jag har samlat på mig lite extra pengar unnar jag gärna mig själv något kul för den summan. Fullständigt mänskligt eller hur? Samtidigt måste jag dock säga att jag alltid försöker ha en liten reserv med pengar ifall något oväntat skulle ske. Men ibland kommer livet tvärt emot en och då blir man tvungen att överväga att låna pengar. Alla har tyvärr heller inte vänner och familj som i nödsituationer kan eller vill låna av sitt eget kapital. Kanske rentav ligger de i en likadan ekonomisk situation som du själv?

Och då tänker vi alla att den lätta lösningen vore att ta ett litet, snabbt lån. Även jag. Jag har själv lyft lån under studietiden och känner ingen som helst panik över detta.

Alla har ju dock givetvis inte förmånen att lyfta just studielån, och måste då vända sig till lån riktade för oss vanliga arbetsföra. För just sådana situationer, när du snabbt behöv få pengar för något plötsligt som inträffat, är företaget https://www.meddelandelan.se en perfekt första hjälp. Vid första kortvariga lånet får du dessutom lånet kostnadsfritt, och kan därmed fixa vardagsutgifterna tills nästa lön kommer in på kontot. Shysst och bra!

Man kan aldrig förutspå när det händer något plötsligt som kräver en större summa pengar. Jag har själv till exempel råkat ut för plötsliga läkarkostnader samt elektronikprylar som plötsligt går sönder. Man kan aldrig veta när något överraskande inträffar, och då vill åtminstone jag kunna känna en trygghet att det på sätt eller annat ordnar sig. För i ärlighetens namn finns det så mycket viktigare saker i livet än stress över pengar, eller hur?


Denna samma dag hade min vattenflaska läckt i min väska och min stackars Macbook fick en vattenskada. Fick punga ca. 200 euro på reparation, en summa åtminstone inte jag bara trollar fram sådär...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vet inte om jag skrev ut det på bloggis, men för några veckor sedan tog jag min kompis Sofia under armen och flög till Köpenhamn för tre dagars minisemester. Ingendera av oss hade besökt stället förr så det var nytt för oss båda!

Vi startade till flygplatsen kl. 4 på morgonen, och var i Danmark redan 9 på morgonen. Hotellrummet skulle vi få först på dagen, så vi tog med vårt pick och pack och begav oss på ett café för frulle och kaffe. Därefter promenerade vi den korta biten till shoppinggatan Strøget för att titta runt.

Visst håller ni förresten med att Sofias (själv!) broderade jeansjacka är astuff!?

Efter lite fönstershopping blev vi båda hungriga och begav oss till Friends and Burgers. Haha kändes lagom fånigt att på Danmarksresan börja matresandet med finsk mat... Nåväl, deras veganska burgare får 5/5!

Efter maten kunde vi checka in på vårt hotell, Scandic Webers. Vi hade ett litet, men supermysigt rum med högt i tak och stora fönster!
Lämnade sakerna på rummet och begav oss tillbaka till shoppinggatan, var det blev kaffe på Café Europa. Världens godaste latte drack jag!

På kvällen blev det världens godaste moules frites på restaurangen Wannabe. Dog matdöden här, och efter maten gick vi via 7-Eleven och köpa gottis att äta i sängen före vi båda somnade....

Likes

Comments

Hej alla, och ursäkta för tystnaden här. Detbär nämligen så att jag av egen skär dumhet gått och bokat mig själv nästintill full i tre veckors tid. Är själv medveten om hur viktigt det är att åtminstone en gång i veckan ha en ledig dag, men det känns som att nu före resan vill jag få så myclet gjort som möjligt. Man lär sig väl med tiden...

Så mina dagar har i det stora hela bestått av jobb på gymmet, på restaurangen, i bilen och med en massa färdig mat (inte optimalt, men vad gör man!) och med att dra jumppor av olika slag. Roligt, men samtidigt väldigt tung. Nåväl, 11 dagar orkar jag ännu...

Bilderna från dessa dagar är knappa, men ovan får ni ett svettigt men lyckligt nylle efter ett intensivt träningspass samt kanske den bästa färdigmaten jag någonsin smakat. Dessutom helt veganskt!

Likes

Comments

Har idag haft en mer eller mindre ledig dag och tänkte därför att varför inte köra ett "En bild i timme " inlägg idag! Ser dock nu att min dag inte varit så händelserik som jag i förhand trodde den kunde bli, haha. Men nåväl, vi kör igång!

8.30
Vaknade första gången klockan 5 då Rasmus åkte iväg på jobb, men bestämde mig för att somna om. Halv nio vaknade jag bredvid samma lurvboll som varje morgon och började dagen med mys i sängen och youtube-videos.

10.00
Frukostdags! De som tror att jag åter Instagramfrukostar varje dag har så fel, idag blev det gröt gjord på glutenfritt havregryn, vatten och kanel. Toppade med frysta blåbär och valnötter. Till det givetvis en kaffe.

11.00
Om vi skall vara ärliga är det såhär största delen av min dag såg ut - jobb vid datorn, fakturor som skulle betalas och skickas iväg, träningsprogram...

13.00
Dags för frisk luft! Få jättelätt huvudvärk av att stirra in i datorskärmen flera timmar, så passade på att gå en rask 3km runda på spånbanan. Skönt för både huvud och kropp.

15.00
Häremellan hann jag ha ett kort möte, och sedan blev det mat! Experimenterade lite med vad jag hittade i kylskåpet och resultatet blev en supergod, spicy kikärtsgryta med grönsaker, kokosmjölk och rik. Helt veganskt och så gott! Har förresten som mål att öka på mängden vegansk kost, men mer om det i ett annat inlägg...

17.00
Iväg på kundmöte till gymmet! Hade en ny kund vi gjorde program till och det gick så bra! Blir alltid så peppad och motiverad av att se mina kunder nöjda, det driver mig framåt.

18.30
Egen träning. Har nu paus från friidrotten och freestylar ganska mycket med träningen. Tränar mycket korta och högintensiva pass från Nike-appen (tips!) och trodde jag skulle spy efter 30 minuter, haha!

Resten av kvällen får förbli bildlös, då den spenderas med älskling med bastu och mys. Välbehövligt efter en tung vecka❤️
Ha en fin fredag gott folk!

Likes

Comments

Känner du dig seg ochtrött på jobbet? Kanske rentav känner du att du lätt får känningar liksomhosta, snuva eller irriterade ögon?

Alla dessa ovannämnda faktorernastämmer in på mig själv. Och då kan jag snabbt börja fundera, om problemetkunde ligga i inomhusluften...? För mycket damm eller annars bara oren luft kanha många skadliga hälsorisker som de jag nämnde i början. Dessutom har givetvisallergiker samt astmatiker det ännu svårare i en dålig inomhusluft.

Problemet i sig är judock inte svårlöst. Med ett bra och funderande ventilationssystem samtvärmepumpar kan man göra den bedövande och skadliga inomhusluften påarbetsplatsen, hemma och speciellt på olika hälsoanstaler som sjukhus ochhälsocentraler, till en fräsch miljö där det är lätt att jobba eller leva. Meden så enkel satsning kunde man garanterat minska mängden sjukfrånvaron påjobbet samt göra miljön på till exempel sjukhus mer vårdande. På websidanhttps://luftmiljobutiken.se/ kan du läsa mer om fungerande och kvalitativalösningar med ventilation etc. för att trygga en hälsosam inomhusluft.

Personligen känner jagen tydlig skillnad i mitt välmående som jag direkt kan länka till kvalitén avinomhusluften. I en frisk och fräsch omgivning känner jag mig mer fokuserad ochkan tydligt märka att jag presterar bättre både fysiskt och intellektuellt. Hurupplever ni, känner ni skillnad mellan en god och dålig inomhusluft?

Likes

Comments

På lördag förmiddag åkte jag tillsammans med syster och pappa till Borgå för (min del) sista friidrottstävlingen för i år. Tävlade både lördagen och söndagen, och kan väl inte annat säga än att tävlingen inte blev någon höjdare... Lördagens längdhopp var något av en positiv överraskning med årets bästa hopp (502cm), men samma kunde man inte säga om söndagens 3-steg, och på samma gång då alltså min huvudgren... Trött i benen och konstiga känningar blev avslutningen på min säsong... Nåväl, hade en lång diskussion med min tränare om fortsättningen i höst och är mer än taggad på att få träna grundträning igen. Har saknat svettiga pass, trötta ben och träningsvärken i hela kroppen kan man lugnt säga!
Har annars också börjat ett nytänk gällande träningen, kosten och framförallt den mentala biten. Hösten och vintern kommer både gällande jobb och egen träning bli ett pussel, men med bra planering tror jag det blir hur bra som helst. Ser framemot nya vindar och älskar att alltid utmana mig själv.

Take care!

Likes

Comments

Hej ni fina!

Augusti har tågat in, och för mig har det alltid betytt ny inspiration och energi. Augusti för mig betyder att jag får vara kreativ och skapa nytt. Men samtidigt har augusti även de senaste 15 åren betytt en sak - nämligen skolstart.

För första gången på 15 år har jag nu ingen skola att återvända till. Ingen likadan trygghet, som innebär att jag har något meningsfullt att göra resten av året. Samtidigt som det känns skönt att inte behöva återvända till skolbänken denna höst känns tanken likväl något skrämmande. Nu skall jag själv, utan någon annans ledande hand hitta det där meningsfulla att göra med i höst och resten av året.

Men som jag ovan nämnde är jag fullspäckad med energi och inspiration efter en lång sommar. I höst kommer jag ha på agendan jobb på restaurangen samt fortsätta utveckla på min egen företagsverksamhet. Gällande det så kommer mycket nytt och spännande ske nu i höst, men mer om det i ett eget inlägg. Som ni redan kanske märker har bloggen bytt utseende, och från och med nu hittar ni mig under bloggnamnet www.nouw.com/ptidagustafsson .

Stay tuned babes, good things are coming up....


Ida

Likes

Comments

Som företagare har jag lagt märke till hur viktigt det är med att göra sig själv och sitt brand synligt. Visitkort, kläder med egna tryck, reklamgåvor som pennor, muggar och varför inte till exempel sportflaskor? Har själv börjat lägga allt mer märke till företagares marknadsföring via just olika prylar man kan få med sig.

Samtidigt är jag också tudelad. En del ställen som erbjuder reklamvaror till förmånliga priser hamnar tyvärr dra ner rejält på kvaliteten istället. Och vi kan väl alla hålla med om att det givetvis är trist att erhålla även gratisprylar i reklamssyfte, om kvaliteten är kass?

En annan, i min mening minst sagt ”tricky question” är visitkort. Förrän jag själv startade företag tänkte jag inte ens på hur stor betydelse de där små fjuttiga korten med dina kontaktuppgifter kunde göra. Kommer idag över mig själv att kvalitetschecka alla kort som jag blir tilldelad, för i min mening ger ett stilrent, personligt och kvalitetsmässigt tillfredställande kort en mycket mer professionell bild av dig som näringsidkare.

https://www.alltryck.se är en svensk webshop och nätsida som förstått grejen. De erbjuder reklamprodukter med ditt alldeles egna tryck, och gör det dessutom för ett bra pris och med hög kvalitet. Personligen med tanke på mitt eget företag är jag extra sugen att beställa hoodies och tröjor med mitt tryck här. Något extra roligt jag såg på hemsidan var att man kunde beställa golfprodukter med egna tryck, vilket kommer vara ypperligt för mig som jobbar som Personal Trainer mest bland golfare. Hur bra är inte det!

Likes

Comments

Försök nummer X att ta tag i bloggandet... Älskar ju att skriva här, men det vill helt enkelt bli bortglömt... Skärpning nu på mig!

Imorse när jag vaknade kände jag genast att det här skulle bli en produktiv dag. Väckte upp älskling och åt morgonmål tillsammans före vi styrde bilen (har ju efter 4 år äntligen körkort!!) till golfbanan och gymmet jag jobbar på. Är lyckligt lottad som har en så mångkunnig och skicklig pojkvän, som dessutom ställde upp som fotograf på gymmet. Lite promotionsbilder och övningsbilder senare blev det en god lunch och lite mer jobb. Alltså måste nog säga att det är en ren lyx att ha båda jobben samt halva familjen OCH pojkvän på samma ställe hela sommaren!

Senare hade jag två nya kunder på ett annat gym i Karis (mer om det senare!), och hade verkligen en så bra känsla i kroppen efter passet. Älskar verkligen det jag jobbar med och känner mej laddad på ny energi efter varje kundmöte. Brinner verkligen för det här, det gör jag!

Nu blir det lite datorjobb samt packning inför imorgon. Jag och älskling åker nämligen till Åbo. Hörs mer då❤

Likes

Comments

1. Äntligen klackar som är både a) snygga och b) som jag kan gå i! Nelly levererar! 2. Två (av tre) män i mitt liv💕 3. En solig vårdag invigde jag mina Vans tillsammans med en puderrosa bomberjacka samt boyfriendjeans.

Likes

Comments