YouTube
Emelie Andersson

Egentligen så finns det nog inget man bör äta huuur mycket som helst utav. Möjligtvis selleri, men hur gott är det? 😂

Anyhow den här glassen är så nära "ät så mycket du vill" man kan komma. Det är så enkelt och gott, och jag blir typ glad i själen när jag gör den. Att endast en banan kan bli som mjukglass? Att man sen kan tillföra mango och diverse hälsosamt strössel blir liksom bara pricken över i:et.

Testa den:

- en fryst skivad banan
- en näve mango (eller varför inte hallon eller blåbär eller något annat som du känner för)
- lite vaniljpulver (valfritt)
- lite agave (valfritt)

Jag kämpade med min stavmixer då min mini-matberedare är sönder, det funkar men man får som sagt kämpa lite.

Enjoy!

Efter-smoothie-mys

Likes

Comments

Igår åt jag godis och idag åt jag glass (massor av glass). Varför skriver jag det? Jo för att jag tycker det är så märkligt ibland. Det här "allt eller inget"-syndromet.

"Du som är PT borde inte äta sånt".

What?

Jag äääälskar träning och nyttig mat, men jag ääälskar godis också. Och helt ärligt så lär jag nog aldrig kunna sluta älska godis även om jag vet hur jäkla dåligt det är för kroppen.

Det jag däremot kan göra är att träna och röra på min kropp, fylla den med näringsrik mat majoriteten utav tiden och om jag sen väljer att stoppa in lite (eller mycket) gotte här och där så är väl det helt utomordentligt?

Min pappa sa en gång till mig: "men man måste ju leva också" (det hade ingenting med mat/godis att göra när han sa det, men så jävla bra sagt ändå).

Man kan köra strikt kost 10 veckor, man kan träna hårt inför en prestation, man kan vilja gå ner i vikt, man kan vilja gå upp i vikt, man kan vilja förändra.. men man måste ju för fan leva också.

Mer kärlek och gotte åt folket. Och nyttig mat. Och träning.

Likes

Comments

Okej så vad är 10wchallenge?

Det är en kostutmaning som främst bygger på att äta näringsrik mat och utesluta vitt raffinerat socker. Jag tror på att en hälsosam livsstil inte behöver vara så himla svår och komplicerad. Man behöver inte utesluta alla kolhydrater, eller bara äta 5 utav 7 dagar i veckan, eller gå och lägga sig vrålhungrig eller räkna vart endaste litet gram man stoppar i sig.

Det behöver inte vara så svårt.

Det är inte så svårt.

Man behöver bara ändra sitt tankesätt en gnutta och börja tänka positivt och "näringsrikt". Ät det som är bra för din kropp och den kommer tacka dig genom att få dig att må helt fab och se strålande ut. Det handlar inte om att droppa massor av kilon (man kanske rent av vill gå upp).

Sen finns det ju ett ord som jag alltid kommer tillbaka till och som nog är det svåraste av allt -> balans. Vi är ofta lite stressade och vill ha mycket nu nu nu. Det kräver tid och tålamod att göra en förändring, börja träna, bryta en vana eller hitta balans. Låter ju skit tråkigt för många men det fina är att när man väl når målet, så är den där feel good känslan så in i bomben stark för man har fasiken fått kämpa sig dit. Det är som att skriva ett examensarbete, det är fan inte guld och gröna skogar under tiden men när man är klar så är ju lyckan total 🙏

Så 10week utmanar dig i att förändra din kost till det bättre. Det är inte en bantningskur. Det är en investering i din kropp och din hälsa.

För mer info kring upplägg och pris, mejla:
10wchallenge@gmail.com


2017 är året ❣️🙏

Likes

Comments

10 veckor är genomförda och jag är sjukt nöjd och stolt över min prestation. Min kropp känns som sig själv igen efter graviditeten och jag känner mig snygg! Jag har varit så snäll mot min kropp i 10veckor (med några sidosteg här och där för balansens skull 😉) och nu har den tackat mig för det. Jag får lov att säga att jag är nöjd!


För mig kommer 2017 innebära att bygga upp min kropp igen. Få tillbaka den muskelmassan som jag hade innan graviditeten tillsammans med mina nya goda kostvanor. Det är det som är det fina med 10week, det är en kosthållning man kan ha hela livet. 🙏


Startvikt: 62kg

Slutvikt: 56kg


Den vänstra bilden är ca 2.5 månad efter förlossning och högra 5.5 månader efter förlossning.

Likes

Comments

Alltså 2016 var ett så jäkla grymt år rent ut sagt. Jag har förlovat mig med mannen i mitt liv, vi har fått den mest fantastiska lilla dottern och bara för en månad sedan tog jag beslutet att säga upp mig från Actic..


2017 kommer bli ett minst sagt spännande år och jag ska ge mig tusan på att det ska bli minst lika bra som 2016! Nya utmaningar väntar och jag är så galet laddad, nu ser vi till att drömmar blir till verklighet 💪Likes

Comments

Och välkommen 2017!! Sista veckan på 10week nu och jag är så laddad 👏 vägde in mig på 56.7 (-0.4kg mot förra veckan) så kroppen börjar tajta till sig igen från alla helgdagarna ☺️

Har ett vasst gäng som startat sin 10wchallenge och det ska bli såå kul att se vad dom kommer åstadkomma, jag vågar lova stordåd 😍

Blir ingen bild idag då det är så nära inpå slutinvägning 😬 så ni får hållas på halster tills nästa vecka! Iih jag är lite nervig men det kommer bli bra 💪


Likes

Comments

Min vikt har ju gått stadigt neråt sen jag startade min 10wchallenge och jag känner att nu gör det inget om den stannar av. Därav har jag unnat mig lite mer än vad jag "får" nu under julen x)

Vägde in mig denna veckan på 57.1 (+0.3kg) men det gör mig ingenting. Kroppen känns lite mer svullen av all julmat men det kommer släppa så fort jag styrt kosten rätt igen.


Är superladdad för att gå all in sista två veckorna och leverera ett par bra för och efterbilder 💪


Bilder från imorse 👇

Nästa vecka startar jag igång ett nytt 10wchallenge-gäng, vill du vara en utav dom?

Mejla 10wchallenge@gmail.com !


Likes

Comments

Denna invägningen känns kroppen mycket tajtare mot förra och troligen berodde förra mycket på mitt stora sockerintag på dopet ☺️ (men det var det värt).

Jag är ju verkligen en person som gillar sötsaker och jag tycker att det hör till när vi firar. Julen är för mig inte en riktig jul utan pepparkakor och knäck osv.
Däremot så kan det gå över styr och det enda man äter är socker. Det är inte hållbart och ingen människa mår bra utav det. Så då kommer vi tillbaka till det jag alltid tjatar om -> balans. Så jäkla svårt ibland men så jäkla underbart när man hittar.

Idag vägdes jag in på 56.8kg (-0.6kg) och med en helt sjuk träningsvärk i kroppen 😂 jag har kommit igång med träningen igen sen förkylningen och som alltid så tackar kroppen mig med att typ skrika efter hjälp 🙈 men det e gött 💪

I eftermiddag ska rumpan få sitt med bessi så jag är sjukt taggad! Nu ska jag kila, jag och Calle ska fixa pass till Ella så vi kan åka ut på äventyr nästa år 😍👏

Likes

Comments

De senaste två veckorna har varit så hektiska, det är mycket på gång just nu på alla fronter och så var jag sjuk i över en vecka så motivationen till att vara aktiv här bara dog ut. När det blir så brukar jag tänka "don't beat yourself up". 

Vi omringas ständigt av så mycket "måsten", ibland vet man inte ens om det är ens eget "måste" eller om det är någon annans. Jag tror det är viktigt att försöka sålla bland sina "måsten" och hitta vad som egentligen är viktigt för en själv. Att försöka definiera vilka behov man har som man behöver tillfredsställa för att må bra och för att kunna vara den bästa versionen av sig själv.


Imorgon kommer jag dela resultaten från min 7:de (!) vecka (herre så fort tiden går). Och jag looovar att jag ska dela med mig mer av min vardag och kost nu under sista veckorna. Jag är själv rätt spänd över hur julen kommer att gå med alla frestelser, men vill man så kan man :D


Hoppas alla haft en fin söndag


Likes

Comments

Igår var det dop för vår underbara skrutt! Så himla glad och tacksam för alla som ville vara med och dela hennes dag med oss ❣️

Nu till resultaten:
Vågen stod märkligt nog idag på 57.4kg (-1.2kg!), det känns idag att jag ätit massor av socker.. har dock syndat fler tillfällen än bara igår så kroppen känns svullen och seg.

Har ju vänt bort kroppen vid socker så gårdagens massiva intag gav mig huvudvärk och den här svullna känslan i kroppen :/ känner mig typ bakis idag 😂 Kommande vecka måste få ett rejält uppsving - fokus frukt o grönt.

Sletna och oredigerade bilder 👇
Hoppas på en rejäl förbättring tills nästa vecka 💪

En liten bild från gårdagen 💕

Likes

Comments

Instagram@ptemelie_an