Header

Jag sitter just nu och planerar om min styrketräning lite grann. Istället för att köra igenom kroppen på 4st pass kommer jag nu få med hela kroppen på 3st pass. Passen kommer bli lite längre men sammanlagt blir tiden kortare för ett hel genomkörning på hela kroppen. Dessutom innebär detta att muskelgrupper kan tränas 2 ggr i veckan med en vilodag!

Passen är upplagda såhär:

Pass 1 - Rygg, rumpa och lår

Pass 2 - Axlar, bröst och triceps

Pass 3 - Mage, biceps och vader


Det här kommer jag börja med nästa vecka och jag är förväntansfull på vad det kommer ge för resultat!


Skolan är snart slut för dagen och jag ska bege mig till gymmet för att träna axlar, biceps och kondition! Har kommit igång bra med konditionen igen och får med intervallträning i nästan alla pass, otroligt skön känsla.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Om du vill få bra träning för axlarna krävs det att du tränar Hela axeln. Axelmuskeln består av tre olika muskelbukar; främre, mitten och bakre. Det är vanligt att främre och mitten del tränas bra medan baksida axel är svårare att träna bra. Det är lätt att andra muskler som till exempel Trapezius och Latissumus tar över arbetet vid vanliga övningar för baksida axel. 

Så hur ska du göra för att ge baksida axel bra träning? Här är ett exempel på en övning:

Skillnaden på denna övning och vanlig rodd är att armbågarna är horisontella. Alltså dras repen mot övre bröst/hals istället för mot bröstkorg/övre mage. Detta gör att Latissimus jobbar mindre och att rörelsen som sker i axelns bakre muskelbuk är större = bättre träning.


Tänk på att:

1. Sänk vikten, baksida axlar är ofta mycket svagare än andra delar på axeln är. Det är därför viktigt att sänka vikten så att rätt muskel (i detta fall, baksida axlar) får utgöra arbetet och att inte andra muskler tar över som hjälpmuskler.

2. Gör rörelsen långsam för att hitta muskelkontakt (när du gjort detta ett par gånger kommer du märka att du hittar muskelkontakten snabbare och kan därför öka tempot).

Likes

Comments

En hel månad sen jag senast skrev på denna bloggen och oj oj oj, vad mycket som har hänt!

Exempelvis:

- En hel vecka med BOOTCAMP

- Jag har klarat det praktiska provet för att bli licensierad PT

- Jag har gjort 1 av 2 teoretiska prov för att bli licensierad PT

- Balklänningen har kommit hem

- Jag har knäböjt 3x 80 kg (!!!!)

- Jag har bänkat 5 x 50kg (!!!!)

- Min pojkvän har fyllt år - vi överraskade honom med Gokart och god mat.

- En hel helg har spenderats i Uddevalla med Klara

- Jag har halvt flyttat till Göteborg (min pojkvän har flyttat och det innebär att halva jag hänger med).

- Jag har blivit licensierad friskvårdsinstruktör!

- Min bror har kommit hem från Alperna!! (min gymkompis har varit iväg i hela tre månader.. )


Det jag är mest glad över är utan tvekan hur det går med PT utbildningen. Jag vill bli klar med detta nu NU, och börja praktisera min kunskap.

Här är en smarrig vegansk (förutom honungen) sallad som jag åt tillsammans med Klara en dag under bootcamp veckan.

Likes

Comments

Jag brukar ofta ha med mig frukost om jag tränar på morgonen innan skolan. Det passar perfekt att äta på tåget efter träningen. Vanligtvis är det gröt jag äter. Vad äter ni till frukost?

Havregrynsgröt med banan, chiafrön, pumpafrön och bärmix. Protein och fiberrikt!

Likes

Comments

​Mål: 

- Kunna stå på händer i minst 20 sek (fritt, utan vägg) innan sommarens slut.

- Öka rörlighet, främst i höften och ryggraden.

​Detta har jag övat på idag och jag blev jordig på köpte haha ;)

Likes

Comments

Hej fina människor!

Har ni tänkt på att vädret nästan alltid är ett samtalsämne? När det regnar och är tråkigt så kommenteras det att han/hon inte har någon energi och tappar motivationen, precis som att det kommenteras att han/hon har mycket energi och är pepp på livet för att "solen skiner så underbart". Jag kom att tänka på det här när jag själv ville skriva att denna dag har varit underbar pga vädret och solen haha, hypokrit! Oavsett så kan nog de flesta hålla med om att vädret spelar in en hel del i hur vi mår, kan vi kanske lämna det där och inte prata om det varje dag?

Som träning idag hade jag faktiskt planerat att köra stenhård löpning inne på gymmet. MEN så var det ju så himla fint väder att jag och Samuel bestämde oss för att träna utomhus. Vi gick förbi Intersport för att köpa en utomhus handboll (det kan lika gärna ha varit en liten fotboll faktiskt) och ett hopprep, sen sprang vi ner till havet och tränade. Vi spelade lite fotboll, handboll, stod på händer, hoppade hopprep, passade boll, sprang idioten och körde lite fysträning (ex burpees). Jag vill verkligen lära mig att göra push downs när jag står på händer (när du står på händer, böjer armbågarna och går ner med näsan till marken för att sedan sträcka armarna och gå upp igen) så detta tränade vi på idag. Samuel höll i mina fötter och hjälpte mig upp när det blev för tungt. Målet är att till sommaren kunna göra 1 st helt själv, hela vägen ner och upp utan att stå mot en vägg. TAGGA!! Vad har ni för träningsmål till sommaren? Eller detta året?

Idioten - jag började med att springa till stationen längst bort och Samuel började med att springa till den närmaste stationen för att vi inte skulle behöva vänta på varandra vid stationerna.

Station 1 - gör 10 st upphopp
Station 2 - kicka bollen 5 gånger
Station 3 - Hoppa 20 gånger i följd med hopprepet
Station 4 - Här gjorde vi ingenting
Station 5 - 5 st burpees.

Samuel lyckades finta mig och ta bollen, älskar "in action" bilder. Jag ser ju ut att bara chilla medan han är i full fart mot mål haha!

När solen gick ner, ca 3 timmar senare, tog vi vår boll och hopprep och gick hem. Perfekt kväll!

Likes

Comments

Måndag:

Löpning med backintervaller.


Tisdag:

Funktionell träning – kroppskontroll och akrobatik.


Onsdag:

Bröst/triceps


Torsdag:

Pass 1: Löpning - backintervaller

Pass 2: Ben


Fredag:

Pass 1: Axlar/mage

Pass 2: Löpning och kroppskontroll


Lördag:

Löpning – intervaller


Söndag:

Rygg/bicepsLikes

Comments

Andra veckan av bootcamp veckan är igång och det betyder att mer än halva urbildningen är förbi.

Första dagen lärde vi oss om stretching, töjning och tänjning. Vad som är skillnaden och när det är bra/dåligt att göra detta. Är ni nyfikna på detta? Isåfall skriver jag ett inlägg som handlar om det här.

Idag har vi lär oss om testmetodik, hur man testar sina klienter, varför det är bra, hur du får en hög validitet osv. Väldigt intressant. Som grädde på moset fick vi testa varandra i gymmet på eftermiddagen. Vi skulle testa övningarna:

Armpress
Knäböj
Curls med EZstång mot vägg
Sittande hantelpress
Pullup


Testerna utövandes under 7 min vardera.
Detta tog ungefär en timma med en 10minuters uppvärmning som vi planerade åt varandra.

Efter 130 knäböj är man ganska utmattad hahah och nu efter känns min kropp som spagetti. Men det var kul att få leda varandra genom detta pass.

Till lunch åt vi en quinoasallad, mums

Likes

Comments

Måndag:

Pass 1: Rygg/biceps

Pass 2: Spinning


Tisdag:

Bröst/triceps


Onsdag:

Pass 1: Spinning

Pass 2: Ben


Torsdag:

Yoga

Denna torsdag ska jag även gå igenom ett träningsschema med Rebecka som jag gjort till henne för ett par veckor. Det är första gången jag gör det här på riktigt så kommer bli väldigt spännande hur utfallet blir.


Fredag:

Axlar/mage

Lördag:

Vila

Söndag:

Pass 1: Löpning/intervaller

Pass 1: Rygg/biceps

Likes

Comments

Hej hallå och godmorgon!

Jag sitter och äter frukost med min mamma och fina syster i skrivande stund och kom på att jag glömde utvärdera träningen igår.

Min Lördag

Bodybalancen började vid kl.9 och eftersom jag tycker att denna träningsform är mer skön än jobbig så gick jag upp 20 min innan det började, borstade tänderna och gick ner till gymmet (ingen frukost alltså).

Lite trött var jag och missade att jag faktiskt skulle träna Boxcross direkt efter bodybalancen och det är ju snarare ett jobbigt än ett skönt pass.

Där stod jag alltså och körde igenom två pass efter varandra på morgonen med inte mer än en nocco i magen. MEN det gick bra och jag kände mig bara lätt och fräsch under träningen, efter träningen märkte jag dock väldigt tydligt att kroppen inte hade mycket energi.

Så varför ska man och varför ska man inte träna på fastande mage?
Detta beror på vad du vill uppnå med träningen. Vill du förbränna fett eller vill du bygga muskler? Träningen blir mer effektiv om du inte tränar på fastande mage då kroppen (musklerna) har mer bränsle att ta av. Hjärnan behöver också bränsle för att kunna fokusera och hålla igång alla sinnena. DVS skaderisken är mindre om du ätit innan träningen.

Samtidigt hävdar många att du bränner mer fett om du tränar på tom mage och personligt tror jag att det kan vara nyttigt ibland. Det viktigaste är att du chockar kroppen och därför är det bra att variera även detta.


Efter träningen gick jag till affären och köpte en stor påse med apelsiner och stora korgar med kiwi och päron. Detta gjorde jag sedan en god frukostsmoothie av tillsammans med havregryn och chiafrön.

Likes

Comments