Och så var det måndag igen, första måndagen i Sverige.
Jag har verkligen längtat till Sverige men ooouuuuhhh det var kallt här haha.

Som typsik svensk ska man väl aldrig vara riktig nöjd med vädret, eller hur? nej skämt o sido.

Sitter här i min nya lägenhet som jag delar med min alldeles underbara pojkvän, borde nog kunna kalla han för min sambo. Han har åkt till jobbet och jag skriver på min PT presentation för Nordic wellness. Ni kommer hitta mig på anläggningar i Jönköping men kanske även runt Huskvarna, så taggad på att få köra igång. Att få jobba långsiktigt med en kund och verkligen finnas där under hela resan.

För er som inte bor här i Jönköping så behöver ni inte vara ledsna, jag har öppnat upp för 2 nya Online kunder, är du sugen på att utmana dig både mentalt och fysiskt? Tveka inte på att höra av dig till mig.

Jag kom till Jönköping i torsdags, hade mitt intro möte på fredagen och spendera helgen hos mamma i Örebro det ger att jag inte riktgt fått igång min försäljning, konstigt.. haha not.

Så blir en lugn dag, stretcha ut mina framsida lår efter ett benpass med kära Angelika i helgen, öva klasser och sedan blir det att hänga på NordicWellness Campus Jönköping ikväll.

Må gott, nu ska jag fortsätta dricka SVENSKT underbart kaffe <3

​En liten fin underbar bild från ett tränings pass, åh ska nog iväg och träna lite själv innan jag ska hänga på Campus ikväll också, såg att de fått in fina skivstänger till Gymmet wooppp. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sista dagen på Gran Canaria !
Har börjat få lite blandade känslor av att lämna detta, har slagit mig att jag ska tillbaka till verkligheten. När man jobbar säsong så lever man lite i en bubbla, där jobb och fritid blir ett och man har "semester" varje ledig dag. Men å andra sidan så vill jag åka hem för jag vill jobba långsiktig med mina kunder och vara där och motivera till en förändring av livsstil.
Och framför allt för min kära pojkvän väntar i våran nya lägenhet ❤️


Dagen idag bjuda på att få nya fitness hosten att klara sig själv , jag finns mer på stand by för att kunna rycka in om hon behöver hjälp. Så min dag började med att jag tog ett snabbt pass på gymmet , eftersom jag har fått problem att jag tappar styrkan i höger ben när jag går ( troligtvis en nerv som sitter i kläm) så vart det snabbt bara steget push press 1-10 och "halva" Wallballs 10-1 för att få upp flåset lätt för att sedan avsluta med 3x10 handstand shoulder taps

Nu blir det hänga på jobbet, njuta av solen och sedan blir det middag och packning , bussen går 0445 imorgon 💕

Likes

Comments

Ligger här i fitness salen då det inte kom någon på min yoga denna morgon, tråkigt eftersom det var min sista yoga klass men ska inte hänga läpp för det. Sitter nämligen och fixar med min solhälsningslåt som jag ska visa upp för min nya GT koordinator . För blir allt som planerat så har jag en fast yoga klass per vecka när jag kommer hem .
Ska bli otroligt spännande då jag aldrig instruerat i denna typ av klass på "hemmaplan" . Kan säga att jag faktiskt tar ett steg ur min comfort zone när jag tackar ja till en lugnare klass. Missförstå mig rätt, jag tycker yoga är fantastik och har hjälpt mig otroligt för att klara det tuffa med att instruera så många klasser som jag gjort men har aldrig tänkt tanken att fortsätta med att instruera förens senaste tiden och när jag fick erbjudandet kunde jag inte tacka nej,
"what's doesn't challenge you , doesn't change you "

Har du svårt att ta dig till att faktiskt sträcka ut kroppen ? Då har jag ett underbart tips, något som jag brukar säga när jag instruerar är att två saker jag älskar mest av allt är burpees och tabata intervaller. Och en av dem är faktiskt svaret på ditt problem, sträck ut i tabata intervaller dvs. 20 sekunder sträckning och 10 sekunder vila och sen fortsätter du vidare ca 6-8 set av vardera stretch övning/övningar du valt ut. Vissa kan säga att det är lite kort men hej, lite är bättre än inget och jag kan nästan lova att när du börjar se att du faktiskt får resultat både i vardagen och träningen av att sträcka ut så kommer du vilja göra det mera ;) 😘

Äntligen måndag dags att ta tag i dagen ❤️

Likes

Comments

Sist lediga dagen har passerat. Att instruerar så många klasser som jag gjort och med en halv kass kost ( levt på pommes och choklad) Så finns det inte så mycket ork kvar i kroppen för egen träning. Så mina lediga dagar spenderas oftast ganska lugna. I lördags hade jag planerat att städa ur min lägenhet och sedan lägga mig vid poolen men dåligt väder = sushi time i Meloneras på Sushi mex.
Har du vägarna förbi Meloneras/Maspalomas så måste du besöka denna resturang och testa Nordico.

4 dagar kvar tills jag flyttar mitt pick och pack och rör mig mot Jönköping och börjar sedan mitt nya jobb på Nordicwellness, CANT WAIT! och att få ta tag i kost och träning igen, är så taggad.

Idag har jag gjort min sista vatten gympa för Ving man ska aldrig säga aldrig men som det känns just nu så är jag klar med säsongs livet. Blir det en flytt utomlands så bosätter jag mig ganska permanent på ett och samma ställe. Det jag tyckt varit lite jobbigt med att göra säsong är att man bara är där för tillfället, att man inte riktigt skapar sig ett "riktigt" liv där man är. Självklart är det upp till var och en hur mycket man engagerar sig och försöker bli en del utav samhället men jag upplever att det blir lite svårare när man jobbar säsong.

Sitter med en riktigt feel good låt,White tiger - Izzy Bizui lurarna och programmerar två veckor åt en av mina pt online kunder. Vi har hittills jobbat med varandra i 6 veckor av online PT. Det har varit ett tufft program att följa själv och att hålla disciplinen men måste ge henne en stor eloge !
Hon har kämpat på hårt och fått fina resultat både i styrka i kroppen men även skapa en slank kropp. Mina tankar när jag gör mina programmeringar för mina kunder är att det ska både vara en utmaning för kroppen men även för det mentala. Att vara närvarande vid träningen, att förstå att man inte kan pressa sig till max varje dag, att vissa dagar är tyngre och vissa är lätta. Vi har alla olika hjärnspöken och behöver därför olika sätt att ta sig ur det. Men genom att vara medveten om det är första steget och det kommer ge dig en otroligt försprång.

Allt handlar om medvetenhet, vare sig det är dåliga sidor eller bra. Är du medveten kan du vända allt till din fördel.

"all adrenalin rushes to my head and i´m not in my comfort zone"
Likes

Comments

Och så var det fredag igen och ledig dag imorgon!
Det bästa med detta jobb är nog att jag startar varje arbetsdag med Yoga kl 08.00

Jag ansåg att Yoga inte riktigt varit min grej tidigare. Att när man tränar så måste man bli svettig och att jag då inte hade tid till att gå på Yoga.
Det var nog i slutet av sommaren när jag började jobba för Ving igen , det var då jag faktiskt började gilla Yoga på riktigt. Jag såg helt plötsligt fördelarna med att sträcka ut kroppen och hur det hjälpte mig i min träningen men även med smärtan i mitt knä som uppstår vid för mycket hopp och allt för mycket tung benträning.

Jag har tidigare sett att mobilitet träning och styrketräning hängt ihop, genom att sträcka ut min höft gett mig mer vikt i mina cleans och snatch men jag har inte haft tålamodet till att ta hela kroppen.Hade en riktigt bra sista PT duo timma med mor och dotter här på OBC Gran Canaria. Deras sista timma av tre med mig men även min sista innan jag åker hem till kära Svealand 🇸🇪

Ibland kan så lätta övningar vara riktigt jobbiga. Man får även ha i åtanke hur kroppen mår, att köra 100 % varje dag kommer inte göra dig super stark utan kan ibland tyvärr bryta ner dig, när du inte ger kroppen en chans till återhämtning.

Första blocket i passet hade jag satt ihop några EMOM 10 min ( every minute on the minute )
7/7 jumping lunges
5 smala push ups
1 min vila
EMOM 10 min
9-10 thrusters 10-20 kg

Likes

Comments

Mitt första inlägg, whoho.

Hoppas allt är toppen med er för med mig är det underbart.

Idag är det exakt 1 vecka kvar på mitt kontrakt som personlig tränare / fitness host på Gran Canaria, Ocean beach club playa del cura. Om exakt 1 vecka sitter jag på Arlanda och fryser säkert haha.

Att jobba utomlands har både sina starka sidor och mindre starka men allt som allt så är det en underbar erfarenhet men det är dags för mig att lämna detta typ av liv och fortsätta vidare.

Men ska vi börja med något så enkelt som, vem är Amanda?

Min stora passion i livet är att träna och utmana mig själv men något som vuxit sig fram eller rättare sagt alltid funnits där men något som har vuxit sig större och blivit en drivkraft är att inspirera andra till ett bättre och rikare liv. Vem är då jag som kommer och säger att jag vet exakt vad som gör ditt liv bättre, det gör jag inte och kommer aldrig hävda det men min dröm är att vara där som en stöttepelare för dig, när du finner din egna väg till ett hälsosammare och aktivare liv,

Gruppträning har alltid varit min grej från första gången jag testade denna typ av träning till nu, när jag instruerat 25 klasser/vecka. Det har sin charm och ger en otrolig energi. Jag började instruera i Aerobics och vatten träning för att sedan gå mot Zumba, fantastiskt kul och trodde det var min grej ganska länge tills jag testade crossfit <3 . Som jag nämnt tidigare så har jag jobbat säsong för Ving som fitness host, där vi instruerat i allt från Yoga till högintensiv träning.

Någon gång efter det fann jag den otroliga sporten " CROSSFIT " jag var såld på en gång, jag la ner timmar i den så kallade "boxen" . Det finns delade åsikter om denna sport men jag kan bara tala för mig själv, efter flera år med rygg besvär så blev jag äntligen kvitt dem efter 3 månader tack vare crossfit.

När jag väl hade byggt upp min kropp kände jag att mitt psyke och mentala inte riktigt var på samma nivå, efter 1,5 år utomlands utan något "normalt" är det svårt att bara anpassa sig igen, att börja studera på universitet osv.

Jag åkte då till Mallorca för Skandinaviska ledarhögskolan och utbildade mig till ICC Coach med inriktning mental träning. En resa som jag är otrolig glad över att jag gjorde då och som mina kurskamrater sa, "tänk om jag också var så klok som dig Amanda, att jag tog tag i det mentala redan som ung.Det är en investering i dig själv, både till ditt privatliv men även arbetsliv." Kan bara hålla med dessa fina och otroliga människor.

För exakt 1 år sedan åkte jag till USA och pluggade till Personlig tränare lic. EHFA level 3 och 4.
Jag studerade för ett norskt företag som heter Activeeducation som även hade samarbete med en amerikansk skola , NPTI Orlando. Mitt livs resa och utmaning. Jag var där hela vårterminen och studerade, mötte otroligt fina personer, både amerikaner men även norrmän.Jag kom till en underbar crossfit box, Crossfit M.D.I som tog emot mig med öppna armar, en box med en otrolig laganda och med inspirerande människor.

Som jag nämnde tidigare så är det exakt 1 vecka kvar tills jag är i Sverige igen och för denna gång bosätta mig en längre tid. Jag flyttar ifrån min hemstad Örebro och bosätter mig i Jönköping med min fina pojkvän. Jag kommer börja arbeta för Nordic Wellness som Personlig tränare och Grupptränings instruktör. Genom min blogg driver jag även online coachning för Personlig träning men även livsstils coachning.

Kommer i senare inlägg att berätta om några delar av mina utbildningar och även vad jag erbjuder.
Är du redan nu intresserad i att komma i kontakt med mig så maila mig, Amanda.elvkull@gmail.com

Ha en underbar kväll, nu väntar programmering för kunder och lite serier.Likes

Comments