View tracker

Jag brukar aldrig gråta... ska nästan till att någon dör innan. Men senaste dagarna har tårarna bara vällt fram, finns liksom ingen hejd på dem. Det värsta är att jag inte vet varför... Det är som en kran som öppnats och jag känner mig otroligt sårbar och överkänslig. Blir nästan rädd...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Som rubriken lyder... svullna lymfkörtlar på sidan av nacken. Värk i nacke och axlar. Huvudvärk. Har samlat vätska i benen och fötterna, mer på vänster sida. Vad beror nu detta på? Var på fest i lördags och det blev en del öl... brukar undvika gluten så fick väl en överdos av det nu. Ska ha mens vilken dag som helst så det är också en möjlig orsak. Körtlarna har däremot aldrig varit så svullna som nu vilket kan betyda att en förkylning är på gång. Ja, jag försöker hitta logiska svar samtidigt som min ångest ropar "Vad var det jag sa? Det är ju givetvis canser!"

Lider dessutom av sömnbrist och då blir det ännu mer karusell i tankarna. Nåväl, vad är väl en bal på slottet? Var i alla fall på roligaste festen i hela mitt liv... önskar att den aldrig tagit slut.

Likes

Comments

View tracker

Vad händer med min kropp? Vägde 52 i söndags, 54,5 igår och 57 idag!!! Nåt måste bara seriöst fel... omöjligt gå upp 5 kg fett på 2 dagar så måste ju binda vätska nåt kopiöst, frågan är bara varför? Mage, ansikte och ben är tydligt uppsvullen. Blir faktiskt rädd på riktigt, hur ska detta sluta? Fortsättning följer förhoppningsvis 😨

Likes

Comments

Passerat de magiska 360 dagarna av sjukskrivning vilket innebär mindre ersättning från försäkringskassan, ingen mer ersättning från Afa eller privatförsäkringen... som om inte det var tillräckligt så tycker försäkringskassan att jag fått för högt bostadsbidrag och blir utan t om januari. Summa summarum så ligger jag alltså nu back ca 6500 kr i månaden!!! Hur fan ska detta gå? Eftersom soc inte tar hänsyn till lån osv så får jag inget därifrån heller... Blir jobbigt med ett barn som fyller år och sen JUL! Vill verkligen inte få betalningsanmärkningar heller... vad fan ska jag göra? Finns inget av värde att sälja ens 😢

Likes

Comments

​Jag blev nominerad utav @Miaemmatherese och tackar så mycket för frågorna :)

​Regler:

​1. Nämn vem personen är som nominerade dig och tacka.

2. Svara på de 11 frågorna som ställts till dig.

3. Nominera 11 stycken nya bloggare.

4. Ge de bloggarna du nominerat 11 stycken nya frågor.

5. Se till att uppmärksamma de 11 bloggarna om att de blivit nominerade till Liebester Award.

​Frågor

1. Vad kan du inte vara utan en vanlig dag?

Mina barn och kaffe!

2. Om du bara får välja en produkt att sminka dig med, vad väljer du?

Mascara 

3. Var drömmer du om att bo?

Västindien 

4. 3 positiva egenskaper om dig själv?

Förlåtande, lättlärd och empatisk

5. Ditt roligaste minne?

Guns and Roses på Stadium 

6. Är du en morgon/kvälls/natt-person?

Jag är kvällsmänniska 

7. Vad vill du helst av allt jobba med?

Hjälpa ungdomar på glid 

8. Leva på en " normal " lön med världens roligaste jobb som du älskar eller leva ekonomiskt oberoende på världens tråkigaste som du hatar?

Självklart normalavlönad med roligaste jobbet!

9. Aldrig mer få resa till ett nytt ställe eller aldrig mer få träffa en ny person?

Aldrig mer resa till ett nytt ställe.

10. Hur många barn vill du ha?

Har 2 och är sjukt nöjd med det ❤

11. Vilket är ditt drömresemål?

Karibien 

Jag nominerar:

@RESANTILLSAMMANS @NIKOLINAPETTERSSON @PRINSESSA @VÄGENTILLFRIHETEN @MITTLIVSOMSOFIA @HELENAMARIA @ALEXSANDRAOLSEN @JAGOCHLIVET @LIFEBYHELENA @MOCKINGGIRL @MISSMYRDAL

​Frågor till er:

​1. Vilken låt gör dig mest berörd?

2. Vad tycker du är den viktigaste egenskapen hos en nära vän?

3. Hur spenderar du helst din helg?

4. Aldrig mera kött eller aldrig mera grönsaker?

5. Vilken är din favoritdryck? 

6. Fred på jorden eller botemedel för all canser?

7. Om du måste välja mellan att få ett brev eller ett telefonsamtal... vad väljer du?

8. Vilken film är din favorit?

9. Ac/dc eller Darin?

10. Vad har du för favoritförfattare?

11. Vem är viktigast i ditt liv?

Likes

Comments

​Känner mig frustrerad, fast i ingenmansland... Ringde och frågade vad som händer och fick till svar: "Du står i kö för läkarsamtal, samtalskontakt, arbetsterapeut och vidare utredning, tyvärr är väntelistan lång och vi har personalbrist så vi kan inte säga när du kan träffa någon". Men tack då! Läkarkontakt var jag lovad i MAJ, alltså 5 månader sedan. Tiden går, tick tack, tick tack, tid jag känner att jag inte har obegränsat av! Aaaahhhhh!

Likes

Comments

​Som så många gånger förr så ligger jag här och vältrar mig I ångest och dåligt mående...  Jag var med om nåt läskigt igår. Skulle ställa mig upp från sängen och rasade bara ihop. Hade ingen känsel på höger sida. Varken benet eller armen fungerade. Kändes inte som sockerdricka, blev rädd och gjorde ett snabbt "stroketest". Sen när jag kunde ställa mig så kändes det som att det rann kallt vatten från armen och ned i benet. Jag gick och vilade en stund och sen var allt normalt igen. Förmodligen hade jag väl klämt någon nerv men det triggade verkligen min ångest. Eftersom jag är ensam hemma i helgen så har jag allt för mycket tid att oroa mig på, samtidigt som det är skönt att kunna vila när jag vill.

Har varit dunderförkyld i ett par veckor och det har verkligen tärt på min redan sargade kropp. Har också varit väldigt svälld i ansiktet och magen senaste tiden. Verkar som om jag samlar vätska av någon anledning... Eftersom min ångest/hälsoångest triggas rejält av alla avvikande symtom så skenar tankarna i väg direkt.

Varför kan jag inte bara få må bra? Slippa ångest och oro... Slippa värk och diverse andra fysiska åkommor... Mitt liv blir så begränsat av detta, känns som om åren och livet bara rinner iväg och jag missar så mycket...

Likes

Comments

​Jag har ofta svullna, väldigt tydliga blodådror  (vener) och får samtidigt en svullen känsla i hela ansiktet. Som att det är mycket vätska i kroppen... Någon annan här som brukar ha så? Kan det bero på sertralinet tro? Jag vet att det syns mer när man är smal och när man är varm... men detta pendlar från dag till dag. Jag har även väldigt ofta migrän och börjar inbilla mig att det beror på förträngning i nåt kärl eller så...

Förhoppningsvis är det något naturligt och bara min hälsoångest som skenar i väg med tankarna men hur som helst så är det obehagligt.

Jag har gjort 24-timmars blodtryck som var lite lågt men "normalt" och arbetsekg som också var normalt om än jag hade lite låg arbetsförmåga. Så förhoppningsvis är det inget fel på mitt hjärta.

Enda avvikande i resultaten av mina senaste provtagningar var något förhöjt tsh, för hög nivå av albumin och nåt avvikande på ett av njurtesterna. Ingen läkare har kontaktat mig angående detta utan jag beställde hem provsvaren själv och jämförde mot referensvärden... kanske jag inte skulle ha gjort det eftersom det bara triggar min hälsoångest men jag känner att jag måste ha lite koll... Har dålig erfarenhet av läkare.


Likes

Comments

Min sinnesstämning brukar oftast vara rätt neutral, varken särskilt glad eller ledsen. Men ikväll känner jag mig nedstämd, har en sorgsam känsla som inte går skaka av sig. Vet inte varför, inget speciellt har hänt och inget har vad jag vet triggat igång denna känsla. Jag gråter väldigt sällan, i princip aldrig förutom när någon dött... Gråter inte nu heller. Förstå mig rätt, jag tycker inte att det är fel att gråta, snarare att det är ett tecken på styrka och ett sätt att helas. För mig har det alltid varit närmare till ilska än ledsamhet. Det kan iofs bero på min uppväxt där ingen gråtit och där frustrationer och sårbarhet har gett sig till känna via vrede istället för tårar.

Det är konstigt och ovant för mig att känna mig nedstämd/ledsen istället för irriterad så jag kan inte låta bli att fundera över varför jag känner såhär just nu? 

Oftast är jag helt nollställd, det var länge sen jag skrattade riktigt mycket och jag minns inte ens när jag grät senast. Arg har jag däremot varit ofta. 

Kanske inte det mest spännande inlägget snarare bara en reflektion från min sida...


Likes

Comments

​Märkligt det här med bloggandet, det sker som i perioder... ibland med täta uppdateringar och ibland som nu med långa mellanrum. Jag har märkt ett mönster i detta med mitt skrivande och det är att det är direkt kopplat till hur jag mår. Det var samma när jag som yngre skrev dagbok. När jag mår som sämst så är behovet att skriva av mig som störst... Finns säkert de som känner igen sig i det också.

Har haft en helt okej dag idag... hälsat på en vän som dock tyckte att jag verkade stressad och kanske har jag känt mig extra speedad idag också? 

Ikväll har jag sett de hittills 2 släppta program ur djävulsdansen 2 om anhöriga till psykiskt sjuka. Mycket intressant och med ett bra upplägg. 

Vad händer i övrigt då? Jo jag har fått lämna massa prover som psykiatrin beställt, även fått lämna mitt livs första "pissprov", det är tydligen obligatoriskt i vår stad om man ska gå vidare med en utredning. Var helt oförberedd och tyckte det var mest komiskt att bli inlåst med en sköterska på en toalett och försöka kissa samtidigt som hon stod där med armarna i kors och en myndig min. Hade ju känts mindre fånigt om hon pratat lite lättsamt eller nåt! Dom kollade tydligen efter tramadol, amfetamin, heroin, opiater och Spice. Fick följa in i rummet när hon läste av provstickorna. Till skillnad från graviditetstest så betyder tydligen 2 sträck här negativt. Eftersom jag aldrig tagit droger så var jag inte vidare orolig över testet. Kändes mest onödigt att ta sig in till stan för detta men förstår ju självklart att dom inte bara kan lita på mitt ord...

Nu står jag på väntelista för ett läkarbesök där vi ska gå igenom eventuella mediciner. Fick dock höra att dom har lite kaos där borta så ingen visste hur lång tid det kommer att ta innan dom kan skrapa fram en tid... jag som veeeerkligen älskar att vänta 😉 Den här sjukdomsperioden har verkligen utmanat mitt tålamod och faktiskt tror jag att det blivit lite bättre under resans gång.

Jag är oftare in här och läser än vad jag uppdaterar min egen blogg... tänker på er ofta.

Nu ska jag lyssna på någon podd och försöka varva ned. Ha det gott!

Likes

Comments