Nu är jag på väg mot min homeopat. Får se vad han säger idag. Spännande! Har iallafall blivit en otrolig skillnad på bara ett halvår. Utmattningsdepression har man ju hört, kan ta en väldans tid. O med de "vanliga"läkarna så vill dom ju ba ge en antidepressiva o så är problemet löst.
Men egentligen är ju bara då symptomen kanske bättre men kroppen ör fortf lika dålig pga att man inte går till grunden av problemet! Så det är precis det jag gör , eller homeopaten gör. Så man får tacka för det. Placebo eller ej. Är ändå nöjd!

Detta sker i Sthlm. Har inte varit där sen terrorattacken. Känns lite läskigt .. jag va där, på Drottninggatan vid typ samma tid som allt hände, kl 15 , fast på onsdagen! Tääänk om de hade hänt då ist? Jävla tur alltså. Känns ändå skumt. Men bra att man kanske tar sig dit! För rädslan får ju inte vinna!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Insåg att jag totaaaalt glömt bloggen! Haha , typiskt mig att börja med något o sen inte fullfölja det helt, tyvärr är jag lite sån. Men men..

Jag mår iaf bättre! Sen jag skrev senast har det hänt en hel del. Sömnen är (äntligen) mycket mycket bättre! Nu kan jag somna inom en timme och även innan 00. (Förut låg jag ju vaken 2-3 timmar o somnade efter 02 typ) så ja. Sömnen äre stora förbättringar med.
Sen är ångesten som borta. Inte alls ofta den hälsar på! :D
Har även börjat jobba, men väldigt lugnt. Är sjukskriven 75% o jobbar Max 25%. Dock blire nästan mindre för mig ändå. Kör ca 2 timmar varje pass, o trots att det går bra då under tiden, så är jag heeeelt död efteråt. Då kommer både huvudvärk o en sjuk orkeslös känsla. = att jag faktiskt inte är frisk än o måste ta de väldigt lugnt o sakta gå uppför. Så länge jag har mina symptom efter jobbet så ska jag inte jobba mer.
De får ta den tid det tar. Jag har inte bråttom! Hellre att det tar 1 år extra än att jag går tillbaka fort o får bakslag o blir heltidssjukskriven igen. Nejtack!
Hälsan går fört. Jobbet finns ju kvar!

Angående min homeopat jag nämnde förut med så tror jag ju att det är hans medicin som hjälpt mig. Ska dit igen i veckan så blir spännande att höra vad han har att säga då :) är pepp!

Jobb imorn med - ska försöka lägga mig i tid så jag kan sova bra iallafall :)

Likes

Comments

Klurigt.
Alltid lika svårt att somna.. men idag ska jag pröva "sömntabletter" .. är väl egentligen inte helt sånna egentligen utan mer tabletter för lugnande o så. Jag funderar ju otroligt mycket hela tiden så förstå ju att min hjärna inte kan slappna av!
Så vi får se om detta funkar. Återstår att se.

Idag har jag faktiskt kommit ut mer än jag brukar. Men de sätter även sina spår i att jag är helt sjukt jäkla trött resten av dagen då sen. Har väldigt ont i kroppen nu oxå.
Har jag för övrigt berättat att jag kör homeopatisk medicin? Mjo det är de jag försöker.
Denna medicin ska enligt homeopaten hjälpa mig med att bli piggare, sova bättre, bli av med min magkatarr (som jag tydligen levt med hela livet!!!?) o bli av med depressionen. Men allt detta hänger ihop.
Så att jag har ont i kroppen menar han på att det är för att min kropp, äntligen , slappnar av på riktigt o tidigare har jag vart så stressad och spänt o därmed inte känt av hur kroppen egentligen mår. Men nu.. nu känner jag. Minst sagt!

Jah tror ändå på detta. Folk får tro vad de vill.. men det har hänt grejer sen jag började med homeopat medicin. De kommer ta tid. Men de ger jag det!
Det har hjälpt vänner till mig, När inte läkarna har kunnat göra något. Såå.. upp till bevis om de kan bota mig!

Likes

Comments

Vart ett par jobbiga dagar. Mer ångest än vanligt. Men jag försöker, försöker göra de rätta. Acceptera, låta den vara där. Inte bli rädd! Men de är svårt, men jag försöker!

Min psykolog o jag har iallafall kommit fram till att jag ska ta en promenad varje dag, sen spelar de ingen roll hur lång tid det är men att jag iallafall tar mig ut.
Alla vet ju att det är bra att röra på sig och att man mår bra av det. Så trots att min kropp o hjärna kanske säger emot så ska jag försöka.

Heja mig!

Hoppas jag kan somna hyfsat fort idag. Är så less på att ligga sömnlös i 2 timmar innan jag faktiskt kan somna.

(Sen btw! Något positivt! Jag har fått ett sug att måla om mitt kök. Ska jag ändå va hemma o inte orka göra så mycket så är planen att nu måla.. o då tänkte jag den gråa färgen på bilden! Hur fin?)

Likes

Comments

Har en dålig dag idag. Så trött att jag knappt orkar gå upp ur soffan.
Jag som hade tänkt träna.. får se hur det går med det. Mår ju bra av det men samtidigt ska man ju lyssna på kroppen.

Iaf har jag lyckats baka lite Rawfood bollar. Väldigt goda, jag tycker mat är bland de bästa i livet så äta gott vill jag gärna göra!

Likes

Comments

Extrem trötthet idag.
Fick dock mindre sömn pga mitt möte med min chef. Brukar liksom sova ganska länge på morgonen o nu behövde jag gå upp tidigare än vanligt.
Känner mig helt slut. Som att man sprungit ett maraton.

Känner samtidigt en slags ångest och oro. Trots att min chef är bland den bästa man kan ha , känns det jobbigt för att jag känner mig så långt ifrån jobbet nu. Känns som att allt som knyter mig till jobbet försvinner från mig.
Men jag får försöka som vanligt att tänka att just nu så är läget som det är och jag får acceptera det!
Acceptans är nog bland de viktigare när man är i en utmattningsdepression. Har haft svårt för de men jag försöker. Jag försöker verkligen!

Nu: hänga hos mina föräldrar o mysa med katterna. Känns skönt med sällskap idag.

Likes

Comments

Sömnen.
Att man ska ha så otroligt svårt att sova jämt. Till en början för mig hade jag först svårt att somna in, tog typ 2-3 timmar. Sen vaknade jag ganska många gånger under natten. Sov alltså ganska oroligt o va aldrig utvilad.
Det är jag iof inte nu heller men skillnaden NU mot i början av sjukskrivningen är att när jag väl somnat så sover jag nästan alltid hela natten! Men har fortf väldigt svårt att somna in..

Så ligger o har försökt nu i en timme ungefär.. gav precis upp och tänkte skriva av mig lite istället.
Är nog lite nervös med, imorgon ska jag prata lite med min chef.. känns stressigt och något jobbigt. Förmodligen för jag känner press på att bli frisk fort o att min chef undrar när jag kommer tillbaka. Well. Jag vet inte.. jag vet verkligen inte alls!
Som det känns nu så kan det nog dröja ett par månader till, minst.

Likes

Comments

Precis så.
Man tror aldrig att psykisk ohälsa ska drabba en själv. "Det händer andra" .. men rätt som det är så står man där, drabbad.
De man ska veta dock är att man aldrig är ensam, finns så många där ute som förstår och som kan stötta och diskutera. Det viktigaste med just psykisk ohälsa är ju att prata om det. Öppet. Så det försöker jag göra ofta. Sen förstår inte alla, men det får man leva med!

Idag har jag iallafall en okej dag. Har orkat träffa en vän för en lunch men efter det har jag vart fastklistrad i soffan. Så. Himla. Trött.
Brukar va så, jag orkar med en grej per dag och sen behöver jag i princip vila resten av dagen. Tråkigt men kroppen skriker efter återhämtning!

Så ska försöka äta något gott och kolla på någon mysig film ikväll så jag inte känner mig alltför ensam! :)

Likes

Comments

Den vanligaste sjukskrivningen just nu i samhället. Utmattningsdepression.

Det är så tragiskt att samhället inte förstår vad som faktiskt händer. Det krävs så mycket av individen numera att man faktiskt förstår att folk går in i väggen. På jobbena (bland annat mitt) så ska man i princip jobba för 3 och de dras ner på personalen mer o mer.

Så ja, även jag hamnade där.
Har vart sjukskriven i ca 3 månader nu och det känns knappt som att man varit hemma. Förstår ni? Det krävs så mycket återhämtning att det känns som att tiden inte räcker till.
Att varje dag kämpa med ångest, depression, yrsel, illamående, extrem trötthet, sömnsvårigheter, ja listan kan göras lång, är en kamp.

Men jag kämpar på! Vi måste börja prata mer om psykisk ohälsa. Är verkligen så viktigt! Och vi behöver stötta varandra och försöka förstå. För de som inte varit i detta har nog svårt att inse hur illa det faktiskt är.

Någon som känner igen sig?
Vad gör ni för att återhämta er?

Likes

Comments