Jag vet att jag skrivit om min bipolär, mina psykotiskt inslag och depression men det känns som att det är värt att upprepa det eftersom det gått så långt mellan gångerna.

Det är väl ungefär två år sedan nu och jag vill gärna tro att den plötsligt dök upp..sådär över en natt. Men så var det nog inte. Istället tror jag den smög sig på mig .. mitt i min kamp med manier och depressioner. Iallafall så var jag plötsligt psykotisk och väldigt väldigt rädd.

Jag fick en utredning hos psykosteamet för att fastställa vilken "sorts" psykos jag hade. Efter ett par veckor fick jag diagnosen Bipolär 1 med psykotiska inslag. Jag tycker i och för sig att inslag borde innebära att mina röster ibland försvinner.. men det har inte hänt än.

Min terapeut och läkare håller med mig.. det är konstigt att jag inte får en "tyngre" diagnos som Schizoaffektiv syndrom. Men vi jobbar med vad vi har och hur det än är så tycker jag väldigt mycket om personalen på Pöt i Arlöv och vill inte tappa den kontakten även om jag skulle passa bättre hos Psykosteamet


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Just nu vet jag inte var jag står i livet. Jag vet inte om jag ska fortsätta kämpa eller bara lägga mig ner och dö. Jag är orolig att dagpsykiatrin kommer ge samma effekt som sista. Då var jag där 2 gånger och sedan blev jag inlagd för mani.Å andra sidan så kan det kanske vara bra för mig att komma ut och göra något "givande".. Någon jag kan berätta för Stefan, med andra ord något som jag tycker är värt att dela med mig av. Bra eller dåligt.

Men en dag i taget. Jag hinner nog få ångest över allt möjligt innan det händer något och då får jag ta det som det kommer och tacka för att jag har en sån underbar man som stöttar mig i allt det här.

Likes

Comments

Mitt boendestöd har precis gått och det är sista gången jag har honom då han slutar nu. Det är synd för han är så himla bra. Inte för att dom andra jag har är dåliga, inte alls.

Nu ska jag fixa lite i köket och hoppas att jag piggnar på mig under tiden så att jag inte behöver gå och lägga mig senare i dag. Stefan ligger och sover efter jobb och jag känner verkligen för att krypa ner tillsammans med honom och sova tills i morgon.

Likes

Comments

För ett tag sedan blev min tånagel alldeles blå och irriterande efter att jag först blev stampad på av Ronja och sedan slog jag tån i en tröskel. Jag trodde det skulle gå över men istället så lossnar den bit för bit och snart lossnar den helt. Några tips på vad jag ska göra om den lossnar? Det gör inte ont alls men jag kan tänka på mig att det kommer bli väldigt irriterat när jag ska ha strumpor och skor på.Likes

Comments

Hade svårt att komma till ro i går så det var ganska sent när jag väl kröp ner i sängen. Jag hade så mycket oro i kroppen och svårt att sortera min tankar. Jag har lärt mig i min terapi att jag skapar orosmoln där det kanske inte behöver vara något men jag vet inte hur jag ska komma förbi det.

Ett av mina problem är att Stefan ska bli upprörd över något jag gjort (Vilket inte är så stor chans) men där är det ändå en ångestfälla.Likes

Comments

Jag har beställt lite smått och gott från Wish och jag längtar efter att dom ska börja trilla in i brevlådan. Jag älskar att följa paket på te.x posten eller DHL men tyvärr skickar ju Wish ofta från Kina och då fungerar inte sökfunktionen. Lite spännande att kolla brevlådan varje dag och hoppas på att få något.

Likes

Comments

Eftersom jag inte kan se matchen så känner jag bara för att krypa ner och sova tills jag har boendestöd i morgon. Jag är lite ledsen för att han ska sluta för han är en av dom bästa jag haft. Men jag antar att livet går vidare. Vet inte hur det kommer bli med boendestöd när jag får remissen till Dagpsykiatrin, känns inte som att jag kommer hinna med allt utan att köra slut på mig själv. Men det är något att oroa sig för senare när det väl händer.


Likes

Comments

I ett par veckor har jag haft svår ångest och inte ens stesolid hjälper. Det enda som fungerar är om jag hittar något som nästan smärtar fysiskt. Te.x Hålla is i händerna tills det nästan gör ont, Snärta gummiband som sitter runt handleden eller något liknande. Beror lite på i vilken situation som attacken kommer. Ofta vaknar jag mitt i natten av tryck över bröstet och svårt att andas.

Jag trodde att det skulle bli bättre när jag fick antidepressiv medicin insatt men det verkar som att det inte har någon större skillnad.

Jag har ingen aning om hur jag ska orka med nya rutiner (Dagpsykiatri) om jag inte får sova och inte kan hantera min ångest. Jag vill inte ge upp redan innan jag prövat men det är svårt att vara positiv.

Likes

Comments

Efter lunch så somnade jag som en stock och vaknade vid 16tiden. Känns som att jag sov för länge. Men med tanke på att jag i princip bara sovit 4 timmar i natt så var det nog värt det.

I kväll börjar Hockeyallsvenskan och vi har inte råd med kanalen för att kunna se matcherna. Det är så himla synd om mig.. Får nöja mig med att gräva ner mig i Hockeyallsvenskans bibel och radio.

Likes

Comments

Slutade terapin alldeles nyss. Har 45minuter men känns som ett dygn. Jag hade inte så mycket att ventilera och då känns det som att tiden inte rört sig alls. Men vi kom iallafall bestämt att jag ska få en remiss till dagpsyk. Nu vill jag bara hem och  laga lite mat och sen sova ett par timmar innan det är dags att städa lite. Fick ett telefonsamtal av en handläggare som vill att jag kommer och träffar en potentiell kontaktperson på måndag.

Likes

Comments