I nattens mörker kickar rastlösheten in, jag ligger vaken och fundersam över det mesta men framförallt om framtiden

Kommer jag få ett jobb inom närmsta framtid, och ett som jag vill vara på? Kommer jag äntligen hinna med att ta min examen till hösten och vad gör jag om jag inte gör det? Hur kommer mina ambitiösa, kreativa idéer utvecklas och användas? Kommer jag bo i Växjö hela mitt liv? Kommer mina läkare hitta vad som är fel på mig och vad händer då?

Detta är bara några av de frågor som snurrar i mitt huvud i natt och det stör mig att jag inte kan besvara en enda av dem. Det känns som att livet är en enda stor röra och att jag inte vet vart jag ska börja för att få ordning på det. Det känns som att jag gör och gör och gör men att jag aldrig kommer dit jag vill. Jag kämpar dag in och dag ut med olika motgångar och moment som måste klaras av och det hjälper ju inte med att man har fibro precis. Jag drömmer om en tid där jag en dag kan luta mig tillbaka och känna att vinden är med mig, inga motgångar ställer sig i vägen och jag kan göra precis som jag vill, när jag vill och hur jag vill. Dagen kommer, frågan är bara när?! Jag får helt enkelt kämpa på och hoppas på det bästa, det finns mycket positiv i vardagen med som sin familj, vänner och pojkvän.

Delad glädje är dubbel glädje sa någon till mig en gång och det håller jag faktiskt med om :)


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Har haft en magisk kväll och kan ändå inte sova. Jag har så mycket i huvudet som virrar runt att jag knappt vet ut eller in just nu. Jag är trött på samhället som in i bomben då kultur aldrig står högst upp i listan, eller att de ska va sjukt svårt att få sig ett jobb eller alla andra sketna saker runt om som man stör sig på. Ibland vill jag bara åka ut i skogen och bosätta mig i några dagar för att slippa samhällets dumhet. Oh bara andas frisk luft, tänka på allt annat som inte hör till något ansvar. Gå runt som jag vill, ja till och med naken kan jag va. Måla en tavla, eller kanske skriva poesi, varför inte dansa när man väl är igång. Allt det som jag radade upp nu kan jag inte göra för tillfället då jag inte känner mig avslappnad för att saker och ting är rörigt i livet, men önskar att en dag kunna dra till skogs eller hav för ett lugnare liv.

Likes

Comments

Med kaffe i handen sitter jag i soffans mittdel med en gosig filt och tänker på hur allt har varit den senaste tiden.

Att något skulle bli på detta vis hade jag inte förutspått, jag trodde inte det skulle bli såhär.

Alltid när man planerar något så blir det ändå alltid fel i slutändan, varför ska man planera saker?? Min uppsats tog sina smällar som jag inte hade trott därför jag fick en lärare som inte kan någonting om mitt område, hen har tillexempel ställt orelevanta kommentarer till mitt forskningsområde (som gjort mig vansinnig). Detta har verkligen varit pest och pina, och är nu inne för omdöme en tredje gång, så nu hoppas jag verkligen att de blir den sista gången. Samtidigt som detta har jag haft två kurser till att studera, jag kan säga att det har inte varit det lättaste. Det som har "räddat" mina dagar den senaste tiden har varit en person som jag träffat några gånger nu, och som verkligen varit höjdpunkten i mina dar. Detta har också tagit en svängom i mitt huvvud och fått mig att inse att de verkligen finns bra människor där ute och har vänt upp och ner på mina tankar. En uppskattad kraft av positivitet som var välkommet.


Likes

Comments

Ännu en sömnlös natt.

Ikväll tänker jag verkligen på allt, det ena leder till det andra. Från att tänka på att vakna i tid senare idag till vad förra året gav mig.
Det var många bra men också många fruktansvärda stunder under 2016.

Men idag kan jag nog säga att jag står starkare än någonsin. Det jag inte dör av gör mig starkare oh så är det faktiskt. Att fått svar på vad för ledsjukdom jag har, har tillexempel fått mig att se annorlunda på livet, att även om jag har en diagnos så ska det inte få definera den jag är.Vill jag göra något så gör jag det men jag kanske inte alltid kan ta den lättaste vägen, men jag gör ändå alltid det jag vill tillslut.

Jag inledde och avslutade ett förhållande som va pest och pina men det gav mig ytterligare lärdom om att verkligen lyssna på min hjärna mer än mitt hjärta. "kärleken är blind". De va meningen att jag skulle råka ut för ett svin för att se att det inte kan bli värre och att någon annan, en bättre människa väntar runt hörnet för mig.

Jag lärde mig att,  om man inte tar hand om sin kropp så kommer den svika dig tillbaka, jag har lärt känna mig själv och förstå saker jag inte trodde kunde hända mig.

Dessutom har jag aldrig vait med om att jag har stått ut med så fruktansvärt mycket på en och samma gång och sedan klarat av det. Jag är  därför väldigt stolt över min arbetskraft och stolt över den person jag har blivit. 

År 2016 upplevde jag minnen som jag aldrig kommer att glömma. Jag inledde ett förhållande, jag studerade heltid, tog ett två jobb och samtidigt utförde min praktik, flyttade till ny lägenhet, avslutade förhållandet, klarade mina studier, fixade så jag kan börja övningsköra detta året och jag träffade många nya och härliga vänner. 

Ne om man ska upp vid 9 får man nog gå och lägga sig nu. Hare gutt mina vänner!

Likes

Comments

Var datinglivet enklare och charmigare förr?

Vad hände med de där små lapparna där det stod vill du gå ut med mig ikväll? Eller varför inte gå fram till någon på stan och säga att hen är vacker och frågar om en date? Eller fråga efter ens nummer och ringer? Vad hände med charmigheten och enkelheten? Kan det vara så att charmigheten bytts ut till självupptagenhet och osäkerhet? Och isåfall hur kan vi bryta detta igen? Enligt mina uppfattningar består Sveriges datingliv av en viss datingapp "Tinder", vilket mest innebär att den är ett Fuckcall. Har vi blivit mer ytliga, att vi bryr oss mer om vi får en superlike, som ett sätt att boosta ens persons självförtroende? än att vilja dela sitt liv med någon?

Självklart har jag inget svar på dessa frågor men personligen tycker jag att vi borde bli mer romantiska och sluta tycka och tänka att något är konstigt, "tänk", gu va härlig den människan är som vågar bjuda på sig själv. Jag hade lätt blivit as glad om någon bjöd ut mig genom en liten post-it lapp eller varför inte ringa och bjuda ut mig eller få syn på mig på stan och bjuda upp mig till dans.
Nej men jag hade inte haft några problem med det iallafall, och jag har själv frågat. Folk frågar ofta hur man träffar någon och de enda svaret jag har är att man måste våga ge sig ut i det okända havet av singlar, och rätt som det är dyker den där hingsten eller donnan upp. Det gäller att våga..


PS: Har kollat för mycket på sex and the city
// Tintin

Likes

Comments

De där att sova är la inte min grej riktigt

I natt slog det mig, att om bara fyra månader så fyller jag 26år. Men HALLÅ!!!??? Stopp och belägg här nu, vem har ställt fram klockan?

Det känns som att det var igår som jag var ute i skogen och byggde träkoja, klättrade i träd, byggde sandslott, spelade klink i rutan, lekte land och rike, hände på lunarstorm, tjuvspelade ice tower på skolans datorer, gick på lågstdie disco och lekte ryska posten samt dansade tryckare. Fick sin första crusch och skickade lappar till varandra under lektionen. Skolkade för att köra till fg för att köpa läsk och skulle rymma hemifrån .xD

Idag,
har trädkojan har blivit ett hem, och istället för att klättra i träd så klättrar man upp till balkongen när man tappat bort hemnycklarna, sandslottet blir ens drömhus, discot förvandlas till campusfester där man istället för ryska posten ger mer än ett handtag, och tryckare blir slisk och gliddans. Din första crusch ersätts med första riktiga förhållandet och lapparna man skickade bli istället snusksms. Facebook, Instagram och Tinder blir nutidens Lunarstorm och skolka det gör man när man ligger hemma bakis efter en hård natt och precis beställt hem en fet pizza och rymmer det gör man ifrån ansvaret som kommer med att vara vuxen.

Detta är ett roligt sätt att se på hur ens liv har förändrats genom åren, men om jag fick önska mig en sak på hela jorden så hade jag önskat mig att få vara barn igen, iallafall en kort stund. Tiden går så fruktansvärt fort och livet de rusar ikapp, njut av vad livet har att erbjuda när du fortfarande är ung för vem vet om framtiden kommer bli för tung.

Likes

Comments

Well det var ett tag sen jag skrev sist, så jag tänkte uppdatera er lite vad som hänt i livet sen dess.

Mina studier har varit ganska tidskrävande de senaste veckorna, det har inte varit det enklaste om jag säger så. Särskilt inte när man skriver uppsats eller examensarbete. Det har heller inte varit lätt att studera samtidigt som man har haft ett riktigt kasst halvår, ni vet vad jag menar. Men jag kämpar på och idag är jag väldigt stolt över mig själv. Över att jag lyckats åstadkomma väldigt mycket på så kort tid och ger mig själv en klapp på axeln.

Jag ringde även min mor och var fruktansvärt nervös över studierna herromdagen. Jag var tvungen att klara av ett delmoment gällande uppsatsen, för att kunna gå vidare i nästa fas. Och när jag pratar med mor får jag ett mail att det var godkänt. Just i det ögonblicket var jag väldigt nära att fälla några glädjetårar, men fick hålla tillbaka dem då jag satt på stadsbussen Efter telefonsamtalet, när jag kom hem, satte jag i gång min favoritlista på spotify och härjade runt i vardagsrummet, glädjen rusade i hela kroppen. Tokig jag är va :P

Innan plugget blev så allvarligt hann jag med en resa till Linköping. Ja, men vad ovanligt tänker ni ;), haha. Jag var och såg Asta Kask och DLK på Cryptan för ungefär en månad sedan. Det var lika trevligt som vanligt och träffade såklart nytt och härligt folk. Efter spelningen drog jag på efterfest och badade badkar med Linnea <3 hur gutt som helst då man varit dum nog att springa utan jacka hela kvällen. Linköping, kan man säga, är ett andra hem för mig. Jag ångrar inte en sekund mina stunder där, och gu vilka härliga människor jag lärt känna! Vänner för livet <3.

Nästa spelning som står på tur är AVATAR nu i helgen i Göteborg, de kommer bli hur kul som helst, och jag kommer ju få träffa mina pinglor med, som jag ser jätte mycket fram emot! Kommer bli en hejdundrans fest. Sen ska jag även få besök av min kära brutta från skåne, så det kommer nog bli en bra helg det här.

Överlag mår jag bra, har lite sömnproblem, men vem har inte det liksom hehe, Efter helgen blire väl lite plugg och sen är det dags för att fira julafton, efter det, tro det eller ej, blire att åka på roadtrip igen för att fira nyå, kan ni gissa vart jag ska? Förra året var det i Malmö hos min vackra Catja och i år åker jag faktiskt på andra hållet!

Jag kommer börja Januari med nya nyårslöften och konserter. Den 14 Januari drar jag åter igen till Linköping för att se på när mina vänner, Sista Anslaget, ska spela på palatset: Detta får man bara inte missa så skriv upp det inför det nya årets planer. ;)

Nej nu måste jag nog försöka sova och få mig lite skönhetssömn, har ju mer bakning på schemat i morgon :P
Sov gott alla. Hare gutt

God natt på er mina goda vänner.
Likes

Comments

Drömma, jag drömmer stort.

Jag tänker uppleva mitt liv till fullo, jag tänker ge mig ut på äventyr och säga JA till allt som kommer i min väg. Jag drömmer om ett minnesfullt musikliv med roliga historier och knäppa händelser. Som jag sedan kan berätta för mina barn, barnbarn och familj och alla dem som kanske drömmer om samma sak men inte vågar ge sig ut i det fira. Jag kan bara tacka mig själv för att jag sa nej till ett tråkigt, meningslöst liv med en killen som behandlade mig som skit. Han fick mig att glömma vem jag var, vem jag är! Lurade i mig saker som jag sedan trodde var sant. Vilket det verkligen inte var. Jag vill ha ett fartfullt liv med mina vänner och familj, och jag vill tillslut hitta den där andra personen som delar detta äventyret med mig. Men just nu tänker jag fokusera på mig själv, vem vet jag träffar kanske han där som är min drömprins när jag och pysen turnérar runt i min stora fina buss genom världens alla hörn för att lyssna på go musik och framförallt sätta ny, undangömd, bortglömd musik på kartan. Jag tänker resa till den tiden som jag gick miste om, iallafall försöka hitta till den tiden jag vill vara i och jag tänker inte ge upp.

Till alla er som drömmer om något ni vill göra eller vara med om, sluta inte tro på er själva för ni kan klara av det, det tar bara lite längre tid, och de är jobbigt och kämpigt med att nå sina mål men de känns så jävla fantastiskt underbart när man klarat av det. Bara för någon månad sen var jag i en av mina svåraste tider, med en människa som psykiskt misshandla mig, jag trodde inte jag kunde tänka såhär positivt igen och jag ifrågasatt allt jag tänkte på, "varför gör ja detta, vad ska de ge för gott"? Alltså jag hade inte klarat av att må såhär bra som jag ändå gör utan mina underbara vänner, det finns inte ord som beskriver hur tacksam jag är! Alltså de har stöttat mig i allt, fått mig att skatta när jag egentligen ville gråta. Och när jag grät så fanns de alltid där med en stöttande axel. Fan ni är helt jävla otroliga! <3 Jag är så oerhört tacksam att ha er i mitt liv. Livet blir bättre efter hemskheter, men de är en process att ta sig ifrån det till godare vyer och mina vänner har hjälpt mig komma på mina fötter igen. Massor av kärlek till er <3! Livet är fullt av spännande händelser, och det börjar med en själv. Att göra, att våga.

Likes

Comments

Jag är påväg

Det handlar inte om destinationen det handlar om att jag äntligen är på rätt väg och det handlar om vad som händer under vägens gång. Jag följer det som gör mig glad, och det som får mig att orka genom dagen. Lyssnar på låtar som betyder något för mig. Myser ner mig i höst mörkret med tända ljus och bara vara i min egna lilla värld. Fokusera på mitt eget välmående och umgås med mina underbara vänner och familj. Under helgens stunder kände jag emellanåt att Tintin äntligen kom tillbaka smått smått och jag log mer än jag har gjort på flera månader. Den helgen gav mig hopp om att jag faktiskt finns kvar där inne efter allt skit som mitt hjärta och hjärna har fått ta emot under de senaste månaderna.

Det som får mig att vara lugn är natten, den får mig att vara trygg och den gör att jag kan gömma mig från dagens alla måsten, Det är den tiden på dygnet som jag kan slappna av.


Lite tankar

Likes

Comments


Åren när kulturen var fokus och inte pengarna.
Under min uppväxt fanns det olika kulturella tävlingar att vara med i, skolorna engagerade sig mer åt ungdomarna så de kunde utöva mer kultur. Jag vet inte hur det är i skolorna nu för tiden men jag kan gissa på att det inte håller samma standard som det gjorde förr. Jag kommer ihåg att vi hade, vårshow, julshow och andra roliga tillställningar och lärarna la mycket tid på oss inom detta ämnet. Dem pushade oss till att vara kreativa och det har idag påverkat mig väldigt mycket. Det fanns ställen man kunde åka till att hänga/umgås på, där det var lika kreativa människor som du själv. Det handlade inte om att det kunde kosta pengar, de va ingen tanke på att lägga något på is för att de kostade pengar som de sedan kunde lagt på en ny TV i en skola tillexempel. Man satsade på ungdomars kreativitet helt enkelt och det kan jag verkligen inte se i dagens samhälle direkt..

När jag för första gången satte min fot i Växjö, försökte jag hitta dessa ställen, då var jag 16 år gammal och tror det var året 2007, det jag hittade då var musikhuset och Uffes Källare. Jag älskade Uffes det var nästan som Kartago hemma i Sölvesborg, en källare med replokaler och en scen att stå på. Efter ett tag lades detta ned och ja man kan inte mer än att blev ledsen. Ett ställe som man faktiskt trivdes på försvann och det fanns inte så mycket mer att göra i staden än att hänga på något Kafé.

Men vad är anledningen till att dessa ställen stänger ned? Jo de får inte tillräckligt mycket cash av kommunen för att fortsätta för att de tycker att det finns annat att lägga pengarna på än kultur.... Tankesättet förr är verkligen inte som nu och jag avskyr det. Människor kan inte överleva om de inte får kultur, dessutom var ska alla kreativa människor ta vägen när dem inte får hjälp att driva något? Nej vet ni vad ursäkta men jag tycker att det behövs ett nygammalt tänk igen för att få igång den kultur som vi en gång har haft.


Likes

Comments