Åren när kulturen var fokus och inte pengarna.
Under min uppväxt fanns det olika kulturella tävlingar att vara med i, skolorna engagerade sig mer åt ungdomarna så de kunde utöva mer kultur. Jag vet inte hur det är i skolorna nu för tiden men jag kan gissa på att det inte håller samma standard som det gjorde förr. Jag kommer ihåg att vi hade, vårshow, julshow och andra roliga tillställningar och lärarna la mycket tid på oss inom detta ämnet. Dem pushade oss till att vara kreativa och det har idag påverkat mig väldigt mycket. Det fanns ställen man kunde åka till att hänga/umgås på, där det var lika kreativa människor som du själv. Det handlade inte om att det kunde kosta pengar, de va ingen tanke på att lägga något på is för att de kostade pengar som de sedan kunde lagt på en ny TV i en skola tillexempel. Man satsade på ungdomars kreativitet helt enkelt och det kan jag verkligen inte se i dagens samhälle direkt..

När jag för första gången satte min fot i Växjö, försökte jag hitta dessa ställen, då var jag 16 år gammal och tror det var året 2007, det jag hittade då var musikhuset och Uffes Källare. Jag älskade Uffes det var nästan som Kartago hemma i Sölvesborg, en källare med replokaler och en scen att stå på. Efter ett tag lades detta ned och ja man kan inte mer än att blev ledsen. Ett ställe som man faktiskt trivdes på försvann och det fanns inte så mycket mer att göra i staden än att hänga på något Kafé.

Men vad är anledningen till att dessa ställen stänger ned? Jo de får inte tillräckligt mycket cash av kommunen för att fortsätta för att de tycker att det finns annat att lägga pengarna på än kultur.... Tankesättet förr är verkligen inte som nu och jag avskyr det. Människor kan inte överleva om de inte får kultur, dessutom var ska alla kreativa människor ta vägen när dem inte får hjälp att driva något? Nej vet ni vad ursäkta men jag tycker att det behövs ett nygammalt tänk igen för att få igång den kultur som vi en gång har haft.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

En kväll av magi
Att få vara med om en sådan här kväll går knappt att beskriva, när jag står mitt i publiken känner jag lycka, och lycka har jag inte känt på jävligt länge, det är här jag hör hemma, i musikens  värld. Särskilt bland människor jag växt upp med. Det är ni som driver mig till den jag är, ni inspererar mig till den jag är och till den jag vill vara i framtiden, Jag tappade mig själv på grund av kärlek men, detta va mer än jag behövde för att hitta mig själv igen. Jag saknar mig själv och den drivande person som jag är. Jag fick nästan tårar i ögonen ikväll av att jag var så stolt över mina barndomsvänner. Att få va med i eran utveckling är magisk och jag är oerhört tacksam över att ha fått lärt känna er. Jag trivs bäst när jag får vara mig själv och stå mitt bland publiken och kännna musiken från golvet, upp till huvudet, och känna att detta är mitt liv. Jag är ett med musiken och musiken är ett med mig.

musik, vänner, familj och gemenskap är allt!
Denna kväll kommer ja minnas länge, det här är vad jag behövde.

Likes

Comments

Du förälskade dig i mig och jag sa aldrig nej, jag var försiktig men jag sa aldrig nej.
Du visade en sådan kärlek jag hade saknat i mitt liv och du fick mig på kroken.
Du fortsatte att visa kärlek och jag drunknade i din famn, jag var rädd, rädd att förlora mig själv men vad skulle jag gå miste om om en man kunde visa en sådan passion för någon som mig.

Du sa, - vill du veta en sak?
Jag svarade -Ja.
Jag vill ha dig!

Du fick som du ville, du fick mig men för vad? för att sedan slänga bort mig, så känns det nu när vi har gått skilda vägar.

Mitt hjärta är i krig med min hjärna, de avskyr varandra och resten av kroppen får ta stryk. Jag känner kärleken med hela min kropp, det värker i ögonen, i huvudet, i magen, i strupen, i benen, i hjärtat och sist men inte minst i lungorna. Jag har svårt att andas, ett tryck över bröstet sitter fast och jag kan inte få det att försvinna. Hur kan kärleken vara så brutal? varför är jag en person som känner allt så innerligt, en som älskar med hela sin existens? Varför känner jag sådan smärta?

I DONT NEED THIS

YOU MADE ME FALL IN LOVE WITH YOU, JUST SO MY HEART AND BRAIN CAN GO TO WAR.

Likes

Comments

Jag trodde aldrig att jag kunde känna mig så här, så blåslagen och mörbultad i både hjärta och själ. Jag vet att jag är stark jag vet att jag stått ut med mycket skit och jag kommer alltid ta mig tillbaka och stå upprätt. Men just nu vill jag bara att någon ska slå mig med en spade i bakhuvudet så att jag tuppar av för en stund. Slippa känna att sitt hjärta nästan håller på att sprängs i bitar vilken sekund som helst. Jag är otroligt trött på livets alla motgångar och jag trodde att vi var gjorda för varandra. Men med tiden har vi glidit isär och körleken räcker helt enkelt inte, jag har tappat tron på kärken, det finns inget som heter äkta kärlek 

Likes

Comments

well nu skriver jag igen, antar att ni saknat mig ;).. nä nu äre såhär att jag kan inte sova nu igen, och ja vet att ni hört den frasen för många gånger men så är det.

Jag kan helt enkelt inte sluta tänka, de bara spinner i huvudet som om en full durasellkanin är där inne. Jag vet inte ens var jag ska börja men. hey jag måste börja någonstans right?

plugget har börjat igen och allt känns helt okej om ja får vara ärlig, känns skönt att slippa jobba som en gnu, jag får tid till att faktiskt tänka på vad jag vill i livet, ha mina nattpromenader, det är där jag känner mig mest avslappnad. Just nu värker det dock i bröstet och jag har haft det nu i någon månad och det vill bara inte gå bort. Det känns som att något trycker på det och får ibland svårt att andas, well det kallas kärlek i guess, kärlek är svårt och komplicerat och rörigt. Men att känna den andra biten igen , den bra biten när allt släpper när allt är löst, och tro mig allt går att lösa men de tar bara lite tid, nör som sagt allt är löst, gu va man vill bosätta sig där och aldrig mer röra sig. Kärlek kan vara något av det hämskaste och bästaste som någonsin kommer hända en och de går liksom inte att bara släppa taget om den bästa känslan för den finns alltid där även om förhållandet går upp och ned.

Nyligen har jag börjat sätta upp nya mål i livet och jag tror det är det jag behöver nu, en nystart liksom, den första saken är att jag nu äntligen ska börja övningsköra, den andra är att börja skriva i min andra blogg igen. Den tredje är att faktiskt att gör det som jag mår bra av helt enkelt. Vill känna feeeel good känslan igen och den börjar komma tillbaka :),

Im hanging in there

Dont quit on me

Likes

Comments

Äntligen har vi börjar få till det i nya lägenheten. Databord + kontorsstolar+ hylla och ben + hyllor + gardiner + vinglas och mycket mer är inköpt och nästan monterade. köksbordet är också på plats och trotts allt stök börjar det redan kännas som ett hem jag kommer att stormtrivas i. Pysen och zira skulle också vara med att bygga upp hemmet :) 

Det är både bra och dåligt att åka till IKEA, man blir glad och ledsen på samma gång, ens pengar försvinner snabbt under 5 timmar men oboy vad jag fick mycket för dem.

Robbin verkar gilla allt iallafall och kan inte slita sig från sin nya gameingplats, vilket är kul men ändå tråkigt, vill ju att vi ska umgås mer nu när jag är hemma lite mer om dagarna. 

Ne nu är klockan mycket och mååste försöka sova lite. Godnattifnatt

Likes

Comments

Egentiden är svår att få.

De senaste veckorna har varit mycket omtumlande för mig, från att ha jobbat röven av sig på sitt sommarjobb och få styra upp deras företag till att fullfölja min praktik på Next Concept Group och samtidigt sköta allt med den nya lägenheten och samtidigt packa allt som snart ska flyttas på. Jag är helt totalt slut, både i kroppen och i själen. Att styra upp allt själv har inte varit det enklaste, samtidigt som kroppen säger till att nu är det bra, den orkar inte mer. Det är många gånger jag bara vill ge upp och skita i allt för att de värker i lederna. Men vad är ja för människa då? jag har alltid fått jobba tills ja stupar och jag hade inte kunnat leva med mig själv om jag bara gett upp. Nu känner jag bara att jag behöver stöttning, både fysiskt och psykiskt för jag har inte mycket ork kvar i mig. Det som lyfte mig i veckan var faktiskt min praktik! jag fick göra det jag tycker är allra roligast. Ha hand om ett scenområde på en festival. Hänga med artister och se till så att allting är i sin ordning tills de ska upp på scenen. Kan säga att jag hade det största leendet i publiken. Nu är det inte många veckor kvar på jobbet och plugget ska snart börja igen. Vilket faktiskt ska bli skönt. En ny och större lägenhet att vara i och jag tror att allting ordnar sig tillslut men just nu skulle jag kunna sova i ett helt år, gå i ide och vakna igen när man är utvilad. Någon egentid finns inte med på schemat, jag ska alltid vara kontaktbar när jag är hemma.. Städa, tvätta ska hinnas med och gärna lite till... Jag orkar inte vara ute o gå för mig själv då benen viker sig. Jag hoppas de blir bättre för mig när vi får vår nya lägenhet , för ja klarar snart inte detta mer.


Tankarna är spridda.

Go kväll

Likes

Comments

Gasch kan inte sova nu igen, är jättetrött ändå men det går bara inte.

Jag tänker verkligen på allt, från gamla minnen till vad som ska bli nya.
Det är tufft med allt just nu, fått olika diagnoser att jag både saknar olika vitaminer i kroppen och att jag har ledvärk som kommer hänga med mig i resten av mitt liv. Det var skönt att få beskedet om att jag saknar en viss vitamin i kroppen, då jag äntligen har fått bukt med vad det är som gör mig så trött och hängig hela tiden... Jag har varken kunnat träna eller varit aktiv, mitt huvud har varit en tråkmåns helt enkelt och de är inget man kan hjälpa. Min läkare sa att jag måste göra ändringar i mitt liv och det är snarast, så jag har faktiskt från och med idag börjat skriva en kost och tränings dagbok för att hålla mig i trim..

Efter beskeden, blir allting tydligt varför jag ibland inte orkar med vardagen. Varför jag inte kan sitta mer än en 3 timmar om dagen och plugga eller gå till affären fram och tillbaka och flåsa.

Jag hoppas att den hjälp jag kommer att få kommer återställa mig till mitt rätta jag och att jag slipper känna mig trött och hängig.

En annan nyhet är att jag och min partner har bestämt oss för att flytta ihop. Det är så jobbigt med distans förhållanden, ni som har varit med om det vet vad jag menar. Alltså de tar ca 3 och en halv timme att åka till varandra med tåg. De är bara för mycket tycker jag. Så vi har pratat ihop oss och han ska flytta ner till lilla Växjö snart. Visst det kommer bli en stor förändring, och det är både skrämmande men pirrit på en och samma gång.

Ne nu blire kudden så får vi se om ja lyckas somna

Gonattifnatti

Likes

Comments

I dag fick jag besked om att jag har en början till fibromyalgi, jag hade det på känn redan för länge sen, när min mor berättade att hon hade fått diagnosen, att jag förmodligen hade samma. Jag vet inte riktigt hur jag ska känna inför detta, det är svårt att ta in. Att veta att man alltid kommer ha kronisk verk livet ut är inte en rolig nyhet men jag ska göra allt för att förhinda mina smärtor i framtiden :)

För er som inte vet vad fibromyalgi är så är det en sjukdom där du med jämna mellanrum känner dig helt blåslagen, det är en långvarig smärta och ömhet i kroppen. Man har sömnproblem och är för det mesta dels trött. Det som gör att man får fybromyalgi är stress, stressen gör att man spänner dig och då tar lederna stryk, man kan få andningsproblem och just för stressen och smärtan. Detta pågår som en ond cirkel. Det finns inget som botar detta helt och hållet men man kan förminska sin smärta genom sjukgymnastik, träning och bra kost. m m.

Likes

Comments

De senaste dagarna har varit ganska känslomässigt påfrestande. Jag har känt mig svag, orolig, ensam och allmänt slut. Det finns mycket som man inte förstår sig på om varken sig själv eller andra. Känslor som man inte trodde att man skulle finna. Men djupt där inne i både hjärta och själ fanns de. Jag hade gärna avstått från dessa men det gick tyvärr inte. Livet är fullt av gåtor som vi är utmanade att möta vare sig vi vill eller inte. De uppkommer när vi minst anar det och det skrämmer livet av en ibland. De är till för att bryta ner oss så pass mycket så att vi tillslut kan ta alla smällar med en klackspark. Man blir bara starkare och starkare. Men det gör ont påvägen dit. Det händer saker som vi inte kan förutspå och sånt är livet, en spontan resa med både gott och ont vid sin sida. Det goda är att det alltid överväger det onda. När det onda kommer så står vi aldrig ensamma, vi har alltid vår familj och våra nära och kära <3

Likes

Comments