HeaderDe fleste er kjent med at det kongelige slott ligger øverst i Oslos paradegate Karl Johan, men få er nok klar over at i det finnes et kongelig lokale i motsatt ende også, nærmere bestemt i den gamle jernbanehallen. Og her kan hvermannsen få leve ut kongen (eller dronningen) i seg. I hvertfall om du klarer å booke den før noen andre gjør det.


(EN)

If you have already visited Oslo you probably know that the Royal Palace is located at the top of the citys main street, Karl Johans gate. But did you know that theres a certain royal room, well hidden at the opposite end of the same street, more specific in the old railway station? A perfect spot to outlive your inner royalty. That is if you actually are able to book it before everyone else.- Kongens venteværelse -

Kongesuiten hos Comfort Grand Central i Østbanehallen har vært mitt hjem denne helgen. Det var en gang for lenge siden kongens venteværelse, men er idag hotellets mest ærverdige rom. Svært ettertraktet og har blitt brukt til bl.a photoshoots, events og filminnspilling. Den er skapt i samarbeid med riksantikvaren, med et utrolig vakkert original tapet og himling som tar deg med tilbake i tid, samtidig som designmøblene, og det lekre moderne badet, skaper en kul kontrast til det originale interiøret.


//


(EN)

- The King's Waiting Room -

Once the Kings actual waiting room, today a luxurious suite located in the old railway station building (Comfort Grand Central hotel, Østbanehallen). This suite is a popular one and has been used as a set for photoshoots and film making. Restored and modernized in collaboration with the Directorate for Cultural Heritage The beautiful original wall coverings and ceiling instantly brings you back in time and makes the room unique. Design furnitures and a modern monochrome bathroom brings contrast to the historical frames of this incredible suite.


// Østbanehallen- Et hav av muligheter -


Det er ikke bare rommet som legger til rette for en kongelig opplevelse. Rett utenfor har du Østbanehallen med

butikker, spisesteder og spennende restauranter. Dessuten bor du så sentralt som over hodet mulig i Oslo. Kollektivknutepunktet Jernbanetorget og Oslo S er vegg i vegg slik at du enkelt kan komme deg dit du ønsker. Oslo har mer enn nok å by på for tilreisende og sentrum er enkelt å navigere seg rundt i.


//


(EN)

- Oslo at your service -

Its not only the room itself that serves a true King (Or Queen). Østbanehallen is today a modern food court with lots of different restaurant and small shops to choose from. And just a step outside is Oslo city centre. The hotel has the most central location available with public transport and Oslo central station in the same building. Downtown Oslo is quite easy to navigate through and has a lot to offer its visitors.

- Søndager er til for avslapning -

Jeg overnattet på hotellet fra lørdag til søndag og kunne dermed sove ekstra lenge uten å gå glipp av det beste med å bo på hotell, nemlig frokosten. Har du utsjekk på søndager kan man også be om å få beholde rommet helt frem til 18. Det er ganske konge det!

TIPS: Anbefaler også å sjekke ut de andre unike suitene som hotellet tilbyr.


//


(EN)

- Lazy sundays -

Since I stayed at the hotel from Saturday to Sunday, I was able to get a long nights sleep without sacrificing the hotel breakfast. Breakfast is served until 12am And if your check-out day happens to be on a Sunday, they offer you a late check-out time too (until 6pm). Sounds more than alright, right?


EXTRA TIP: Have a look at the hotels other unique suites. They are simply amazing


// Barcode, Bjørvika

// Operahuset

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments


Noen apper er mer nyttige enn andre og her kommer tips til noen som hjelper deg med å spare penger eller gi deg det beste tilbudet tilgjengelig.


Prisjakt

Den beste prissammenligningstjenesten i lomma. Enkel og raskt å bruke. Med denne installert blir du aldri offer for luretilbud igjen. Jeg pleier alltid å sammenligne priser, spesielt hvis jeg skal kjøpe større ting som elektronikk og sportsutstyr.

//


Mattilbud

Samler alle kundeaviser med tilbud fra dagligvarebutikkene slik at du aldri går glipp av gode tilbud igjen. Appen er oversiktlig og enkel å bruke.

//


Too good to go

Kjøp overskuddsmat fra restauranter, spisesteder og bakerier så får du billig mat samtidig som du bidrar til å redusere matsvinn. Appen er enkel å bruke og det begynner å bli en god del steder å velge mellom. Hvilken mat du får og hvor mye er en overraskelse så vær forberedt på å bli både skuffet og overrasket. Spennende er det uansett og du vil garantert spare penger i lengden.

//


Narvesen

I tillegg til å inneholde lojalitetskort og tilbud har jeg ikke sjelden opplevd å få kuponger på gratis kaffe, brus eller bakevarer også. På din fødselsdag får du alltid en kupong som gir deg gratis kaffe og boller.

//


Studentkortet

Samler en rekke gode studenttilbud og rabattkoder på en oversiktlig måte.

//


Letsdeal

Her finner du en rekke kupongtilbud på alt fra restauranter, opplevelser og aktiviteter, til tannlege- og frisørtime

//


Espresso House.

Den svenske kaffekjeden begynner å bli ganske så lett tilgjengelig i de største byene og er du glad i kaffe er det greit å ha denne installert. Inneholder kuponger og tilbud

//


Kjøpesenter klubb

De fleste kjøpesentre har en kundeklubb hvor de legger ut tilbudskuponger.

//


Mc Donalds / Burger king

Selv om de fleste ikke liker å innrømme at de spiser på disse stedene, så gjør de fleste det. Hvertfall en gang innimellom. Med appen installert kan du se på hele menyen og få tilgang til eksklusive tilbudskuponger.

//Likes

Comments


//

Svenske sjokoladeboller var noe som ofte havnet i godteposen da jeg som barn gikk bananas i godisfabriken. Du har kanskje slengt noen med selv og hvis ikke har du helt sikkert smakt noe lignende her i Norge også. Uimotståelig, mektig og fullstappet av sukker. Jeg ønsket å lage sunnere versjon og det skulle vise seg å være enklere enn jeg hadde sett for meg.

Min oppskrift er fri for tilsatt sukker og rik på blant annet fiber (fra havregryn og fibersirup). Og jeg kan love deg at både smak og konsistens er i behold. Disse kan nytes av de fleste da det ikke er melk, gluten eller animalske produkter i de. Whats not to like! :D
SVENSKE SJOKOLADEBOLLER / CHOCOLATE COOKIE DOUGH BITES


(Sukkerfri, glutenfri, melkefri. Vegansk)


D u t r e n g e r:

(nok til ca. 12 boller)

200 g Havregryn (bruk glutenfri havregryn om nødvendig)

6 SS Kokosolje, margarin e.l

3 Ss Kakao

3 Ss Sukrin e.l*

*(Sukrin Gold kan også benyttes men er ikke vegansk)

3 Ss Fibersirup Gold**

**(kan erstattes med Sukrin for diabetikere. Fibersirup kan gi blodsukkerstigning hos noen)

1 Ts espressopulver

1 Ss vaniljeekstrakt eller noen dråper vaniljeessens

Litt havsalt

Valgfri sjokolade f.eks uten sukker, melk osv. (kan sløyfes)


TIPS! espressopulver kan sløyfes eller byttes ut med annen smakstilsetning som f.eks appelsin.S t a r t!

1.

Mal havregrynene i en foodprocessor

2.

Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen.

3.

Sett blandingen inn i kjøleskapet en liten stund og trill deretter kuler, eller press blandingen ned i former og avkjøl

4.

Rull i kokosmasse eller smelt sjokolade med bittelitt kokosolje e.l og dypp de avkjølte sjokoladebollene i sjokoladen.

5.

Sett i kjøleskap slik at de stivner ordentlig. Oppbevares i en tett boks i kjøleskap til de skal spises.


F e r d i g!


Disse kommer garantert til å forsvinne fort! :)


Likes

Comments


//


Chicken (BACON/AVOCADO/SPINACH/STRAWBERRY) Sandwich


Her kommer et tips til en herlig lunsj eller middagsrett som jeg anbefaler dere å teste ut. Et supert alternativ til Club Sandwich om du liker det.


DU TRENGER

(til 2 personer)

6 skiver valgfritt brød

1 stor avocado

2 stk kyllingfilet

1 ss lettmajones

Jordbær

Bladspinat

Bacon

Litt sitronsaft1.

Sett stekeovnen på 240 grader. Stek kyllingfilet i varm panne med litt olje, ca. 1 min på hver side. Krydre med salt og pepper.

2.

Legg kyllingfiletene over i en ildfast form og knus gjerne litt hvitløk over for ekstra smak. Stek i ca 15 min. Imens kan du steke litt bacon i en middels varm panne.

3.

Bland sammen Avocado og majones med en stavmikser. Smak til med sitronsaft og litt salt og pepper. (majones kan sløyfes om du vil)

4.

Rist brødskivene i brødrister eller toastjern. Deretter lager du en sandwich med rekkefølge (1) brød, avocadodressing, spinat, kyllingfilet, bacon, jordbær. (2) Så smører du en skive med avocadodressing og legger over. Deretter gjentar du (1).

5.

Dig in! Server gjerne med pommes frites e.l ved siden av.Likes

Comments


//

En av de små gledene her i livet er å få pakker i posten, og ekstra spennende er det hvis man ikke helt vet hva innholdet er. For noen dager siden dumpet denne herlige forundringspakken ned i postkassen min. Jeg visste selvfølgelig om den på forhånd og hadde gledet meg veldig, men innholdet var likevel en overraskelse. Det skulle vise seg å være en velsmakende en...


// Sponset produkt //

- Carepacks -


Er en månedlig boks fyllt av herlig og spennende snacks som også er sunnere enn det man vanligvis finner i dagligvaren. Innholdet er variert med en blanding av godteri, sjokolade, chips og nøtter. Her finner alle sin favoritt. Målet er å hjelpe forbrukeren med å oppdage og velge sunnere snacksvarianter og dermed foreta et valg som også har en helsefremmende effekt. Produktene er nøye utvalgt og inneholder mindre sukker, salt, tilsetningsstoffer og kalorier. Samtidig skal den gode smaken være i behold og vel så det. I hver pakke er det som regel også en ekstra overraskelse. Denne måneden fulgte det med et kult handlenett. (se bildet under)Hvordan smakte det?

Jeg hadde store forventninger, men ble likevel positivt overrasket over hvor variert og spennende innholdet var. Alt jeg smakte på var godt, og føltes som et fullverdig alternativ til den usunne snacksen. Noen få produkter hadde jeg sett og testet ut før, men det meste var helt nytt for meg. Endelig noe som er verdt å abonnere på!


Her er innholdet:

(rangert etter hvor godt jeg likte hvert produkt)


1.

Choc Wafer

Nydelig kjekssjokolade uten sukker. Minner om Kex. Søtet med maltitol, men heldigvis merket jeg ingen bieffekt av denne.

2.

Go Pure Vegetable Chips

Chips med en blanding av søtpotet, gulrot, rødbet og pastinakk. Litt søtere enn potetchips pleier å være, men knasende sprøtt og salt også. Et godt alternativ til potetgull.

3.

Vivani Chili 70% kakao

Deilig mørk sjokolade med tørket chili-pods. Jeg er fan av denne smakskombinasjonen så denne passet meg perfekt. Passe hot og hakket bedre enn Freia Premium sin versjon vil jeg si.

4.

Carepacks Fruktmix

Inneholder tørket frukt som ananas, kiwi, banan og kirsebær. Denne var overraskende god. Søtt, syrlig, godt og med en seig konsistens.

5.

The Beginnings Kale Chips med sitrongress

Chips laget av grønnkålblader smaksatt med olivenolje, sitrongress, sitronsaft og crunchy cashewnøtter. Jeg er veldig glad i Kale Chips og har lagt ut oppskrift tidligere her. Denne hadde mye smak, litt syrlig. Kunne ønsket at bladene var litt mer crispy. Lekker emballasje

6.

Vivani Dark

Mørk sjokolade med 71% kakao. Blir aldri lei og denne smakte akkurat slik mørk sjokolade skal smake. Thumbs up!

7.

MadeGood Raw Energibar Kirsebær/Pekan

Økologisk energibar laget av tørket frukt, nøtter og frø. Kun sukker fra frukten. Smakskombinasjonen var veldig god. Søt, myk og crunchy bar.

8.

Blink Mints Lemon/Raspberry

Små sukkerfrie mints med smak av sitron og bringebær. Smaker friskt og godt, og komme i en kul emballasje.

9.

Litt er lov! (Sørlandschips)

Müslibar med mørk sjokolade, søtet med oligofruktose.. Max 99 kcal. Ny variant av barene jeg testet her på bloggen tidligere. (les hva jeg syntes om de andre variantene her) Søtt og godt, men litt kjedelig kanskje!

10.

Carepacks Nøtteblanding

Klassisk nøtteblanding med usaltede nøtter og tørket bær og frukt. Ikke noen tilsetninger av noe slag. Ikke noe nytt og spennende, men liker det godt.

11.

De Bron Fruitjuice Toffees

Chewy fruktkarameller uten sukker med smak av sitron, appelsin eller jordbær. Smaksmessig veldig bra, men er dessverre søtet med maltitol. Kan kun spise et par biter av denne, ellers får jeg vondt i magen. Veldig synd. Har prøvd denne før også, og begge gangene har det endt med at vi har fått vondt i magen.

12.

De Bron Salt licorice

Salt lakris uten sukker. Står ikke tilbake for alternativene smaksmessig, men det var den maltitolen da. Skulle ønske de hadde brukt et annet søtningsstoff.
//

Prisen per. boks er 349,- inkludert frakt, noe jeg ikke synes er så verst i og med at kvaliteten på produktene er såpass høy. Kunne du tenke deg å prøve ut dette (noe jeg absolutt anbefaler), kan du klikke deg videre på linken under:

BESTILL HER

Følg Carepacks på Facebook, Pinterest og Instagram


Likes

Comments


//

Korfu er en gresk øy med et lekkert og frodig landskap, noen av europas vakreste strender og spennende historie. Du kan fly direkte til Corfu By (Kerkyra) fra blant annet Gardermoen. Øyen har dessuten mange flotte hoteller å velge mellom, blant annet:


Grecotel Imperial Corfu *****


//

Sissi's Palace (Achilleion)

En av øyas mest populære turistattraksjoner er palasset Achilleion som ble bygget i 1890 for Elisabeth, keiserinne av Østerrike. Idag er dette et vakkert museum hvor du kan oppleve den flotte arkitekturen og vandre rundt i den enorme hagen som omkranser bygget. Palasset ligger på en høyde med utsikt over store deler av Korfu inkludert Kerkyra (Corfu by). Bor du på Aeolos Beach Resort kan du gå hit til fots.//

Byliv

Kerkyra (Korfu By) er øyas største by og står på UNESCO sin verdensarvliste. Dette er en koselig og passe stor by å vandre rundt i med smale gågater og flere interessante butikker og monumenter.//


La Grotta Beach Bar (Paleokastritsa)

Hipp bar og restaurant hvor du kan ta deg en dukkert i det blågrønne vannet, hoppe fra klippene eller ta båt over til Paradise Beach som er en av de vakreste strendene på Korfu. La Grotta ligger noen kilometre utenfor det vakre feriestedet Paleokastritsa.


Andre vakre strender på Korfu:

Canal D'Amour (Channel of love)

Paleokastritsa Beach

Porto Timoni Beach

Agios Georgios Beach
//

For å oppleve alt dette selv og mer til må du nok ta deg en tur til Korfu. Anbefales!


Likes

Comments


//

I det siste har det vært snakk om at myndighetene i Tyskland oppfordrer alle innbyggere til bl.a å ha et ekstra matlager som skal kunne vare i 10 dager i tilfelle en krisesituasjon. Her i Norge har ikke myndighetene gått ut med en slik offisiell anbefaling, men Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap har utarbeidet en liste med anbefalinger til hva alle bør ha tilgjengelig i tilfelle en krisesituasjon skulle oppstå. Det var kanskje ikke akkurat det Joylent hadde i tankene da de bestemte seg for å markedsføre sine produkter som velsmakende fremtidsmat, men jeg kom til å tenke på at dette må jo også være den perfekte moderne nødproviant! Alle nødvendige næringsstoffer i et plassbesparende format og som kun krever litt kaldt vann for å tilberedes til et måltid. Jeg måtte bare teste det ut.


// Sponset produkt //


JOYLENT

Er et pulver som blandes med vann slik at du får et måltid du kan drikke i de situasjonene du ikke har tid eller mulighet til å lage mat, men er sulten og trenger energi raskt. Det kan være alt fra de gangene du arbeider overtid på jobben til når du drar på telttur og har begrenset med plass i sekken. Joylent skal være raskt, enkelt, velsmakende og inneholde alle næringsstoffene man trenger. 1 pose skal i teorien gi deg alle dine daglige anbefalte næringsstoffer fordelt ut over 3 måltider.


Finnes i 3 varianter: Joylent, Joylent Vegan og Joylent Sport.


Bruksområde:

Måltidserstatter for de situasjonene du ikke har tid eller mulighet til å lage mat.

Jeg har testet ut Startpakken som inneholder Joylent i smakene banan, sjokolade, jordbær, mango og vanilje i tillegg til en shaker og et målebeger.


MIN VURDERING

For det første, posene har et morsomt og kreativt design med en praktisk åpne- og lukke-mekanisme. Det er enkelt å måle opp riktig mengde pulver og shakeren er av god kvalitet.

Pulveret løser seg ok opp i vann. Umiddelbart er konsistensen på shaken litt tynn og kornete med merkbare biter av havregryn i shaken. Oppleves litt ubehagelig når man drikker ved at kornene setter seg fast i svelget. Jeg prøvde å redusere mengden vann fra de anbefalte 5dl til 4dl og da ble det litt mer smak og en tykkere konsistens. Lar du shaken i tillegg ligge noen timer eller over natten blir den bedre å drikke siden pulveret har fått løse seg mer opp.

De forskjellige smakene er alle naturlige og milde, men sjokolade ble raskt min favoritt. Havre dominerer ganske mye så ikke forvent at det smaker som vanlig milkshake. Vaffelrøre med smak er kanskje det som oppsummerer best, så får det være opp til hver enkelt om det lever opp til forventningene. Jeg synes alle variantene smaker greit, men skulle ønske de smakte enda litt mer.


1 dag med kun Joylent

Fungerte overraskende bra. Energinivået holdt seg stabilt og jeg følte meg aldri spesielt sulten. Slapp å tenke på hva jeg skulle spise og sparte både tid og oppvask.

Vil det si at jeg ville levd utelukket på Joylent?

Selv om det lar seg gjøre så er nok svaret nei. Jeg hadde savnet vanlig mat så sinnsykt og hadde endt opp med å spise mat i tillegg og muligens fått i meg alt for mye kalorier, hehe. Men, jeg kunne absolutt ha brukt dette som måltidserstatter innimellom. Kan se for meg dette gjør det mye enklere å få i seg frokosten f.eks. Kan sove litt lengre og ta frokosten på vei til jobb/skole.


Oppsummert:

+

Praktisk og flott design

Inneholder alle viktige næringsstoffer

Bra metthetsfølelse

Finnes i en vegansk versjon

Tar liten plass

Kan drikkes hvor som helst

Sparer tid

Mindre oppvask


-

Litt for kornete konsistens

Smaken kunne vært bedre og mer tydelig

TWENNYBAR

For de som foretrekker å tygge maten finnes disse barene som inneholder 20% av daglige anbefalte næringsstoffer. Passer perfekt å ta med på farten, i forelesning, på jobb eller trening. Egentlig kan man ha med disse hvor som helst, og blir man sulten har man et lite mettende måltid klart der og da.MIN VURDERING

Konsistensen er myk, litt seig og deigete med innslag av noen crispy biter. Dette er en kompakt bar så man merker at det metter godt ganske raskt, noe som er positivt

Kommer i to smaker; banan og sjokolade. Smaken på begge minner i likhet med Joylent, mye om havregrøt. Ikke så rart i og med at havre er hovedingrediens. Det vil alltid være subjektivt om man liker smaken eller ikke, men jeg personlig liker havregrøt og havregryn generelt så disse passet meg bra. Banan er passe søt og blir smaksvinneren for meg. Sjokolade lukter herlig brownie, men har mer et hint av kakaosmak enn virkelig sjokoladesmak.. Man blir tørst av begge barene så anbefaler å drikke noe ved siden av.


Bruksområde:

Lett mellommåltid/snack sammen med drikke.

(Supplement til et ellers sunt og variert koshold, ikke en erstatning)


Oppsummert:

+

Tar liten plass

Lett å spise (søler ikke)

Gir en varig metthetsfølelse (som mellommåltid)

God konsistens og mild naturlig smak

Inneholder en god sammensetning av næringsstoffer

Gir ikke urolig mage (i motsetning til flere andre barer)


-

Kunne hatt mindre sukker

Litt lite smak på sjokolade varianten

Kun 2 varianter å velge mellom
Håper dere likte omtalen og ønsker å teste ut produktene selv. Gå inn på siden og les litt mer. Bare de fantastiske illustrasjonene i seg selv er verdt et klikk :D


Likes

Comments


​Isla de Holbox er en liten øy i Mexicogulfen, 2-3 timer unna de kanskje mer kjente turiststedene Playa del Carmen og Cancun. Man kommer seg til øyen med ferge fra Chiquila. (eventuelt med fly fra fastlandet om man har nok av penger.) Har du ikke hørt om denne øyen tidligere anbefaler jeg å lese videre:


Stranden utenfor Amaite Hotel & Spa- 5 GODE GRUNNER TIL Å BESØKE HOLBOX -


1.

Vakre og avslappende omgivelser

Det beste med øyen er jo hvor vakkert det er overalt. Kritthvit finkornet karibisk sand, svaiende palmer og turkisblått hav er jo akkurat det mange forbinder med en paradisøy. Uansett hvor du er på øyen er du aldri langt unna en vakker strand og med stor sannsynlighet kan du ha den helt for deg selv. Masseturismen har ikke nådd Holbox enda så her bor og lever du side om side med lokalbefolkningen i et avslappende tempo uten stress. Gatene og veiene er kun hardpakket sand og det er begrenset med trafikk da det nesten utelukkende kun er mopeder og golfbiler som kjører rundt på veiene.


Nydelig Guacamole og nacho chips fra restauranten på Amaite Hotel & Spa


2.

Maten

Det finnes et variert utvalg av spisesteder på øyen som serverer herlig autentisk meksikansk mat. Ønsker du noe annet enn det finner du også gode restauranter med internasjonale retter. De fleste spisestedene ligger naturlig nok i sentrum, men flere av hotellene har også egen restaurant. Ønsker du noe forfriskende anbefaler jeg ferskpresset juice, is eller smoothies fra den kule internettkaféen Angeles y diablitos. Her er det også gratis Wifi tilgjengelig. Om kvelden kan du kjøpe Churros med nutella eller andre godsaker ved torget.


Internettkaféen Angeles y Diablitos er et kult sted å henge! :)


3.

Dyrelivet

Holbox er fredet og det finnes et rikt dyreliv både her og på småøyene rundt. Flamingoer, pelikaner, skilpadder er ikke uvanlig å få øye på her. En kort båtur unna ligger Isla Pajaros som huser over 150 forskjellige fuglearter. Og er du glad i dyr bør du også ta turen innom øyens Animal Shelter. Her kan du hilse på hunder, katter, pelikaner, vaskebjørner m.m. I sesong arrangeres det også turer med båt hvor man kan oppleve delfiner eller hvalhaier på nært hold, kanskje til og med svømme med de.


Fra tårnet har man oversikt over hele fugleøya. Kikkert anbefales!

En nysgjerrig og kosesyk hund på Refugio Holbox.


4.

Aktivitetene

Man tenker fort at det kan bli kjedelig etter hvert på en liten paradisøy som dette, men det er faktisk mye mer enn bare sol og bading å foreta seg her. Lei en Golfbil eller sykkel og utforsk øya på egen hånd. Den er såpass liten at det skal godt gjøres ikke finne veien tilbake. Kajakkpadling i Mangroveskogen eller utflukter til nærliggende øyer med båt anbefales. Yalahau er et must. Dette er vakker naturlig kilde man kan ta seg et forfriskende bad i. Andre vannaktiviteter som dykking, snorkling, kitesurfing m.m er selvfølgelig også mulig på Holbox. Liker du shopping er det flere interessante butikker å titte i som selger klær, smykker, suvenirer og håndtverk, men ikke forvent å finne kjedebutikker her.


Den naturlige kilden Yalahau er et must!

En ganske grei utsikt å våkne til!

Mexicanske kirkegårder er langt fra så trist eller creepy som de fleste er vant til.


5.

Menneskene

Så og si alle steder blir man tatt godt imot av blide og vennlige mennesker. Ingen masete selgere eller innkastere noe sted. Det er en fordel å kunne litt spansk fra før siden svært få snakker godt engelsk, men ikke bli overrasket om noen plutselig kommer til og hjelper deg med å oversette.Kunne du tenke deg å dra hit?

Likes

Comments


//


Det er kanskje enkelt å kjøpe en deodorant i butikken, men det er minst like enkelt å lage en selv. Jeg har de siste dagene testet ut en hjemmelaget deodorant laget kun av spiselige ingredienser som du kanskje allerede har tilgjengelig hjemme hos deg selv. Lukten er fresh og den fungerer like bra som andre deodoranter synes jeg. Fyll den på en beholder og bruk den som hudkrem også.


Fordeler:

Erstatter deodorant/body lotion/fotkrem++

Naturlige organiske ingredienser

Lukter godt

Miljøvennlig

Økonomisk
- DU TRENGER -

Kokosolje

Noen dråper Peppermynte flavor (uten alkohol)

(eventuelt annen duftolje som egner seg til huden)

En tom beholder

(som ikke lekker)


- METODE -

Hell kokosolje og noen dråper med peppermynte i beholderen og rist slik at de blander seg.

Lag så mye du tror du kommer til å bruke opp innen rimelig kort tid. (Denne inneholder jo som du sikkert skjønner ikke konserveringsmidler.)


Har dere prøvd å lage hudpleie/kosmetikk selv?Likes

Comments


Du har kanskje smakt de populære puddingene fra ProPud. De er uten laktose og sukker og har et høyt innhold av protein. I tillegg smaker de faktisk ganske godt. Et supert alternativ til vanlig sjokoladepudding, men de er foreløpig ikke å finne i matvarebutikker i Norge. Dessuten passer de ikke for veganere. 

//

Men visste du at du enkelt kan lage noe lignende selv. Jeg prøvde meg frem med ingredienser og mengde og resultatet ble slett ikke verst. Et herlig mettende mellommåltid og perfekt som dessert eller etter trening. Selvfølgelig uten sukker, gluten, laktose eller animalske ingredienser slik at flest mulig kan ha glede av denne. :D
//


CHOCO PROTEIN PUDDING

(Sukkerfri, glutenfri, laktosefri. Vegansk)


D u  t r e n g e r:

(for 2 porsjoner)

5 dl valgfri usøtet melk (soya, kokos, havre, mandel etc.)

3 SS Maisstivelse (maisenna)

3 SS / 20g Proteinpulver (jeg brukte Plantforce Synergy Naturell)

5 SS Kakaopulver

8-9 SS sukrinmelis el. annen tilsvarende søtning

2 SS Vaniljeekstrakt

3 SS Kokosolje

Litt salt


S t a r t!

1.

Bland sammen alle tørre ingredienser i en kasserolle

2.

Tilsett melken mens du pisker kraftig sammen

3.

Kok opp blandingen og fortsett å røre til den tykner.

(Smak og juster med mer kakao eller søtning om nødvendig)

4.

Ta kjelen av platen og visp inn kokosolje og vaniljeekstrakt

(Blir blandingen klumpete kan du bruke en stavmikser)

5.

Avkjøl puddingen i kjøleskap (ca 1 time)

F e r d i g!

Server gjerne med fersk frukt, revet sjokolade, kokos, kakaonibs e.l. Nydelig :)


TIPS:

Tilsett f.eks litt espressopulver så får du en Mocha variant, eller prøv deg frem med andre typer aroma. 

Bruk smeltet sjokolade i stedet for kakao og søtning for en enda rikere sjokoladesmak.


Likes

Comments

Follow me on Instagram@psstblog