Header
View tracker


Det er alltid litt stressende med lange reiser og flyplasser. Alt går i raskt tempo og det er vanskelig å slappe helt av før man er helt fremme ved endelig destinasjon. Nettopp derfor var det så utrolig deilig å kunne senke tempoet ved å sjekke inn på et komfortabelt flyplasshotell. Bare senke skuldrene litt og kickstarte feriefølelsen med deilig mat og en avslappende atmosfære...

//


// Sponset opphold


- Rom med en utsikt som aldri blir kjedelig -


Hotellet heter ikke Comfort Runway uten grunn. Det er nettopp beliggenheten som er det meste spesielle med dette hotellet. De fleste av rommene har utsikt mot rullebanen til Oslo lufthavn Gardermoen (OSL). Da vi ankom skrudde jeg av alle lys i rommet, satte meg ned i den lekre skinnstolen og fulgte med på all aktiviteten og flyene som tok av på rullebanen. Anbefales!


Jeg og reisefølget sjekket inn i en romslig og komfortabel suite med moderne innredning og innslag av kule rustikke betongvegger. Det var deilig slenge seg ned i myke Duxiana senger etter en stressende dag med pakking, styring og reise.


// Suiten har et lite, men praktisk arbeidsområde. Wifi er også inkludert og fungerer godt.


- Et velsmakende opphold -


En av de viktigste faktorene når man reiser er etter min mening god mat. Derfor var det digg å kunne starte ferien med et nydelig måltid i restauranten "Clarion classics" som befinner seg i nabohotellet Clarion Hotel Oslo Airport. Jeg valgte meg ut en indrefilet med rødvinssaus og søtpotetfries samt en forrett med argentinske villreker. Det hele ble avsluttet med en sjokolademousse med sitronkrem. Nam!

Du går aldri sulten rundt på Comfort Runway. I hotellets lobby/restaurant kan du spise alle måltider og skulle du være sulten på natten har de en døgnåpen kiosk med salater, smoothies, sandwicher m.m. Kaffe/Te er alltid tilgjengelig og gratis.//

Jeg er normalt ingen Earlybird, men flyavgangen ga meg ikke noe valg denne gangen. Derfor var det hyggelig å bli møtt av en fristende frokostbuffet kl 04.00 om morgenen. Fersk frukt, grønnsaker, brød og pålegg m.m. Hotellet ligger ikke direkte ved flyplassterminalen, men det går shuttlebuss like utenfor hotellet og reisen tar ikke mer enn 8 min. So, no worries!


// Selvfølgelig er det også lagt til rette for en skikkelig treningsøkt på dette hotellet, med utsikt over rullebanen.

Likes

Comments

View tracker


Noen apper er mer nyttige enn andre og her kommer tips til noen av de beste appene jeg mener du bør å ha installert på telefonen når du er ute på reise. Alle er dessuten gratis å laste ned fra Appstore.


XE currency

Shopping er som regel en del av enhver reise. Denne valutakonverterer er veldig kjekk å ha når du trenger å finne ut hva prisen er i din valuta. Rask, enkel å bruke og med oppdaterte kurser.

//


Prisjakt

Denne henger litt sammen med XE currency. Det kan være lurt å sjekke om du virkelig gjør et godt kjøp ved å sammenligne med butikker i Norge. Er ikke alt som er lønnsomt å handle i utlandet.

//


Google translate

Skjønner ikke servitøren engelsk, eller er menyen uforståelig? Og hva står det egentlig på det skiltet der? Det er mange situasjoner hvor man kan ha bruk for en oversetter. Denne er rask og enkel å bruke med god funksjonalitet og mange språk.

//


Duolingo

Det kan være greit å kunne hvertfall noe grunnleggende av det lokale språket på reisemålet. Med denne appen starter du med enkle ord og setninger for så å jobbe deg gjennom nivåer etter hvert som du mestrer både å skrive, forstå og snakke bedre. Jeg garanterer deg at det aldri har vært mer moro å lære språk før.

//


Citymaps2go

Om du drar til en storby er det greit å ha et oversiktlig bykart tilgjengelig til enhver tid. For du vet du kommer til å miste det kartet du puttet i lommen et sted.

//


Tripadvisor

Lurer du på hvilke restauranter som er gode i nærområdet? Dette nettsamfunnet er fullt av tips til alt på ditt reisemål: severdigheter, restauranter og hoteller. Du kan finne mye viktig informasjon ved å lese gjesteanmeldelser.

//


Maps.me

Google translate er en venn i nøden, men på reise kan det fort bli veldig dyrt å bruke datatrafikk på GPS. Med denne appen derimot har du kartene tilgjengelig offline slik at du slipper å bruke masse penger på å finne nærmeste dagligvare.

//


TripIt Travel Organizer

En kjekk app som hjelper deg med å organisere og samle informasjon om hele reisen på en oversiktlig måte. Du kan legge inn informasjon om flyvningene dine, når du skal hente og levere leiebilen, Innsjekk og utsjekk på hotellet osv.

//


Metro/T-bane - App

Det kan være ganske forvirrende å lære seg et nytt linjekart på 1-2-3. De fleste storbyer har egne apper med rutekart og ruteplanlegger. Kjekt å ha lastet ned på forhånd.

//


OSL / Flyplass App

Veldig kjekk å ha for å finne informasjon om avganger, ventetid i sikkerhetskontrollen, servicetilbud osv på flyplassen.

//


Andre kjekke reiseapper du bør sjekke ut: Foursquare City Guides, Kvoteappen, Flytoget, NSB Billett, Airbnb, Expedia, Hotels, Booking, Scyscanner, Momondo, Stay.com, been, Norwegian reiseassistent, SAS, Uber,Likes

Comments

View tracker


//


Vil starte med å takke alle lesere, bidragsytere og samarbeidspartnere. Og ellers vil jeg ønske alle et godt nytt år. Jeg startet denne bloggen i 2016 som et prøveprosjekt, men fant raskt ut at det ga meg ganske mye igjen. Jeg håper dette fortsetter i 2017.

Som en oppsumering av 2016: her er mine 10 mest leste bloggposter:


Jeg tror veldig mange er fan av disse godbitene. Husker at da jeg jobbet i en godteributikk for noen år siden måtte vi stadig fylle på med chokladbollar. Kanksje ikke så rart at dette ble årets mest leste innlegg. Selv er jeg også veldig glad i disse og derfor måtte jeg jo prøve å lage en sunnere versjon.


Likes

Comments


KLEMENTIN & JULEBRUS GELEGODTERI

(Uten tilsatt sukker, glutenfri, melkefri. Vegansk*)


D u t r e n g e r:

(nok til 10-12 godteribiter)


1 dl klementinjuice, julebrus light eller annen valgfri juice/saft/brus

7-8 plater gelatin eller *1 ts Agar Agar Pulver

1/2 Ts Sitronsyre

Litt sukrinmelis (om nødvendig)

Litt maismel (til å strø i formene)

Konditorfarge (valgfritt)
MED GELATIN

S t a r t!

1.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann (8-10 min)

2.

Varm opp væsken og trekk platen til side.

3.

Klem vannet ut av gelatinplatene og tilsett de i den varme væsken.

4.

Rør til all gelatinen er oppløst.

5.

Strø litt maismel i silikonformene og hell væsken over i formene.

6.

Rull gelégodteriet i sukrin og litt sitronsyre om du ønsk

F e r d i g!MED AGAR AGAR PULVER (Vegansk)

S t a r t!

1.

Bland alle ingrediensene i en kasserolle og kok opp under middels varme.

2.

La koke på lav varme i ca 2 min til blandingen tykner.

3.

Strø litt maismel i silikonformene og hell væsken over i formene.

4.

Rull gelégodteriet i sukrin og litt sitronsyre om du ønsker.

5.

F e r d i g!


TIPS! Ønsker du vingummikonsistens kan du la godteriet "lufttørke" i formene i et par dager før du legger de i en lufttett boks.


Likes

Comments


Denne er til alle dere som foretrekker Pepperkakedeig eller bare elsker alt med pepperkakesmak. Disse trøflene er superenkle å lage og inneholder mindre fett enn vanlige trøfler laget med kremfløte. De er heller ikke tilsatt sukker.

//

*Om du ikke tåler eller kan benytte kondensert melk kan du prøve å erstatte med kondensert plantemelk e.l. Dette kan du enkelt lage selv ved å koke f.eks kokosmelk med søtning til det meste av vannet er fordampet. (ikke bruk lett kokosmelk)BRASILIANSKE PEPPERKAKETRØFLER / GINGERBREAD LATTE BRIADEIROS

(Uten tilsatt sukker, glutenfri, melkefri*. Vegansk*)


D u t r e n g e r:

(nok til ca 12 trøfler)


1 boks usøtet kondensert melk (vikingmelk) eller *4 dl kondensert kokosmelk e.l

1 SS *Nøytral kokosolje, margarin e.l

5 SS Sukrin e.l*

*(Sukrin Gold kan også benyttes men er ikke vegansk)

4 ts Pepperkakekrydder (se blandingsforhold under)

(2 ts malt kanel, 1 ts malt nellik, 1 ts malt ingefær, og om du vil eventuelt 1 ts malt kardemomme og 0,5 ts malt stjerneanis i tillegg)

Sukrinmelis, kakao eller malte pepperkaker til å rulle trøflene i.


TIPS! Bytt ut Pepperkakekrydder med kakao for vanlige trøflerS t a r t!

1.

Smelt kokosoljen/margarinen i en kasserolle (helst non-stick), og tilsett resten av ingrediensene

2.

Pisk blandingen for å løse opp krydderet / unngå klumper

3.

Kok på middels varme under omrøring helt til blandingen tykner til en grøtaktig masse (tar 15-30 min). Viktig at du koker helt til massen samler seg slik at konsistensen blir riktig.

4.

Hell massen over på en tallerken e.l og avkjøl i kjøleskap i minst 1 time

5.

Trill kuler av massen og rull i f.eks sukrinmelis, kakao, eller malte pepperkaker. Oppbevar i en tett boks, bør spises innen et par dager.


F e r d i g!Disse kommer garantert til å forsvinne fort! Men skulle det være noen til overs oppbevares de i kjøleskap :)

Likes

Comments

View tracker


//


Det er vinter og tid for innekvelder. Og hva er ikke bedre enn en kopp deilig varm kakao. Det er ingenting i veien med den klassiske varianten, men jeg synes det er greit med litt variasjon. Derfor tenkte jeg å dele en oppskrift på en variant med skikkelig futt i. Og den kan enkelt tilpasses om du er veganer eller ikke tåler melk.HOT CHOCOLATE

(Uten tilsatt sukker, glutenfri, melkefri*. Vegansk*)


For 1 kopp trenger du:

2,5 valgfri melk (soya*, kokos*, nøttemelk* etc)

3-4 ts kakaopulver

4 ts sukrin melis/sukrin*

Litt vaniljeessens eller vaniljeekstrakt (valgfritt)


EVEN HOTTER CHOCOLATE

Legg til:

Bittelitt cayennepepper eller chilipulver

+ litt kanel for en julete variant1.

Varm opp melken samtidig som du pisker inn de tørre ingrediensene.

2.

Topp gjerne med litt pisket kremfløte eller soyafløte*


NYT EN HERLIG VARMENDE KOPP KAKAO
Likes

CommentsDe fleste er kjent med at det kongelige slott ligger øverst i Oslos paradegate Karl Johan, men få er nok klar over at i det finnes et kongelig lokale i motsatt ende også, nærmere bestemt i den gamle jernbanehallen. Og her kan hvermannsen få leve ut kongen (eller dronningen) i seg. I hvertfall om du klarer å booke den før noen andre gjør det.


(EN)

If you have already visited Oslo you probably know that the Royal Palace is located at the top of the citys main street, Karl Johans gate. But did you know that theres a certain royal room, well hidden at the opposite end of the same street, more specific in the old railway station? A perfect spot to outlive your inner royalty. That is if you actually are able to book it before everyone else.- Kongens venteværelse -

Kongesuiten hos Comfort Grand Central i Østbanehallen har vært mitt hjem denne helgen. Det var en gang for lenge siden kongens venteværelse, men er idag hotellets mest ærverdige rom. Svært ettertraktet og har blitt brukt til bl.a photoshoots, events og filminnspilling. Den er skapt i samarbeid med riksantikvaren, med et utrolig vakkert original tapet og himling som tar deg med tilbake i tid, samtidig som designmøblene, og det lekre moderne badet, skaper en kul kontrast til det originale interiøret.


//


(EN)

- The King's Waiting Room -

Once the Kings actual waiting room, today a luxurious suite located in the old railway station building (Comfort Grand Central hotel, Østbanehallen). This suite is a popular one and has been used as a set for photoshoots and film making. Restored and modernized in collaboration with the Directorate for Cultural Heritage The beautiful original wall coverings and ceiling instantly brings you back in time and makes the room unique. Design furnitures and a modern monochrome bathroom brings contrast to the historical frames of this incredible suite.


// Østbanehallen- Et hav av muligheter -


Det er ikke bare rommet som legger til rette for en kongelig opplevelse. Rett utenfor har du Østbanehallen med

butikker, spisesteder og spennende restauranter. Dessuten bor du så sentralt som over hodet mulig i Oslo. Kollektivknutepunktet Jernbanetorget og Oslo S er vegg i vegg slik at du enkelt kan komme deg dit du ønsker. Oslo har mer enn nok å by på for tilreisende og sentrum er enkelt å navigere seg rundt i.


//


(EN)

- Oslo at your service -

Its not only the room itself that serves a true King (Or Queen). Østbanehallen is today a modern food court with lots of different restaurant and small shops to choose from. And just a step outside is Oslo city centre. The hotel has the most central location available with public transport and Oslo central station in the same building. Downtown Oslo is quite easy to navigate through and has a lot to offer its visitors.

- Søndager er til for avslapning -

Jeg overnattet på hotellet fra lørdag til søndag og kunne dermed sove ekstra lenge uten å gå glipp av det beste med å bo på hotell, nemlig frokosten. Har du utsjekk på søndager kan man også be om å få beholde rommet helt frem til 18. Det er ganske konge det!

TIPS: Anbefaler også å sjekke ut de andre unike suitene som hotellet tilbyr.


//


(EN)

- Lazy sundays -

Since I stayed at the hotel from Saturday to Sunday, I was able to get a long nights sleep without sacrificing the hotel breakfast. Breakfast is served until 12am And if your check-out day happens to be on a Sunday, they offer you a late check-out time too (until 6pm). Sounds more than alright, right?


EXTRA TIP: Have a look at the hotels other unique suites. They are simply amazing


// Barcode, Bjørvika

// Operahuset

Likes

Comments


Noen apper er mer nyttige enn andre og her kommer tips til noen som hjelper deg med å spare penger eller gi deg det beste tilbudet tilgjengelig.


Prisjakt

Den beste prissammenligningstjenesten i lomma. Enkel og raskt å bruke. Med denne installert blir du aldri offer for luretilbud igjen. Jeg pleier alltid å sammenligne priser, spesielt hvis jeg skal kjøpe større ting som elektronikk og sportsutstyr.

//


Mattilbud

Samler alle kundeaviser med tilbud fra dagligvarebutikkene slik at du aldri går glipp av gode tilbud igjen. Appen er oversiktlig og enkel å bruke.

//


Too good to go

Kjøp overskuddsmat fra restauranter, spisesteder og bakerier så får du billig mat samtidig som du bidrar til å redusere matsvinn. Appen er enkel å bruke og det begynner å bli en god del steder å velge mellom. Hvilken mat du får og hvor mye er en overraskelse så vær forberedt på å bli både skuffet og overrasket. Spennende er det uansett og du vil garantert spare penger i lengden.

//


Narvesen

I tillegg til å inneholde lojalitetskort og tilbud har jeg ikke sjelden opplevd å få kuponger på gratis kaffe, brus eller bakevarer også. På din fødselsdag får du alltid en kupong som gir deg gratis kaffe og boller.

//


Studentkortet

Samler en rekke gode studenttilbud og rabattkoder på en oversiktlig måte.

//


Letsdeal

Her finner du en rekke kupongtilbud på alt fra restauranter, opplevelser og aktiviteter, til tannlege- og frisørtime

//


Espresso House.

Den svenske kaffekjeden begynner å bli ganske så lett tilgjengelig i de største byene og er du glad i kaffe er det greit å ha denne installert. Inneholder kuponger og tilbud

//


Kjøpesenter klubb

De fleste kjøpesentre har en kundeklubb hvor de legger ut tilbudskuponger.

//


Mc Donalds / Burger king

Selv om de fleste ikke liker å innrømme at de spiser på disse stedene, så gjør de fleste det. Hvertfall en gang innimellom. Med appen installert kan du se på hele menyen og få tilgang til eksklusive tilbudskuponger.

//Likes

Comments


//

Svenske chokladbollar var noe som ofte havnet i godteposen da jeg som barn gikk bananas i godisfabriken. Du har kanskje slengt noen med selv og hvis ikke har du helt sikkert smakt noe lignende her i Norge også. Uimotståelig, mektig og fullstappet av sukker. Jeg ønsket å lage sunnere versjon og det skulle vise seg å være enklere enn jeg hadde sett for meg.

Min oppskrift er fri for tilsatt sukker og rik på blant annet fiber (fra havregryn og fibersirup). Og jeg kan love deg at både smak og konsistens er i behold. Disse kan nytes av de fleste da det ikke er melk, gluten eller animalske produkter i de. Whats not to like! :D
SVENSKE SJOKOLADEBOLLER / CHOCOLATE COOKIE DOUGH BITES


(Sukkerfri, glutenfri, melkefri. Vegansk)


D u t r e n g e r:

(nok til ca. 12 boller)

200 g Havregryn (bruk glutenfri havregryn om nødvendig)

6 SS Kokosolje, margarin e.l

3 Ss Kakao

3 Ss Sukrin e.l*

*(Sukrin Gold kan også benyttes men er ikke vegansk)

3 Ss Fibersirup Gold**

**(kan erstattes med Sukrin for diabetikere. Fibersirup kan gi blodsukkerstigning hos noen)

1 Ts espressopulver

1 Ss vaniljeekstrakt eller noen dråper vaniljeessens

Litt havsalt

Valgfri sjokolade f.eks uten sukker, melk osv. (kan sløyfes)


TIPS! espressopulver kan sløyfes eller byttes ut med annen smakstilsetning som f.eks appelsin.S t a r t!

1.

Mal havregrynene i en foodprocessor

2.

Tilsett resten av ingrediensene og bland godt sammen.

3.

Sett blandingen inn i kjøleskapet en liten stund og trill deretter kuler, eller press blandingen ned i former og avkjøl

4.

Rull i kokosmasse eller smelt sjokolade med bittelitt kokosolje e.l og dypp de avkjølte sjokoladebollene i sjokoladen.

5.

Sett i kjøleskap slik at de stivner ordentlig. Oppbevares i en tett boks i kjøleskap til de skal spises.


F e r d i g!


Disse kommer garantert til å forsvinne fort! :)


Likes

Comments


//


Chicken (BACON/AVOCADO/SPINACH/STRAWBERRY) Sandwich


Her kommer et tips til en herlig lunsj eller middagsrett som jeg anbefaler dere å teste ut. Et supert alternativ til Club Sandwich om du liker det.


DU TRENGER

(til 2 personer)

6 skiver valgfritt brød

1 stor avocado

2 stk kyllingfilet

1 ss lettmajones

Jordbær

Bladspinat

Bacon

Litt sitronsaft1.

Sett stekeovnen på 240 grader. Stek kyllingfilet i varm panne med litt olje, ca. 1 min på hver side. Krydre med salt og pepper.

2.

Legg kyllingfiletene over i en ildfast form og knus gjerne litt hvitløk over for ekstra smak. Stek i ca 15 min. Imens kan du steke litt bacon i en middels varm panne.

3.

Bland sammen Avocado og majones med en stavmikser. Smak til med sitronsaft og litt salt og pepper. (majones kan sløyfes om du vil)

4.

Rist brødskivene i brødrister eller toastjern. Deretter lager du en sandwich med rekkefølge (1) brød, avocadodressing, spinat, kyllingfilet, bacon, jordbær. (2) Så smører du en skive med avocadodressing og legger over. Deretter gjentar du (1).

5.

Dig in! Server gjerne med pommes frites e.l ved siden av.Likes

Comments

Instagram@psstblog