Igår lagade jag världens godaste maten, kolla bara, börjar nästan dregla! Gott och snabbt! Sötpotatis fylld med sojafärs, halloumi, tomat, lök och mer ost samt morötter med rosmarin (färsk blir bättre men torkade blev också fantastico!!)

Dagen till ära har jag tjänat en slant till semesterkassan, blivit av med fem centimeter hår, ätit upp mina rawfoodbollar samt planerat huvudet av mig. Snart bär det alltså av. Första etappen blir Sri Lanka - återstår att se vad som komma skall! Med en One way ticker har man ju möjlighet att åka vart man vill, me gusta men jobbigt för en person som jag - med dålig beslutsamhets förmåga - dock bra träning för nyårslöftet (vela inte)

Har ni några tips på ställen att resa som nybliven tjugoåring som inte alltid har alla indianer i kanoten men oftast ett glatt humör? Har en liten fobi för vattendjur men det tänkte jag överkomma så alla förslag uppskattas :-)


Likes

Comments

Vaknade upp till ett vitt moln överallt. Tjock dimma över sjön och massvis av snö på marken. På med kläder och en tur med denna filur som kommit på en kort visit till oss. Nattens sömn var inte av bästa kvalité då denna dam strängt tyckte att jag tog för mycket plats i sängen och försökte putta ut mig, så det kan vara. Snart vankas frukost följt av städning samt packning då det är endast åtta dagar kvar tills jag och far iväg. Spännande. Har en hel del att planera, en del sprutor att ta och lite packning (läs mycket) kvar men sen så. Först frukost! Ciao / Anja

Likes

Comments

Januari

En månad som var fylld av flertal catch-up, myskvällar och spaande. I övrigt så hände det inte vidare mycket, skolan började komma igång, balklänningsletande var i full rullle, jag fyllde nitton bast och vi var hundvakt.

Februari

I Februari så var det plugg för full rulle. Jag drog dock på mig en influensa vilket gjorde mig sängliggandes i två veckor, Då var kära chilijuicen min bästa vän. Hade även fullt upp med hästar och ridningen, samt så började man känna att studenten kom närmre och närmre då både mössan kom samt att det var hundradagars.

Mars

I början av Mars tog vi vårt pick och pack och flög ner till Kanarieöarna, närmare bestämt Gran Canaria där levde vi loppan med vår hyrbil som tog oss genom alla tänkbara miljöer. Började även att träna en del när jag var nere, plus poäng! I övrigt så var det, även här, full rulle med plugget samt balfixandet då balerna var i Maj.

April

Liksom de andar månader så bestod även denna av plugg och sista rycket helt enkelt, samt balklänningsletande. Beställde hem ett flertal klänningar men ingen var riktigt bra, men sista dagarna så hittade jag ändå de två jag ville ha. Vi bokade dessutom resa till Grekland där vi skulle båtluffa, wiho! Åkte även upp till Jonas stuga och firade påsk, vilket var oerhört mysigt!

Maj

Maj, ja då var de bal efter bal, studentmössorna åkte på. De sista uppgifterna lämnades in och det var inte alls många dagar kvar till studenten.

Juni

Här vankades det student!! Åkte även till Italien för lite semester, övrigt så njöt jag av friheten av att vara klar med skolan, hade lite ångest om vad man ska göra nu men hade mest fokus på resan till italien och båtluffen i grekland. Köpte även hem två kajaker som vi åkte runt med!

Juli

Juli bestod av 3 veckors båtluff följt av en hiskelig förkylning - ja en sån som man alltid får, i alla fall jag. Väl i grekland så levde vi på gyros och grekisk sallad, verkligen det bästa!!! Firade även 4th of July för första gången vilket var riktigt mysigt.

Augusti

Här kom den riktiga ångest över livet. Hade verkligen ingen aning om vad jag ville göra så slutligen så bokade jag en spontanresa ner till Indonesien då jag hade bestämt mig för att lära mig surfa. Det var den första resan då jag åkte iväg helt själv utan att riktigt veta vad jag skulle komma till så det var oerhört spännande. Lärde mig surfa men är inte det proffset jag trodde jag skulle bli, hehe. Fick även äran att lära känna flertalet nya människor!

Hann även med en Brunch och en flertal mysiga promenader innan jag tog mitt pick och pack och for! Detta var nog årets favoritmånad. Livet blev ändå fantastico!

September

Befann mig fortfarande i Indonesien och försökte fortfarande att lära mig surfa, förutom surfandet så lyckades även dra på mig en magsjuka som inte uppskattades. Blev även tvåfaldig vinnare i volleybolltuneringen (vinnarlaget på första bilden). Och toppade det hela med att få ett sår som sedan blev till hudinfektion, dock tack var dom så sussade jag så gott hela vägen hem från bali till sverige. Hade är äran att ha hela raden för mig själv på alla flygplan så bäddade ner mig med tre kuddar och filtar och somna. Hemma i ösd så var det ut och in från sjukhuset som gällde samt plåstra om ett femtiotal sår som inte ville läkas men lite antibiotika gjorde susen så nu är det endast vita och lila märken kvar, som ett fint minne. Vi hade även lyxen att få vara hundvakter till Allison så flertal promenader blev det. Händelserik månad!

Oktober

En lugn månad, verkligen lugn. Hade en hel del ångest över vad jag skulle göra och kände mig stressad över allt. Började även jobba på förskola och kände att lugnet la såg något. Försökte även fortsätta vara vegan efter att jag varit det i indonesien men det gick inte så bra, försökte i alla fall! Var även på skördefest och kajakade (!!!) en hel del!

November

Jobb, jobb och julstämmning. Jobbade nästan varje vardag på dagiset och i slutet av året började jag även jobba på kundservice. Vad mer finns det att säga om novemer, nada mas tror jag!

December

Denna månad var jag nog inte stilla en sekund. Första helgen vankades det julbord (Premiär för mig) samt födelsedagsfirande för Ella som blev tjugo bast! Helgen efter flög jag ner till August och släkten för att fira mormor som fyllde år. Vi tog även en dagstripp till Köpenhamn med en gammal klasskamrat till Mamma. Helgeen efter det så vankades det London med Jonas. Massa mat konsumerades och jag har nog sätt julbelysning så det räcker och blir över! Sen var det ju självaste julafton!! Förutom det så fick jag även träffa Agnes som varit i Barcelona och levt life hela hösten - en lyckad dag helt enkelt! Mellandagarna bestod av Jobb och sedan tog jag mitt pick och pack och for till England igen, men denna gången med Sandra och Julia för att fira in det nya året!

Tack och bock för detta år - så får vi se vilka äventyr som skall komma härnäst. Har ändå på dessa ynka 12 månader hunnit med en hel del nu när man ser på det i efterhand MEN mer ska det bli!
Sen. till det årliga nyårslöftet: med Julia som inspiratör så blir det nog att sluta vara velig - Vad gör det om hundra år liksom?

Likes

Comments

Jobbar på att skriva ett "mitt 2016" inlägg men det går lite segt men snart mina vänner så kommer det! 2017 hade en rätt tung början men nu kan jag börja se lite ljus bakom hörnet. Främst för att jag nog äntligen fått ett hum om vad jag ska göra i vår och det är så OERHÖRT skönt! Det är dock bara 1/5 del som inte länge är tanke utan kommer ske på riktigt, men snart är hela planen i verket!

Förutom det så fyller jag hela tjugo år om någon vecka vilket ska bli kul, även om jag inte är en större fantast på att fira mina egna födelsedagar, hehe.

Luddigt inlägg men bättre det än inget alls, right?
Tagga 2017 nu!!

Likes

Comments