Hej hallå!

Här är en drös av bilder sedan vår road trip, liksom det mesta här nere så var allt väldigt spontant och hastigt planerat. På torsdagen kläcktes idén och på fredagen stod vi redo med två bilar, tio personer, halva Walmart och inte en enda tom yta inuti bilarna. Vår bil åkte från San Diego vid tre/fyra tiden och framme var vi vid åtta. Oturligt nog så valde vår GPS en långsammare väg - istället för en rak highway så blev det kringelkrokar bland bergen (vilket förvisso var väldigt häftigt)! Väl framme så började vi packa ur bilen och sätta ihop vår nyköpta triangiakök lookalike. Det visade sig dock att den var sönder, helt och hållet. Turligt nog fick vi låna våra grannars för att kunna koka vår pasta så vi blev tillslut mätta och belåtna. Då vi även glömt ved och tändare så fick vi även låna det av dem så vi satt en stund runt elden innan det var dags att sova. Temperaturen hade sjunkit till 10 grader så lager på lager av kläder åkte på innan vi hoppade ner i sovsäcken. Natten var väldigt frisk och känslan när solen hade stigit och började värma upp en igen var fantastisk.

Kring åtta-tiden var alla uppe och åt på varsin peanutbutter sandwich. Tälten packades ihop och in i bilarna och vi påbörjade dagens äventyr. Första stoppet var Skull Rock, vilket är precis vad namnet uppger - en sten som ser ut som en dödskalle. Stopp nummer två var på en kaktusfarm och aj vad de var vassa. De fastnade dessutom överallt och var omöjliga att ta bort. Sista stoppet för dagen var en hike till ett par gruvor. Tillslut började orken tryta så vi påbörjade jakten efter en ny campingplats och hamnade i Cochella Valley brdvid Salton Sea. Otroligt vacker plats med fantastik omgivning men sjön var dessvärre mindre badvänlig. Några i gänget gav det ett försök men salthalten var så pass hög att det tillslut gjorde ont. Vi gjorde oss hemmastadda och tog bilarna till downtown för att leta mat och kika runt i nejden. Vi fann en marknad, ett casino där vi åt mat och kikade på lite musik samt väldigt tomma gator. Detta område var väldigt öde.
När ögonlocken började hänga så åkte vi tillbaka, startade en eld, kikade på stjärnorna och pratade om allt möjligt. Temperaturen här var allt skönare. Istället för 9-10 grader så låg den på stabila 22 grader celsius. Vid tvåtiden gav vi upp och kröp ner i sovsäckarna för att sussa.

Likes

Comments

God kväll!

Jag är precis hemkommen från en campingtur till Joshua Tree National Park. Liksom med det mesta här så var det väldigt spontant; i torsdags blev vi sugna på att åka iväg någonstans och på fredagen så hade vi fixat ihop två bilar, tio personer och alla förnödenheter som behövs för att campa och begav oss till Joshua Tree. Det är ungefär tre timmar från San Diego och olyckligtvis så valde vi fel väg - Istället för en rak väg så blev det kringelkrokar i två timmar vilket gjorde att magarna inte var helt hundra. Vi ska skicka över bilder till varandra och fixa filmer och dylikt så vi tar allt detta senare.

Det känns verkligen som veckorna springer iväg, vilket är för att man har så roligt, antar jag - tiden går ju fort när man har roligt. Jag trivs väldigt bra, trots att min förkylning har blivit värre, min röst har givit upp och mitt schema är fullkomligt pecka så är detta helt fantastiskt. Den kommande vecka är väldigt vagt planerad, på tisdag ska vi till Torrey Pines och åka paragliding (?), till helgen en tripp till någon hotspring, ett biobesök kommer det nog också bli och mycket annat roligt. Nu ska jag sova och ha det lite lugnt och skönt. Ta hand om er! :-)

Likes

Comments

God morgon!
Införskaffade mig denna go´ bit för några veckor sedan i hopp om att bli mer strukturerad och kunna hålla koll på allt som händer runtomkring. Har inte fått det till en rutin att skriva upp allt men tror det kommer snart. Så vad hända i den närmsta framtiden?

September
Har inte så många planer för de sista två veckorna av September, Bleachers + Tove Styrke och Imagine Dragons har konsert här så jag överväger att gå dit och lyssna lite. Det blir någon lite helgtripp någonstans, annars upptäcka San Diego lite mer.

Oktober
Här blir det full fart. Första helgen ska jag bege mig til Jousha Tree med klätterklassen för att campa och klättra en helg. Vi ska även på en mindre utflykt och klättra i närområdet här i SD. Den elfte/tolvfte tar vi vårt pick och pack och beger oss ut på Road tripp med destination Red Rock Canyon, Vegas, Gran Canyon m.m. Det blir en 4/5 dagars tripp upp nordöst. Bäst av allt, eller det jag är mest förväntansfull inför är The Kooks konsert!!! Så exalterad, vet inte riktigt vart jag ska ta vägen - 29 dagar kvar nu. Dessutom har Iron & Wine en spelning i Balboa park som hade varit mysig att gå på. Bra musik + fin omgivning kan väl inget annat än att bli succé? Denna månad är det ju också Halloween. Vad som händer då har jag ingen aning om - men vi har något som heter halloween-week, vilket innebär fester i olika frathouses, lägenheter med mera. Det är fester ofta så vet inte vad som gör Halloweenweek unikt men vi lär se!

Både november och december är lite för långt fram för att ännu har några planer, i alla fall för mig, Det kommer troligtvis bli en hel del resande då jag vill till östkusten och hälsa på, till yellowstone och kika på hästar. Sedan kommer mina föräldrar hit i slutet av december för att fira jul och se vart jag befunnit mig de senaste månaderna. Mer om det senare. Nu ska jag svida om och gå en promenad innan yoga.


Likes

Comments

Onsdag idag. Halva vägen genom vecka - skönt! Min dag har bestått av plugg, plugg och lite mer plugg. Hade ett work flow så tog tillfället i akt - det blev såklart lite pauser och dem spenderade jag genom att kika på vad jag vill göra i framtiden. Denna gången lyckades jag faktiskt hitta några idéer som fick det att pirra lite i magen. Ska kika lite närmare på dem och rådfråga mina nära och kära och se vad de säger och tycker. Anledningen till att det inte hänt så mycket mer under denna vecka eller denna dag är för att en förkylning har tagit över kroppen och verkligen inte vill ge sig. Igår fick jag nog så tog ett förkylningspiller(!!) som jag fick från Terese! Förstår inte hur man botar en förkylning, som är ett virus, så är spänd och se om det ger någon effekt.

Dagens kloka råd - Don´t do drugs! Har spenderat de senaste fyra timmarna genom att se hur det påverkar hjärnan, olika bieffekter och summan av kardemmumman: det känns så himla onödigt. Ta hand om Er! <3

För att avsluta detta i dur istället för moll så kan jag dela med mig av dagens achievement. Jag tog mig även iväg till klätterväggen idag - måste ju vara förberedd på klätterresan, eller ja, till visst behöver jag det, största anledning är egentligen min höjdrädsla. Tycker det är väldigt kul att klättra men när jag kommer upp så slår höjdrädslan till direkt. Min plan är att om jag blir säkrare på klättringen - tekniken - så kommer jag bli tryggare i det; Säker är ju motsatsen till osäker. Hur som helst, jag tog på mig skorna och selen. Lyckades göra knuten efter några försök och var sedan redo att börja klättra. Målet var att följa en färg, ta sig hela vägen upp, så fick jag klartecken från han som hjälpte mig och AJ! Träningens träningsvärk hade nämligen kommit på besök i min rygg och mina armar. De ville ge upp men min självkänsla sa ifrån - "pinsamt komma dit och sedan ge upp direkt!" Så jag gav mig iväg (ungefär lika snabb som en sköldpadda). För varje cm jag kom närmre toppen så skakade benen och armarna mer och mer. Kom halvvägs upp och tänkte att det räckte där, en bra kompromiss mellan min självkänsla och mina armar MEN nerifrån kom ropen "Go to the right, put your left foot on the green one". Så jag fortsatte. En arm i taget, ett ben i taget och jag nådde toppen. Wow. Inte ens det faktum att personen bredvid mig hann klättra upp flertalet gånger, på en svårare bana, utan en svettdroppe i panna, under samma tid som det tog för mig kunde inte ta bort min lycka. Jag kände mig som bäst, snabbaste, smidigaste klättraren någonsin. Sanningen var att jag skakade i mina armar och ben mer okontrollerat än någonsin och var nog allt utom graciös, men det var med en rak rygg och stolt hållning som jag lämnade gymmet och begav mig hem, där jag unnade mig lite popcorn. (Låten gör det hela mer effektfullt)

Likes

Comments