God kväll!

Jag är precis hemkommen från en campingtur till Joshua Tree National Park. Liksom med det mesta här så var det väldigt spontant; i torsdags blev vi sugna på att åka iväg någonstans och på fredagen så hade vi fixat ihop två bilar, tio personer och alla förnödenheter som behövs för att campa och begav oss till Joshua Tree. Det är ungefär tre timmar från San Diego och olyckligtvis så valde vi fel väg - Istället för en rak väg så blev det kringelkrokar i två timmar vilket gjorde att magarna inte var helt hundra. Vi ska skicka över bilder till varandra och fixa filmer och dylikt så vi tar allt detta senare.

Det känns verkligen som veckorna springer iväg, vilket är för att man har så roligt, antar jag - tiden går ju fort när man har roligt. Jag trivs väldigt bra, trots att min förkylning har blivit värre, min röst har givit upp och mitt schema är fullkomligt pecka så är detta helt fantastiskt. Den kommande vecka är väldigt vagt planerad, på tisdag ska vi till Torrey Pines och åka paragliding (?), till helgen en tripp till någon hotspring, ett biobesök kommer det nog också bli och mycket annat roligt. Nu ska jag sova och ha det lite lugnt och skönt. Ta hand om er! :-)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

God morgon!
Införskaffade mig denna go´ bit för några veckor sedan i hopp om att bli mer strukturerad och kunna hålla koll på allt som händer runtomkring. Har inte fått det till en rutin att skriva upp allt men tror det kommer snart. Så vad hända i den närmsta framtiden?

September
Har inte så många planer för de sista två veckorna av September, Bleachers + Tove Styrke och Imagine Dragons har konsert här så jag överväger att gå dit och lyssna lite. Det blir någon lite helgtripp någonstans, annars upptäcka San Diego lite mer.

Oktober
Här blir det full fart. Första helgen ska jag bege mig til Jousha Tree med klätterklassen för att campa och klättra en helg. Vi ska även på en mindre utflykt och klättra i närområdet här i SD. Den elfte/tolvfte tar vi vårt pick och pack och beger oss ut på Road tripp med destination Red Rock Canyon, Vegas, Gran Canyon m.m. Det blir en 4/5 dagars tripp upp nordöst. Bäst av allt, eller det jag är mest förväntansfull inför är The Kooks konsert!!! Så exalterad, vet inte riktigt vart jag ska ta vägen - 29 dagar kvar nu. Dessutom har Iron & Wine en spelning i Balboa park som hade varit mysig att gå på. Bra musik + fin omgivning kan väl inget annat än att bli succé? Denna månad är det ju också Halloween. Vad som händer då har jag ingen aning om - men vi har något som heter halloween-week, vilket innebär fester i olika frathouses, lägenheter med mera. Det är fester ofta så vet inte vad som gör Halloweenweek unikt men vi lär se!

Både november och december är lite för långt fram för att ännu har några planer, i alla fall för mig, Det kommer troligtvis bli en hel del resande då jag vill till östkusten och hälsa på, till yellowstone och kika på hästar. Sedan kommer mina föräldrar hit i slutet av december för att fira jul och se vart jag befunnit mig de senaste månaderna. Mer om det senare. Nu ska jag svida om och gå en promenad innan yoga.


Likes

Comments

Onsdag idag. Halva vägen genom vecka - skönt! Min dag har bestått av plugg, plugg och lite mer plugg. Hade ett work flow så tog tillfället i akt - det blev såklart lite pauser och dem spenderade jag genom att kika på vad jag vill göra i framtiden. Denna gången lyckades jag faktiskt hitta några idéer som fick det att pirra lite i magen. Ska kika lite närmare på dem och rådfråga mina nära och kära och se vad de säger och tycker. Anledningen till att det inte hänt så mycket mer under denna vecka eller denna dag är för att en förkylning har tagit över kroppen och verkligen inte vill ge sig. Igår fick jag nog så tog ett förkylningspiller(!!) som jag fick från Terese! Förstår inte hur man botar en förkylning, som är ett virus, så är spänd och se om det ger någon effekt.

Dagens kloka råd - Don´t do drugs! Har spenderat de senaste fyra timmarna genom att se hur det påverkar hjärnan, olika bieffekter och summan av kardemmumman: det känns så himla onödigt. Ta hand om Er! <3

För att avsluta detta i dur istället för moll så kan jag dela med mig av dagens achievement. Jag tog mig även iväg till klätterväggen idag - måste ju vara förberedd på klätterresan, eller ja, till visst behöver jag det, största anledning är egentligen min höjdrädsla. Tycker det är väldigt kul att klättra men när jag kommer upp så slår höjdrädslan till direkt. Min plan är att om jag blir säkrare på klättringen - tekniken - så kommer jag bli tryggare i det; Säker är ju motsatsen till osäker. Hur som helst, jag tog på mig skorna och selen. Lyckades göra knuten efter några försök och var sedan redo att börja klättra. Målet var att följa en färg, ta sig hela vägen upp, så fick jag klartecken från han som hjälpte mig och AJ! Träningens träningsvärk hade nämligen kommit på besök i min rygg och mina armar. De ville ge upp men min självkänsla sa ifrån - "pinsamt komma dit och sedan ge upp direkt!" Så jag gav mig iväg (ungefär lika snabb som en sköldpadda). För varje cm jag kom närmre toppen så skakade benen och armarna mer och mer. Kom halvvägs upp och tänkte att det räckte där, en bra kompromiss mellan min självkänsla och mina armar MEN nerifrån kom ropen "Go to the right, put your left foot on the green one". Så jag fortsatte. En arm i taget, ett ben i taget och jag nådde toppen. Wow. Inte ens det faktum att personen bredvid mig hann klättra upp flertalet gånger, på en svårare bana, utan en svettdroppe i panna, under samma tid som det tog för mig kunde inte ta bort min lycka. Jag kände mig som bäst, snabbaste, smidigaste klättraren någonsin. Sanningen var att jag skakade i mina armar och ben mer okontrollerat än någonsin och var nog allt utom graciös, men det var med en rak rygg och stolt hållning som jag lämnade gymmet och begav mig hem, där jag unnade mig lite popcorn. (Låten gör det hela mer effektfullt)

Likes

Comments

God morgon!

Jag har precis kommit hem från klätterträningen och både mina händer och ben skakar. Försökte följa de olika ruterna de har samt använda rätt teknik och det märks så tydligt att man är ovan. Tog mig bara upp en gång till toppen, de andra tre gångerna kom jag bara två tredjedelar av väggen. Det är bara två veckor kvar tills vi beger oss till Josuha Tree för att campa och klättra ute, så spänd. Känner mig fortfarande helt grön men det ska nog gå bra. Jag får öva lite på fritiden! Just nu så äter jag lite chiapudding och kikar lite på ställen att besöka under vår kommande road trip (mer om den senare). Dagen kommer senare bjuda på lite plugg, psykologilektion vid två och lite poolhäng efter skolan. Vill ta vara på de varma dagarna med sol. Även om det inte direkt blir någon "vinter" så blir det lite temperaturförändring, det märks redan nu att hösten är på ingång; det blir som sagt allt kyligare på kvällarna och moln dyker upp mer frekvent.!

Likes

Comments

Fredag

Denna dag inleddes som sagt med yogasession. Ack så svårt men oj vad skönt. Lyckades även att somna i slutet när vi mediterade, eller så hamnade jag i något totalt lugn? Detta präglade i alla fall resterande timmarna av denna dag. Hemma i lägenheten slocknade jag direkt. På eftermiddagen vart jag på fötterna igen och vi tog bilen till Torrey Pines där vi åt middag och kikade på solnedgången. Så vacker plats! Definitivt en av mina topp 5 ställen här. Kring åtta/nio tiden begav vi oss hem igen och gick vidare till en fest som var i ett av grannhusen där vi stannade till ett ungefär.

Lördag

06:00 ringde alarmet och trötta och möra med alldeles för få timmars sömn satte vi oss i bilen. Det vankades en fem km springtur bland bubblor och det var verkligen över förväntan. Vid tio-elva tiden var vi hemma igen och tog en nap innan vi åkte till Qualcomm Stadium där det vankades fest och sedan Football game, SDSU vs Stanford. Vi vann över all förväntan vilket var fantastiskt! Det blev dock en tidig kväll för min del då jag har en förkylning som ligger och väntar på att brusa upp.

Söndag

Idag har det varit en dag i lugnets-tecken Städat och fixat lägenheten, jäst lite ute i solen, tvättat lite. Känner att kroppen är trött och i behov av mycket sömn, så idag blev en restday. Imorgon är det ny vecka och nya tag!

Likes

Comments