Vardag

Har jobbat mina två första dagar på förskola nu vilket har varit väldigt mysigt, men förskola innebär ju även mycket sjukdomar. Jag har en förkylning som bara ligger och trycker och kommer närsomhelst bryta ut. Öronen trycker, liksom bihålorna och kroppen känns som en stor tung sten.

Jag söker därför tips på någon S U P E R-huskur mot förkylningar, något som möjligtvis kan få min "förkylning" att inte inträffa alternativ försvinna rätt så fort. Någon liten mirakelkur liksom. Google som vanligtvis löser de flesta problemen gav mig bland annat tipset: "vila", (Vilket kändes ganska uppenbart ???) Vilket leder till min nästa fråga: Har ni några tips på bra filmer/serier/Youtubekanaler/Bloggar/Podcast? ​Något att fördriva sin vilotid med, :)

With Love, AP

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu har jag sökt och fått jobb, ansökt till högskola och strax bokat resor. Det är så oerhört skönt att börja landa lite i vad man vill göra och inte behöver gå runt och stressa över vad man ska välja. Jag känner inte längre att jag "måste-göra-allting-nu-för-annars-kommer-det-inte-hända", så en tyngd har lättat från mina axlar, lite som när man lämnade in en riktigt jobbig uppgift i skolan.

Helgen bestod av många catch up och mycket prat. På fredagen kom På fredagskvällen kom Julia, Maja och Nelli förbi för lite förfest, middag innan vi begav oss till Oscars, och på Lördagskvällen var Jag, Moa, Lina och Sandra på Lagerbaren och pratade om allt och ingenting. 


Likes

Comments

Resor

I och med att bilderna från första lägret inte har kommit ännu så börjar jag baklänges - med det sista lägret, Lapoint.

Lägret
Lägret ligger i Changgu som var ett väldigt lugnt ställe. Ett mecka för den som gillar hälsosam mat då det är caféer med acaibowls i varje hörn. Från lägret var det gångavstånd överallt men de flesta hade ändå en moped som man åkte runt med. Lägret var upplagt så att man åkte och surfade någon gång mellan 6.45-11.00 men min grupp åkte varannan dag 6.45 och 9.00. För den festsugne så fanns det många möjligheter att sippa bintang vid poolen och sen dra ut, på onsdagar gick campet gemensamt till Old man's och åt middag och spelade beerpong och festade. Torsdagarna var det utflykt till diverse ställen och eventuellt utgång till Pretty Poisen som var ett festställe där de hade skateboardtävlingar. Lördagar var det middag ute igen och på söndagar så var det FEST. Först var det volleybolltunering och sen olika dricklekar och sen utgång. Veckoschemat var inte exakt men alla aktiviteter var oftast alltid med. Det fanns alltid en möjlighet att göra något så man hade aldrig tråkigt! Rummen var bra och fräscha, maten var också helt okej, inget wow:igt.

Surflektionerna
Lektionerna var ca 2 timmar och vi hade privilegiet att endast vara 3 i en grupp med 2 ledare, så det var i princip privatlektioner. Vi surfade med Rip Curls surfschool och lektionerna tyckte jag var helt okej, instruktörerna var bra och trevliga och väldigt peppande. Nackdelen var att, i alla fall för oss, man endast fick se bilderna/filmerna de tog en snabbis direkt efter lektionen och oftast var responsen på vad man skulle göra bättre ganska oklar. Over all så var det bra, ett mindre surfseriöst läger men ett bra ställe att få testa på och se vad man tycker om det.
Likes

Comments

Bilder, Mat, Resor, Vardag

Som rubriken lyder har jag bestämt mig för att bli hobbyvegan, I och med att jag inte tog Hepatit B sprutan innan jag åkte till Bali försökte jag undvika kött i största grad vilket innebar en vegetarisk kost, vilket inte var svårt alls. Utbudet av vegetarisk/vegansk mat var oerhört stort och precis bredvid vårt camp hade de en hel vegetarisk/veganskt cafée som snabbt blev min favvo. Indonesierna har dock en förkärlek till att ha ägg på allt (då menar jag verkligen allt) vilket gjorde att jag fort lessnade på det så den vegetariska kosten gick snabbt över till en vegansk. Jag blev helt enkelt såld på denna kost och kände inget sug efter det jag inte fick äta. Dessutom tycker jag att många av dem ersättningsprodukterna som finns idag för mejeri och köttprodukter smakar lika bra om än bättre än de originella och ser då ingen anledning till att inte äta ersättningsprodukterna då de dessutom bidrar till miljön. Jag är dock som sagt "Hobbyvegan" vilket då, enligt mig, innebär att man försöker äta vegansk mat i så stor utsträckning som möjligt men det är okej att slarva någon gång då och då.


Bilder från shadyshack, caféet. Chockladsmoothien kan ha varit det bästa någonsin!! Den till vänster!

Likes

Comments

Bilder, Vardag

Idag har det varit en "lazy day" som inneburit serie och mys. Har total fastnat för White collar så kan varmt rekommendera den, tips tips, finns på netflix!! Har även hämtat ut min nya dator idag och försöker bli vän med denna nu. Mer än detta har inte denna dag att ge, imorgon väntas avskedsfest och firande. 

Likes

Comments

Bilder, Vardag

Bilder från i söndags. 


Ska strax byta om för att sedan bege mig för att träffa Julia (@juliaengelin) för en promenad. sedan bär skutan mot sjukhuset för ett litet informationsmöte, ska nämligen agera patient för läkarstudenter, stay tuned! Tänkte även ta mig i kragen och åka och träna, livet som soffpotatis har nu nått sitt slut. Sitter även och väntar på att min nya dator ska komma!!!!!!

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw