Det är roligt att se tillbaka på vad vi har hittat på de andra åren vid ungefär samma tid. Alltså slutet av april de andra åren. Det är fint och värdefullt. En liten skattkista liksom, att öppna ibland och glädjas åt.

2014.
Våren innan Dante föddes, när han fortfarande bakades i min mage. Det var en rätt jobbig tid. Inte fysiskt, jag har aldrig graviditetskrämpor. Men psykiskt. Jag som alltid är rätt stark, var oerhört skör. Men Milton däremot, var en fantastisk snartfyraåring. Vi hade The time of our lives. Jag konsultade, han gick lagom med tid på dagis. Vi mös omkring och hade det så himla härligt.

Till exempel som denna eftermiddag, som vi spenderade nere vid sjön och hade det så härligt. Min fina unge, jag minns verkligen denna eftermiddag med värme ♥

2015
Dante var liten. Ungefär nio månader gammal. Och alltså. Så otroligt söt och snäll. Alltid nöjd. Kollar på bakom Dante så ser ju vår trädgård inte alls ut så längre! Där är ju en tillbyggnad och bara grus, ingen gräsmatta ännu. Men livet då var också rätt härligt. Jag hade börjat jobba, Marcus var föräldraledig. Och kvällarna spenderade vi mest utomhus, jag och barnen. Att få komma hem till dem varje eftermiddag, var ungefär det finaste som fanns.

Jag har haft så fina år med pojkarna, att det inte är klokt. Att först plugga när Milton var liten, sen att konsulta efter studierna när Milton var lite äldre och Dante var liten. Vilken möjlighet det gav mig, att få spendera tid med de där två, mest värdefulla liven i världen ♥♥

Så nu när längtet är lite för stort på morgonkvisten, pojkarna har åkt till dagis och jag inväntar en kollega, då blev ju inte längtet direkt mindre av detta. Men vetskapen om att vi ändå har tre lediga dagar tillsammans framför oss, det är fint.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag håller ju på med den där ICA-klassikern och det är väl sådär kul just nu, hahaha.. Jag hade ju sett fram emot del två, som består av cykling. 30 mil cykling ska jag ta mig igenom på 9 veckor. Vi kan konstatera att det är tur att denna del består av 9 veckor. Jag hade tänkt att jag skulle unna mig en racercykel till denna del, som min 30-årspresent till mig själv. Men eftersom jag inte fick Dantes vagn såld förrän igår och eftersom Yda helt plötsligt fick opereras väldigt akut och pengarna sprang iväg, så fanns det annat än en cykel att prioritera att lägga pengarna på.

Med andra ord, jag hankar mig fram på min damcykel, eller på denna racercykel, på gymmet.. inte alls lika roligt, som planerna var. Men så är det ibland och det är bara att bita ihop.

Detta är tredje veckan och hittills har jag (bara) lyckats skrapa ihop dessa kilometerna.. Jaja, det är ju bara att fortsätta kämpa på. I maj tar jag ett ordentligt ryck och räknar med att bli färdig. Bara att köra på! Heja mig!

Likes

Comments

Hej på er!

Igår var det ä.n.t.l.i.g.e.n dags för Miltons, för säsongen, första fotbollsträning. Han har längtat jättemycket, älsklingen. Nya skor snörades på och han var ungefär hur cool som helst.

Han ser förvisso rätt orolig ut på fotot, men det var mest för att han inte hade tid med att bli fotad, tyckte han, hahaha.. Bråttom att få åka liksom. Bästa unge ♥

Tänk ändå, att han är så stor. Att han snart är 7 år gammal, att första fotbollskuppen är om några veckor - det är ju så roligt att det inte är klokt! Min fina fantastiska kille. Vad jag älskar honom!

Likes

Comments

Jag har nu äntligen målat den andra dörren som skulle bli svart. Och ja. Det blev ju precis så bra, som jag hade tänkt. Albas korg syns i den andra (lilla) hallen. Klinkersgolvet är vi ju också otroligt nöjda med. Så fint! Jag gillar ju grått ;)

Hatthyllan. Älskar den! Den är sååååå fint!! Vi försöker ha max en jacka var framme här, helst bara barnens. Vi har annars garderober där vi hänger in dem andra. Eller ja, där vi ska hänga in dem, det går sådär lite, hahaha.. Korgen nedan är perfekt för mössor och vantar.

Hatthyllan som sagt. Så fin! S-krokarna är köpta på Åhlens, hatthyllan är från Ellos, men jag hittar inte den nu dessvärre.

I övrigt är ju vårt hem rätt kalt än så länge, så även hallen. Men sakta men säkert så tar det sig. Rom byggdes ju inte på en dag, som man säger... ;) ♥

Likes

Comments

Ingen här inne har väl missat vår renovering ;)

På Instagram (fannylindborg) har jag lagt upp ett filmklipp. Köket kan ni lite bortse från, det är i stort sett det enda, förutom golv, tak och väggar (tillsammans med badrum och toalett) som inte är renoverat på nedre plan.

Tänkte försöka visa er filmen här också. Vi provar, för jag har ju inte gjort detta innan. Jag tror att om ni klickar på bilden, så kommer ni in till filmen, annars klicka HÄR.

Men prova gärna klicka på bilden, och se om det fungerar. Berätta det gärna i en kommentar, så jag vet! Det kan hända att det kommer fler filmklipp ;)

Likes

Comments

Vår lilla yngsta unge är ungefär hur påhittig som helst. Han hittar på så mycket bus och kommer undan med lite för mycket. Igår morse fick han tag på fruktskålen. Eftersom han visste att det kanske inte var helt tillåtet, framför allt inte att trava iväg med hela skålen till ett annat rum dessutom. Då satte han sig snabbt ner och byggde en hage. En hage för honom är när allt går ihop och med ett tomt utrymme i mitten, att fylla med annat. Som här när han sätter ihop sina fötter och ställer skålen i mitten = en hage. Lägg märke till att tårna verkligen är ihopsatta, annars är det liksom ingen godkänd hage, i hans ögon ;)

Och så tittar han ner och upp och är allmänt g.a.l.e.t söt. Mig charmar han bort varenda gång, Marcus är lite mer sträng där. Och alltid har han en storebror som backar upp honom. ♥

Ni ser ju själva. Den där ungen är det svårt att vara sur på en längre stund. Han däremot är lite av en e.x.p.e.r.t på att se sur ut. Inte här dock, här är han mest söt och morgonrufsig.

Men hagar alltså. Det är det senaste. Han bygger hagar av allt. Precis allt. Allt kan byggas av; stolar, köksredskap, sina tändare, lego, skor, kläder. Precis allt. Ben också tydligen ↑ ♥

Likes

Comments

En ljusstake som har legat i mitt undermedvetna under många år, sedan jag först såg den inne i en blogg, men sedan liksom glömt bort lite är ljusstaken Nagel. Tycker den är fantastisk. En sådan jag verkligen skulle kunna tänka mig att börja samla på, eftersom den går att bygga ihop i olika konstellationer.

Krom / Mässing

Egentligen gillar jag mässing bäst, men tror dessvärre att den är lättare att tröttna på, att krom vinner i längden. Som dessutom är rätt mycket billigare. Det är alltså en modul med tre ben, som man köper varje gång.

Se bara, hur häftigt? Tänker mig en sådan i julklapp de kommande tio åren? Perfekt liksom. Den billigaste i krom som jag hittat är HÄR.

Likes

Comments

Kikade på ett foto på min Vilse häromdagen och där syns det så tydligt, hans tvåfärgade ögon. Han såg inte ut så från början, utan då var båda ögonen gula. Men så tror vi att han i ett slagsmål med en annan katt fick en skada och så blev det såhär.

Han har inte ont av det och det är inget som påverkar honom, såklart.
Han ser lite obehaglig ut på fotot, eftersom han stirrar så mycket. Det beror endast på att han är hungrig och inväntar mat från mig, som uppehåller mig i köket, hahaha.. Stackaren ;)

Men det är märkligt ändå, att det kan bli så. Det ger ju honom ett bra signalement förvisso. Min fina katt ♥

Likes

Comments

Igår efter jobb/skola/förskola så var pojkarna och jag själva hemma. Väl hemma var vi rätt slitna och jag insåg fort att vi hade ungefär ingen mjölk alls och ungefär lika lite smör. Och ingen middag att värma. Då känner man sig kanske inte som Sveriges bästa förälder direkt.

MEN att koka soppa på en spik är lite min specialitet ibland. Det visade sig att jag hade exakt 4 dl mjölk och resten av de få ingredienserna hemma, till att göra våfflor.

Jag vispade den enda decilitern grädde vi hade i kylen och sylt hade jag.. Dessutom fanns det cremé fraiche, rödlök och löjrom (vem har löjrom, men inte mjölk och smör?!), så det blev ju helt fantastiska valmöjligheter att toppa sina våfflor med. Barnen var sanslöst nöjda med sylt och grädde och jag som älskar löjrom var minst lika nöjd med de andra tillbehören.

Det var vår måndag, det. När Marcus väl kom hem, så körde jag snabbt ner och handlade. Det gäller att bunkra lite, så vi inte står där ikväll igen liksom ;) Dock glömde jag tre saker i kassan, suck... Så typiskt mig. Tur att jag ändå känner personalen och kan köra ner och hämta det idag istället. Det är ju varken första eller sista gången som jag glömmer... ♥

Likes

Comments

Hej på er och hej måndag!

Måndag igen och jag är lite extra glad över att...

...det är lönevecka - gött! ;)

...helgen har varit topp! Härlig och lugn lördag. Handbollsmatch med Milton, promenad och så vidare. Och en söndag på Tropikariet med pojkarna och Marcus. Så kul!

...det är långhelg framför oss, med Valborg och allt. Det ser jag fram emot jättmycket!

...vårt hus är ungefär det finaste jag vet. Det är så bra! Dessutom har jag påbörjat att måla den sista dörren som ska bli svart. Vi håller också på med Miltons rum, i veckan ska jag måla lister och hans innerdörr. Och skruva ner vår fula gamla taklampa, och måla i där också. Kommer bli himla bra! Älskar hemmaprojekt! Och har jag inget projekt igång, så går jag bara där hemma och spinner som en katt om kvällarna. Plockar ordning lite, tänder lite ljus och bara myser liksom.

...jag har dragit igång del 2 i ICA-klassikern. Mycket värre än vad jag trodde det skulle vara... Jag gillar att cykla, men att cykla 30 mil på en vanlig damcykel, eller spinningcykel är verkligen tufft.. 5,5 mil gjorda, phuuu...

...mina pojkar är totalt värdelösa på att sova, men så länge de får sova med mamma eller pappa (vem av oss kvittar), så sover de gott. Det är ändå ett gott betyg och så får det väl vara då. ♥

Likes

Comments