Den 5 mars kan du lära dig animation funkar i After Effects programmet. Workshopen kommer att ledas av Anna Montzaris som gjort filmen "But Milk Is Important" som nu visas på filmfestivaler världen runt.

Ledare: Anna Mantzaris
Datum: 5 mars
Tid: 18.00-20.30
Plats: Musikfabriken
Kostnad: 300kr

Det finns bara sju platser så det gäller att skynda sig!

Anmäl dig till: 
felicia.sjogren@abf.se senast 25 februari 
​Läs mer: http://www.musikfabriken.nu/kurser-workshops/

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det har varit ett spännande termin men mycket arbete bakom det som har hänt! Men nu är det dags att ta en liten paus för att ta i tag med nya krafter till nästa termin!
Då kommer vi att göra massa nya roliga samt spännande projekt. 
 
God Jul och Nytt År ifrån Prung!
 
9614258874

Likes

Comments

Lördag 6/12 - Vi ska spela våran sista föreställning ikväll. Vi har haft detta datum som sista datum väldigt länge, ända sen vi började i Augusti faktisk. I Augusti kändes det som evigheter bort. Nu har vi spenderat flera dagar i veckan tillsammans, och vissa helger, för att få ihop allt och kunna visa upp våran pjäs. Det känns helt sjukt att efter vi går hem ikväll så kommer jag aldrig jobba med exakt samma grupp igen. 

Det kommer kännas jobbigt och tomt, lite för tomt. Jag har minnen här ifrån som jag kommer komma ihåg länge. Jag har träffat personer jag inte skulle träffat annars och jag har bara vår kära regissör Maria Trost att tacka det för. Hon har även stått ut med oss i alla möjliga humör och hon har gjort ett helt otroligt bra jobb! Vi har även fått stått ut med henne lite extra vissa dagar, då allt kanske inte har varit på topp. Men vi har gjort detta tillsammans och jag är så stolt över alla! Vi alla har verkligen utvecklas under den här tiden och det har blivit något väldigt bra av all den tiden vi lagt ner.

Trots nervositet, osäkerhet och rädsla så går alla upp på scenen och gör ett otroligt jobb. Vi peppar varandra, räddar varandra om det skulle behövas och framförallt litar på varandra. Jag är glad att jag har fått vara med i denna pjäs. Tack för denna termin. / Malin Pettersson

 
 
 
 
 
 

Likes

Comments

Den 25 oktober bjuder Gottsunda Dans och Teater till öppet hus med massor av aktiviteter för alla.
 
Teaterns dans och dramapedagoger ägnar förmiddagen åt öppna workshops där alla är välkomna att prova på att dansa och spela teater. På eftermiddagen blir det mer action, kl 13 kan du på stora scenen pröva på stagefighting, konsten att slåss utan att någon gör sig illa. Dagens sista workshop hålls av hiphopgruppen Generation som bjuder på sig själva och delar med sig av sina hetaste tips när det kommer till rim och melodi.
 
Det kommer även ske andra aktiviteter under dagen, de som är intresserade av att titta in i hjärtat av skapandet av en föreställning kommer att ha möjligheten att titta på när teaterns ungdomsgrupper repeterar, är man intresserad av smink och kläder finns möjligheten att utforska teaterns kostymgarderober och låta ungdomarna i sminkverkstaden skapa en look till din kostym.
 
Dagen avslutas med en catwalk för alla som blivit sminkade och prövat kostym!
 
VÄLKOMNA!
 
 
Här följer ett mer detaljerat schema:
 
11:00 slår vi upp dörrarna!

Workshops
11:30 -12:00 - alla kan dansa , röda salen
12:00-12:45 - alla kan spela teater, gula salen
13:00-14:00- stagefighting, stora scenen
14:00-15:00 generation, röda salen
15:00-15:30 catwalk på stora scenen

Öppna rep
12:00-13:00 - amatör dansgrupp, röda salen
14:00-15:00 - teater fortsättningsgruppen, stora scenen

Övrigt:
Sminkning och kostymprovning, 12:00-15:00
Rundvisning av teater och teknik 11:00-13:00
 
 

Likes

Comments

Vi har intervjuat dansaren och koreografen Joseph Sturdy som är aktuell med tre stycken uppsättningar på Gottsunda Dans & Teater. Cruel Whispers som är tänkt för ungdomar och handlar om utfrysning i alla former av tolkningar. Ingemansland som anknyter till att det är 100 år sedan första världskriget bröt ut. Myriad minded shakespeare där åldrande, sinnessjukdom och kärleksband vävs samman.
 
 
 
 
Vad var det som fick dig att börja med dans?
 
- Jag var 14 år när jag började med dans och såg en bra föreställning som jag blev inspirerad av. Även fast mina föräldrar var interlektuella och jobbade på universitetet i Cambridge så har de alltid stöttat att jag har valt den konstnärliga vägen.
 
Har du alltid velat bli koreograf?
 
-Först hade jag en väldigt lång danskarriär men när jag var 17-18 började jag göra egna stycken. Och sedan under resans gång blev jag mer intresserad av att göra eget.
 
Vilken stil började du dansa?
 
- Jag började med balett och då var jag även den enda killen i klassen. Men sedan gick det också över till modernt och stepp. Men det största intresset har alltid legat på den klassiska baletten.
 
Var det jobbigt att vara den enda killen i klassen?
 
- Det var nackdelar och fördelar. Det var ganska kul eftersom man självklart fick mycket uppmärksamhet. Men sedan började jag också åka till London och träffa andra killar.
 
Hur kom du till Sverige?
 
- Jag var ute i världen och var på besök i Sverige, år 1997 då jag träffade min fru. Hon var också dansare och gjorde en produktion i Uppsala och frågade om jag ville vara med. Jag tänkte varför inte och vi klickade. Uppsala hade inget eget danskompani och vi tänkte det här måste vi göra tillsammans.
  Det är även kul att vara hemma nu, jag kallar Uppsala hem även fast jag är engelsman.
 
Hur får du alla idéer till alla dina koreografier och hur kommer du ihåg allt?
 
- Det är liksom någonting man får lära sig när man är liten, att komma ihåg saker. Det är en lång träningsprocess, som man måste öva på. Jag hittar idéer från olika människor, jag försöker skapa en känsla som alla kan känna igen sig i och tolka på sitt sätt.
 
Vad är det svåraste med ditt jobb?
 
- Det svåraste är att alltid vara produktiv. Det är svårt att veta om man berör publiken med sin koreografi, för man kan aldrig veta med en publik. 
 
Vad är det bästa med ditt jobb?
 
- Att se en nöjd publik och nöjda dansare. Att se att man har lyckats förmedla en känsla. Det är det som är det  bästa för mig.
 
Har du någonting att säga till unga dansare som vill satsa på dans?
 
- Man måste vara nyfiken, älska att träna, ha en inre styrka, kunna acceptera toppar och dalar, låta dig inspireras, vara envis, inte ta ett nej och drömma.
 
 
Av: Alice Josephson, Thilde Brolin

Likes

Comments