Header

Finns det några platser i Borås Stad som ni vill passa på att besöka?

–Efterfesterna! Och det ska tydligen finnas ett huvud mitt i vattnet som vi tänker besöka under natten.

Har ni, eller någon av er, ett eget minne eller tidigare upplevelse från Borås Stad?

– Jag hånglade upp en person på nattklubb i La Paz i Bolovia från Borås. Övriga upplevelser i staden Borås är ännu inte preskriberade.

Vilka artister inspirerar er musik?

– Dead Sara och Heavy Tiger.

Hur kom ni på bandnamnet ”Dismissed”?

– Tänk er Gandalf i sagan om ringen när han letar info om härskarringen, fast i högklacka och läppstift.


"Starta ett band och visa att du är starkare än alla som trycker ner dig! Hitta det som du brinner för och stånga dig blodig för din rätt att göra det"

Kommer Prides festligheter att fortsätta för er efter att konserten tar slut, vart tippar ni på att ni tar vägen?

– Till den officiella Pride-efterfesten eller till den med bäst efterfest som bjuder hem oss! Vi nås alltid på Instagram och Facebook.

Har ni något råd till de unga personer som får ta kritik i skolan, eller från allmänheten för att de sticker ut när de är sig själva?

– Starta ett band och visa att du är starkare än alla som trycker ner dig! Hitta det som du brinner för och stånga dig blodig för din rätt att göra det.

Foto: Sari Hevosaho

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Vi har telefonkontakt med Chris Adam, sångaren från förbandet Smash Into Pieces. Bandet har åkt hela vägen från Stockholm för att uppträda på Borås Prides avslutning, och deras turnébuss rullar in precis när den ska utanför scenen på Stora Torget. Bandmedlemmarna sträcker på benen innan de avslappnat tar i hand med oss. Gitarristen Benjamin som ska medverka i intervjun vinglar ut sist, lite sömndrucken, och förklarar att han just har tagit en tupplur på loftet.

Medan Benjamin visar oss in i bussen rasslar det av proteinbars-papper och Loka flaskor.

Ikväll är det bandets första framträdande på en Pridefestival! Vanligtvis prioriterar de inte konserter i Sverige, men när Borås Pride kom på tal ville de absolut vara med. Bandet står för buskapet att alla ska vara fria till att vara den dem är. De kämpar för att vi ska vara accepterande och omfamna varandras egenskaper.

– Vi i bandet har tillexempel väldigt olika personligheter. Det är därför vi heter ”Smash Into Pieces”, för att vi är ett sammansatt gäng av blandade individer. Vi är ett bra exempel på hur en grupp fungerar tillsammans så länge man bara respekterar varandra, och det är så det borde vara i världen, anser Chris Adam.

– Egen vilja är det finaste som finns, konstaterar Benjamin. Inträngda människor är de som blir farliga. Det är dom som gör hemska handlingar på grund av att de är bittra och arga. Då tenderar man att skada sig själv eller andra. Hela visionen med bandet för mig har alltid vart ”våga tro på din inre dröm” och även det inre barnet.

Smash Into Pieces har hunnit med omkring 160 gigar på ett år, över hela världen. Bland annat turnerade de i USA under sex veckor. Framöver ska de närvara vid Rockoff festivalen, DreamHack, Peace and Love festivalen, och åka på turné genom Europa till hösten. Men ikväll ligger fokuset på Borås Pride. De avslöjar att deras festande fortsätter efter spelningen på X o Y, som arrangerar det officiella avslutningspartyt.

– Idag är vi rejält taggade! ler Chris Adam. Livet är en fest och man måste våga vara barnslig också!

Foto: Lars Johansson

Likes

Comments

Stolarna är fyllda i den luftkonditionerade, rymliga lokalen på Textilmuseumet inför talarna Suhaib Shhab och Fraidoon Temoree. De är här för att förklara hur HBTQ-personer behandlas i hemländerna Syrien och Afghanistan, utifrån personliga erfarenheter.

Foto: Sari Hevosaho

Framför dem sitter en stor publik, uppskattningsvis 35 stycken. Stina Nilss från Borås Pride hälsar alla välkoma genom att fråga vilket språk de föredrar av svenska och engelska. Många i rummet kommer från samma SFI-klass men har olika svenskkunskaper. Rösterna mumlar. Bredvid mig bjuder några personer in till sitt samtal och frågar alla omkring om de vill ha tuggummi. Men då skruvas volymen ner.

– Den Syriska och Libanesiska lagen förbjuder allt beteende som strider mot ”naturlagarna”, inleder Suhaib Shhab. Tre års fängelse i Syrien får du för att vara en HBTQ-person, och ett år i Libyen, han läser ländernas paragrafer direkt från mobilen.

Fraidoon Temoree tar över:

– I Afghanistan lever man ett okänt liv som HBTQ-person. Det finns ingen plats för dig; du skyddas inte av några lagar, du får inte lov att studera och ingen vill anlita dig på arbetsmarknaden. Många har försvunnit, men ingen utreder vad som har hänt, personerna slutar att existera.

Fraidoon är en konstnär och designer. Just nu ställer Textilmuseumet ut en kollektion som talar för hans resa från Afghanistan till Sverige. I samtalet berättar han att textilen var ett sätt för honom att hantera förtrycket av homosexuella i sitt hemland. Ofta upplevde han det som att han saknade en identitet; att han inte fanns eller inte fick finnas. Men tygerna var den trygghet som bevisade att han kunde göra vad han ville.

– ”Flyga”, säger han med ett leende på läpparna, allt. Jag kunde visa att jag var någon genom att uttrycka mig. Jag kunde bevisa att jag inte alls var en sjuk människa.

I Syrien så har förhållandena även blivit värre av kriget, spinner Suhaib vidare. Ingen orkar längre bry sig om att ifrågasätta när någon dödar en HBTQ-person i nuläget. IS är dessutom en organisation som dödar människor på grund av homosexualitet.

Fraidoon berättar att fram till 2000-talet, när information kom via nätet till Afghanistan, så levde HBTQ-personer som om de inte fanns. Vilket också var den allmänna uppfattningen. För honom resulterade det i att han gav upp sin dröm om att bli designer, för att skydda familjen från skam. Istället fick han leva utan identitet och fram tills nu så har han levt sitt liv som en ”okänd person”, som han själv beskriver det.

I slutet av samtalet övergår de till att diskutera framtiden. Suhaib Shhab menar på att organisationer som RFSL bör jobba med ambassader i länder som har utsatta HBTQ-personer. Han säger fortsättningsvis att det handlar om frihet och demokrati. Med demokrati så kommer alla människor att få sina rättigheter. Därför tycker han att det är så viktigt att alla tar sitt personliga ansvar. Det gör man genom att tänka på hur man bemöter andra, och visa på människans lika värde, enligt Suhaib.
"I Afghanistan lever man ett okänt liv som HBTQ-person. Det finns ingen plats för dig;du får inte lov att studera och ingen vill anlita dig på arbetsmarknaden. Många har försvunnit, men ingen utreder vad som har hänt, personerna slutar att existera."

Tänk på att se varandra // Provocerad Platina

Likes

Comments

DJ Katja Gustafsson är en av Sveriges internationella elektroniska DJs. Hon har djat på de stora dansgolven med 800-4000 personer och inför Prideparader i storstäder så som Berlin, Barcelona, London, Los Angeles och New York med en publik upp mot 500 000. I år kommer hon till Borås Pride! Hon smäller av invigningen den 15 juni med sin låt ”Human Right”, och håller oss varma i kläderna under paraden med ett dj-set. I en exklusiv intervju berättar Katja om sin bakgrund, samt om varför det känns viktigt för henne att prioritera en liten stad som Borås, fastän hon har djat i storstäder runtom hela världen. Hon berättar också om hur det var att växa upp som regnbågsbarn i Stockholm

Det är en kvick och tillmötesgående Katja Gustafsson som svarar på mina mejl under lördags kvällen – fastän hon snart ska upp på scen på Hard Rock cafe i Stockholm. Katja verkar inte ett dugg stressad över det späckade schemat som väntar framför henne. Efter Borås har hon en spelning i Västerås, och sedan bär det av mot de stora scenerna i Schweiz och Tyskland. Men hon förklarar att det är såhär hon trivs med vardagen. Det är såhär hon har valt att forma sitt liv.

Katjas resa började på S:t Eriks Sjukhus i Stockholm, när de smaragdgröna ögonen mötte världen för första gången. Armarna som tog emot henne var den kärleksfulla unga föräldern Ninas, och fastän barndomen kom att kantas av utmaningar, så brast aldrig det band som knöts mellan dem den dagen.


– Vi flyttade mycket, berättar Katja. Från ett kollektiv i innersta stan till en vackert belägen villa i Solna som fungerade som ett boende för ensamstående. Därifrån till Rinkeby och tillbaka till Solna, var jag spenderade resten av min uppväxt. Fram och tillbaka for vi.

Med blicken i backspegeln fortsätter hon att förklara:

– Jag har alltid haft ett väldigt stort intresse för ljud, så länge jag kan minnas. Tillexempel brukade jag spela in läten med hjälp av en liten gul kassettbandspelare när jag var barn. Utöver ”ljuden” var jag en typiskt sportnörd och spelade allt ifrån fotboll till tennis och ishockey.

Men att vara tjej och sportintresserad hade även sina motgångar. Katja kände av normernas stränga piska redan som ung. I fyran, när det blev allmänt känt att hon gillade både killar och tjejer, fick hon byta namn från Katja till ”den sjungande fotbolls-flatan”.

– Jag tyckte att det där med att vara man eller kvinna var så töntigt! Kunde inte alla bara få vara vem de var oavsett kön? Och varför skulle jag bli behandlad annorlunda för att jag var född kvinna?

Detta blev en inställning som följde Katja resten av livet. Det är också en av anledningarna till varför hon vill spela på Borås Pride:


– I tio års tid har jag rest nästan varje helg och djat runt om i världen. Men jag tackar alltid ja till Pride-spelningar eftersom jag stödjer dem av hela mitt hjärta.

– När du, Katja, spelade under Stockholm Pride år 2016, gjorde du i ordning ett ”Prideparty-set” med kändisar så som Zara Larsson, Beyoncé, Missy Elliot och Rihanna, vilken musik kan vi förvänta oss under Borås Pride?

– Bra fråga! Jag är inte helt hundra själv på vilka låtar jag kommer ha med än. Jag brukar göra ett urval utifrån sisådär hundra låtar dagen innan. Men ingrediensen för att göra ett grymt Prideparty-set är att spela musik som publiken känner igen och kan sjunga med i! Så jag kommer att spela både gamla och nya hits, och jag kan göra en spotifylista efteråt för de som vill lyssna!


Freja är en punkt i Katjas liv vart hennes berättelser ständigt återkommer. Den söta dottern föddes 2015 och var det som, enligt henne själv, gjorde henne redo att inta ”svensson-livet”. Ett liv som hon fram tills dess hade motarbetat. I samband med att Freja börjar förskolan till hösten och att Katja firar 10 år som professionell dj, så har hon utvidgat sitt konst-spektrum till att släppa egen musik, däribland låten ”Systerskap”.

– Jag ska försöka hinna med att skicka in ett bidrag till Mello och göra låtar ihop med andra artister jag känner runtom världen. Det kändes som om det var på tiden att jag skapade egen musik då jag har gått en utbildning för elektronisk musikproduktion tidigare.

– För att avsluta intervjun med ännu mer kärlek, vad betyder Pride för dig?- Pride betyder väldigt mycket för mig. Det är så enormt viktigt världen över att få se personer våga ta ställning och stödja sina medmänniskor. Det är viktigt att stötta varandra i ett samhälle och det är viktigt att våga stå upp för vad en tycker är rätt. Tystnad är det som är farligt. Jag firar Pride för alla dom som inte kan, får eller som inte längre är med oss.– I år ska du både delta i invigningen för Borås Pride, den 15 juni, och i den glada paraden den 17:onde, vart tar du vägen där i mellan?

– Jag har inte hunnit titta i Pride-programmet ännu, men det kommer jag självklart att göra så att jag inte missar något under fredagen. Sedan vet jag att min dotter Freja vill åka till Borås Djurpark, vilket var en stor hit förra året!

Likes

Comments

Hej ni underbara som klickar in på min blogg!

Nej, jag har inte gått och försvunnit den senaste veckan, haha, tvärt om så har jag faktiskt blivit anställd som media ansvarig och rapportör för Borås Pride år 2017! En fantastisk möjlighet för mig som brinner för att skriva. Många av mina texter kommer därför att finnas på deras hemsida, nu och fram till den 17 juni. Klicka in vettja, och häng med på vad de pysslar med inför årets regnbågsfest! Jag kommer att möta kändisar, föreläsare, funktionärer och besökare, och ni kan vara säkra på att det blir LIT!


www.boraspride.se


Likes

Comments

Ibland kan det verka som om vissa kroppstyper kommer med en gratis gåva av att trivas med sig själv: "fem magövningar som gör dig till den lyckligaste personen i världen". Sanningen är såklart inte lika enkel. Vi alla har komplex över någonting, även den människa som anses vara vackrast på jorden. Tricket för att bli "bikini redo" är att släppa tankarna på magrutor, och uppskatta sig själv för hur man ser ut just nu.

Trotts att vi vet att finnarna ploppar upp på hakan några dagar innan mensen, trotts att vi vet att magen veckar sig när vi sitter och att ben kan få celluliter, så blir vi förskräckta när det händer oss! Visst är det underligt? Fastän vi inser att våra komplex är onödiga så kan det vara svårt att inte påverkas av dem.

För de flesta varierar sårbarheten från dag till dag. Exempelvis brukar vi kritisera oss själva mer efter en dålig nattsömn eller stressfylld morgon. Då kan man fastna i tankar som säger att "jag är ful, sliten och blek, och ingen får se mig i skolan!". Ansiktet från gårdagen är givetvis det samma – en kropp kan inte förändras under en natt – men på tross av att vi vet det, så låter vi den negativa inställningen övertyga.


Hur många härliga dagar på stranden har du slösat på att vara osäker över din kropp?

Har ni någonsin hört en gammal dam säga, när hon tittar på ett yngre foto av sig själv: ”jag tyckte att jag var tjock när den här bilden togs, men se, jag var ju pinnsmal och riktigt söt”? Har ni då kikat på bilden och sätt en vacker 50-tals kvinna lik Marilyn Monroe? Precis som att damen och du inte kunde se hennes gamla komplex, så är dina komplex osynliga för andra! Försök att lyssna till dina vänner när de berättar att du ser fin ut. De kan ge dig lite perspektiv, vilket var vad den äldre kvinnan fick med tiden. 

Det kommer till en punkt då man måste fråga sig själv hur mycket man vill att de små prickarna i pannan eller fettvalken ska styra över ens liv. Om du märker att du undviker att göra vissa saker så har du bjudit in komplexen till att bestämma över dig. Tänk också efter på hur ledsna dina vänner blir, när du plötsligt snäser argt att du inte vill bada på stranden för att du in i det sista undviker att visa dina breda höfter. Komplexen går ut över dina relationer och blir begränsningen för vad som ska hända i ditt liv!

Det finns ingen kropp som ger en bra självkänsla, den måste du bygga upp själv, så försök att se kliniskt på dina komplex. Vad spelar lite gropar i huden eller fett på låren för någon roll? Vem bryr sig! Varför ska det krångla till det för dig?

Det finns ingen kropp som ger en bra självkänsla, den måste du bygga upp själv.


Likes

Comments

Kämpa på, snart är sommaren här! Det är dags att tagga upp och rikta blicken framåt så att vi inte gräver ner oss i detta trista vårväder! Nedanför följer därför en lista av spännande event i sommar – som också är snälla mot plånboken. Allt löser sig tillslut, och här har vi lösningen!

Color Obstacle rush - run

Du behöver inte vara en löpare för att finna glädjen i Color Obstacle rush run! Känslan är minst sagt ”Alice i Underlandet” när man spurtar genom en korseld av tvättsvampsbollar, glider nedför gigantiska rutschkanor och trasslar sig genom spindelnäts tunnlar, samtidigt som man är dränkt i färg! Vid mållinjen väntar en festival och du får dansa med dina vänner och nya bekanta medan det regnar blått, rött och grönt! En biljett kostar 349 kr och är billigare ju tidigare man anmäler sig. Loppet finns i sju städer, mellan juli - augusti så välj och vraka!

http://www.colorobstaclerush.se/

☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼

Hammarkullekarnevalen 26-28 maj

Få folksamlingar bjuder på så mycket glädje och kulturellt utbyte som Hammarkullekarnevalen i Göteborg! Bostadsområdet har rötter från i stort sett hela världen och startade festligheterna på 70-talet som ett sätt att bilda gemenskap. Man kan minst sagt säga att det lyckades; idag finns det oräkneligt många dansgrupper i tåget och karnevalen pågår i flera dagar! Ta dig dit och njut av rytmen!

http://www.karneval.se/

Gothia Cup

Oavsett om du gillar fotboll eller inte så är invigningen av Gothia Cup en upplevelse du sent glömmer! Varje år förenas människor från 80 nationer för att titta på världens största fotbollsturnering för ungdomar! Invigningen äger rum den 17 juli i Göteborg, och innebär en 2 timmars show med fyrverkerier, sång, dans och en presentation av alla deltagare! Glädjen och gemenskapen i arenan går att ta på, och det är ett unikt tillfälle för dig att få vänner över hela världen! En biljett kostar under 200 kr!

http://www.gothiacup.se/

Här köper du enkelt biljett: http://www.ticketmaster.se/artist/gothia-cup-invigning-biljetter/927430

Hallifornia festival 20-22 juli

Man säger ibland att Varberg är Sveriges Kalifornien, och varje sommar lever de upp till sitt rykte via den härliga Hallifornia festivalen! Det finns ingen plats för stress och bekymmer med en närhet till havet som talar till själen, gitarrmusik, ljus och brädåkare som seglar förbi både på land och i vatten. Du kan testa på street-, vatten- och actionsporter, dans så som salsa och hipp-hopp eller yoga. På kvällarna byts stearinljusen ut mot strålkastare och du kan festa låds till DJs! Det är garanterat inget att missa!

Följ dem på Instagram @HALLIFORNIA eller besök deras hemsida https://www.hallifornia.se/

Sommartorsdagarna

Borås samlar människor från hela Sverige under de varma och livfulla Sommartorsdagarna. Mitt i centrala staden där solen sist går ner förenas ett folkhav varje torsdag från och med den 29 juni framför stora scen för att höra kändisar så som Sabina Ddumba och FO&O. Bredvid finns matstånd och marknad, och inte långt därifrån en stadspark som anordnar dans med livemusik. Ta en kik och bestäm vilka artister du vill se!

http://sommartorsdagarna.se/

Pride festivalerna

Kanske har du hört talas om Stockholms Pride eller West Pride i Göteborg? I själva verket finns det över 60 Pride festivaler som äger rum över hela Sverige och du kan enkelt hitta dit med hjälp av kartan nedanför! Evenemangen kan beskrivas som konst- och kulturfestivaler som skapar trygga mötesplatser för såväl hbtq-personer som för alla som vill vara en del, och de levererar magiska uppträdanden, marknader, kunskapsrika föreläsningar, samt plats för att bjuda upp till schlager dans! Festivalerna är alltid gratis eftersom DU betalar med kärlek <3

https://www.pridekartan.se/


Landskronakarnevalen 27-29 juli

Den lilla staden bjuder in till Sveriges största karneval mellan den 27-29 juli! Kändisar som Hov1 och Jireel med superhiten ”Cataleya” hjälper till att hålla uppe stämningen och matstånd från alla världens hörn ser till att du aldrig behöver gå hungrig! Staden bjuder även på en mysig marknad, Axels Tivoli, konsttävlingar och sist men inte minst; det vackra och underhållande karnevalståget! Landskrona är dessutom en söt stad som man kan passa på att upptäcka under tiden, bara 30 minuter från Malmö. Are you ready?

http://www.landskronakarnevalen.nu/aktiviteter/

Likes

Comments

Du kastar en blick på siffran under Snapen som visar ”14 minuter sedan” och bestämmer dig för att det får duga. Du hasar dig upp från berget av kuddar och slår ner mellanslagstangenten så att Noora fryser till is i en ledsen blick och låter Snapen ladda. Okej. Nu är det dags. Ett ruffsigt hår blinkar fram på skärmen och ditt hjärta träffas av Eros pilar. Helvete vad snygg bae är! Stirrandes ser du fotot försvinna och funderar över vad du ska svara. Ni har snappat i över en månad nu … helt ärligt talat så tar lusten kål på dig! Det enda du vill är att dra fingrarna över de ställen på kroppen som bilderna inte visar, men du vill inte verka desperat. När man har en relation som ryker av passion – hur tar man den från mind fuck, to real fuck?

Vi är många som har upplevt en komplicerad relation där kemi är den enda ingrediensen. Låt oss vara ärliga, det finns människor som man kan prata med, människor som är roliga, och dem som enbart väcker en känsla: lust. I dessa lägen behöver nog flera av oss bli bättre på att kliva ur sin bekvämlighetszon. Man ifrågasätter ofta om den andra personen känner likadant, om vi är för ”på” eller om något kan bli pinsamt, men det man måste minnas är att inte skuldbelägga sig själv. Det finns inget skamligt med att känna passion och därför kommer ingen inklusive snyggingen att tycka mindre om dig för att du vågar stå upp för dig själv. Rädslan inför att verka "desperat" är ofta ett problem i tanken och har att göra med egen stolthet och osäkerhet. Men se på det såhär; hur ska den andra kunna ta ett steg om du inte ens visar din uppskattning? Många gånger så tror vi att våra signaler är tydligare än vad dem är. Men håll inte tillbaka din fantastiska personlighet, bjud på dig själv!

Ett annat orosmoment är de ”stela” ögonblicken. Vi har fått för oss att träffar måste innehålla massa prat och skojiga moment för att de ska gå rätt till, men varifrån kommer alla dessa krav? Verkligheten är inte som en amerikans ”the first date” film, och att prata med en flirt känns stelt! Det är stelt för att båda gillar varandra, det är stelt för att man egentligen står och tänker på hur fin personen ser ut i ljuset istället för att lyssna, och det är stelt för att ingen i själva verket inte vill prata! Det man vill veta är om ni ska gå "hem till dig eller hem till mig", och därför är det ingen fara att stelheten finns! Spänning vittnar om att ni har passion, hade ni å andra sidan babblat på likt två syskon skulle man kunna ifrågasätta om gnistan finns – okej – nu överdriver jag, men ni förstår vad jag menar? Visst gör spänning att det känns stelt, men spänning är även det som gör att det känns hett! När eller om ni rör varandra senare så brukar den avta på ett naturligt sätt.

​Fotograf och smink: Nathalie Franzén, Instagram: @nnathaliefranzen

Likes

Comments

Fotograf: Linnéa Tammerås

Ibland gör man upp en plan som inte går i uppfyllelse. När det händer så blir man ofta arg, besviken eller ledsen och det känns som om man har blivit avslängd från ett tåg då man saknar både mål och riktlinje. Men jag undrar om våra misstag kan vara för det bättre?

Vi alla drömmer om saker och ting som vi inte ännu har. Det kan vara kläder, kompisar, arbeten, eller egenskaper, och medan planerna ger oss fokus under resans gång, så kan dem också skapa förvirring om de inte går som de ska. Förmodligen har du vid något tillfälle inbillat dig att ett misstag ska förstöra för ditt öde. Har du t ex haft en relation som trotsat alla dina förväntningar och därför fått dig att tro att den var dålig? Du har i alla fall säkerligen glömt dina nycklar eller missat en buss och känt dig hopplös. När någonting går snett i våra planer så tenderar vi att tro att det förstör en plan som skulle ha blivit bra, men hur vet vi att det inte leder oss mot någonting bättre? Den där relationen kanske inte var ditt ideal, men förbaskat rolig istället! När allt kommer omkring, är våra misstag för det bättre eller sämre?

Jag hade en kund en gång som kom in till vår butik andfådd med ett pärlhalsband av svett runt pannan. Han var snabb, och slängde tre tobakspåsar över kassan. Först trodde jag att mannen var irriterad men det visade sig att han log bredare än vad jag någonsin hade sätt en kund le så tidigt på morgonen. Han berättade att han nyss stött ihop med en gammal klasskamrat utanför butiken, som erbjöd honom en kolonilott! De hade inte träffats på flera år men just då råkade vännen ha en stuga till salu och kunden med pärlhalsbandet fick lov att slå till. Det var verkligen inte planen den morgonen! Hans tobak skulle egentligen ha räckt mycket längre och därför var han stressad för att hinna köpa det innan jobbet. Mannen tackade och skyndade iväg. ”Jag hade en plan”, log han, ”men den gick inte som jag hade väntat mig”.
Vi får nästan för oss att våra misstag ska förstöra en bana påväg mot ödet

Kan det kanske vara så, att våra misstag är det som gör ödet? Utan dem så hade vi förmodligen inte träffat vissa människor, funnit kärleken, sett nya platser eller börjat tänka i andra banor. Våra felsteg förblir trotts allt en del av den färd som har tagit oss till vart vi är idag. Säsonger förändras och det gör även livet. Folk kommer och går och planer ändras. Så kan det vara så att de oväntade händelserna är de som leder oss till ett nytt tåg med lyckan? I slutendan är det ju inte målet som är meningen – det är resan.

Likes

Comments

♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀

Med sommarn kommer saft och bullar, fika på uteserveringar och doften av grillat till en sol som liknar en glödande äggula påväg ner bakom husknuten. Med sommarn medföljer fladdrande klänningar, lätta shorts, och solbrända ben. Men något dolt som också bifogas i ett separat mejl under årstiden är de förbaskade rakningsritualerna. Trotts att det inte pratas om det verkar ett par orakade flickben vara lika uppseendeväckande som ett midsommarbord utan sill och potatis. I tonåren kan det rentav vara så att killar känner efter som ”för att testa” om flickors ben är rakade eller inte, och det kan gå så långt att ett par stickiga anklar väcker trakasserier. ”Åhh, har du inte rakat dig?”, kan en grabb joddla, eller tvärtom ifrågasätta varför man på låren känns som en nakenråtta. Vill man ha haff då eller? Med så lite som ett pekfinger kan en manlig utredare göra intrång på en blottad hudpart och kommentera om mjukheten är godkänd, väl godkänd eller uppnår MVG! Naturligtvis utsätter pojkar också varandra för denna form av åtlöje ibland, och naturligtvis behöver inte deras agerande som arkeologer på våra kroppar vara illa menat. Men det råder inga tvivel om att tjejer och kvinnor blir extra utsatta för denna hårförnedring. På något vis är det precis som om kvinnans kropp är öppen för offentlig bedömning. Hur ska gräsmattan idag klippas?

Instagram: @tacofest

Det är inte ovanligt att tjejer triggar varandra till hårångest heller. Speciellt i skolans omklädningsrum finns det ungdomar med föreläsningar om hur övriga ”bör” raka sig för att inte vara äckliga. Men vad är egentligen problemet med ett par håriga flickben? Jag ser ingen få panik över skäggstubb på en man. Det är ett faktum att utseende är något väldigt individuellt, och det bör vara upp till var och en hur man väljer att raka sig. Precis som hår på huvudet kan det vara kort, långt, mörkt, ljust, strävt eller mjukt och vi alla bär det olika!
"Har du inte rakat dig?"

Likes

Comments