Rasism mot de med Mellanöstern härkomst blir hela tiden allt starkare. En stort anledning är att det är just där islam finns, som många kopplar med is/daesh. Detta är helt fel. I den heliga Quranen får man inte skada, mörda, ljuga, göra brott med mera. Då kan man undra, är inte det terroristerna gör ett brott i många svenskars ögon? Det är iallafall ett oförlåtligt brott i muslimers ögon, daesh är inte islamister, de är terrorister. Jag hoppas att alla ni som läser detta lyssnar på de riktiga muslimerna, och inte vad media och samhället säger. Tänk hur det känns för de egentliga muslimerna, som blir anklagade tillsammans med deras religion för att vara terrorism. Före daesh, fanns det inte en liknande koppling mellan muslimer och terrorister som den vi har idag. Det har alltid funnits hat, men inte på denna hotfulla nivå. Islam är fredens religion, som man kallat den i många många år före terroristerna skyllde på religionen med deras skit.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det finns idag mycket rasism i vårt samhälle. Det förekommer främst på skolor, arbetsplatser, sociala medier och ibland till och med i hemmet.
Ingen är värd mer för att hen är varken ljus eller mörk. Vi är alla födda på denna jord, och inget skiljer oss egentligen åt. Denna hemska syn har grunden från en lång tid tillbaka, där både triangelhandeln och andra världskriget är några av de största faktorer. Alla ser vi olika ut och alla gillar vi olika, men man kan inte döma en människa efter utseende, för att man tycker att hen ser "annorlunda" ut. Man kan inte dra alla från samma land/kultur över en och samma kant, eftersom att alla människor är olika och även unika. Stå för den du är, bry dig inte om vad människor tycker. Du är perfekt!

Likes

Comments

Idag tänkte jag skriva lite om utseénde..

Utseende verkar i dagens samhälle vara det absolut viktigaste. Men detta sättet att tänka är så mycket mer än FEL!

Här är förklaringar till varför:

1. En person kan inte rå för sitt utseénde

2. Man ska vara glad för hur Gud har skapat än

3. Alla människor ser (egentligen) olika ut bara för att man ska kunna känna igen och skilja på varandra.

Visst, det är mänskligt att tycka folk ser bra ut, men det känns som att folk idag blir allt mer blinda för att förstå vem personen egentligen är. En person med "fint" yttre, kan vara så otroligt ful och "rutten" inombords. Luras inte av en persons utseénde, för det är som jag har märkt på folket, oerhört lätthänt. Så kom ihåg, du känner inte personen genom utseéndet, utan genom vad den har inom sig, i hjärtat. Of course, det finns människor som du tycker ser bra ut och som samtidigt kan vara en underbar människa, men jag menar mer att LÄR KÄNNA PERSONEN innan du delar med dig av ditt "privat liv", alltså om tankar, "hemligheter", familjen och andra personliga grejer. Lita inte på vem som helst!

MEDIA

Jag vet att många, i stort sett alla, alltid har något att klaga på när det gäller sig själv (utseénde mässigt). Varför är det då såhär? Hmmm.. MEDIA. Ni ser hela tiden modeller som är photoshoppade, översminkade, har löshår, lös ögonfransar, fejkad solbränna osv. Personerna ser INTE alls ut såhär i verkligheten, tro mig. Men nu kanske ni tänker: "Jag ser tjejer/killar ute på stan som ser ut som de modellerna på tv:en" osv. JUST DÄR är svaret.. som modellerna ser ut, det är tydligen idealet. Pinnsmala och lite kurvor på "rätta ställen". Men tänk då om alla modeller hade varit helt normala i kroppen/ mulliga.. då hade ju alla tyckt att "Nämen Gud vad smal jag är, jag måste gå upp i vikt, jag vill också ha kurvor!". Så det är just detta "idealet" som förstör våran syn på vad som är fint/"perfekt", alltså vad som är målet för er, hur ni vill se ut.

Tips,

Jämför dig INTE med andra människor! ALLA ser olika ut, alla har olika föräldrar därav annorlunda utseenden. Man blir vackrare med tiden så länge men accepterar sig själv.

Om du är en fin och bra människa inombords, kommer det blomstra igenom dig och då ge dig en vacker utsida. Du måste bara lära dig att älska och respektera dig själv. Du är den enda som bestämmer vem du ska vara och hur folk ska se på dig,

Vi hörs snart igen, ta hand om er.

Likes

Comments

Hej alla underbara! Hoppas att ni har en mysig kväll med familjen.

Ett ämne som ofta är väldigt känsligt och privat är mobbning. Frågar era föräldrar er någongång hur det går i skolan? Och isåfall, vad svarar du?

Idag är omkring 60 000 barn/ungdomar mobbade (detta sker framför allt i skolan). Jag vet att många av er känner igen sig, att just DU som läser detta just nu kan vara en av de utsatta. Jag vill verkligen att ni ska lära er en sak, vilket ni förhoppningsvis kommer att ha nytta av hela livet.

Tänk nu på din skolgång . Fundera över :

- Blir du slagen?

- Blir du hotad?

- Blir du utsatt för rasistiska kommentarer?

- Blir du utsatt för kommentarer angående ditt utseende?

- Blir du utsatt för sexuella trakasserier?

- Blir du utsatt för någon, överhuvud taget, otrevlig händelse i skolan?

För isånnafall, ska du läsa vidare.

Du kan göra mycket åt saken, kanske du är blyg, rädd eller svag, men kom ihåg att DU är så mycket bättre än de personer som utsätter dig för en sådan fara och otrygghet.

Du ska aldrig se ner på dig själv, du får inte! Du är så vacker, exakt så vacker som Gud har skapat dig, var glad och självsäker. Du är en så fin människa, kärleksfull, har så mycket att visa men får inte ut orden. Denna rädsla och blyghet stoppar dig. Kolla på dig själv i spegeln, kolla hur fina ögon du har, unikt leende, vackert hår. Glöm inte att DU är den som bestämmer vem du ska vara och hur DU vill att folk ska se och komma ihåg dig!

Nästa gång du blir trakasserad eller utsatt, hota inte, visa! Visa med ord, med självsäkerheten i dina rörelser. Visa att du inte är så liten som dem tvingar dig själv tro att du är, du är stor, du syns, du finns, du är unik!

Om någon kallar dig för ex "jävla blatte", svara då:

- Jag är stolt, och gå därifrån

Om någon hotar dig på tex sms, polisanmäl! Visa för dina föräldrar!

Du ska bara skita i människorna som tynger ner dig och ditt hjärta, le för livet och lär dig att acceptera dig själv, du är så oändligt fin, söt, duktig och underbar!

Lova mig nu, låt ingen trycka ner dig, DU är så mycket högre upp på mogenhets listan än dem. Strunta i dem!

Du har alltid din familj vid din sida, dina vänner, m.fl.

Om du undrar något osv, kommentera bara så garanterar jag er ett svar från mig. Ha det fint nu tills nästa gång!

Likes

Comments