Tjena!
Nu är det helg. Skönt som fan :) Två dagar vila från träning, iväg på lite mässa, bara slappa och umgås med familjen.

Sitter nu i bilen påväg till Stockholm och barnmässan för att kolla in lite produkter osv. Sambon va med i en tävling på Facebook och vann 2st biljetter till mässan. Vi har haft tankar på att köpa biljetter och åka ner och kika, så detta passade ju bra!

Igår va det sista tunga passet på någon vecka. Känner i delar av kroppen att det behövs lite vila från tunga vikter. Gjorde ett försök för ett tag sen att köra en deload vecka, det gick sådär.. eller inte alls..
Men nu blir det 1-2 veckor av deload, lite lägre vikter och mer reps istället.

Körde bänk och böj igår. Gick jävligt bra lär jag säga!
Böj
1x10 - 80kg
1x10 - 100kg
1x8 - 120kg
3x5 - 140kg
1x3 - 140kg

Bänk
1x15 - 50kg
1x10 - 70kg
3x5 - 80kgSå böjen är något som verkligen gått bra! Gjorde ett jämförelse klipp från 29 Juli när 130kg 1reps va en nära döden upplevelse med ett av gårdagens set! Det va jävligt roligt att se. Avslutade hela passet med några superset biceps och triceps.

Nu blir det ett litet stopp för kaffe i Enköping innan vi fortsätter mot Stockholm.

Hoppas ni får en skön helg!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tjena!

Idag är det vila som gäller. Vilket kommer vara välbehövligt då det va en väldigt krånglig natt för lill killen som inte ville sova alls nästan. Sov stötvis i 30min från 1 inatt fram tills det va dags att åka till jobbet. Han sov från 8 till 12 sen va det dags för mat, men efter det så gick det inte alls. Men så kan det va.

Gårdagen bjöd på en intensivt axel pass:
Sittande hantelpress, 10set
Sidolyft hantlar, 5set
Sidolyft i kabel, 4set
Facepulls, 5set

Två pass kvar denna vecka. Och nästa tänkte jag gå ner lite i vikterna och öka volymen i en eller två veckor. För att sedan gå tillbaka till tung träning igen.

Hoppas alla får en bra dag och kör hårt!

Likes

Comments

Tjena!

För ca en månad sedan började min motivation till träning och kost verkligen gå ner. Våran lilla kille hemma hade en väldigt jobbig period, när vi trodde att det började bli bättre så vände det och vart sämre istället. Gallskrik i timmar och väldigt lite sömn, mindre än vanligt. Så det blev väldigt påfrestande och det fanns inte något annat att tänka på än försöka få honom att må bra.

Även om man försökte komma iväg och träna och ändå gjorde vissa framsteg så blev det tillslut att man gick runt och va i en annan värld och inte va fokuserad under träningen.

Jag mår bra när jag tränar och älskar verkligen träning. Men hur mycket jag än älskar det och gör allt för att få in träning, om jag så ska träna skit tidigt eller skit sent eller, så kommer alltid familjen först.

Efter lite läsning och tips från andra så lyckades vi få bukt på lill killens gallskrik och det gick över till det normala igen. Han har fortfarande sina bra och dåliga dagar såklart och kan vara knölig vissa tider på dygnet. Men inget som är onormalt. Vi är bara glad över att han inte verkar ha ont längre och inte gallskriker i timmar.

Strax efter att sonen hade blivit bättre så började motivationen krypa tillbaka igen och kom tillbaka hundra gånger om under min vistelse på SM i Västerås. Höjdpunkten va att få träffa en av mina stora idoler Shawn Rhoden!

Så med motivationen på topp igen så tränar jag vidare. Vi har även börjat kommit ner hela familjen på gymmet mer och mer och det är verkligen super kul!

Som tidigare sagt så är enda vägen, framåt!

Ha det bra!

Likes

Comments

Hallå!

Satt och kollade igenom lite gamla filmer från träningen här på lunchen och reflekterade lite kring träningen de senaste veckorna. Det har verkligen gått bra. Kom över 100kg gränsen i bänk, mina bicepsfästen har blivit bättre och reps på högre vikter har ökat i allmänhet.

Den 29de Juli provade jag 130kg i knäböj, jag har ett PB på 150kg, men detta va högsta vikten på väldigt länge. Trodde jag skulle dö. Det kändes väldigt tungt. Men efter det började träningen öka på, började pusha mig själv mer.

Livet hände och vi fick en liten son den 12 augusti och två veckor senare så flyttade vi till ny lägenhet, så det blev inte mycket träning då.

Men väl tillbaka på gymmet så började jag inte lätt, gick in stenhårt från början och har fortsatt på det spåret sedan dess och det har gett resultat. Är uppe och reppar på vikter som jag inte har varit i närheten av i bänk och böj. Så vad det än jag gör, så verkar det funka.

Så här är då den första 1an på 130kg i böj där jag trodde att jag skulle dö. Följt av min 3a på 130kg 1,5 månad senare.
Det andra klippet är första försöket på 105kg i bänk. Därefter kommer mitt andra försök som va en vecka senare. Under det passet så tog jag 102,5kg och slog mitt PB med 2,5kg och därefter bestämde jag mig för att göra ett nytt försök på 105kg. Det gick inte vägen då heller men kom längre upp och kändes som att det bara va lite till som fattades för att det skulle komma upp. Så 105kg är nog inte långt borta.

Så min träning fortsätter. Denna vecka kommer vara fortsatt tung för att nästa vecka gå på en liten deload. Fortsätter med rehab i mark och stegrar sakta sakta.

MIN ENDA VÄG ÄR FRAMÅT!

Likes

Comments

God morgon!

Igår va det dags för maxning och försöka ta sig över hundringen i bänk. Kort och gott, framgång! 😃

Lyckades pressa upp 102,5kg. Gick även på och gjorde ett försök på 105kg denna vecka med. Det gick inte vägen, men kom längre upp än förra veckan då jag knappt fick den upp från botten förra måndagen!

Så det blev en ökning på 2,5kg i 1RM 👍🏻

Nu får nästa maxning vänta några veckor. Lär försöka få upp min böj till minst mitt nuvarande 1RM på 150kg. Det ska även fortsattas med rehab i mark.

Upplägget inför maxning:
20kg - 20
50kg - 2x10
70kg - 5
75kg - 3
80kg - 2x2
90kg - 1
102,5kg - 1
105kg - fail (men bättre än förra veckan)

Idag är det vilodag. Ska fortsätta min arbetsdag nu och sedan hem till familjen!

Ha're bra!

Likes

Comments

Godkväll!
Passar på att skriva några rader medans jag håller på med lite matlagning. Blir enkelt ikväll, fläskfilé och potatisgratäng 👍🏻

Veckan har varit rätt tuff. En bebis som haft ont i magen och inte vela sovit alls. Stackaren.
Men det verkar ha blivit bättre då vi bytte märke på maten. En helt annan bebis än för två dagar sen. Så inatt fick vi sova! Bara upp och ge mat som vanligt, men inga krångligheter och han verkar må bra tack och lov. Har verkligen tyckt synd om honom.

Resterande träning av veckan då.
Onsdagen bjöd på böj, där det vart två singlar på 130kg som max vikt. Avslutade med hög reps i benspark. I fredags blev det rehab mark och lättare bänk. 4x2 på 140kg i marken och 4x10 på 70kg i bänken som högsta vikt.

Jag har haft problem med biceps fästet sen jag drog 180kg i mark för någon månad sen och för övrigt gick på rätt tungt efter att inte kört nå mycket mark alls på ett bra tag. Så jag har tagit det lugnt och vilat från mark träning.
Efter passet kände jag inte av någonting alls i fästet, så det va mycket skönt och vilan verkar ha gjort vad den skulle. Ska fortsätta köra lättare vikter i marken ett tag till och öka sakta sen så det inte blir tok igen!

Men nu ska jag fortsätta med matlagningen 😊

Ha're bra och hoppas ni har en fin helg 🍺

I natt va det någon som va väldigt nöjd efter maten 😊❤️

Likes

Comments

Hallå där!
Börjat märka en trend på bloggandet som bara blir mer markant. "Hej det va länge sen" "Va ett tag sen jag skrev" eller liknande öppningar. Vilket oftast följs av ett lovord om att börja skriva mer, haha. Så nu tänker jag inte lova något, så får vi se om det funkar bättre då!

Mycket som hänt sen jag skrev sist. Blivit farsa och flyttat till ny lägenhet. Ja, bara två saker. Men det först nämnda är utan tvekan det största som hänt i mitt liv. Kombinera det med att samtidigt planera och utföra en flytt till en ny lägenhet så har man dagarna efter flytten en helt slut farsa som skulle kunna somna stående eller bryta ihop närsomhelst.

Sonen, vars namn är Theo, är nu lite över 3 veckor gammal, och idag är det en vecka sen flyttlasset gick. Vi har kommit iordning bra. Sambon har kört på som fan hemma, mellan varven när Theo somnat av en stund.

Träningen fick ta en paus på ca 1,5 vecka. Under flytten gjorde man väll cardio värt ett helt år kändes det som. Igår va jag tillbaka på gymmet igen. Det blev bänk, lite kompletteringsövningar för bröst samt lite armar. Nytt reps PB på 80kg i bänken, 2set x 8reps utdelades. Kände mig stark och slog på stort och gick på med 105kg, i ett för optimistiskt försök att höja mitt PB med 5kg. Bommade 2 försök innan jag la ner. Men planerar att köra på den här veckan och försöka mig på 102,5kg nästa vecka.

Träningen innan pausen gick både bra och dåligt. Styrkan i böj kommer tillbaka och även där slagit en reps PB på 125kg när jag krälade ut 8reps i sist set.
Marken är det som har gått baklänges lite, när jag drog 180kg så vart det in inflammation i biceps fästet som gjorde att jag har fått backa av lite i markträningen och när jag kört, backat på vikterna. Förhoppningen är att jag ska kunna börja köra mark igen den här veckan med lägre vikter utan att känna av något. Vi får se hur det går.

Det var vad jag hade att säga för tillfället! Hoppas alla har en bra start på veckan!

Ha're bra!

Likes

Comments

Tjena!

Då lider veckan mot sitt slut. En vecka kvar till semester, men nu ska jag njuta av helgen och lite vila.

Träningen under veckan har gått bra och gjort framsteg. Förra veckan under mark passet så var jag upp på 160kg, vilket kändes väldigt tungt. Även böjen kändes väldigt tungt på 120kg. Men den här veckan har varit annorlunda.

På onsdagens mark så kändes 160kg lättare och kändes som att tekniken satt bättre.
I måndags kändes fortfarande böjen tunga. Men efter lite ändringar och koll av tekniker så kändes dagens pass mycket bättre!
Bänken flyter på än så länge och har inte stött på något problem än. Det finns alltid teknik att slipa på i alla tre lyften. Den är inte helt rätt än, men försöker ständigt slipa på den. Så det kommer.

Nedan kommer lite klipp från veckans träning. Några av lyften på respektive träning.

Hoppas ni får en trevlig helg!

Likes

Comments

Tjena!

Ny vecka har börjat. Jobb, förberedelser för lillen som kommer i augusti, träning och allt annat där emellan.
Försöker hålla mig på banan, men det har varit tufft. Har varit väldigt trött på senaste tiden, känt mig hängig och omotiverad till och från. Har under dom senaste dagarna börjat sovit sjukt dåligt dessutom. Vet inte helt hundra vad detta kan bero på, men har känts lite som att man har något i kroppen, ni vet innan man blir sjuk. Men bara sådär skit lite, inget jätte märkbart. Men ändå så pass att man känner att det inte står helt rätt till.

Sjukt jobbigt är det iallafall, men jag tar mig igenom dagarna och slänger mig i sängen med svidande ögon och försöker sova till den mån jag kan.

Vi får se hur veckan utspelar sig med träning, men jag kör på till jag inte kan mer. Hur som haver så blir detta sista träningsveckan innan en veckas vila. Vilket jag tror är behövligt. Eftersom jag redan påbörjat denna träningsvecka så vill jag gärna avsluta den också, men som sagt så får vi se vad kroppen säger. För skallen är bara go go go oavsett.

Efter jag fått lite extra vila så kommer träningen dra igång igen. Har gjort ett upplägg som jag är nöjd med. Kommer vara 3 träningsdagar i veckan och innehålla 2 basövningar varje pass, tillsammans med tilläggsövning för önskad muskelgrupp, samt pull-ups och dipps.

Nu är det dags för lunch och idag serveras det pulled chicken och sötpotatismos!

Ha det bra så länge!


Likes

Comments

Tjena!

Så i fredags va det invägning. Morgon vikten visade då 78,1kg. Så alla semesterkilon och lite till är borta nu!

Totalt sen bulken avslutades så har jag nu gått ner 10,9kg. Vilket känns riktigt bra!

Det är en hel del till som ska bort, men det är en bra bit på vägen.

Idag va det tillbaka till jobb och träning efter helgens vila. Hade sjukt svårt att sova inatt, det blev bara 2-3 timmars sömn. Så det har varit en liten kämpig dag med jobb och träning. Men jobbet skall utföras.

Det va bröst, axlar och mage på schemat idag. Träningen gick väldigt bra trots den låga energin. Väl när jag kommit hem så va det riktigt skönt att sätta sig ner, ta det lugnt och få i sig lite mat.

Dagens träning:
7 set sittande bröstpress maskin
5 set flyes
4 set sidolyft, liggandes lutande bänk
4 set face pull
3 set plankan
3 set viktade crunches på boll
3 set cable crunches

Nu blir det en liten promenad innan vi tar och checkar ut för idag!
Sista målet blir bär och nötter i vanlig ordning.

Ha det så bra!

Likes

Comments