Fotocredit: Berivan S., Åland, 2015

Längesedan sist jag skrev ett inlägg nu. Tänkte börja med att berömma Åland för den gästvänlighet som gavs när jag var där. Har sällan förr träffat på så uppriktigt snälla och hjälpsamma människor som dessutom har världens gulligaste svenska dialekt. Besöket i Åland var början på en våg av positiva tankar som startades inom mig. Jag kände en otrolig fridfullhet att promenera längs hamnen i Mariehamn och bara andas in luften och naturen som om vi vore ett, samtidigt som solen snuddade vid mina piffade rosiga kinder som var strama av kölden.

Jag hade en intressant diskussion idag med en väninna angående hur vi väljer att ta in omvärldens negativa energi istället för att surfa på den här vågen av negativt flöde som kommer mot oss varje dag. Det är ingen nyhet att mer och mer gruppering skapas människor av olika kulturer emellan pga hur media väljer att ta fram olika saker. Vi kanske inte kan styra media-världen. Det vi däremot kan styra är hur vi väljer att reagera på allt vi råkar på.

Välj att behålla din positivitet. Låt inte facebook, instagram, tidningar, tv-nyheter, människor skapa en otrygg känsla inom dig. De har ett syfte med detta. Låt ditt syfte vara att inte gå med i strömmen.

Jag har länge tänkt på detta, men idag fick jag mig verkligen en väckarklocka efter att ha kollat på en video som skildrade diskriminering på ett flyg. Det var en man som blev utslängd från planet pga att han talade ett annorlunda språk. En av passagerarna hade larmat flygpersonalen och sagt att hen känner sig otrygg vilket ledde till att den här mannen och hans vän bägge blev utslängda från planet. Detta väckte verkligen negativa känslor hos mig. Jag blev förtvivlad och ville genast dela videon för att sprida "rättvisa". Men vad är det egentligen vi sprider när vi agerar på det här viset? Är det inte enbart negativ energi vi sprider då? Hade jag delat den där videon så hade ju fler personer blivit upprörda och det hade blivit en ännu större våg av negativ energi. Tänk om alla facebook medlemmar istället enbart hade delat med sig positiva nyheter om världen där man berättar om vad som faktiskt bara blir bättre och bättre med vår värld? Tänk hur glada och bra alla skulle må då?

Bara en eftertanke sådär. Världen är inte så dålig som alla dessa videos, artiklar, bilder utger den för att vara. Faktum är den att den bara blir bättre men vi väljer att fokusera på det negativa pga det vi matas med av just media och sociala nätverk.

Så mina "visdomsord" idag är att alla bara borde tänka en extra gång innan de delar en video, en text eller en bild med negativ energi på sociala nätverk oavsett innehåll. Ifrågasätt dig själv innan du klickar "dela".

"Spread positivity instead of negativity to your surroundings. Do not let anger, injustice, and other factors affect you emotionally forming gloomy waves. Instead, try to learn how to surf those waves like a boss." - Berivan S.

Kram och God Jul på er! Ta vara på varandra och kom ihåg att kärlek är den finaste presenten man kan ge och motta.

Acceptans & Tolerans,

Er Berivan

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har jag bestämt mig för att blicka framåt och bara köra så hårt jag kan så jag kommer dit jag vill. Inga distraktionsmoment ska få missleda eller förvirra mig. Inga tankar ska få stå i vägen för drömmen. Allt det gamla är nu bortblåst. Idag är det en ny dag. Solen skiner och det gör även min motivationsstyrka. Snart har jag tagit de sista tre stegen upp för trappan med stark motvind som försöker få mig att vända. Men jag vänder inte den här gången. Upp ska vi. Blås på.


Hej då förflutet. Hej framtid!

"The best way to personal success they say: Do not question whatever you have set your mind to achieve or your own personal ability to achieve it. Do not create a time-consuming plan on how to reach your goal. Just get started. Sounds so simple doesn't it? It could be if you would only let it be. Just free your mind from thoughts, that's "all"." - Berivan S.


Photocredit: Filip Aldahan (UAE - Al Ain - Desert)

Likes

Comments

Vaknar upp. Tittar ut genom fönstret i vardagsrummet. Det snöar! (Igen!) Så fort snöflingorna snuddar vid de asfalterade gatorna utanför så smälter den lika fort som den sprider sitt vita ljus över våra hjärtan. Lite så är det med materialismen som existerar idag. Tillfällig lycka som försvinner lika fort som pengarna man intjänat, så fort man dragit sitt VISA-kort i kortautomaten. Försöker inte förstöra julen för någon nu, och är inte heller en pessimist när det kommer till shopping, men anser att just under denna säsong (vintern/julen), att vi tar det ett steg längre med just onödiga köp. Vi behöver definitivt inte allt vi köper och ibland så tror jag inte ens en gång vi själva förstår varför vi inhandlar så mycket som vi gör bortsett från den självklara anledningen då: att fylla ut ett faktiskt tomrum som säkert existerar hos de flesta i västvärlden. Frågeställningar som vi kanske bör ställa oss själva då är:

Varför känner jag det här konstanta behovet?

Blir jag en bättre människa av att ha nya saker varje månad?

Blir jag verkligen lycklig av sakerna jag köpt?

Behöver jag ens en gång sakerna jag köper?

Köper jag sakerna för att fylla ut ett tomrum eller gör jag det av rent design-intresse/annan anledning? Vad är det egentliga syftet med mitt köp?

Vad kunde jag ha gjort med pengarna istället?

Vad gör mig lycklig? (Skriv en lista på 10 saker (då menar jag inte saker som i materiella saker, men givetvis är även detta tillåtet om du som person faktiskt verkligen finner lycka i saker) i livet som gör dig lycklig och reflektera över detta.

Jag kan ju erkänna att även jag (hör & häpna!) tycker om att shoppa när jag väl är i behov utav något/vill trösta mig själv genom att söka en temporär lycka för stunden när jag har mina sämre dagar. (Återigen känslan av att fylla ett tomrum) Jag behöver inte ens köpa sakerna i sig alltid heller, utan finner även glädje i att se vad modeskaparna/formgivarna/andra artister skapat för konst varje säsong. Personligen känner jag att detta ökar mitt egna kreativa flöde då det inspirerar, förför och ibland tänjer på gränserna på vad vi anser vara normalt vs icke-normalt. Alltid kul att utveckla sina nyskapande idéer som människa. Låt fantasin flöda! För mig är dessa "saker" därför inte nödvändigtvis alltid bara något som speglar ren materialism, utan även då ett sätt för oss människor att uttrycka oss. Självklart så finns det mycket mer positivt med saker också och vad det kan bringa oss rent "basal-behovs-mässigt", men allt ska skötas med värdighet och måtta. Det är där vi tenderar att göra fel.

Vi konsumerar/köper för mycket och tomrummet försvinner inte. Då kanske man borde fundera på om det inte är något annat än just "saker" som kan fylla det faktiska tomrummet vi upplever att vi har. Kanske är det något annat vi "saknar" och desperat är i behov utav? Kan det vara: Kärlek? Vänskap? Kultur? God mat? Upplevelser? Det finns så otroligt mycket fler sätt att göra av med pengar på och samtidigt få "minnen" genom upplevelser istället för att fylla på sitt förråd med "saker". Nu kanske inte kärlek och vänskap går att köpa, men det finns massor med forum/platser man kan söka sig till för att eventuellt få uppleva dessa med. Man måste bara ta steget och våga/låta sig själv få förtjäna dessa essentiella relationer i livet genom att börja med att älska sig själv.

Det här är verkligen något jag grubblar på rätt ofta då jag själv inte förstår mig på mina egna mindre nödvändiga köp. Vad är det jag strävar efter? Perfektion? Bättre självkänsla? Vad ger sakerna just mig? Det är en bra fråga! Vad tror ni om ert egna köpbehov?


"The constant search of something that probably does not even exist. Why? If I only had the answer. I'm merely one of those still searching for that something. Aren't we all?" - Berivan S.Fotocredit: Berivan S.

Likes

Comments

Det är extremt svårt att överkomma hinder som har följt med allt för länge. Hinder som påverkat ens självkänsla, livsmotivering och privatliv. Det är lätt för människor runt om att fälla en kommentar som denna "ta dig själv i kragen och sätt fart bara". Den kommentaren har nog alla fått höra allt för ofta. Tyvärr så ligger det sanning i det dessa människor runt om oss säger. De vill oss väl och allt hänger ju på oss själva. Vilken övertygelse vi kan ge oss själva om att vi faktiskt förtjänar att lyckas i livet och inte gräva ner oss själva i en så kallad depression och tankar fyllda med ångest och oro, vilket är väldigt lätt hänt och inget att absolut skämmas för. Snarare tvärtom, även det ska ses som en erfarenhet, en möjlighet att känna igen sig hos andra som eventuellt mår likadant. I allt det dystra finns något positivt.

Ett bra råd är att försöka undvika tankegångarna som bara driver bort den väsentliga tid vi har. Tänk mindre och gör mer. Vill du som person lyckas med studierna? Någon estetisk karriär? Annat? Familjeliv? Agera på det vis så att det ska gynna din personliga framtid. Att sitta och grubbla på problem sätter ingen fart på verkstaden. Att ta tag i det däremot och istället strunta i att lyssna på alla de "demonerna" som pratar strunt i skallen på dig: Det kommer leda dig någon vart.

Låt det som hänt i det förflutna vara kvar i det förflutna. Vad som än hänt representerar inte dig som person utan har istället format dig till den du är idag. En starkare, visare och mer målmedveten person. Låt alla dessa mindre bra erfarenheterna omvandlas till något positivt. Omvandla negativ energi till positiv sådan.

Alla har vi haft våra mörka stunder och fler ska vi få i framtiden. Hur vi hanterar de är vad som avgör vår framtid.

Du klarar detta!

"What is motivation if not determination to reach something? If not the individual strength to challenge oneself. If not the power of believing one can beat the odds of failure and accomplish something first being so far from ones reach." - Berivan S.

Likes

Comments