​Ni får ursäkta min dåliga uppdatering här men snart kommer det bli bättre och ni kommer få bildbomb snart också och jag hoppas ni ser fram emot det. :) 

Förklarar i ett inlägg snart varför jag varit borta ett tag. 

KRAM till er alla <3 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

En underbar lördag. Varit på torget och ätit lunch med min fina fina jerry sen begav vi oss till lidl i falkenberg och vi handlade lite. Jerry har gjort våran balkong så sjukt fin och han har slitit hårt med trallen. Nu ska vi spela på v75 och hoppas på vinst. Blir grillning ikväll också, marinerat kött med färskpotatis, majskolvar och hemmagjort vitlökssmör och tzatsiki. Kommer bli mums!!! 😃 ikväll förtjänar min underbara pojkvän en liten ryggmassage av mig de ska han absolut få. Idag mår jag faktiskt väldigt bra i min graviditet och kanske beror på att vi varit ute i solen lite mer idag än vanligt. Har dock en liten dålig uppdatering, min barnmorska ringde igår och berättade att jag hade en bakterie i urinen som hette GBS och om man får den som gravid så får mamman antibiotika under förlossningen så inte bebisen får dessa bakterier så ja dom har verkligen stenkoll på bebis och mig. Denna bakterien är inte ovanlig att få men att bebis får den är däremot ovanligt så ni hoppas vi att han inte får detta när han föds. I fredags gjordes även ett ctg slm var bra och blodtryck, urinprov och ultraljud. Bebisens flöde i navelsträngen ligger på 0,8-0,9 vilket är jättebra så nu behövs inge fler flödes kontroller utan bara tillväxtultraljud. Nästa vecka ska vi träffa barnmorskan igen och lämna lite mer prover och på fredagen har vi även tillväxtultraljud igen. Idag den 6/5 släppte en del av min slempropp så jag hoppas verkligen att allt är som det ska. Jaha nu är det dags att fortsätta njuta av denna fantastiskt fina lördag.
🌸 Ta hand om varandra 🌸

Likes

Comments

Det var några dagar sedan jag skrev här sist. Hej på er som följer min blogg :)
Tänkte bara i några korta drag berätta hur jag mår och sådär.

Under veckan som var så gjordes ett nytt TUL som visade att bebis gått upp och från -26 till -14 så har han verkligen kommit ifatt. Han beräknas väga 2800-3000gram. Någon mer som haft en tillväxthämmad bebis? Han har bra flöde i navelsträngen så det är verkligen bra och allt annat är finemang med lillkillen i magen.

Har haft sista dagarna enorma sammandragningar men dom har inte gjort ont bara magen som blir toppig och stenhård.
Idag har det dock varit bättre.
Åkte ju på en urinvägsinfektion igen som jag blivit behandlad för så imorgon ska jag lämna nytt urinprov för och se så dom elaka bakterierna är borta.
Annars är de rätt okej foglossningen är ju jobbig på sitt sätt men med justerad medicinering och att jag tänker mig för vad jag gör så känns det faktiskt helt ok.

Denna veckan har jag inget alls för mig mer än att plocka och pyssla hemma bara.
8 veckor kvar, ja undrar om lilleman vill vara där inne så länge! Fr v 35+0 får man föda i varberg och det vill jag gärna göra. Så han får gärna stanna tills v35 minst! Ju längre han stannar i magen ju bättre är det såklart.

Nu blir det enbart tv o försöka sova. Har lite svårt o hitta bra sovställningar men bara att bita ihop för snart är denna graviditeten över.

Ta hand om varandra där ute! ❤️

Likes

Comments

Snart är han inte bara min utan då måste jag dela med mig av honom, men det är till min glädje att få dela honom med vårar gemensamma barn vi snart får ha tillsammans. Jag tror inte han vet hur mycket han betyder för mig. Men jag tänkte med detta inlägget förklara för er och förhoppningsvis läser han detta också vem han är för mig.

Jerry Nyblom är inte bara en vanlig kille, han är min alldeles fantastiska blivande man. Tänk att jag snart ska få bilda familj med honom, vårt gemensamma barn ligger i min mage och väntar på att bli överöst med kärlek.

Han är ingen vanlig kille, när vi träffades första gången tänkte jag direkt - han kommer jag ALDRIG få. Men ack va fel jag hade för vi fann varandra väldigt fort och han fick mig att känna mig trygg och älskad från början.

När jag åkte ifrån honom grät jag floder och ville bara kliva av tåget och få komma tillbaka till honom så därför var jag endast hemma några dagar innan jag åkte tillbaka till honom. Efter min olycka och jag hade så svårt att vara hemma så sa jerry att kom hit så ska ja ta hand om dig och det gjorde han. Han tog verkligen hand om mig och behandlade mig på ett sätt INGEN hade gjort innan. Han var redan då killen i mitt liv jag aldrig skulle tänka tanken att ens vara utan !

Låter detta som ett smörigt inlägg? Det skiter jag fullständigt i för jag vill att alla ska veta hur jag kände och känner för honom.

Vi har nu varit tillsammans i 5 år och under dessa 5 åren har vi varit med om mycket och gått igenom jävligt tuffa tider med familjemedlemmar vi förlorat och mycket sorg men han har alltid stöttat mig precis som jag stöttat honom. Men utan hans stöd vet jag inte om jag skulle ha klarat förlusten av min fina mor, min förlust av min mamma krossade mitt hjärta i tusen bitar och han plockade upp varje liten bit och lät mig läka i min egen takt. Han har aldrig försökt skynda på min sorg på något sätt utan han har gett mig den tiden jag behöver, alla nätter när jag gråtit och fått panikångest vem har omfamnat mig och låtit mig somna i sin famn - jo Jerry, varje gång.

Det fina med Jerry är att han också förstår när jag är ledsen och behöver utrymme att få gråta och få tömma mig på alla känslor och han säger - jag vet/ser att du är ledsen och att du behöver få vara det, jag finns här när du vill att jag ska komma och omfamna dig. Ibland behöver man ha den där famnen och ibland behöver man bara få gråta för sig själv och att han ändå bekräftar att han ser mig men förstår att jag behöver ha utrymme. Han är en kille man inte hittar överallt. Ett hjärta av guld räcker inte ens till för han har ännu finare hjärta än så.

Vi gick igenom våran livsresa tillsammans, vi gjorde en viktoperation samma dag 20160208 valde vi att förändra våran livsstil och gick båda igenom en gastric bypass i kristianstad. Under denna resa som vi fortfarande genomgår så har vi gått ner 60kg resp 50kg och vi har fått ett mycket mer värdigt liv. Under dessa 5 år vi varit tillsammans har vi aldrig använt preventivmedel och gått igenom många motgångar men efter viktoperationen så fick vi ett plus på stickan och vi hade ju sagt att det händer när det händer och när de väl hände så självklart var det så välkommet. Den 23 oktober fick vi veta att vi väntade en liten bebis och vi var såklart lite oroliga då ja nyligen gjort viktoperationen och man skulle helst avvakta ett år innan man blev gravida men vi blev gravida redan efter några månader men vi tvivlade aldrig på att behålla utan det var en självklarhet.

Vi fick göra många ultraljud då jag blödde en del i början och vi fick besked om hotande missfall och att vi skulle förbereda oss på att kroppen bestämmer själv om den är redo för detta eller inte. Jag bad varje dag att bebisen i min mage skulle överleva och när vi kommit över v 13 så någonstans började jag nog våga tro på att vi faktiskt skulle få en liten bebis att få dela våran kärlek till.

Runt v14 åkte vi på en fantastisk utlandsresa det var magiskt. Kom hem runt v 16-17 och ett rutinultraljud väntade och vi hade redan innan ställt in oss eller mest jerry på att vi hade en liten pojke i magen, han ville aldrig ens prata om flicknamn för han var så säker på att det var en pojke, så när vi väl var på rutinultraljudet så fick vi det bekräftat att vi väntade en liten pojke, vårt första kärleksbarn skulle bli en liten Melvin.

Denna graviditet har varit minst sagt tufft, starten var extremt tuff för mig med så lågt blodtryck att jag svimmade flera gånger fick åka ambulans då jag slagit i huvudet hårt i ett fall. Illamående som gjorde mig totalt aptitlös. Sjukskrivningen tog hårt på mig att förlora alla sina rutiner, alla kollegor och att veta att jag kan inte ta hand om någon annan när jag mår såhär, det var fan inte lätt kan jag tala om för er, det var ett sånt jävla misslyckande. Jag har nog aldrig mentalt känt mig så nedslagen som i början när jag VARJE gång skulle kliva upp från soffan eller sängen åka karusell i huvudet och riskera att falla ihop. Runt v17-18 började blodtrycket jämna ut sig och det började bli bättre och jag började se positivt på saker och ting och såg faktiskt en chans att kunna få börja jobba några procent igen men då kom nästa nedslag, foglossning kallade läkaren det.

Foglossning plus en illa tilltygad rygg sedan innan, den kombon var minst sagt otrevlig.. Hela processen drogs igång med sjukgymnast,arbetsterapeut och jag sa att jag gör ALLT jag kan för att detta ska bli bättre. Jag försökte verkligen med ALLT men det blev bara värre och värre. Ryggen var det som gjorde mest ont. Jag fick bäckenbottenbälte (tror dom kallar det de) , Tens apparat, massage , övningar.. Fick hjälpmedel i form av armstöd till toaletten, glidlakan, rullstol anpassad för längre promenader, kryckor. Så jag har verkligen gjort allt i min makt för att försöka underlätta för mig själv.

Nu i v30 så har foglossningen slagit till på blygdbenet och det är som elstötar och knivskarpa smärtor. Min kropp får gå igenom en enorm prövning just nu, men det kommer vara värt det när våran lilla bebis väl fått växa till sig nu resten av tiden och sen få komma ut hit till sina föräldrar som kommer överösa honom med kärlek.

Men vem har ALLTID varit där och pushat mig och fått mig att orka och att fortsätta när allt känts hopplöst och jag gråtit av smärta? Jo - Jerry!! Att gå igenom en graviditet är inget graciöst alls och man pushar kroppen till max och jag har säkert inte varit med om det värsta ännu men har jag klarat mig hit så kommer jag klara det som kan komma att pröva oss då med.

Vet att det är inte lång tid kvar nu och min största längtan är att få se våran son ligga i sin pappas famn och jag vet att han kommer beskydda honom från allt och gå över eld för honom.

Jag hoppas att få spendera resten av mitt liv med dig Jerry Nyblom och alla prövningar vi får gå igenom vet jag att vi kommer klara tillsammans för tillsammans är vi starkare än stål.

Jag älskar dig så fruktansvärt mycket och så glad att få bilda familj med dig och att om 2 månader kommer våran son.

Du ger mig ork och mening i mitt liv och det vill jag tacka dig för. Tack för att du valde mig av alla. Tack !
Likes

Comments

Nu går jag o bebismagen och försöker sova för natten. Vi har haft en minst händelserik dag idag. Igår började det göra mer ont neråt och vi kontaktade förlossningen för att jag haft lite problem med urinvägsinfektion osv. Avvaktade till idag då värken ej släppt så blev det en vända till förlossningen. Där gjordes ctg som visade en pigg och kry bebis och jag hade bara ont men han mådde bra i magen det är viktigast! Sedan gjordes ultraljud och blodprover togs och allt är bra förutom de där jävla urinprovet som visade på bakterier IGEN och nu skickades det iväg på odling för att se va för småttingar som nu inkräktar där..
Men hur som helst han har fötterna neråt så han har inte vänt sig ännu och läkaren sa att när han gör sina karatesparkar neråt så ibland kommer det smärtor som elektriska stötar känns det nästan då förklarade läkaren att det är när han kommer åt nerver där nere som det gör så himlans ont och när han förstått att han ska vända på sig och fixera huvudet så kommer det underlätta för hon sa också att ni har en väldigt pigg och allert bebis i magen som är stark och det är jätte positivt.
Så nu är ordinationen vila och försöka undvika sånt som framkallar mer smärta i fogarna.
Så nu lägger sig en trött tjej med en pigg bebis i magen och hoppas på att få sova inatt och inte bli väckt imorgon av en massa arbetare för då skojar jag inte, då tar jag in på hotell någonstans där det inte bygger och brötar!

Hoppas ni alla haft en underbar fredag. Här i varberg blåser det lite storm men snart är den svenska underbara sommaren här i varberg, årstiden som jag har en hatkärlek till. Denna sommaren blir det förhoppningsvis bara mysigt med en nyfödd, långa promenader i kvällssolen med picknickar och umgås med vänner och familjen.
Sen kan de bli tufft också om det blir en sån het sommar så får vi kanske ta skydd i svala områden och i värsta fall där det är svalt. Kanske inomhus hos farmor som har ac hemma eller om vi fått till svalt hemma. Vi har oturen att ha morgon och dagssol hela dagen som gassar mot sovrum och vardagsrum men vi har köpt mörkläggningsgardiner som kanske kan skydda oss från solen och hålla värmen ute. Dubbla fläktar i sovrummet. Vi får se hur det går och vara höggravid i värmen, har hört det kan vara otroligt tufft. Bebistiden kanske blir bara blöja om det blir en het sommar. Det får bli vad det blir helt enkelt.

Även 73 dagar kvar nu och det närmar sig med stormsteg..
Vi gick igenom hur nästa vecka blir och det kommer bli minst sagt en tuff vecka.
Måndag: flödesmätning på mvc
Tisdag: amningskurs för mig o jerry
Onsdag: vila vila vila...
Torsdag: Auroramöte på förlossningen
Fredag: TUL på mvc
Så denna helgen måste bestå av vila för veckan som väntar är minst sagt tuff. Men det ska gå bra om jag sköter min ordination och vilar och tänker på alla mina rörelser hur jag går och rör mig är viktigt.

Sen väntar underbara....
HEEEELG!!!


Godnatt fina ni!!!

Tänkte jämföra med bara en vecka emellan om något hänt vad tycker ni?? De övre bilderna är v29+1 och de undre bilderna är v28+0

Likes

Comments

En vecka till har gått.. Denna veckan har jag varit på möte med narkosläkaren som sa att ryggbedövning går bra för mig att få med tanke på diskbråck m.m. Det var en lättnad att få veta att det kommer gå bra.

Sen var vi hos barnmorskan igår och fick svar på många frågor och hon mätte sf mått som var 30. Hjärtljud 147 slag/minut.
Gått upp 6 kg hittills men inget att ha ångest över för dom flesta går upp lite i vikt och nu växer magen och bebis väldigt fort och mycket på slutet så de får vara så, jag får motionera bort dom kilona sedan. Blodsocker var bra 4,4 och hb 117 och urinprov blankt. Föräldrautbildning är bokat och amningskurs. Aurora samtal bokat. Ny flödesmätning och tul nästa vecka. Så alla pusselbitar faller på plats och tiden går fortare än någonsin.

Melvins väska är packad nu packar vi i våran väska lite pö om pö så de känns bra. Allt är färdigtvättat och färdigt för honom att komma när han är färdigbakad 😍😂💙 ja det var den veckan, nu väntar ny igen. Men en fråga till er har jag. När räknas man som höggravid? För mig är det dags o se tv och komma ner i varv för och kunna sova.
Lite illamående har slagit mig nu och hemorojder, som ja verkligen mår dåligt av. En fråga jag har är om ni med fått det under graviditeten och om det försvunnit efter? Har två små o dom gör ej ont eller kliar men en obehaglig känsla är det och önska ja kunde få sluppit det men det var för mycket begärt tydligen.

När vände sig era bebisar i magen och hur märktes det? Skulle bli jätteglad om ni svarade mig på mina frågor då det verkligen hjälper.
Sen era bästa tips till mig och min sambo inför själva förlossningsdagen?

Tack till er som följer mig och min sambos resa med denna graviditeten och det ska bli roligt och se vilka som stannar kvar sen när våran guldklimp är här hos oss.
Godnatt alla ❤

Likes

Comments

​Hej alla!

Igår var jag och min sambo på förlossningen för att göra en ctg kurva på bebisen samt kolla flödet på navelsträngen och allt ser jättefint ut så på söndag ska dom bara göra nya mätningar och viktskattning då han inte lägger på sig vikt som han ska men förutom det mår han tydligen jättebra vilket vi är jätteglada över. Men alla får inte jättestora bebisar sa läkaren och det lät betryggande att höra henne säga.

Har köpt och tvättat upp några plagg i storlek 44 ifall han nu är en liten bebis som kommer så har vi ändå det förberett så han inte ska drunkna i sina kläder. Imorgon ska jag också packa lite mer det som jag vill ha med mig själv till förlossningen, han saker är i stort sätt klara ska koka nappar och lite så sen bara.

Vet att man ska undvika napp om man ska amma men vi väl ändå ha med en ifall jag nu inte kan amma, jag är orolig över att bröstvårtan inte är tillräckligt "lång" för att han ska få ett bra grepp, vad är det som gör egentligen att han får i sig. Jag har trott det är när man har en sån lite längre bröstvårta bebisen kan amma men jag har inte sånna bröstvårtor så ja har ingen aning hur de ska funka, något jag ska ta upp med barnmorskan tror jag.

Melvin är i alla fall jätterörlig i magen och det är så mysigt för man märker att han hör när jag pratar eller klappar på magen för han ger "respons" på det om jag nu inte inbillar mig.

Köpte även ett nytt täcke nu till sommaren, det blev ett andduntäcke 220x220 medium av märket ringsted och de är ett fantastiskt täcke, men de kändes vemodigt att packa undan mitt fina täcke från sova som också är ett andduktäcke av finaste dunet man kan ha typ. Men det får tas fram emot vintern igen. Det ligger väl skyddat i sin förpackning i alla fall. Nu får vi avnjuta detta täcke under vår sommar och början av hösten.

Imorgon blir det ett möte på förlossningen igen med en kvinna angående min förlossningsrädsla så får vi se vad som händer. Känt mig lite trött idag så hoppas jag är lite piggare imorgon.

Imorgon går jag in i ny vecka igen.. Tiden FLYGER förbi och jag hinner verkligen inte med längre. Likes

Comments

Sov ut ordentligt inatt och vi drog oss till klockan halv tolv 😂 de behövde vi båda tror jag.
Gjorde oss iordning och åkte till ikea i kållered.
Vi inhandlade en ny lampa till min mys hörna och ett bord. Köpte två trådbackställningar för 8 lådor så det blev så himla bra med förvaring till Melvins alla saker, blev verkligen toppenbra.
Köpte även en fotpall med förvaring istället för vardagsrumsbord och de blev så sjukt bra om man jämför med innan vi böt till denna.

Bifogar lite bilder här nedan så ni får se.

Vi gjorde även så att vi ställde skötbordet på toaletten så man är nära till en vattenkälla vid olyckor 😂😃
Jerry har varit duktig idag och burit och satt upp en av tre mörkläggningsgardiner.

Värsta var ju på ikea när vi skulle hämta ut tyget till pallen då det var sjukt mycket folk så vi väntade säkert 20-40 minuter.

Jaja nu tvätta ansiktet och borsta tänderna och lägga sig bredvid världens finaste kille som smort min rygg med voltaren gel och lagt en vetekudde för och minska min värk. Han är verkligen världens finaste pojkvän.

Nä nu måste jag fixa så ja kan få sova för är dödstrött..
länkar lite bilder så kan ni väl säga vilken av dem som är
Snyggast.

Sov gott alla ❤❤.

Likes

Comments

Hejsan alla.
Varit en bra dag idag, jerry jobbar inte hemifrån längre så det blir lite ensamt ibland på dagarna men vet att jag kommer få och göra sen så man får väl känna av lugnet här hemma nu.
Idag har jag följt med och handlat och de är inte lätt alltså magen börjar bli stor och lite otymplig och klumpig. Har fått börja äta omeprazol nu vid behov för svider i matstrupen efter jag ätit och de är helt okej att äta som gravid då det är min läkare på mödravården som skrivit ut dessa till mig.

Idag hade vi grillpremiär på balkongen och fyy va gott det var, vi ska äta samma till middag imorgon och jag längtar redan. Köttet står i marinad i kylen och de kommer bli så gott. Jerry är duktig på att grilla 😍❤️

Imorgon blir det lite sovmorgon och iväg en sväng på lite ärenden.

Fått mina hjälpmedel nu också från hjälpmedelscentralen. Toalock med armstöd och nya fotstöd till min rullstol OM jag inte kommer kunna gå på slutet med fogsmärtorna och ryggen så var det lika bra jag hade den kvar tyckte hon på hjälpmedelscentralen.

Märks att det börjar bli varmt nu så vi har köpt mörkläggningsgardiner till vardagsrummet som jerry ska sätta upp i helgen.

Mina tankar är hos dom anhöriga som förlorat någon i attentatet i Stockholm idag och skadade och chockade personer som fått uppleva detta hemska som hänt.Nää nu ska jag föra mig i ordning för sängen och se lite tv och vill önska alla en trevlig helg :)

Likes

Comments

Vilken fin dag det varit idag förutom att det blåst så fruktansvärt mycket så har det verkligen varit en härlig dag.
Idag gick vi in i v28 och tiden bara springer iväg, jag har pysslat med bebis kläderna och ska köpa fler trådbackar så jag kan lägga mer i lådorna.
Blivit så mysigt där inne.

Vi har ju en spjälsäng i klädgarderoben som vi gjort om till Melvins rum men han kommer få sova i sitt babynest bredvid oss eller i sin halo basinett vi tänkt köpa. Men lite svårt med frakt och så..
Den kan stå bredvid mig och jag tror personligen att den kommer bli användbar.
Lägger in en bild på hur den ser ut här nere. Värsta är ju att den finns inte i sverige och köpa så vi ska kolla om den går och beställa från ebay så hoppas den hinner komma i tid innan de är dags. Om någon vet om det finns motsvarig svensk produkt så skriv gärna det här. Frakten är ju svindyr nu om man ska köpa något från usa och då är det ju inte värt det. Men vi får se :)


Resten av denna veckan kommer gå ut på att bara försöka vila och ta hand om mig själv för det mår både jag och bebis allra bäst utav. Men lite mer pill imorgon i hans lådor och fixa, de känns mer verkligt nu också för man förbereder allt så de är färdigt och han rör sig så mycket i magen så de syns utanpå hur hela han snurrar runt där inne i magen, de gör inte ont utan bara lite obehagligt.

Mörkläggningsgardiner till vardagsrummet för nu börjar värmen komma och vårt vardagsrum och sovrum utsätts för morgon/dagssol hela dagarna så de blir hett om vi inte har det ned draget. Sen om man vill kunna sova i vardagsrummet när gäster kommer så behövs de för ljuset annars blir det sldrig mörkt där.

Så jysk blir de imorn en sväng :)


Nu ska jag stänga ner här och lägga mig och sova för
natten. Godnatt alla :)

Likes

Comments