Hej på er alla där ute!

Vi har inte glömt bort er, det har bara varit fullt med inlämningar, nationella prov och annat som gjort att vi helt enkelt inte kunnat blogga, men nu så!

Vi håller på att sälja salami, ost och praliner från Delikatesskungen. Är någon sugen på att slå till så är det bara att höra av er! :)

Just nu planerar vi också inför sommaren. Både jag (Cornelia) och Annie ska jobba som barnvakter regelbundet i sommar. Imorgon ska vi träffa familjen för andra gången, hoppas det går lika bra som förra gången. Det verkar vara en supermysig familj så det blir säkert skoj!

Annars har vi inte så jättemycket nytt att informera er om. Har ni några frågor är det bara att lämna en kommentar så svarar vi så snabbt som möjligt! :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej du, för att den här bloggen ska bli lite mer personlig och roligare att läsa ansåg vi att du bör få veta mer om oss.

Det här blir en liten introduktion av mig (Annie) och Cornelia. Vi båda går andra året på gymnasiet i Båstad och läser Samhäll-Samhäll.

Lär känna Annie lite mer

Jag är född i Örebro men uppvuxen i Båstad där jag även bor idag. Jag valde att studera på Akademi Båstad Gymnasium för närheten. Jag bor ca 5 min ifrån skolan och det sista jag vill lägga tid på är att pendla. När jag skulle välja linje var det redan självklart att jag skulle välja Samhällsvetenskapliga programmet då det är mitt största intresse. Politik, statsvetenskap etc. Och med politisk intresserad menar jag inte något speciellt parti utan politik generellt. Gärna utanför Sveriges gränser. Men det är absolut inte det enda.

Jag skulle kunna beskriva mig själv som lite utseendefixerad.. Haha eller det är nog så folk i min närhet skulle beskriva mig. Men jag erkänner att jag lägger ner mycket tid och energi på smink, kläder och liknande.

Men det som tar upp största delen av min fritid är mitt fantastiska jobb, läxor och Netflix.. Jag lägger nog mest tid framför datorn och kollar på serier.

Det jag inte har nämnt än är hur mycket jag älskar att resa och få ta del av olika delar av världen samt olika kulturer. Jag anser att jag är priviligerad att jag har haft möjligheten att resa mycket under hela min uppväxt och fått tagit del av mycket. De platser jag har besökt mest är USA och Frankrike. Frankrike åkte jag till för första gången när jag var fem år och jag är fortfarande förälskad i landet. Inte bara kulturen utan folket, klimatet och gästvänligheten. Och är det någonstans jag vill flytta så är det Paris.

Men USA måste jag också nämna. Jag känner mig som en typisk svensk när jag säger detta men vem vill inte åka till USA och försöka förverkliga sina drömmar. Det är något vi har gjort sedan 1800 talet och drömmen om Amerika lever kvar i vårt samhälle än idag. Vi alla hoppas på att ”finna guld” på andra sidan Atlanten.

Som jag tidigare sa kommer jag ifrån Örebro där största delen av min familj har som födelseort. Min äldsta syster, Sanna flyttade även tillbaka dit efter några år och bor där nu med mina underbara systersöner Leo & Colin. Jag har även en lilla syster, Livia som är 8 år. Jag bor fortfarande hemma men förhoppningen är att flytta iväg till en större stad om några år.

Hur känner jag Cornelia?

Cornelia går i min parallellklass men vi båda valde inriktningen samhäll och så läser vi båda franska. För ca ett år sedan började vi umgås när vi åkte på en skolresa till Frankrike. Om jag säger såhär, jag var inte någon glädjespridare under resan då den inte riktigt gick så som jag hade förväntat mig. Jag gick runt och klagade DAGLIGEN och Cornelia var en av de få som orkade lyssna på mig under hela resan. Så när vi kom hem började vi lära känna varandra mer och mer och insåg hur olika vi är och hur bra vi komplicerar varandra. Men ett gemensamt intresse har vi och det är att resa..


5 fun facts om mig

  1. Under hela min uppväxt har jag varit ganska tyst och tillbakalåten medan jag nu ser mig själv som en av de mest sociala i min umgängeskrets.
  2. En av mina högsta drömmar är att få arbeta som volontär och driva mitt egna projekt för FN i Brasiliens favelor och i Mexico.
  3. Jag är den mellersta av tre systrar. Det skiljer 9 år mellan var och en av oss (dvs Livia är 9 år, jag är 18 år och Sanna 27 år detta år) men jag tas alltid för att vara den äldsta av oss tre…
  1. Jag gråter till (nästan) alla filmer, oavsett genre. Jag är en väldigt känslig person på alla plan.
  2. Det värsta jag vet är en ombäddad säng. Jag kan vakna mitt i natten och vägra somna om innan lakanet och täcket är tillrättalagt samt att jag sover med minst 4 kuddar.

Mina förväntningar på Washington DC

  1. Jag hoppas generellt att jag lär mig mer om amerikansk politik eftersom det finns många styrelsesätt idag runt om i välden har använt sig av USAs som grund.
  2. Att jag lyckas få en bra analys till mitt gymnasiearbete och kan spegla verkligheten i arbetet.
  3. Att få en så ärlig bild av hur USAs politik fungerar i praktiken.

Likes

Comments

USA - The United States of America, världens enda supermakt och hambugarnas hemland. Ett land med en enorm handelsmarknad, med de mest kända kändisarna och en väldigt intressanta politik.

Det sistnämnda, dvs politik, är väldigt aktuellt just nu. Överallt i tidningar, på nyhetssändningar och på sociala medier kan man läsa om valet som USA står inför. Om mindre än 9 månader väljs en ny president till makten och nuvarande president Barack Obama kommer avgå efter åtta år.
USA står inför ett stort val som påverkar hela världen, ett val som vi är väldigt intresserade av.

Allt började med ett arbete i samhällskunskap 2. Vi skulle jämföra USAs och ett annat lands statsskick med varandra och utifrån det skriva en analys och framföra en muntlig presentation.
Under en håltimma satt jag (Cornelia) och Annie och snackade om uppgiften vi fått. Vi kom snabbt fram till att vi båda är väldigt intresserade av landet USA och fann deras politik intressant. Det tog inte lång tid innan vi hade fått en idé - tänk om man kunde åka till USA och studera valet under de mest hektiska veckorna?

Alla håltimmar efter det bestod av intensivt letande efter flygbiljetter, förslag på budgetar och idéer på hur vi skulle tjäna pengar. Vi valde att försöka få med vår SamSam (Samhälle med inriktning samhälle) klass på idéen, men efter många diskussioner beslutade vi oss att korta ner antalet personer till ett fåtal.

Vi står nu inför en svår, men långt ifrån omöjlig vision om att i början av november sitta på ett plan till Washington DC för att under en veckas tid studera valet. Vi har en lång väg att gå, mycket som måste falla på plats och en budget som måste hållas, men vi är villiga att jobba för detta.
Därför hoppas vi nu att ni läsare också skulle tycka det var kul att följa med oss på en lång resa till vårt mål, Washington DC. Vi kommer att blogga om allt relaterat till resan, om hur vi tjänar in pengar och hur vi planerar. Tack för oss!

Hope you enjoy!
Likes

Comments