Header

Att separera är ett mycket stort steg i livet. Att ta det beslutet är inte lätt! Är man gift, sammanboende, har gemensamma barn, hus, stuga eller bilar då blir det ett ännu större steg att ta vid separationen. Hur gör jag? Hur vet jag när det är dags? Ingen vill ju lämna sitt hem. Hemmet är ju trots allt Din borg och Din trygghet!

Men, med facit i handen. Har man inte längre känslor för den personen man lever tillsammans med. Har man slutat att göra saker ihop. Suger sexlivet? Bråkar ni och är osams ofta. Ja, då talar allt för att ni båda kommer att må mycket bättre, var och en på sitt håll vid en separation. Men, det är en tuff väg att gå innan skilsmässan och bodelningen är helt färdig. Tänk. Prata eller försök att prata åtminstone med din partner. Finns det något ni tillsammans kan göra för att rädda förhållandet och familjen? Vill ni rädda relationen och familjen? Om inte. Eller om bara den ena partnern vill separera så är skilsmässan ett faktum. Det går inte att bygga ett förhållande om bara en person är intresserad av att ha relationen kvar! Acceptera!

Ta sakta in det i din hjärna. Det är över. Landa i situationen. Acceptera att så här ser det faktiskt ut. Det är NU allvaret börjat. DU MÅSTE VÅGA GE DIG UT I DET OKÄNDA! Men, det finns hjälp att få på vägen. Och i slutändan blir det oftast väldigt bra för hela familjen. Och för barnen som slipper se föräldrarna bråka...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Den situationen är inte så lätt. Man får börja med att se på sig själv. Vad vill jag? Hur vill jag leva mitt liv? Är det här det liv jag vill leva? Lever jag någon annans liv? Mår jag bra i förhållandet? Vad kan jag göra för att det skall fungera bättre i familjen? Vad är positivt och negativt i vårt förhållande och i vår familj? Vad är det som gör att jag mår så dålilgt? Finns det något jag kan göra för att må bättre? Har du pratat med din partner? Vad kan ni tillsammans göra för att få detta att fungera? Vill ni få det att fungera igen? Finns det kärlek kvar? Prata med de äldre barnen. Hur mår dom i nuvarande situation? Far barnen illa på något vis? Ibland måste man våga ta steget ut i det okända för att man/familjen ska kunna må bättre! Börja titta efter en lägenhet. Ingen mår bra av att du mår dåligt. Bara du kan göra förändringar i ditt mående och familjens liv! Ingen annan! Brakar du ihop så brakar allt. Det finns stöd och hjälp att få gratis via kvinnojourer och på Socialförvaltningen.

Glöm inte bort att om barnen far illa har allmänheten en anmälningsplikt till Socialförvaltning och polis!

Skicka gärna dina frågor till mig så ska jag försöka svara så gott jag kan.

Likes

Comments

Du har rätten på din sida att få en NY spis då byggfirman har haft sönder din spis. Stå på dig!

Hua, inte kul! Ut och leta spis på nätet och i affärer. Inte det lättaste att hitta likvärdig spis!. Dessutom diskussioner med byggföretaget om vilken ersättningsspis dom vill betala för, mitt i all röra, jobb, ungar... Byggföretaget pratar likvärdig spis. Dom menar då märket samt UTSEENDE. Då man åker till "spisaffären" pratar dom likvärdig spis och då handlar det om FUNKTIONERNA! Det är skillnad. Stor skillnad! Speciellt på priset, ca 5 000 kr. Vi får se var detta landar. Men...vi har inte gjort något fel, och vill inte ha någon billig variant. Vi får se var detta landar?

Likes

Comments

Checklista VATTENSKADA:

1. Försök att felsöka felet själv. Varifrån kommer vattnet? Stoppa vattenflödet om du kan

2. Kontakta ditt försäkringsbolag

3. Kontakta den/de samarbetspartner, byggföretag/rör/el..., som försäkringsbolag hänvisar till. Dom kommer då ut och besiktar samt gör den första bedömningen av skadan. Dom börjar även riva golv och annan utrustning som är berörd av skadan.

4. Byggföretaget kontaktar sedan en "fuktfirma" som kommer ut och mäter fukten. Dom sätter sedan in en eller flera avfuktare (bild 1) i din bostad för att fukten skall torkas ut för att du skall slippa mögelangrepp. Efter några veckor- månader tar dom bort avfuktaren (bild 2). Var beredd på att det blir rörigt hemma under denna tid. Men, det blir värre...

TIPS; Om du misstänker att köket kommer att tas bort, LAGA MAT och frys in! Gör mängder av grytor. Perfekt att ta ut och värma i micron till hela familjen:

Likes

Comments

En dag i juli kom jag ut i köket och fick se att golvet hade svällt i skarvarna. Ringde då genast upp mitt försäkringsbolag och gjorde anmälan om vattenskada på egendom. Skaderegleraren tog emot min anmälan och rekommenderade mig att kontakta deras samarbetspartner då det gäller vattenskador. Ett byggföretag i närområdet.


#1: Kontakta alltid ditt försäkringsbolag vid misstanke om vattenskada och gör en anmälan. Detta för att i ett senare skede kunna få ev. skadeersättning som kan röra sig om 100 000-tals kronor om det vill sig riktigt illa!

#2: Fotografera skadan och följ upp. Dessa foton kan du ha nytta av senare i skaderegleringen som ju ofta tar lång tid.

#3: Kontakta det byggföretag som ditt försäkringsbolag rekommenderar och har samarbete med. Men, du kan välja ett annat bolag om du hellre önskar det.

Likes

Comments

Hur mår man då man har Borrelia? Borrelians symtom uttrycker sig olika på olika människor. Jag mår inte bra!. Jag är trött, febrig, yr, loj. Har huvudvärk och svårt att gå. Borrelian sitter vid knävecket och är inflammerad.. Känner mig totalt deckad!

Svågern vaknade en morgon. Kunde inte ta sig ur sängen, stel i hela kroppen. Han fick åka kontorsstol till toaletten. kunde inte gå. Ambulansen kom. Man misstänkte stroke. Det var Borrelia.

Svägerskan fick värk i fingrarna och hade svårt att böja dom. Sökte läkarvård då hon misstänkte reumatisk värk. Det var Borrelia.

Jobbarkompisen var på sin årliga hälsokontroll. Där upptäckte man att hon hade Borrelia. Hon hade inte känt någonting!

Min sambo upptäckte ett märke på vaden som blev större och större. Sedan kom ringen. Självklart Borrelia.

Borrelia ter sig på många olika sätt. Vi alla reagerar olika. Sök vård om du har några som helst konstigheter i kroppen. Det kan vara Borrelia. Ring och kolla med sjukvårdupplysningen om du är osäker på dina symtom. tfn: 1177

Likes

Comments

Att göra en polisanmälan är mycket viktigt att göra med anledning av SKADESTÅND. Nej. Du måste INTE göra någon polisanmälan vid en våldtäkt om du själv inte vill det. Däremot om det finns vittnen till våldtäkten så kan vittnen bestämma sig för att göra en polisanmälan. Men, som sagt, du själv är inte skyldig att göra någon egen anmälan om du inte vill.

Likes

Comments

Tråkigt att vänta... Misstänkta Borrelian har inte blivit bättre sedan förra veckan. Väntan känns oändlig! Hm. Vad ska man hitta på då man ligger och väntar på doktorn. Fota förstås :)

Väl värt mödan. Då den svensk-finsk talande läkaren kommer in ordineras Antibiotikakur i 10 dagar. Nu ska väl febern försvinna och humöret åter blir på topp! Märket ser värre ut nu än tidigare. Så här såg min Borrelia ut tidigare idag.

Likes

Comments

Då var det dags igen! Att vara på sjukhus är inte roligt. Inget man längtar efter precis. Det roligaste som händer på sjukhus är väl om man skulle stöta på någon snygg läkare :) Men, tyvärr... Han går till rummet bredvid istället. Själv får du den där sura, kvinnliga läkaren som bryter på finska...ha, ha, ha! Otur! Dessutom lyssnar hon inte på vad du säger! Den enda lyckan som fanns på akutmottagningen var den snygga AT-läkaren men som försvann till patienten i rummet bredvid. Usch. Nu blev det riktigt riktigt tråkigt och usch så sjuk jag känner mig...

Likes

Comments