Header

Jag har själv alltid älskat att leka med Barbiedockor! Det var väl inget fel att leka med Barbie heller! Det ÄR INTE FEL idag heller att leka med Barbie! Skönhetsidealen idag är värre i massmedia och i datorspelens värld än vad en stackars liten Barbiedocka är! Dessutom får barnen som leker med dockor använda sin fantasi, får utlopp för känslor, blir kreativa... Många barn bearbetar upplevelser de varit med om. Ex; Barbie får minsann gå till tandläkaren hon också, eller Ken-slår-Barbie-Barbiebarnen, Ken och Barbie ska få bebis, Ken ska till doktorn med brutet ben, Barbie och Ken ska ha stor julfest, Barbie lördagsstädar i sin garderob och hänger upp kläderna fint i garderoben. Länge leve dockan och fantasivärlden!

Men, vill barnet själv leka med Barbie? Om barnet aldrig lekt med dockor. Sitt med en timme och LEK med ditt barn! VIsa hur man gör och LÄR DITT BARN LEKA OCH ANVÄNDA FANTASIN, KREATIVITETEN.... Jag har prövat detta många gånger. Och, det fungerar oftast. Barn älskar att klä på dockor. Både pojkar och flickor. Dessutom kan man av enkla kartonger och gamla kläder tillverka möbler till Barbie och Ken för en mycket billig penning!

Lek, lek och lek! Jag hyllar dockan, speciellt Barbieddockans existens! :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

SLUTA DUSCHA om du inte har varit till läkaren och blivit undersökt ännu! Jag lider så fruktansvärt med dig! Tyvärr kan jag inte svara på det. Det är en reaktion på det du har varit med om. Allt du gör och tänker på nu är reaktioner. Jag vet inget om vad som hände eller när du råkade ut för våldtäkten? Tids nog slutar du duscha frenetiskt. I duschen kan man gråta utan att någon ser och hör. Ibland kan det vara en befrielse och skönt. Det är inget fel i det. Mår du bättre av att gå in och duscha längre stunder så varför inte...

Jag känner mig dock lite orolig över ditt mail.

Har du någon du kan prata med? Brottsofferjour/kvinnojour/skolkurator kan ibland vara ett bra alternativ om man inte vill berätta för någon kompis eller familjen.

Har du polisanmält våldtäkten?

Har du varit på läkarundersökning?

Om du inte vill göra en polisanmälan nu så bör du ändå söka dig till ett sjukhus, gärna en kvinnoklinik, typ Nationellt kvinnocentrum i Uppsala, där man är specialiserade på sexualbrott. Sjukvården har idag ett s.k. "rapekit" som man använder sig av då det kommer in sexualbrotts patienter. Läkare och sköterskor har tystnadsplikt! Vill du inte göra någon anmälan så behöver du inte.

MEN...

Om du ångrar dig om två månader så kan du då göra en polisanmälan och då finns din läkarutredning och prover i säkert förvar på sjukhuset som polisen kan använda som bevis.

Hör av dig igen till mig om du undrar över något. Jag tänker så på dig! Önskar att jag vet vem du är så att jag kan stödja dig!

Likes

Comments

Hej Sonja!

Oj, det var ingen lätt uppgift du gav mig här! Hur ska du gå tillväga? Jag vet ingenting om ert förhållande. Men du skriver MAN så jag förutsätter att du är gift.

1. Tänk noga igenom din situation. Finns det något du/ni kan göra för att kärleken till din man skall komma tillbaka?

2. Om du har en man som inte går att tala med utan att han får ett utbrott så se till att skaffa dig ett boende samt packa dina käraste ägodelar, ex ditt halsband du fick i konfirmationspresent, den ärvda klockan och skålen från mormor,,, saker som du äger och som inte ingår i den gemensamma bodelningen framöver. Göm gärna undan dessa INNAN du tar det allvarliga samtalet. Lägg sakerna i en kartong och ställ den gärna hos en bekant.

3. Berätta gärna för någon anhörig eller vän som du litar på vad du har för tankar kring er relation. Det är alltid skönt att kunna prata med någon. Det är ett stort beslut att lämna sitt nuvarande liv och kliva ut i det "okända". MEN oftast är det värt det! Vore det bra mellan dig och din man skulle du inte ens ha dessa tankar!

4. Jag vet inget om er relation? Men viktigt är att du försöker att prata med din man. Försök att reda ut eventuella problem. Det kanske går att "lappa" ihop er relation igen?

5, Om du är 100% säker på att du inte vill leva tillsammans med din man längre så finns det bara en sak att göra och det är att berätta för din man hur du känner och förbered dig gärna, enligt ovan, inför det svåra samtalet.

6. Kontrollera era bankkonton. Ta ev. ut dina 50 % av kapitalet. (Vid bodelningen så tillfaller 50 % din man då ni är gifta.) Har du en bråkig make så är det inte ovanligt att  hen fryser pengarna inne eller handlar upp dom, allt för att förgöra för den som lämnar..

Det finns så mycket mera att skriva om men jag behöver veta mera för att kunna ge dig bättre råd. Hoppas att detta har hjälp dig något?

Kommentera gärna och återkom om du undrar något mera. Inom kort kommer jag att starta en telefonlinje så att du kan ringa mig istället.

Kram och lycka till!Likes

Comments

Hej Maria!

​Svår fråga att svara på.

Hur gamla är eleverna? Hur villiga är dom att själva jobba och ta ansvaret för sin klassresa?Vilket är målet med att tjäna pengar till klassen? Återkom med svar på mina funderingar så skall du få lite tips från en klassmamma med 13 års erfarenhet av insamlingar och klassresor. Samt lite tips om hur ni i klassen skall tänka då ni ordnar insamling samt klassresa. Mycket att ro iland innan resan blir av. Säger en klassmamma som VET. Kommentera i fältet nedan så svarar jag så fort jag hinner. ;)


Likes

Comments

Svar: Nej! Tycker inte jag. Oavsett sammanhang!

Att som minderårig dricka alkohol är inte olagligt i sig. I alkohollagen säger man däremot att det är brottsligt att köpa ut eller sälja vin, sprit eller starköl till en person under 20 år. När det gäller folköl eller dryck upp till 3,5 % alkohol, är åldersgränsen 18 år. Den som bryter mot denna regel och langar alkohol till minderårig kan enligt alkohollagen dömas till böter eller fängelse i högst fyra år om brottet är grovt.

Men, att vara 14 år och dricka öl eller alkohol överlag är inte ok, tycker jag! Att dricka alkohol innebär också en stor fara för dig själv. Dricker du för mycket kan du bli alkoholförgiftad och faktiskt dö om det vill säga riktigt illa! Första gången du dricker alkohol vet du ju ju faktiskt inte hur mycket din egna kropp tål...? Utöver det så råkar tyvärr väldigt många ungdomar illa ut då dom har druckit alkohol. Misshandel, sexualbrott, stöld...

Så, snälla, var försiktig med alkoholen. Stå ut till dess att du fyller 18 år. Det fixar du!

Kram


Likes

Comments

Våldtäkt i Enköping igen! Utomhus vid en park. Den klassiska våldtäkten som alla vi tjejer oroar oss för då vi går hem ensamma i mörkret. Jag får en bitter smak av avsky i munnen då jag läser artiklarna i tidningen. Under årens lopp har jag stöttat 100-tals tjejer och kvinnor som blivit våldtagna. Söndertrasade, rödgråtna och hulkande oskyldiga tjejer som berättat osammanhängande vad de råkat ut för. Tjejer som oftast bara skulle gå/åka hem eller som varit på fest och blivit inlåsta i ett rum med någon kille dom kände flyktigt och som tvingat sig på dom sexuellt. Jag känner en stark avsky gentemot dessa killar och fullvuxna män. Dom måste ju ha "en skruv lös" någonstans! Nä! Killar, pojkar, män... säger som jag alltid gör då jag håller föredrag. Killar: "Ett NEJ är ett NEJ" Det betyder inte jag vill! Att du tar dig friheten kan kosta dig 100 000-tals kronor! Tjejer: Man får säga NEJ. Vill man inte ha sex ska man INTE ha sex. Speciellt inte för att kompisen haft sex. Tjejer. Känn er ALDRIG tvungna till sex. Sex är något man ska göra av egen, fri vilja. Sex ska vara en njutning! Du har rätt att säga NEJ! Strunta i vad andra tycker. Din kropp är din kropp. Du är du!

Likes

Comments

Så äckligt! Ingen vill väl ha svamp heller, vare sig under naglar, i munnen eller underlivet. Att bli av med svamp är svårt. På apoteket och i välsorterade butiker/internetbutiler finns att köpa ett slags lack man penslar på nageln varje dag. Har också läst att Timjanolja skall vara bra. Timjan är även bra att äta i mat för att motverka svampsjukdomar. Säger sägen. Lycka till!

Likes

Comments

Äntligen, äntligen har man tagit sig tid och ork till att ringa det där speciella och kanske jobbiga samtalet. Vad händer då? Jo, en röst svarar " Just nu är det många samtal före. Du har plats nr. 93 i kön. Vi tar emot så fort vi kan. Din kötid är beräknad 40-50 minuter. " Åh neeeeej! Jag vill bara skrika! Orkar inte vänta! Känner du igen dig? Du sitter där snällt och väntar med luren i handen. Som en växt som sakta torkar ihop i väntan på vatten... Då hör du en röst. " Det är fortfarande samtal före. Tack för att du väntar." Då kastar du på luren och blir arg? Gör inte det! Låt inte en telefon stressa upp dig. Inte värt det! Mitt tips: ANVÄND HÖGTALARTELEFONEN MED HÖG VOLYM. Då kan du lugnt duscha, dammsuga, byta blöjor eller vad du behöver göra och slipper denna väntan. Så skönt. När du står där och torkar dig efter duschen hör du hur telefonen äntligen börjar prata "- Det är Johan på XXX, hur kan jag hjälpa dig?" Ta då telefonen i din hand och fortsätt samtalet med Johan i lugn och ro. Mindre väntan. Mindre stress. Dessutom är du duschad. Bra, eller hur?

Likes

Comments