Header

Allmänt

Om du bloggar på Nouw så kan jag ge din blogg ett litet lyft utseendemässigt!

Lämna en kommentar om du är intresserad, kan göra enbart header eller även göra den fin i helheten! Allt efter dina önskemål!

Min gamla header!

Likes

Comments

Allmänt, Hälsa, Personligt, Psykisk ohälsa

4 dagar snusfri (men det är inte vad det här inlägget ska handla om).

Jag blev smått besviken av en kommentar igår som jag inte anses vara lämplig. Man kan INTE jämföra folks mående. Småsaker kan orsaka stor lidelse för någon medan en annan mår bra trots att den personen varit med om ett helvete. Vissa är känsliga, andra stenhårda mot saker som händer i ens liv eller hur man reagerar på saker.

Jag reagerade starkt på den kommentaren jag fick och mådde inte alls bra efter att fått höra att någon annan mått mycket sämre än mig men mår bra nu. Jag undrar hur människan ifråga tänkte när den plötsligt förminskade mina problem?

Ingen annan än dig själv vet hur illa det varit och är och det kan inte någon annan avgöra utom du själv. I vissa fall syns psykisk ohälsa utanpå och i vissa fall inte. Oavsett ska det tas på allvar. Fråga hellre mig hur jag mår än att anta att någon annan haft det mycket värre.

Likes

Comments

Allmänt, Hälsa, Personligt, Utseende

Yes, varit snusfri i två dygn nu. Kör med sugtabletter med nikotin som fungerar bra för mig. Dock hade jag gått upp i vikt bara på ett par dagar när jag vägde mig imorse. Det gav mig lite ångest och panikkänslor men jag testar ett tag till, går jag upp för mycket i vikt kommer jag överväga att börja med snus igen. Det kanske låter sjukt att tänka så men jag ligger på övervikt enligt BMI nu, precis på gränsen men jag är fortfarande överviktig.

Likes

Comments

Allmänt, Hälsa, Shopping

Jag och min kära stödperson tog en långpromenad idag till Barkarby handelsplats! Jag handlade rengöringskit till min datorskärm (passar även till mobil och TV t.ex.)!

Likes

Comments

Allmänt, Hälsa

Är stolt över mig själv! Har inte tagit en enda snus sedan ca kl. 17 igår kväll så jag känner mig riktigt duktig faktiskt! Hoppas det här håller i sig nu! Vore skönt att slippa tobak helt och hållet!

Likes

Comments

Allmänt, Shopping, Kläder, Inredning

Varit på Solvallaloppisen idag och fick med mig några fynd hem!

Älskar lampan!

Två av tröjorna var nya med lappar kvar! En av dem kostade 5kr och den andra tror jag kostade 10kr! Den bruna tröjan kostade 40kr och halsduken kostade 10kr! Klänningen är Peak Performance och kostade 15kr! 😊 Sen köpte jag en ny lampa med stor glödlampa till för 120kr! 👍

Likes

Comments

Allmänt, Hälsa
Yes, ni läste rätt. Jag ska försöka sluta snusa nu med hjälp av nikotin-sugtabletter!

Vi får se hur det går men jag hoppas det fungerar! 👍 😃

Åtminstone kanske jag kan minska ner lite för det har varit väldigt mycket snusande ett tag. En prilla i hela tiden typ, inte bra! Mer exakt har jag snusat drygt en dosa om dagen.

Kommer uppdatera er om hur det går!

Likes

Comments

Allmänt, Hälsa, Personligt, Psykisk ohälsa

Idag träffade jag min psykolog igen sedan juni förra året! Kände direkt att all väntan var värt det. Hon har varit mammaledig och jag har väntat med terapin tills hon skulle komma tillbaka. Och nu är hon ÄNTLIGEN tillbaka! Kändes jättebra att prata med henne!

Nästa gång drar vi igång på riktigt med mina mål för framtiden. Hon tyckte att jag kämpat på bra under tiden hon varit borta och det kändes skönt att höra.

Hon skulle också påminna arbetsterapeuten om att hon och en annan skulle gjort hembesök hos mig i somras men antagligen har hon glömt bort det. Hon skulle höra av sig men gjorde aldrig det. Behöver hjälp att lägga upp en plan för att få mer balans mellan vila och aktivitet. Blir lätt utmattad av saker och kan ibland behöva ta igen mig flera dagar efter aktiviteter som tagit för hårt på mig. Det var hon som hjälpte mig att skaffa mitt bolltäcke ''Calm'' för att jag skulle få en mer kvalitativ sömn. Älskar verkligen det täcket! Det finns i olika tyngder, beroende vad som passar en.


Information om bolltäcke ''Calm'' som kommer från hemsidan Komikapp.se!

Protac Bolltäcke™ Calm L Bomull ca 10 kg
Protac Bolltäcke™ - ett rogivande och sinnesstimulerande hjälpmedel

Bolltäcket du ser på den här sidan ingår i Calm-serien. Täcken i denna serien är sydda i kanaler och bollarna är placerade i långa rader. Användaren får således ett lugnt och icke rörligt täcke som ger en tydlig sinnesstimulans genom bollarnas punktvisa tryck.

Det är ett täcke som ger stor sinnesstimulering och är därför ett bra alternativ för personer med t.ex. stark fysisk och/eller psykisk oro, ångest, sömn- och insomningssvårigheter, nedsatt kroppsuppfattning och beröringsrädsla.
Protac Bolltäcke™ är ett tyngdtäcke.

Calm-modellen tar mindre plast än övriga modeller och är lätt att transportera i den medföljande transportväskan.
Hur fungerar Protac Bolltäcke™?
Bollarna ger punktvisa tryck på kroppen och stimulerar både beröringssinnet (taktila sinnet) och muskel-ledsinnet (proprioceptionen). Stimulansen har en hämmande och organiserande effekt på impulser till centrala nervsystemet.

Tyngden och trycket från bollarna ger också en direkt feedback på var kroppens egna gränser går vilket ökar kroppsuppfattningen.
Protac Bolltäcke™ hjälper kroppen att frisätta oxitocin som är ett "lugn och ro"-hormon som minskar stress och hjälper oss att komma till ro.
Att använda bolltäcket har därför en rogivande, avslappnande och trygghetsskapande effekt som motverkar stress, oro, ångest och sömnsvårigheter.

Hur använder jag Protac Bolltäcke™?
Bolltäcket kan med fördel användas vid insomning och/eller att sova med hela natten. Det kan också användas för vila/återhämtning dagtid. En del vill vira in sig i täcket, andra väljer att ligga ovanpå det. Vissa använder det i sittande position.

Likes

Comments