Header

Allmänt, Hälsa, Psykisk ohälsa

Då har man varit iväg och testat ut ett tyngdtäcke på Sodexo! Jag valde ett Protac Calm 7kg (en sorts bolltäcke). Testade 10kg men kände att det var för tungt. Trodde innan att jag skulle välja 10kg men det var tur att jag åkte dit och testade för annars hade det kunna blivit fel. Blev lugn av att ha täcket på mig utan att det kändes för instängt och tungt. Kan ta ett par veckor innan jag får hem det.

Text från komikapp.se:

Protac Bolltäcke™ Calm L Bomull ca 7 kg
Protac Bolltäcke™ - ett rogivande och sinnesstimulerande hjälpmedel

Bolltäcket du ser på den här sidan ingår i Calm-serien. Täcken i denna serien är sydda i kanaler och bollarna är placerade i långa rader. Användaren får således ett lugnt och icke rörligt täcke som ger en tydlig sinnesstimulans genom bollarnas punktvisa tryck.

Det är ett täcke som ger stor sinnesstimulering och är därför ett bra alternativ för personer med t.ex. stark fysisk och/eller psykisk oro, ångest, sömn- och insomningssvårigheter, nedsatt kroppsuppfattning och beröringsrädsla.

Calm-modellen tar mindre plast än övriga modeller och är lätt att transportera i den medföljande transportväskan.
Hur fungerar Protac Bolltäcke™?
Bollarna ger punktvisa tryck på kroppen och stimulerar både beröringssinnet (taktila sinnet) samt muskel- och ledsinnet (proprioceptionen). Stimulansen har en hämmande och organiserande effekt på impulser till centrala nervsystemet. Tyngden och trycket från bollarna ger också en direkt feedback på var kroppens egna gränser går vilket ökar kroppsuppfattningen.

Protac Bolltäcke™ hjälper kroppen att frisätta oxitocyn som är ett "lugn och ro"-hormon som minskar stress och hjälper oss att komma till ro.
Att använda bolltäcket har därför en rogivande, avslappnande och trygghetsskapande effekt som motverkar stress, oro, ångest och sömnsvårigheter.

Hur använder jag Protac Bolltäcke™?
Bolltäcket kan med fördel användas vid insomning och/eller att sova med hela natten. Det kan också användas för vila/återhämtning dagtid. En del vill vira in sig i täcket, andra väljer att ligga ovanpå det. Vissa använder det i sittande position.

Bild från Komikapp.se

Likes

Comments

Allmänt, Kläder, Shopping, Tips

Äntligen! Har beställt det här myssetet! Älskar det, passar bra både till hemmamys och till vardags!

Köpt på Madlady.se

Hittade en rabattkod på Jocke & Jonnas youtubekanal, ange ''JONNAFEB'' så får ni 15% rabatt!

Vad tycker ni?
Är inte sponsrad utan har köpt det själv!

Likes

Comments

Allmänt, Personligt, Shopping

Hittade ÄNTLIGEN en rosa servis! 😍 Köpte även två dra-på-lakan till min säng. Det är så skönt för vanliga lakan bara åker runt för mig. Nu kommer de sitta stadigt på bäddmadrassen! 😉

Har haft några jobbiga dagar så nu är det dags att få må lite bra! 👍

Likes

Comments

Allmänt, Personligt, Piercing och tatuering, Psykisk ohälsa

Nu ser den ut som att den är så gott som läkt!

Har haft två jobbiga dagar nu. Med tröttheten. Jag skulle kunnat sova hela dessa två dagar utan problem. Får tvinga mig upp ur sängen för annars kommer jag inte därifrån.

Får de om jag åker till min ''sysselsättning'' imorgon för jag har det lite tufft nu. Inte bara tröttheten utan chefen på boendet ska sluta och det känns jobbigt för han är så otroligt bra!

Likes

Comments

Allmänt, Piercing och tatuering, Psykisk ohälsa

Den 14 februari har jag fått tid för att testa ut ett tyngdtäcke som passar mig. Ser framemot det! Synd att det var en tid så lång tid fram men har i alla fall fått en tid och det är bra!

Började en ny grupp idag som heter NECT (en patientutbildning) och jag fick ett positivt intryck av gruppen och upplägget. Kändes som om tiden bara rann iväg, hade till och med kunnat sitta där lite längre för det var trevligt och givande.

Likes

Comments