View tracker
Story times

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan hävdade i en intervju att Hitlertyskland var ett effektivt politiskt system.

Erdogan bad om hjälp från Nato för att bekämpa Daesh . Nato bestämde sig då för att hjälpa till, samtidigt som han startade insatsen mot Daesh så ökade Erdogan väldigt kraftigt attackerna mot Kurderna i Turkiet och även mot PKK. Dock är ingen överraskad över detta eftersom vi kurder är ett hot mot Erdogan och hans styre.

I Juni kom valresultatet i Turkiet. Presidenten Erdogan och hans parti inte längre skulle sitta högst upp i parlamentet. Inte nog med det så kom HDP (proKurdiska partiet) över 10 procentspärren i parlamentet.

HDP tar upp frågor som minoritetsgrupperna vill ha, såsom t.ex. jämlikhetsfrågor. Det blev nyval, det skulle hållas i november. Det Erdogan gjorde var att under den tiden innan nyvalet att slå hårt mot kurdiska hem och arbetsplatser över hela Turkiet, dock HDP lyckades hålla sig kvar i parlamentet.

Det Stefan Löfven bestämt nu tillsammans med EU-kommissionen är att flytta en stor del av dom asylsökande till Turkiet. Detta betyder då att de ska skicka folk som flytt från krig och förryck till en diktatur, där Erdogan dödar människor som uttrycker sina åsikter. Dessutom kommer EU skicka massa pengar till honom med förtroende på att han skall ta hand om alla asylsökande?

Nej. Han kommer använda dessa pengar till att döda fler kurder. När man inser hur dumma EU är så tycker man själv att jag, 17 årig tjej som inte har samma utbildning som dem, skulle gjort bättre jobb än dom som sitter i EU.
​Min fina stad och familj är borta pga en idiot och EU.

Likes

Comments

Snack

Hej det var ett tag sen, men nu är jag tillbaka med en ide. Här är 7 anledningar varför folk inte pallar vara vän med mig..

1. Jag är FÖR ärlig = kanske låter som en bra grej men många klarar inte av det. Alltså om du frågar mig om din tröja är fin så kommer jag vara ärlig och säga det jag tycker. Om du inte vill ha min åsikt så skulle du väll inte fråga? Jag är så om ALLT, från din pojkvän till dina tår.

2. Jag har attityd =Ja attityd kan vara bra ibland men jag har det konstant. Du kan ba: Hej och jag kommer svara "fuck you" om jag hatar dig.

3. Jag är dålig på att trösta = Om någon gråter blir jag så obekväm och går och köper mat till personen istället för att krama haha.

4. Jag är galen = helt seriöst, om min vän bråkar med någon så kommer personen den bråka med vara död dagen efter.

5. Jag är avundsjuk = Om du är min besties och hänger med någon annan så är du otrogen.

6. Jag upprepar mig = Jag berättar samma historia flera gånger även om du var där, och låt mig göra det! Och du ska lyssna alla gånger jag berättar den.

7. Jag är hype af =Jag vet helt seriöst inte vart jag får all energi ifrån asså.


Ni får en bild på mig och Samrin som stått ut med mig sedan 4an!

Likes

Comments

Skolan

Hejsan, har varit i Norge en hel vecka med min klass. Här är bilder som vi tog.

Likes

Comments

Snack

Newrozfesten i Stockholm gav oss ett papper där de stod om en protest mot FN. FN skickar pengar till Turkiet och Turkiet använder dessa pengar till militären, som sedan mördar kurder. Jag skickade detta dokument till klassens Facebook grupp och sa att jag skulle uppskatta om dom kunde hjälpa till och sprida denna demonstration men dom gav mig så äcklig respons.

Alltså grejen är att jag varken tvingade dom eller något liknande men dem börja säga saker såsom t.ex. "det borde finnas bättre sätt att hjälpa kurder" och började argumentera mot mig.

Såhär ligger det till, Kurder och Turkar har varit i krig i flera tusen år. Vi kurder har testat ALLT, och det finns inget annat sätt förutom om ni bestämmer er att gå in i armén, tyvärr. Sen så om ni inte vill hjälpa till, FINE, gör det inte men kom inte fram till mig och snacka massa bullshit.

Jag brinner för detta eftersom det är MINA kusiner, det är MINA bardomsvänner och MINA grannar. OM jag inte fick chansen att fly till Sverige för 15 år sedan skulle kanske jag vara ett utav dessa barn som inte hade några  rättigheter, det kanske skulle vara jag som grät när dom bar bort min mor till en grav, det kanske skulle vara jag som låg i den där graven.

Och helt ärligt ni som kommer fram till mig och snackar all detta bullshit är oftast svenskar som inte fattar hur jävla fucked upp värld vi lever i! Ni är där ni är utan att struggla någonting i era liv, och det är inte ert fel, men för Guds skull show some humanity.

Ni är där ni är helt seriöst utan att göra ett piss i ert liv, ni föddes på en bra plats i världen och det är väll bra för er men tänk på att inte trycka ner andra folkgrupper.

Ni skulle vara där ni är idag genom att sitta i er villa och inte hjälpa en enda människa, och det är det ni faktiskt gjort. Jag däremot har bott ute på gatan, jag har bott i kamp och jag har bott instängt i ett litet rum med andra. 

Ni väljer om ni ska hjälpa eller inte men tryck förfan inte ner folk som försöker hjälpa till.

Likes

Comments

Story times

16 Mars 1988 bestämde sig Saddam Hussein (diktatorn i Irak) att straffa den kurdiska civilbefolkningen för att dom gjorde motstånd i slutet av kriget mot Iran. Irakiskt stridsflygplan bombade staden Halabja i Irak vid gränsen utav Iran. Bomberna var fulla med kemiska gifter. Ungefär 5000-6000 personer gick bort och ungefär lika många skadades.

Varför? För att dom var kurder, det var deras brott. Det räckte då precis som det gör idag. Mördandet fortsätter än idag mot det kurdiska befolkningen i Turkiet, Syrien och Iran.

Vi ska aldrig glömma och vi ska fortsätta kämpa.

Likes

Comments

View tracker
Skolan, Snack

Its been a long weeek without me.
Nä men hej alla kvinnor, män och andra!
Jag har haft fullt upp med min Norska som bott hos mig i 1 vecka! Hon åkte hem tillsammans med sin klass igår morse, efter att hon åkte städa jag och sedan somna jag till "the blacklist".
(The blacklist är min favorit serie)

Jag hade otroligt kul i den här nordiska utbytet och lärde känna massa normän.

Vi åkte t.ex. till kokpunkten (badhus), pizza hut, stockholm, vi bowla, vi spela badminton och vi hyrde även lokaler där vi kolla på fotboll.

Idag åkte jag till skolan (lång dag). Sitter just nu och äter:)

IMORGON FYLLER JAG ÅR! Blir 17 bast och får om 1 år gå till krogar lagligt!

Jag har tyvärr inte så många bilder från veckan men lägger ut dom jag har!

Likes

Comments

Skolan

Hej.

Idag när jag låg i sängen och tog tag i min mobiltelefon visade den: 9.30. Jag skyndade mig upp borstade håret, tänderna och ögonbrynen. Sen sminkade jag mig och klädde på mig och tog en macka och sprang till busshållsplatsen. När jag kom fram kollade jag ner i min mobil som då visade 8.00.

Aja jag är iallafall i skolan nu fast än jag börjar 9.40.. Dax att köpa en ny mobil känner jag, efter den ljög för mig. FYFAN vad jag hatar folk som ljuger, herregud asså har så mycket story times om det som jag kan skriva om nån dag.

Aja jag ska ha ett tal idag framför 40 "Nionde klassare" för att tala om för dom varför dom ska välja mitt gymnasium and shit like that. Efter det ska jag på informationsmöte för att jag ska söka sommarjobb i ett företag så ska kolla vad dom har för krav och sånt.

Sen kommer det en tjej från Norge hem till mig idag för att jag går på en internationell linje, så dom får bo hos oss i en vecka sen åker vi dit om några veckor och bor hos dom en vecka. Skit kul tycker jag. Kommer ta med henne till min pappas restaurang direkt när hon kommer, cause jag vill att hon älskar mig haha.

Aja eftersom hon kommer bo hos mig nu i en vecka kommer jag inte kunna blogga (tror jag). Sorry kompisar... Men kommer ha mycket att skriva om sen,

Puss och kram hejdå!


Likes

Comments

Snack

Det har blivit lite mycket prat om mens på min blogg (opsi). Men jag såg en video häromdagen då dem räknade upp hur mycket deras mens har kostat dom så jag räknade ut hur mycket min vagina kostar mig egentligen. Jag har regelbunden mens och den brukar vara på 5 dagar.

​Bindor 

​​​​​​​​​​​​​​Bindorna jag brukar använda kostar 22 kronor/ paket. Det är 12 stycken i paket vilket gör att 1 binda kostar 1,83 kronor. Jag använder ungefär 5 stycken per dag som gör att summan ligger på 45 kronor.

​Tabletter 
Jag använder alvedon 500 mg som kostar 40,50 kr/paket (20 stycken). Jag tar 3 stycken per tag i fem dagar, 15 stycken.  En alvedon kostar 2,025 kr. 2.025x15=30,375 kr. 

​Choklad

​Jag köper alltid 2 Marabou choklad​, ett paket kostar ca 20 kronor. så ca 40 kronor. Sen köper jag alltid någon dricka och skräpmat under min mens. Fast dom varierar så därför kan jag inte säga ett pris på dom.

​Summan:

​​​45 + 30,375 + 40 =115,375

Det låter inte så farligt men om man räknar per år eller så länge jag haft min mens det är så summan har en betydelse.

115,375 x 12 = 1384 kr/ år

1384 x 4 = 5536 /dom 4 åren jag haft mens thihi.

Sen har jag inte räknat med alla mina trosor som jag behövt slängt pga blod och så men detta är ett ungefär pris på hur mycket min mens har kostat mig hittills.

Just because I have a vagina. Helt seriöst hur sjukt är det inte? jag kommer inte riktigt ihåg att jag valde att ha en vagina (??!!).  

Allt borde vara gratis. Bindor, tamponger, alvedon och choklad. Även smink eftersom jag inte valde att vara ful.. Jag valde inte heller att ha 2 fettklumpar på bröstet så bharna oxå.

AJA

Man får inte alltid som man vill I guess. Hur mycket kostar er mens? Skriv gärna en kommentar för vill veta hur mycket er mens kostar så jag har nånting att jämföra med.

Hejdå!
Likes

Comments

Snack

Hej alla vagina bärande människor. Jag kan inte säga tjejer eftersom att alla med vagina inte är tjejer, och vissa tjejer har ingen vagina.

Anyways så har jag tips för dig som får mens.

Tips 1.

Ha alltid ett "mens kit" i väskan eller skåpet med antingen bindor eller tamponger. Ha gärna med ett eller två ipren och ett par extra trosor.

​Tips 2.

Skaffa appen "Period tracker" och skriv in när du får din mens så visar den på ett ungefär när du ska få din mens.

​Tips 3.

Om du får väldigt ont när du har mens så rekommenderar jag värmekudde, man kan köpa dom i life. Annars kan du använda en petflaska! Du häller varmt eller ljummet vatten i den och lägg den sedan på din mage.

​Tips 4.

Rör på dig. Gå ut och ta lite frisk luft!

​Tips 5.

Ta en smärtstillande tablett vid första tecknet på att du kommer få mens, Det kan vara dagen innan. Det är då tabletten fungerar som mest.

​Tips 6.

Prova att ligg på rygg och dra upp knäna.

Det var några tips som jag hade. Om du tycker dom var bra kan du gilla och om du har några tips så kan du lämna dom i kommentars fältet! Om ni vill ha fler tips på vad som helst är det bara att säga till.

(Cannabis ska tydligen vara ett bra smärtstillande medel men jag råder er att inte röka på eftersom det är illegalt.)

Hejdå!Likes

Comments

princesszilan@zandirella