Header

Bebisliv, Vardag

Ni vet, man vet att det ska ske. Tänker på det. Förundras, stressas och längtar. Vardagen gör sin del som springande tidstjuv och VAM BAM. Det är dags.

Under fem dagar kommande vecka ska möten, jobb, namncermoni (inte våran) och flyttlass gå ihop. Med ett stycke bebis, familj och vän som hjälper till.

Så, stopp! Paus.

Återkommer ner vi landat i nya bohaget. Tummen upp på den!
Toodeloo dollys!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Bebisliv, Vardag

Tack @Stinasmamma för utmaningen, blev jätte glad av att du taggade mig! Men desto mer stressad för det känns som om varje minut fylls ut just nu. Tar ett andetag och svarar på egen påhittade frågor, men jag läser alldeles för få bloggar (pga det där med tiden) för att kunna utmana någon annan.


Hur känns det att jobba dygn med en så liten bebis hemma?
Det går bra, det är fakta. Men känslan är en annan, jag längtar hem till min familj konstant och när morgonen kommer sprintar jag hem för att krama om dem! Än så länge har jag gråtit av lyckorus alla mornar jag kommit hem och mött mina fina i hallen.

Varför Lego?
Leksaker i sig har jag samlat på sedan jag var barn, alltid gillat scener och berättelser, sällan lekt med mina leksaker. Bara byggt världar och historier, fotografera blev ett intresse under tonåren. Även om jag då inte riktigt tänkte på det som intresse, det var kul med vinklar och ljus helt enkelt. Under en promenad till jobbet för ca 1 år sedan ville jag ta en bild på vacker soluppgång men med en tvist - hittade kinderäggs djur i min ena ficka (alltid leksaker i nån vrå även innan barn) och snap. Där började det. Med Lego kan man visa och berätta så mycket, för jag tycker naturfoto och selfies är astrist (iaf mina egna). Så, då blev det Lego.

Mest använda apparna i min telefon?
Ja det är nog lätt instagram, bankappen, tradera och camera+. Även ICAs hälsoapp och Wonderweeks (bebis utveckling) kollas av dagligen.

Bästa köpet inom babyvärlden?
Det förändras konstant då vi har olika nytta av grejjer mer eller mindre pga hennes intresse, men en snuttefilt och gåstol har varit de största hitsen. Och babblarna. Gud, babblarna.

Vad tråkar ut mig?
Nyheter, historiska dokumentärer och politik. Allt som rör en verklighet jag inte alltid vill kännas vid, ser hellre på en tecknad film eller bygger en lego scen. Jag vet att världen är rutten, men för det grottar jag inte in mig i saker - det finns det tillräckligt med folk som gör.


Nu ska jag se på säsong 2 av Z nation, för hela familjen sover. Hurra!

Toodeloo!

Likes

Comments

Psykisk Ohälsa, Bebisliv, Motivation

Det krävs en del kannor kaffe, friskluft, bra mat och kanelbullar för att hålla ihop ibland. Vi har enligt många drömbebisen vad det gäller sömn, varit en del köriga aka tuffa veckor - men till stor del kan man få sova 5-6h per natt. 3-4h sammanhängande de flesta gånger. Sover hon dagtid på balkongen kan man lätt få vila iaf 1-2h.

Ibland gnäller jag på instagram, till vänner och kollegor. Läser och söker efter tips på familjeliv mitt i natten de nätter som känns extra långa, men i slutändan av allt är det bara för oss att inse vilken "tur" vi haft och att många nyblivna föräldrar knappt sover alls de första två åren.

Hur funkar det då mentalt för någon som redan är dunder känslig för för lite sömn och orutinerade dagar?

Du älskar ditt barn. Du hittar en väg. Du biter ihop. Hittar ännu fler vägar. Och tiden går. För jag älskar våran lilla grisbulle mer än allt och det är bara en fas. Det tröstar jag mig med när det känns som om hjärnan ska spricka. Jag springer till sängen så snart hon somnat på kvällen, mysiga kvällar vid tvn får vi ta senare - nu ere prio på energi som gäller.

Vissa dagar blir det ingenting gjort för man är för trött, ställer in allt och bara stirrar trött och tomt. Gråter en skvätt och snyter sig.

Givetvis är det innerligt olika för alla med eller utan diagnos, men just jag klarar av sömnbristen igenom att intala mig själv dygnet runt att snart är hon tonåring och gör inget annat än sover, saknar bebis tiden och undrar vart åren försvann. Så jag njuter, så mycket jag bara kan.

<3

Likes

Comments

Bebisliv, Vardag

Ah, helgen kom. Den segrade. Den sprang. Så kom måndag. Och man undrar ju vad som hände?

Fröken grisbulle aka bebis har sovit men sovit oroligt pga trubbel i magparadiset, undrar om det kan ha med supermånen i helgen att göra. Liksom tidvattnet flyr känna det som att en kropp bestående av 70% vatten torde reagera med. Allt annat är befängt. Hoppas nu liten söt sork återgår till 4-5h lugn sömn innan denna moder trillar omkull av slitenhet.

Annars då? Pizza, Narcos, myskväll med grannarna, långa frukostar och väldigt mycket bara vara med varandra. I lördags morse mådde jag som nå gammalt yxskaft men tänkte att det är brist på sömn, för mycket babybjörn och för lite kaffe. Kändes bättre redan klockan tre på eftermiddagen, ibland är allt som behövs lite till av tid för att känslorna ska räta och rätta till sig.

Idag ska jag ta tag i det miserabelt jobbiga i detaljer med byte av bank. Bluärk vad en trötthjärna gärna skjutit det ännu mer på framtiden, men nu är det dags. Även läsa på om babywatchern, fundera på om yoga är bra och äta lunch med sambon som kommer en stund.

Toodeloo!

Likes

Comments

Lego/Toys, Vardag

Vet du, ni.. Jag har bara dessa bilder till vem som än läser här. Idag. Jag är stört trött och varken orkar eller vill hålla någon gullig fasad uppe om att vara positiv. De e ju ledig lördag så det blir nog bättre snart. Ska kolla lite lego på ebrix.se bara...

Likes

Comments

Vardag, Psykisk Ohälsa

Utan att förtälja för mycket så är vi nästan i mål, alla kontrakt skrivna och bara väntan inför flyttdatum vankas. Äntligen äntligen, som vi jobbat för detta senaste månaderna.

Bebisen i hushållet underhålls med disney musik, baby einstein och babblar då fler tänder är ett faktum och emellanåt är hon otröstlig. Det trots en pappa som är roligast i världen!

Min hjärna känns trots alla twists and turns helt okej, checkar av ordentligt idag då vi är hemma och tar det piano. Tycker mig må bra men det har sagts förr och sedan ligger halva själen i ett dike och man undrar vad fan som hände. Äter gott, vilar och bara njuter av familjen - kan jag göra det och vara mer i nuet än i dåtid/framtid så vet jag att allt är lugna bananer.

Liten är megatrött så vi ska dra ut på balkongen och köra varsin siesta i strålande sol, sa jag att jag är en lycklig jävel?

Toodeloo!

Likes

Comments

Motivation, Psykisk Ohälsa

Av andra anledningar än vaken bebis så var jag vaken en stund inatt och funderade på något jag läst i en blogg för någon dag sedan.

Hjärnspöken.
Vad vi kan intala oss själva. Vi har alla olika grad av hur allvarligt vi tar dessa spöken och dess avsikter, men desto viktigare är att inse att bara Du och åter Du har ansvaret för att hantera dem.

Ingen kurator, psykolog, kbt, landsting eller mamma i världen kan rädda dig från dem.

Där gäller samma som för allt annat, vill du ha en förändring är det till att aktivt ta ansvar och börja jobba för nya banor. Ta avstånd från att göra illa dig själv och istället tvångsfixera tankarna på något positivt.

Ditt liv och öde skiter i hur du gör det, bara gör det. Hitta ett sätt, vad som passar dig.

För du är bra som du är. Du är inte ensam i världen. Och det finns mer där ute och du förtjänar det. Allt annat som du låter spökena spika fast i pannan på dig är bara skitsnack.

Tro på dig själv.
Ingen annan kommer göra det.

Och nä, är du i djupaste farvatten och avgrund så är det inte lätt. Inte i närheten. Men det betyder inte att du är mer olik någon annan och inte behöver hjälpa dig själv. Tvärtom. Ju djupare du är, desto mer hänger allt på dina axlar och dina val. För du kan ha stöd och få hjälp av proffs och piller - men i slutändan mår vi skit just för att ansvaret är stort och livet pisskomplicerat. Vi mår skit för valet att kliva upp och må bättre känns som ett skämt, något vi aldrig kommer få behålla ändå.

Se så. Det är mörkt nu, så passa på att se dina spöken i vitögat och sparka skiten ur dem.

Tumme upp!

Likes

Comments

Vardag

24 h är strax till ända, första hela arbetspasset på över tio månader. Och det gick svinbra! Snälla söt bruden jag arbetar hos stod med öppna armar för besök av karln och bebis efter middagen. Det hjälpte mammahjärtat hela vägen i mål, pussade och kramades från de kom till de gick!

Själva dygnet raskade på med tusen ting att göra och pang var lampan släckt.

Nu till morgon njuter jag av smoothie och barbells cocospudding, barra kaffet som fattas. Men eftersom vi kör snabbkaffe på jobbet avvaktar jag till en kopp rejälare java hemma.

Intresse klubben antecknar!

Vardag, visst är den alldeles underbar?

Likes

Comments

Gomat, Vardag

Fräs smör, fryst chili och fryst broccoli. Släng i vilken hackad lök som helst, idag blev det purjolök. Hacka paprika och ta vilka grönsaker du finner i kyl och förråd. Två förp passerade tomater, nån dl vatten och en grönsaksbuljong. Nån dl linser och sist hallomi!

Låt puttra upp och stå ett tag, koka en hel förpackning bulgur med valfri olj och buljong - sedan har du veckans godaste matlådor!

Tjofadderittan!

Likes

Comments

Söndagstoppen, Bebisliv, Vardag

Med bebis i vardagen blir uttrycket "trött" rätt uttjatat, men ihop med alla andra ovanliga händelser runt omkring känner man sig hyffsat matt! Då äre asbra att gå igenom fem saker att vara tacksam över.

1 - Jag är tacksam att kiddo ändå sover ca 6-7h i sträck och att hon får vakna glad/utsövd. Gör vårt jobb som slitna föräldrar mycket enklare när baby är happy pappy!

2 - Jag är tacksam för Musik. Marshall Stanmore går het här hemma, älsk älsk våran fina duktiga högtalare som fyller hemmet med toner och sång. Piggar upp oss alla när kaffe och ersättning inte räcker till.

3 - Jag är tacksam för att sambon tog fönsterputsandet OCH badrummet inför visningarna. Duckade hyffsat för den då.

4 - Jag är tacksam för att jag hela tiden orkar ta ett nytt andetag varje gång jag tror att jag är för trött för att orka ordna upp sinnet.

5 - Jag är tacksam för de nya bekantskaperna jag fått igenom Lego. En väldigt vänlig och nördig värld. Det skulle vara mer fred på jorden om alla byggde med lego mer. Lovar.


Toodeloo!

Likes

Comments