- En mammas tankar

Kan varmt rekommendera Atypical som ni hittar på Netflix! En helt underbar serie om en annorlunda kille som bara vill vara som alla andra. Kan vara det finaste jag sett på länge!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

- Familjeliv

Sitter bredvid min nervösa snart tredje klassare som dagen till ära klätt upp sig fint. Tror det är någon som längtat till skolan.

Igår stod det jobb på schemat och jag cyklade sammanlagt 3 mil. Var rätt så lagom mör i kroppen när jag slog ner rumpan i soffan.

Idag ska jag själv plugga och om en stund lämnar jag kidsen på respektive avdelning. Däremot fick jag bara följa Nova till vägen. Muttrandes något om att mammor inte följer med i trean.... mamma gråter lite...

Likes

Comments

- Kost & Hälsa

Det här är en perfekt dag för mig när jag äter och rör mig enligt planen. Det har varit allt annat än lätt med alla kalas, tillställningar och lata dagar men det är bara att bita i det sura äpplet och inse att det krävs bra med disciplin för att komma framåt. Nu jäklar ska varje dag se ut såhär!

Som ni ser så ligger jag på ett kolhydratintag på MAX 22 gram per dag. Alltså 4% av den totala kosten. Egentligen ska det vara 20% men jag gillar att ha lite utrymme för oförutsedda måltider.

Jag älskar lifesum appen och man kommer långt på gratis versionen om man kan en del om kost och näringslära sen innan. Älskar de här små peptalken man får mellan varven.

Oavsett om ni äter 20 eller 50 gram kolhydrater så är det en stor skillnad på vad en person med "normal" kost stoppar i sig. En husmanskost livsstil ger upp till mellan 200-250 gram kolhydrater per dag. Som kroppen sen använder sig utav till att förbränna energin. Äter du dock 20 gram så kommer detta ta slut fortare (speciellt om du rör på dig) därmed kan kroppen använda sig utav fett som energikälla och då bränner man kort och gott fettet. Är så glad för allt jag lärt mig om LCHF och GI överlag!

Likes

Comments

- Familjeliv

Tog med mig tjejerna ut på lite lek denna strålande och fina morgon. Det skulle grävas och gungas och livet kändes sådär okomplicerat. Nellie njöt av att ha storasyster med sig och kämpade tappert på med att gräva ner hennes fötter i sanden.

Nu ska jag strax åka ner till stan och köpa ett par skor till Nellie och efter det så blir det raka vägen till skolan för att göra ett studieupplägg. Är så pirrig och glad i hela kroppen! Kommer bli helt underbart detta!

Likes

Comments

- Familjeliv

Här sitter vi och käkar korv! Det är syskonkärlek, det är slutet på sommarlovet, det är mys in i det sista och det är sol genom fönstret.

Dags att kasta på sig kläder och gå ut och leka lite. Hopps, göra volter, leva livet! Njuta av lata dagar i några dagar till.

Sen lite senare är det kursstart! Det ska bli så jäkla roligt!

Likes

Comments

- Familjeliv

Jag slutar aldrig förvånas över dessa 2 - de är ett exempel på hur alla föräldrar borde vara! För sätter man barn till världen så har man ett stort ansvar för evigt!

Likes

Comments

- Kost & Hälsa

När man har rester efter helgen grill och slänger ihop en gudomlig pasta med tillbehör. Alla glada och nöjda och barnen åt så de höll på att spricka!

Likes

Comments

- En mammas tankar

Vilken zombie jag har varit sen Nellie vaknade vid sex tiden denna trista Söndag. Jag gick och la mig vid 21 och somnade 22 så kanske så enkelt som att jag sov för länge. Andra koppen kaffe på väg ner och först nu börjar jag känna mig som en människa. Nellie tar en siesta och febern hon hade igår verkar ha lugnat ner sig.

Roar mig med att tvätta saker man annars inte tänker på att tvätta som kuddar, mattor och tofflor som var mer gråa än rosa.

Lyckoruset över helgens firande ligger mig fortfarande varmt om hjärtat och det känns så skönt med nya äventyr i livet som börjar redan imorgon.

Vi kan väl säga som så att jag ska plugga 2 kurser som gör att jag inom kort kommer att kunna jobba på ett helt annat ställe som länge länge lockat mig men som jag saknar kunskap kring. Så nu jäklar ska det bli så kul att tillsammans med en kollega ta detta steget och inse att man ibland måste släppa det gamla och gå vidare. Hur mycket man än älskar det gamla så fungerar det inte om man inte blir uppskattad.

Dags att väcka lillan så vi får oss lite solljus idag! Puss på er!

Likes

Comments

- Skönhet

Lova mig en sak tjejer! Slarva aldrig med att ta bort ert smink ifrån ögonen! Har varit med om det mest konstigaste på länge. Slarvade för ca 2 veckor sen och sov med sminket på. Trodde först jag fått ögoninflammation, var hos doktorn igår efter 2 veckors röda ögon och fick medicin men så kände jag att NEJ, det är någonting i ögat. Så jag sprutade linsvätska upprepade gånger upp i huvudet via ögat. När jag då blinkade så kom det ner 2-3 stycken små sminkrester som bott där i mitt öga i 2 veckor och NU, nu är det helt bra! Så aldrig mer! Aldrig mer slarva!

Likes

Comments

- Familjeliv

Vilken fantastisk dag det blev igår också! 30 års firandet fortsatte och jag hade bjudit hem till grill i huset. Till förrätt blev det gazpacho och sen serverades grillad kyckling, ćevapčići och tillbehör med dricka för alla smaker. Till dessert blev det sprängd marängtårta med 3 liter chokladsås.

Jag njöt av både sällskap och mat och hela kvällen kunde inte ha blivit bättre. Klockan 23.58 checkade jag ut efter att ha ställt iordning alla saker och diskat det mesta. Klockan 06 checkade Nellie in så jag är sådär lagom pigg idag.

Just nu älskar jag att vara 30. Ångesten är borta, ett lugn har infunnit sig. Jag har så mycket att se fram emot. Det var inte världens undergång.

Dags att packa ihop, åka hem till stan och ha en underbar dag med mina tjejer som också är lite lätt slutkörda efter gårdagen.

Puss på er!

Likes

Comments