- Kost & Hälsa

Ny vecka - Ny power! Har sovit som en gudinna inatt och vaknade på strålande humör. Organiserade morgonen bra för omväxlingens skull. Barnen lämnades i tid och jag fick en härlig promenad på köpet.

Raka vägen hem för ett 30 minuters pass ben/rumpa och mellan seten vek jag tvätt, plockade ihop efter frukosten, bäddade rent i sängarna och städade toaletten. Helt otroligt vad mycket man kan få gjort bara man reser sig ur soffan.

Nu ska jag kasta i mig min underbara frukost och sen ska jag iväg på en utbildning och sen plugga en massa psykiatri. Lagom för att hämta den lilla stjärnan och sen hem och mysa och leka resten av dagen.

Jag kommer förmodligen inte kunna sitta ner imorgon men vad gör man inte för att få en stark kropp. Ha en underbar Måndag!

Likes

Comments

- #starkföross, - En mammas tankar

Kan vi inte alla lära våra barn, barnbarn, syskon och vänner det här!

Ett nej är ett nej oavsett om den andra personen skrattar, kallar dig för fjantig och tilltalar dig med lilla gumman! Ett nej är ett nej oavsett hur gammal du är och oavsett om du är kvinna eller man, flicka eller pojke. Ditt nej är alltid ett nej även om du blir hotad eller lurad till att säga ja. Ett nej har lika stor betydelse oavsett om det är din mamma, pappa, farmor, farbror, kompis eller främling som du säger nej till. Det spelar faktiskt ingen roll om du känner personen eller inte. Ditt nej är alltid ett nej!
Ett nej är alltid ett nej, även om du blir övertalad till att säga ja eller får saker för att säga ja! Ett nej har lika stor betydelse oavsett om du har druckit alkohol eller inte. Ingen har någonsin ha rätten att skrämma dig till ett ja! Om så ändå skulle ske och om någon inte respekterar ditt nej oavsett om det är en kompis, familjemedlem eller en okänd så måste du våga prata om det även om det känns som världens jobbigaste sak. Du är inte löjlig, du överdriver inte, du är inte känslig och du har all rätt i världen att säga nej!

Skulle du se någon kämpa med att säga nej så hjälp personen att säga nej. För att säga nej behöver du inte vara tjej. Allt du behöver vara är att vara någons vän.


#metoo

Likes

Comments

- Familjeliv

...barnkalas! Värre än bakfylla! Jag har diskat och diskat och diskat men det tar aldrig slut!

Tog en paus och tränade i mina underbara better bodies byxor och blonde destroyer linne som jag äntligen kommer i igen! Älska framsteg!

Känner
mig dock lätt risig i kroppen och fick iallafall svar på varför jag varit så trött den senaste tiden. Blodcentralen ringde upp och jag får inte lämna blod då mitt järnvärde låg på 7!

Så nu måste jag knapra järntabletter och hoppas på att det blir bättre.

Har iallafall hunnit vara ute och lekt lite i höstlöven! Dock hade jag sura och trötta barn så mamma bestämde att vi skulle gå in och sova istället! Nu gör vi ett nytt försök!

Likes

Comments

- Familjeliv

Nova är en väldigt lycklig tjej just nu! 11 fnittriga tjejer sitter runt köksbordet och äter tacos och pratar om killar och säger svordomar i smyg i hopp om att inte mamma ska höra. De äter som ett gäng hästar på grönbete och verkar ha superkul. Snart ska det öppnas paket och ätas chokladpudding medan mamma har kökstjänst.

Om någon timme tänkte jag kasta ner dem i sängen och slänga på en film och låta dem äta popcorn tills de aldrig mer vill se popcorn.

I år valde vi att bjuda bara tjejerna då dels Nova ville det och då det dels är tufft att ta hand om 20 plus barn ensam. Förra året hyrde vi förvisso en gymnastiksal men jag fick inte direkt någon hjälp då heller.

Så nu försöker jag hantera de här godingarna! Det är livat och kladdigt!

Likes

Comments

- En mammas tankar, - Familjeliv

Sovmorgon! Herregud så skönt! Igår efter jobbet och när jag landat hemma vid 22.40 så kände jag bara: Hur ska jag ens ta mig upp imorgon om hon vaknar för tidigt? Som tur är så verkar lillan ha känt av det så hon gav mig sovmorgon till 07. Helt klart välbehövligt! Lilla fröken attityd sa: Nellie läsa , mamma göra frukost! Som det ska vara!

Nu sitter vi här och myser med frukost och bamse och försöker planera ihop dagen så gott det går. Vi måste städa (tänkte lära Nellie att städa toaletten) Skämt å sido...Nova kunde iallafall dammtorka i den här åldern.

Vi måste handla mat och chokladpudding till Novas tjejmiddag ikväll som hon får ha istället för barnkalas med 300 ungar. Jag kommer ändå alltid vara stolt över att jag var den första föräldern i klassen att bjuda ALLA barnen. Nu gör alla så...oftast! Dock klarar inte mina nerver av det just i år.

Barnbidraget kom och barnbidraget försvann på CSN. Så skönt det ska bli att få mer i lön nu och kunna klara sig utan denna press igen. Har varit tuffa månader men sakta men säkert börjar allt vända. Heja mig!

Njut av er Fredag - det ska jag!

Likes

Comments

- En mammas tankar

Sitter här med hår som luktar gudomligt gott efter en färgning. Lade i en kallare ton av det blonda och är supernöjd med resultatet. Nu ska det bli fruktansvärt gott med ett glas vitt, lite Thåström i bakgrunden och sen sitta med lite skolarbete.

Försöker koppla bort och av och sova tidigt ikväll!

Likes

Comments

- Familjeliv

Efter lite käk så tog vi en rask promenad ut och ner till parkleken för mer lek och inspektion av husbygge. Oj så intressant det är för både barn och mammor att titta på liftar, grävskopor och byggherrar!

Dock var det en riktigt jobbig borr och just borrande har jag fått nog av ett tag så jag och Nellie tog en enkel till godisaffären för att inhandla socker till Novas kalas på Fredag. Där inne var det en dingdong klocka som ringde varje gång någon gick ut och in och det var många som gick ut och in och Nellie älskade att härma det där ljudet så nu ekar det dingdong i huvudet på mig istället.

Hämtade ut penicillin och hoppas att örat läker snart! Nu väntar vi på barnens farmor som fyller år idag. Har knåpat ihop lite gott till henne för allt hon gjort för mig och barnen.

Likes

Comments

- Familjeliv, - En mammas tankar

Yeeeej! Idag har jag noll plikter och noll lust med ingenting. Jag får fortfarande inte sova och drömmer sjukt frestande drömmar. Ibland är man för feg för sitt eget bästa.

Spenderade morgonen med att försöka logga in på en gammal mail för att läsa några gamla mail jag fick av någon jag aldrig fick lära känna ordentligt men som gav mig en sådan där härlig känsla i kroppen. Tror ni på ödet? Jag tror nog lite det ändå. Det och astrologi är fruktansvärt spännande.

Som vilka tecken som passar ihop. Läste om gamla relationer och skrattar. Klart det inte fungerade med de preferenserna. En kräfta skulle nog få ner hyperaktiva mig på jorden. Tror ni på sånt här? Tror ni på dragningskraft mellan stjärntecken? I do i do i do!

När jag väl gav upp med att komma in på mailen utan någon vidare lycka så väckte jag barnen, myste och sen skickade iväg den stora till skolan och jag och den lilla tog en lekpaus med min syster och W. Sen kaffe och mer lek innan vi kom hem och somnade!

Nu ska det bli gott med mat och sen går vi nog ut igen!

Likes

Comments

- En mammas tankar

Jag hatälskar mitt jobb inom hemtjänsten. Det positiva är det flexibla arbetet som vi oftast lägger upp själva. Vi har en ungefärlig planerad rad men mycket av det arbetet ligger vi sen bakom helt själva. Jag älskar mina gubbar och tanter och jag älskar att slippa höra att åh, är du också ny! De vet vem jag är och det är en trygghet de behöver! Jag älskar att jobba kvällar och jag älskar att jag får cykla så mycket mellan mina kunder. Jag älskar variationen hos mina kunder och så tryggheten av att ha helt underbara kollegor.

Men det är stressigt väldigt ofta, lönen är väldigt dåligt för det arbete vi utför och man får mycket skit och skäll mellan varven. Det tar otroligt mycket på krafterna, speciellt om man har en dålig dag själv.

Så tack vare att jag gjort så bra arbeten i skolan så har min lärare rekommenderat mig till flera av sina kontakter på sjukhuset och då det är något inom akutvård som jag vill arbeta med så är det åt det hållet det lutar men nu har jag 3 jobberbjudanden att fundera över. Det är bara timmar på alla 3, det är samma tider som jag arbetar nu men det är ett lite mer spännande arbete och ett helt annorlunda arbetssätt.

Så nu måste jag verkligen verkligen fundera. Jag är välkommen att gå bredvid på alla 3 ställena innan jag bestämmer mig. Jag är så glad så det gör ont i magen för det är precis detta som jag har kämpat för och nu när jag äntligen är här så blev jag nästan rädd.

Likes

Comments

- Familjeliv

De ä du mamma - säger hon när vi ska ta selfies tillsammans. Ja men det är du också Nellie - Nej svarar hon mig bestämt..ingen idé att argumentera med en 18 månaders 😂

Likes

Comments