Header

Hey iedereen!


Zoals je in mijn bio al kon lezen ben ik zopas (27/06/2017) afgestudeerd als verpleegkundige. Naast de gewone stages in eigen land heb ik de kans gekregen om stage te lopen in het buitenland. Neen, niet zomaar binnen Europa, mijn tocht ging naar West Afrika namelijk Ghana!

Ik ben ondertussen zo'n 5 maand terug in België en er is nog steeds geen dag voorbij gegaan zonder aan Ghana te denken, een zalig gevoel maar tegelijk ook een groot gemis. Ik heb in Ghana een wereld leren kennen die draait om geluk, vriendschap en familie. Oké ik geef toe, Afrika kent niet zo'n grote levensstandaard als die in Europa maar zijn de mensen daar gelukkiger? Zonder twijfel!

Ook voor mij is niets hetzelfde sinds ik terug in België ben, ik heb het echte pure geluk mogen ervaren en ik ben hier zeer dankbaar om!

Omdat Ghana mij zo nauw aan het hart ligt lijkt het mij leuk om mijn ervaringen per week in een nieuwe blog neer te schrijven, wat denken jullie? Als klein voorsmaakje krijgen jullie al enkele foto's.

Deden jullie ook stage in het buitenland en hebben jullie ook zo'n unieke momenten gekend of plaatsen ontdekt? Ik lees het graag!

Dikke kus, Justine

Likes

Comments

Voorbije zomer bezocht ik samen met een vriendin de bruisende stad 'Valencia'. Deze stad in het oosten van Spanje, gelegen aan de 'Costa Blanca' en de 'Costa de Azahar' heeft ontzettend veel te bieden!

De combinatie van oude gebouwen, moderne architectuur, stranden, winkeltjes, restaurants, pleinen en de Turia zorgen voor een sfeer die Valencia zich eigen maakt.

Logeren deden we in hotel 'Malcom and Barret'. Een budgetvriendelijk stadshotel gelegen op zo'n 2,5 km van het centrum.

We huurden fietsen en trokken de stad in, op zoek naar al wat deze prachtige stad te bieden heeft!

'Wat moet je gezien hebben in Valencia?', ik zet het voor jullie op een rijtje!


CENTRALE PLEINEN OF PLAZZA CENTRO

In Valencia zijn veel gezellige pleinen terug te vinden, het is een ware ontdekkingstocht! Je kan er naar op zoek gaan maar je kan je ook laten verassen tijdens een wandel of fietstocht, je komt ze automatisch tegen! Elk plein kent zijn eigen geschiedenis en eigen sfeer, het is fantastisch om je hierin te verdiepen! Er zijn 5 grote pleinen die je zeker moet bezoeken, namelijk: Plaza Ayuntamiento, plaza de la virgen, plaza redonda, plaza de la Reina en plaza de toros.

CENTRALE MARKTEN

Net zoals de vele gezellige pleinen telt de stad Valencia verschillende centrale markten. Deze bevinden zich midden in de stadskern en komen voort vanuit de middeleeuwen. De grootste en meest bekende centrale markt is ongetwijfeld 'Mercado central'.

DE OUDE BINNENSTAD OF CIUTAT VELLA

De Ciutat Vella is de oude binnenstad van Valencia. Deze was omgeven door grote stadsmuren en poorten om de bevolking te beschermen tegen indringers tijdens de oorlog. Momenteel is deze oude stad nog goed te onderscheiden van het nieuwe Valencia en zijn er nog enkele stadspoorten te zien waaronder de 'Torres de Serranos en de Torres de Cuart. Deze indrukwekkende stadspoorten leiden naar een pittoreske en gezellige 'mini-stad' in Valencia. Er heerst een zeer authentieke en vredige sfeer alsof het verleden er nog steeds invloed op heeft.

DE DROGE RIVIERBEDDING OF DE TURIA

Vroeger liep er een brede rivier door de stad Valencia, namelijk de Turia. De Turia stroomde over en het water liep in grote hoeveelheden de stad Valencia binnen, deze tragische gebeurtenis eiste vele mensenlevens op. De regering besloot de rivier deels droog te leggen en zo ontstond het park dat de stad doorkruist. Dit is niet alleen voor toeristen een MUST SEE maar ook de locals maken hier dagelijks gebruik van. Sportbijeenkomsten, danslessen, fietsers en joggers.. je kan het zo gek niet bedenken, in de Tura zie je alles!

DE STRANDEN

Valencia heeft een ideaal mediterraans klimaat en telt 3 stadsstranden namelijk: Las Arenas, Patacona en Malvarossa. Ik heb enkel 'Las Arenas' bezocht, dit is een zeer aangenaam strand gelegen naast de haven en aan een hippe strandclub! Op het strand kan je zetels en parasols huren aan een democratische prijs en op de dijk zijn er leuke winkeltjes en hippe restaurants. Meer moet dat niet zijn, toch ?


SHOPPEN/WINKELTJES

Wie houdt er niet van shoppen tijdens een citytrip, ja ook in Valencia kan het! Valencia kent meerdere gezellige straatjes met winkels die uitkomen op de centrale pleinen waar je kan genieten van een verfrissend drankje en heerlijke tapas! Ideaal!

CIUDAD DE LAS ARTES Y LAS CIENCIAS OF THE CITY OF ART AND SCIENCES

Deze 'stad' bestaat uit 6 verschillende gebouwen, ontworpen door Santiago Calatrava met elk hun eigen functie. De gebouwen zijn: L’Umbracle, Palau de les Arts Reina Sofia, L’Oceanogràfic, L’Hemisfèric, het Museu de les Ciències Príncipe Felipe en het Agora. Ga jij de ontdekkingstocht aan?


Hebben jullie nog suggesties? Ik lees ze graag hieronder! 
Dikke kus, Justine 

Likes

Comments

Instagram
Blogkeen
Nouw