Träning

Hej alla fina!

Igår var jag så taggad på att komma iväg till gymmet att jag for ut som en blixt från klassrummet så fort klockan hade slagit tre. Anledningen var att jag hade gjort en grym planering for en ben- & rumpdag. Jag brukar aldrig direkt schemalägga eller planera inför träning, det bara får bli som det blir liksom. Men nu på sensate tiden har jag känt att jag aldrig riktigt tagit ut mig, och därmed inte heller utvecklas. Så nu har jag alltså börjat ta tag i det, och träningsvärken som har följt är inte nådig. Är det bara jag eller känner ni också att träningsvärken är ett kvitto på att man verkligen tränat hårt? Iallafall, Om någon känner för att prova mitt upplägg så såg det ut såhär:


∘ 10 min löpband, uppvärmning

∘ 50 Kettlebell squats x 12 kg

∘ 50 firehydrants x 3 kg *

∘ 30 heelkicks x 3 kg *

∘ 25 pointed butt kicks x 3 kg *

∘ 50 benpress x 60 kg

∘ 25 lunges i smithmaskin *

∘ 1 min väggsitt

∘ 100 bridges x 5 kg

∘ 10 min löpband, nervarv

∘ Stretch

(* på varje sida)


Hoppas ni gillar det lika mycket som jag! ♡

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vardagsliv

Quote från we heart it, följ mig gärna @emmadhl!


Usch på senaste tiden har jag börjat övertänka så mycket och tvivla på mig själv. Så fort jag är ensam efter skolan slutat så börjar det; "Skulle jag sagt/gjort sådär?" "Tänk om den personen egentligen inte gillar mig!" etc. Det är dumbt, och får mig bara att må dåligt men jag kan verkligen inte hjälpa det. Nä usch får ont i magen! Tyvärr tror jag det är väldigt vanligt också. Vi är så snabba på att klanka ner på oss själva och skylla alla tänkbara fel på oss. Det är en lång resa att komma ur detta tänket och beteendet, men jag tror vi alla måste försöka för att inte gå under helt i negativitet. Jag har ju börjat meditera för min stress, men jag får erkänna att jag varit lite slapp de senaste dagarna. Jag får ta tag i det igen och försöka få bot på min stress och ångest!

Likes

Comments

Vardagsliv

Hej alla fina!

Idag börjades dagen med en föreläsning som var mer eller mindre centrerad om gudinnor och deras roll i religion genom tiderna. Det var både intressant, och dessutom mycket uppfriskande att inte bara höra om alla manliga gudar! Läraren som höll i den brukar i regel inte vara min favorit men vid vissa tillfällen överraskar hon stort!

Efter det var det matte på schemat. Jag fick inte sådär jättemycket gjort, men lärde mig nog dock desto mer! Ni som inte är sådana mattegeni känner säkert igen er i hur skönt det känns när man äntligen börjar fatta något! För mig är en av de stora bovarna att räkna med decimaltal. Jag vet att det är mer grundskolematte, men det är verkligen svårt för mig. Ju mindre talet är desto mindre förstår jag, haha! Men som sagt, jag börjar se ljuset nu, så det känns skönt!

Psykologilektionen som var den sista lektionen på dagen var ett skämt. Att vara den sista lektionen på dagen och dessutom hållas i ett litet instängt klassrum är sådär. Jag kan erkänna att det inte blir så mycket arbete! Trist egentligen, för jag tycker psykologi är jätteintressant och vi har en superbra lärare.

Dagen avslutades sedan som vanligt med ett gympass med en av mina närmsta vänner. Det är alltid höjdpunkten på mina tisdagar! Idag körde jag mage! Valigtvis kör vi en kombo av mage och rumpa, men då jag tränade ben och lite rumpa igår så valde jag bort det!

Nu är alla läxor gjorda, och jag har städat, så det är dags att hålla kväll och varva ner! Hoppas er tisdag varit bra! ♡

Likes

Comments

Mode

Bilderna är lånade från bubblerooms hemsida!


Är jag den enda som "fönsterhoppar" på nätet? Jag liksom går igenom en hemsidas sortiment och fotar av alla plagg jag tycker om. Ett praktiskt tips, haha! Sedan när jag ska handla kläder nästa gång vet jag precis vad jag vill ha och vart jag hittar det! Här är alltså då några av de plagg jag spanat in från bubbleroom! Jag har hamnat lite i någon slags rutt där jag antingen alltid handlar från nelly eller bubbleroom. Men jag antar att det bara är logiskt att man vänder sig dit om man oftast hittar fina saker! Är verkligen kär i mjukisbyxorna, de är så fina! De, t-shirten och en av färgerna på kofta kommer definitivt att införskaffas snarast!

Hoppas ni har en riktigt bra dag! ♡

Likes

Comments

Träning

Quote från we heart it, följ mig hjärna @emmadhl!


Förhoppningsvis kommer jag leva efter denna quoten detta året. Jag har satt upp ett träningsmål (jag berättar mer om det i ett inlägg snart) och jag är så taggad på att göra mitt bästa för att nå det! Som de flesta säger så är det ju inga problem med kroppen, det är snarare huvudet man får övertala.

Likes

Comments

Träning

Hej alla fina!

Idag tänkte jag tipsa er om internetprofilen och pilates instruktören Cassey Ho, eller "Blogilates" som hon mer är känd som. Cassey och hennes "POP pilates" är faktiskt det som fick mig att börja träna på allvar, och det som fick mig att tycka det var kul! Tack vare henne har jag tränat upp min styrka fysiskt men även psykiskt. Hon är en fantastisk instruktör och hennes videor är motiverande och lätta att följa. Förutom träningsvideorna som hon lägger upp regelbundet på youtube har hon även en träningskalender att följa varje månad, och en kalender som är tillämpad för nybörjare. Det finns en blogilates video för varje muskel i kroppen, långa och korta videor och även så kallade "song challenges", så jag rekommenderar er verkligen att ta en titt på både hennes youtube kanal och hennes blog!

Nedan finns länkar till några av min favorit videos ifall ni behöver lite inspiration för att komma igång!

Jag hoppas att ni kommer älska Cassey och hennes pop pilates lika mycket som jag! ♡

Likes

Comments

Vardagsliv

Hej alla fina!

Efter att ha låtit bloggen ekat tom här ett bra tag kände jag nu att det var dags att återvända! Hur var er jul och nyår? Både min jul och nyår var fantastiskt mysiga och spenderades med fina människor! Jag har också verkligen passat på att slappna av och bara slöa under lovet! Jag har ju tidigare pratat om hur stressad jag kan bli av att inte göra "produktiva" sysslor, men det har jag verkligen försökt ignorera. Julen kan ju vara väldigt stressig då man har hundra saker att fixa! Nej, en paus har verkligen varit välförtjänt och nödvändig!

Men nu är jag alltså tillbaka i skolan, och har varit i snart två veckor. Jag måste erkänna att jag kände en sådan stress över att återvända till den stressade skolvardagen, man kan ju lugnt säga att det är ironiskt, att vara stressad på grund av stress. Men jag kände verkligen ren och skär ångest inför att återvända!

Ett av mina nyårs löften är just att jag ska stressa ner detta året, och för att hjälpa mig på traven önskade jag mig en prenumeration på en meditations app i julklapp. Ifall någon är intresserad heter appen "Calm", den är jättebra och jag rekommenderar den starkt! Jag köpte även en anteckningsbok för att kunna starta en så kallad "Bullet journal" (jag ska visa er bilder när jag kommit igång mer). För er som inte känner till det så kan man kalla det för en flexibel kalender. Grundtanken är att man har en tom anteckningsbok och själv för designa såväl utseende som upplägg på den. Jag har aldrig innan varit en kalendermänniska, just eftersom deras upplägg inte passade mig. Men nu hoppas jag att detta kommer funka för mig som ett alternativ till den traditionella kalendern! Med dessa två verktyg nära tillhands kan jag konstatera att skolan hittills inte varit så stressig som jag trodde. Så nu hoppas jag bara att det håller i sig och att jag fortsätter använda mig av dem!

Hoppas ni har haft en bra vecka hittills! ♡

Likes

Comments

(Bilder är tagna från Google och ägs inte av mig)

Home alone:
Handlar om en Kevin som glöms bort när familjen åker till Paris under julen. Under som tid som ensam herre över huset försöker två brottslingar bryta sig in och Kevin måste göra allt i sin makt för att stoppa dem! Så rolig och sevärd! Jag tror inte det är någon som inte sett den, den är en riktig julklassiker!

How the Grinch stole Christmas:
En av de mysigaste filmerna jag vet! Den elaka grinchen hatar julen och allt som har med den och göra, men när han träffar flicka Cindy Lou utmanas han att tänka om. Kan grinchen lära sig att gilla julen eller genomför han sin storslagna plan på att stjäla julen?

The polar express:
Jag såg denna filmen nyligen med en kär vän och vi båda mindes den väldigt annorlunda från hur den var!
En pojke spm tvivlar på julen får chansen att åka till nordpolen med "Polar Expressen" och stöter på många äventyr längs resans gång! Den är ganska udda, men en klassiker ändå! Den är verkligen en mer unik och fartfylld julfilm!


I förskott önskar jag er alla en riktigt god och mysig jul! ♡

Likes

Comments

Hej alla fina!
Idag är det bara två dagar kvar till julafton, hur sjukt?! Vi gick på jullov nu i förmiddags och det känns fantastiskt skönt! Äntligen kan jag slappna av och riktigt njuta av julmys! Idag får ni en liten titt på mitt favorit julpynt!

Jag älskar verkligen renen, har den även i vit! Den är så fin! Även min minigran är jag väldigt nöjd med! Den är så vacker på kvällen med sin ljusslinga och sina glittrande kulor!

Hoppas ni har mycket julstämning! Annars rekommenderar jag att ni kikar in på bloggen imorgon *hint, hint* haha! ♡

Likes

Comments

Skönhet

Idag vill jag beröra ett lite seriösare ämne; djurtester på skönhetsprodukter. Men jag vill börja med att säga att alla har rätt till sin egen åsikt om detta! Vi tänker alla olika, och det är okej!
Under detta året som har gått känner jag att jag verkligen blivit medveten om mina val, och dess konsekvenser. Jag har börjat inse att alla kanske inte kan göra allt, men alla kan göra något!
Med det sagt så kan jag medge att jag inte helt utesluter djurtestade produkter. Jag stället mig helt klart emot djurtester och i de allra flest fall väljer jag cruelty free.
Men jag är även extremt petig, och jag köper inte en produkt om jag inte helhjärtat vet att jag kommer använda den, det känns bara slösaktigt. Om det finns en cruelty free produkt som är lika bra eller bättre än dess djurtestade like så är det självklart för mig att det är den icke-djurtestade produkten jag köper! Men som sagt, jag är inte helt fri från djurtestade produkter.
För mig skulle helt enkelt inte funka. Både pågrund av min petighet, men också den ångest jag vet att jag skulle få av det. Det låter kanske som en löjligt ursäkt, men jag är redan ganska ängslig när jag köper saker, och att behövs tänka på ännu en sak hade nog knäckt mig. Jag tyckte dock att Gabriella Joss sa det så bra i ett inlägg som ni hittar här! Det är så läsvärt! Men sammanfattningsvis erkände hon att hon, som jag, inte var fri från djurtestade produkter och dylikt, men menade på att vi måste alla hjälpas åt. Alla kanske inte klarar av att vara veganer och helt fria från djurtestat, men alla kan vi göra någon typ av skillnad. Varesig det är att äta mer vegetariskt eller att försöka hålla bättre koll på vilka märken som testar på djur!

Med det önskar jag er en glad Fredag! ♡

Likes

Comments