Förra veckan fick Melker åka på sin första semester! Vi hade inget planerat va vi skulle göra vi hittade bara ett mysigt hotell på ett mysigt ställe :) de blev Grisslehamn 😃 väl där hittade vi ett äventyrsgolf ställe som vi spelade på :) åt middag vid vattnet och tog en fin promenad 😊 på kvällen kom vi på att vi ville ha lite mer semester så vi bokade biljetter till eckerö båten dagen efter :) så dagen efter blev de en tur över till Åland fram och tillbaka innan vi fot hemmet! På hemvägen stannade vi till i Tierp för middag så de blev en helt perfekt liten minisemester och Melker skötte sig exemplariskt ❤️

Nu är semestern slut för Tomas och efter att ha varit hemma med vård av allvarligt sjukt barn i 7 månader jobbade han igår sin första dag! Nu är de bara jag och Melker om dagarna! Nu är de bara mitt ansvar att komma ihåg alla medicintider och underhålla honom om dagarna 😊 än så länge har de gått bra, lite långtråkigt fast man egentligen har tusen saker att göra men ändå ingen tid för de då lilleman de senaste dagarna inte sovit något på dagen! 😩

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Melker döptes förra helgen! Som vanligt är de någon som vill att de inte ska gå som vi planerat! Vi hade kämpat med dekorationen till fikat och donat massor!

Men på dopdagen gick brandlarmet i kyrkan och ingen fick av larmet som hade tjutit hela natten! Så hela dopet fick flytta in till lokalen där dopfikat skulle hållas!
2 minuter innan dopet skulle börja och vi tog på
Melker dopklänningen spydde han självklart ner heeeela min klänning och sig själv! Ja ni hör ju, ingenting fick rätt 😂 väl när vi skulle gå in till dopet hade prästen missförstått oss och glömt en av gudföräldrarna 🙈
Men under ceremonin skötte sig Melker exemplariskt han sa ingen bara nått flin! 1 minut efter ceremonin va över somnade Melker och vaknade när alla gäster åkt hem! 🙊
Han fick trots allt tillslut ett fint dop och massa fina doppresenter ❤️

Likes

Comments

Inatt hade vi den bästa natten på lääääänge! Så bra natt att jag flera gånger vaknat och måsta kolla så han andas, de har aldrig behövt förr, de har man hört då han gnällt i sömnen varje timme så man måsta gunga sängen!
Jag har varit tokslut i flera dagar! Men plötsligt händer det!

Vid lunch idag begärde vi oss ut till en stuga i baggsundet för stughäng hela dagen med trevligt folk och god mat! :)
Vi solade, körde 3 kamp, åt mat, badade och vissa bastade! Väldigt trevlig dag med massa sol och alldeles för god mat!
Vid 10 tiden var de dags att bege oss hem för att Melker skulle sova.

Melker somnade i bilen men vaknade självklart när vi tog ut honom så här ligger ja nu 23 på kvällen och vaggar å vaggar men en bebis som inte vill sova 😅
Hoppas på att han somnar snart för de blir en tidig dag i morgon då vi ska på lite samtalsstöd imorgonbitti för att prata lite om vad vi gott igenom, kände för att de inte behövdes, men allt kommer mer och mer ikapp än!

Likes

Comments

Min mobil har krånglat därav dåligt med uppdateringar! Tråkigt att uppdatera från datan när bilderna är från mobilen!

De som hänt sen senast är att Melker i torsdags tog stygnen efter knappen! Det gick väldigt bra lite obehagligt tyckte han vara de var! Sedan tog vi en liten tur i Valbo å shoppade lite och åt lunch på Ikea :)

I lördags var Melker även på stranden för första gången, men han sov gott i vagnen å mamman kunde passa på att ta ett dopp :)
Vi har även investerat i en pool som vi har hemma :)

I söndags fick Melker även sin första tur till albertina, men den stackarn fick bara ersättning och ingen fisk ;)

Igår fick Melker den andra vaccinationssprutan, mot kvällen sov han väldigt mycket, han sov hela natten men gnällde väldigt och var kokhet och genomsvettig han fick lite alvedon och somnade bättre, på morgonen låg tempen på 38,7, stackarn med feber i denna kokheta värme! 😢 hoppas de är bättre i morgon för stackarn är helt slut 😢 imorse var också prästen här och pratade inför helgens festligheter men Melker sov igenom det också 🌸

Bilder från de senaste dagarna!

Likes

Comments

Jo alla barn utvecklas i sin egna takt och så. Men de är svårt att inte jämföra! Jag är med i en mammagrupp på fb där barnen är lika gamla som Melker!
Där ser man varje dag, bebis kan sitta själv, bebis åt ett mål gröt, en bebis som står upp med lite stöd, en bebis som rullar, en bebis som kryper. Ja ni förstår..

Varje gång påminns man om att dedär borde Melker också kunna göra de är ju lika gammal! Men Melker kan inget av detta! Men han har heller inte haft samma möjligheter som dessa barn! Melker kan ju inte ens äta själv!

Man tänker ofta hur de skulle vara att ha ett "vanligt" barn. Ett barn som äter på flaska och kanske lite på sked. Ett barn som utvecklas och lär sig nya saker fortare än vad Melker gör. Jag vet inte hur de är att ha ett sånt barn. "Vanligt" för mig att ge bebis mat är att ge med spruta i slang.

Man tänker ofta kommer Melker lära sig äta? När kommer han lära sig äta? Hur sjutton ska vi lära han äta?
Vissa dagar känns de hopplöst och man tror att man kommer sitta och mata han med spruta hela livet när han bara spyr när mat närmar sig munnen!

Man ser barnen i hans ålder nästan krypa nu och här sitter vi och hårdtränar hans nacke! Det känns som att när dessa barn lär sig gå kanske Melker lär sig krypa!

Men jag försöker blunda! Försöker tänka att alla utvecklas olika! Försöker se alla små framsteg Melker gör! Men ibland känner man bara hur är det med ett "normalt" barn?

Likes

Comments

Sjukgymnasten påpekar att Melker är så svag i nacken för sin ålder. (Inte konstigt när han inte kunde ligga på mage på 2 månader efter operationen) sen när vi legat på sjukhus har de inte blivit mycket träning. Sen har han ju legat mycket på intensiven så de är förståeligt att han är svagare!

Nu när Melker fick knapp på magen var jag orolig att de skulle bli ännu sämre när han har ont och inte vill ligga på mage.

Men han har gjort stora framsteg de senaste dagarna! Vi tränar han att sitta och på så sätt träna nacken. Han tycker om att sitta så de har gått fort framåt nu! Mycket bättre än att tvinga han ligga på mage som han hatar! Och han kan inte de nu heller än för knappen! Blir bättre när Stygnen försvinner! Men så roligt att man kan se han utvecklas även om han inte har de optimala förutsättningarna för att utvecklas så fort han gjort de senaste dagarna! ❤️

Likes

Comments

Tomas skulle slipa väggarna på melkers rum så jag och Melker ville inte vara i oljud och damm så vi tog en shoppingtur på stan och fika med Matilda, Melkers blivande gudmor! 😃

Vi åkte och hämtade Matilda i spöregn och Melker hade redan somnat i bilen när vi hämtade henne. När vi väl var på stan reagerade han inte nät jag la han i vagnen!

Vi shoppade massa fint till Melker och sedan tog vi en fika på Waynes 😊 Melker sov genom hela shoppingturen och fikat så de gick kanonbra 😃

Sen handla vi hem lite mat och åkte hem och matade den arbetande pappan hemma! 😉

Visar alla fina fynd till Melker senare! 🌸

Likes

Comments

Måla måla måla! 😴
Började med att Tomas målade listerna i Melkers rum innan frukosten i morse. Sen var planen att jag skulle måla utemöblerna och han klippa gräset medan melker somnat om. Men de började spöregna och åska så vi hjälptes istället åt att måla möblerna. Melker sov i 2 timmar så de gick klockrent! 😃

Sedan har vi varit på kalas och Melker somnade såklart igen, som alltid när vi är på kalas 🙈

Nu på kvällen är de renovering på schemat igen! Vi har målat lister, lite väggar och Tomas har spaklat väggarna i melkers rum! Nu kanske de äntligen kan hända nått i Melkers rum! Längtar så mycket till att inreda rummet! 😍

Likes

Comments

Full fart hela dagen igår!
Melker vaknade vid 9, sedan skjutsade vi in Tomas för att hämta jobbilen som varit på lagning! Tomas åkte och ombesikta den och jag och Melker åkte ner på stan för att handla lunch! Vi åkte hem och åt lunch utomhus.

Vi behövde skriva ut lite pappren för att få betalt för hemresan från sjukhuset så vi åkte hem till melkers farmor ett tag och hälsade på och skrev ut.

Sen skulle Tomas hjälpa en kompis med elen så sen blev vi där resten av dagen och kom hem vid 7. Melker var övertrött då han sovit dåligt så han slocknade direkt vi kom hem och sov en timme.

Vi avslutade dagen med sångstund innan han somnade för natten vid 22 :)

Likes

Comments

Melker vekar inte ha nå ont efter operationen, men då får han alvedon var 6de timme!
Det är bara en gång han skrikit till när jag kommit åt knappen, det var när jag bar han på höften och kom åt knappen.

Men de gör ont i mig! Varje gång jag ska sätta dit matslangen eller ta bort den! Gör de så försiktigt man bara kan, han säger inget. Men de gör ont i mig iaf!

Vi ska inte ens prata om när man ska tvätta runt stygnen och runt knappen!
Det är väldigt geggigt runt knappen! Jag är så sjukt kräsen för sånt! Och man kan tänka sig att de ska göra så jäkla ont när man tvättar runt såret sådär!

Men huvudsaken det inte gör ont på Melker och att han gnäller går det, men jag gruvar mig varje dag för tvätten runt! Längtar redan tills stygnen ska dras så man slipper tvätta där runt iaf! Och två av stygnen sitter så jäkla lös så man är rädd att dom ska ramla av nät man tvättat där! De är ju också viktigt att stygnen inte ramlar bort än då dom stygnen håller upp magsäcken innefrån!

Likes

Comments