Ibland funderar man verkligen vad Melker kommer få för men av allt han går igenom. Allt man måste tvinga han till som han inte gillar. Hålla fast han för nässpray, inhalera flera gånger per dag. Försöka tvinga i han mat. Alla stick han utsätts för..
I tisdags var vi till Gävle och trodde de bara var hjärtkontroll. Väl nere får vi veta att han ska få TRE sprutor. En influensaspruta och 2 st för RS virus.. Aldrig hört detta skrik! Ena nålen i benet gick inte igenom så hon måsta ta i.. Melker skrek så han skakade och svettades!
Man känner sig så taskig, känns som han tror de är vårat fel. Hjärtat brister verkligen!

Han är ju så otroligt slemmig och hostar så han spyr i sömnen så man måste upp med han och inhalera. Han får knappt upp de så de låter som han kvävs, än en gång tittar han uppgivet på en och inte förstår varför man inte hjälper honom.

Idag var vi även till Hudik på ögon näsa hals för en riktig koll varför han inte äter. Då ville dom gå ner med kamera i halsen genom näsan så han går bedövning i näsan. Ännu en gång panik skrik, lugnar sig och då var de dags att gå ner med kameran. Han sitter immigt knä två stycken håller i hans huvud och en går ner med kameran. Han skriker så han håller på spyr..
Känns som man torterar han varje dag! Om han visste att de var för hans bästa! ❤️ han får iaf ett gosedjur för varje gång han varit till läkaren och gjort en jobbig undersökning och nu svämmar rummet snart över! ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår kväll gav jag Melker mat och gick och la mig, klockan var cirka 23. Melkers täcke hängde som vanligt vid fotändan på spjälsängen, då han vägrar ha täcke på sig. Vaknat av att han gnäller vid 01. Då har han täcket på sig. Jag blir lite skraj men tänker han kanske lyckats på nå vänster fått ner täcket med fötterna och dragit upp det, även om de är högst otroligt men ville lugna mig själv 😂 ger Melker mat hänger upp täcket på kanten igen och går tillbaka till vårat sovrum. Melker vaknar igen vid 08, jag går in och Melker har täcket på sig igen!! Och han ser verkligen omstoppad ut!

Skickar sms till Tomas å undrar om han varit in och lagt på han innan han åkte till jobbet men fattar inte varför han skulle de när han vet att han inte gillar de. Men de var inte han heller!

Ja de är ju skönt att veta att Melker blir omhändertagen på nätterna även om han inte vill ha täcke på sig. Men kanske därför han sover så himla bra nu?! Kanske någon som vaggar honom på natten också? Hur som helst är de skönt och ni som inte tror på sånt får väl nått att skratta åt, men jag tror på de, och hoppas de! ❤️

Vi klev upp vid 9 och har bara haft en dag hemma. Som vanligt alla rutiner på morgonen för att få upp slemmet sedan en promenad med vagnen och Melker sov ute i vagnen i 1 timme medan jag städa! Så himla skönt han som inte brukar sova mer än 30 minuter! Sedan blev de lek och bad innan pappan kom hem! ❤️
Nu har jag varit och tränat och nyss åkte Tomas för att träna så vi har gått om varandra idag 😊 nu sover iaf Melker och jag ska slappa i soffan och njuta över att bestämma kanal på tvn 😉

Likes

Comments

Melker fortsätter trenden med att sova bra i sitt rum 😍i natt var jag in och vaggade lite vid 12, fick sitta och vagga en bra stund så trodde de skulle bli en hände natt. Men han somnade om vaknade för mat vid 02, tänkte fortfarande att de skulle bli en dålig natt då. Men han somnade om och vaknade 08 hungrig igen men somnade om och jag väckte honom 09.30 😃

Vi gjorde oss i ordning och så och vid 12 åkte vi för att åka till ljusne för att leka med Alvin och Matilda! 😍
Blev skitsnack, lek på golvet och sedan en promenad så ungarna fick sova lite 😃
Sedan åkte jag och Melker till stan och hämtade ut lite på Apoteket 😊

Sedan har vi mest myst i soffan när pappan i huset kommit hem. Målat lite grann och slipat lite på trappstegen! Nu är renoveringen i full gång igen men är så kul när de blir fint! 😃

Likes

Comments

Inatt som Melker som sagt sin första natt i eget rum!
Det började med att jag och Tomas fick se en HEL film för första gången sedan spädbarnstiden, med bara ETT avbrott då jag fick gå in och gunga Melker i två minuter! När vi gick och la oss vaknade han vid 22.30 för mat, Tomas gav han mat och Melker somnade direkt! Vid 24 gnällde han lite så ja gick in och gungade i 5 minuter sedan blev han tyst!

Smög tillbaka till sängen och vaknade av gnäll 03.20 då Melker var hungrig, han somnade om direkt och vaknade för mat 07.45 igen men somna om och vid 9.30 väckte jag honom så vi skulle hinna till öppna förskolan!

Så ja jag kan inte klaga! Den bästa natten på länge hoppas på lika bra natt inatt så är man snart på banan igen! 😃

Idag har vi lekt och sjungit på öppna förskolan och varit på Bvc kontroll! Lillhjärtat väger nu 8450 gram och 71.5 cm 😍

Likes

Comments

Idag flyttade vi in Melkers säng till hans rum! De senaste nätterna vaknar har direkt vi går och lägger oss så ska testa ha han i eget rum inatt och se om de är för att han störs av oss. Än så länge verkat de gå bra. Vi brukar varva hela kvällen från 20.00 att gunga sängen och ingen tid tillsammans i soffan.
En får gunga en äta kvällsfika och göra sig i ordning och sedan bytas av. Ikväll somnade Melker vid 19.45 och ett liten gnäll vid 20.30 som jag gungade någon minut sen har de varit tyst! Bara hålla tummarna han inte vaknar när vi går och lägger oss!
Skulle vara så skönt om detta funka för nu den senaste tiden har vi båda levt på minimal sömn och vi är så sluta nu!

Likes

Comments

Herregud vilken hemsk natt! Garanterat den värsta! I 2 nätter i rad hade Melker varit vaken till 05... I natt blev de värre, och sömnbristen ger sina spår! Melker sov som vanligt 2x30 minuter igår på dagen. Somnade 20 för natten trodde vi! Men vaknade 21.30 😩 efter en timmes försök att natta om gick vi upp till soffan.. Vid kl 00 bestämde vi oss att vi måste dela på oss då han inte visade tecken på att somna!

Melker och Tomas gick till sovrummet och jag la mig i extrasäng på Melkers rum! Men efter 20 min ropat Tomas på mig. Då har Melker spytt ner hela sig själv och sängen och sitter i Tomas knä och bara spyr och spyr!

Jaha välkommen magsjuka tänkte vi. Dock var Melker super super slemmig trots inhalatorer och nässpray. Vi bäddat om i sängen och byter pyjamas och Tomas gör i ordning ett matdropp då vi trodde de va magsjuka och tänkte han skulle få i sig nått! När vi var klara var klockan 01, Melker fortfarande vaken... Jag satt och vagga och vagga och vagga och äntligen vid 02 somnade han! Visserligen före de senaste nätterna men ack så mycket jobbigare natt!!

En super slut bebis sov till 11.05 i förmiddags!! 😱 men efter en så jobbig natt klarar jag inte väcka honom han behövde verkligen få sova!
Jag tycker så jävla synd om honom han är så slemmig och de är garanterat därför han får så jobbigt att sova 😢

Hoppas verkligen på en bättre natt med mer sömn inatt!! Men Melker har nu nyss somnat vid kl 21, förhoppningsvis för natten!

Bjuder på bilder från gårdagens fotografering 😍

Likes

Comments

Idag var de dags för sväljröntgen som vi väntat såååå på! Vi hade förhoppningar att se vad de är som är fel, hur Melker gör när han ska svälja och trodde vi skulle få bra tips och hjälp. Men de började med att Melker var jääääätte trött för han hann aldrig somna i bilen ner till Gävle 😫 vi klädde av honom och satt han i en stol bredvid röntgen. Jag och Tomas fick ta på oss förkläden för att skydda oss mot strålningarna. Och framför Melker bakom en glasvägg satt 4 stycken och kollar och filmade allt.

Vi skulle nu ge Melker lite mangopure vi hade fått på en sked. Melker gör som vanligt, biter ihop och rör huvudet så fort han kan! Efter många om och men och kanske mest tvång får vi in en sked. Men där såg de tydligt hur Melker gör när maten kommer i munnen. Ja han har bra tung motorik, han har stenkoll på hur man INTE får ner maten i strupen. Han har stenkoll på hur han rör tungan för å undvika detta och spotta ut..
Jaha... Vilken tröst hans tungmotorik är bra när han ändå spottar ut..
Vi ska nu alltså fortsätta och träna med olika smaker i munnen och kanske få göra om denna röntgen när han blir äldre och de inte blir någon ändring...

Likes

Comments

Idag är det världsprematurdagen så vill uppmärksamma och hylla alla prematurföräldrar idag, och även de små kämparna! ❤️
Idag är de Melkers dag, men även min dag då vi föddes i samma vecka!
Bjuder på en liten mini Melker bilder. Tyvärr fanns inga bilder på telefon längre så är bilder knäppt med plattan därav dålig kvalité!

Likes

Comments

Igår fick Melker hem sin hjärtekatt ❤️ han hette Michal och var från Karlskrona! :) hjärtekatten är en katt som privatpersoner virkar och skickar till sjukhusen Lund och Göteborg, för att hjärtebarnen ska få en trygghet och senare kunna använda den pedagogiskt när man pratar om hjärtfelet!
Katten är så otroligt fint virkad och på bröstet pryder ett lagat hjärta! ❤️

Om du själv är sugen på att virka hjärtekatter kan du läsa mer på: http://hjartekatten.blogspot.se/p/sa-har-virkar-du-din-hjartekatt.html?m=1
De är brist på hjärtekatter i Göteborg så kan ni virka gö ett barn glad med en katt! ❤️

Likes

Comments

Här är lite saker Melker önskar sig. Det är självklart saker till hans rum som är så fint men behöver fyllas upp :) sen är de självklart Babblarna och leksaker :) 

Jag har gjort en beställning som troligen kommer i morgon, och de är saker till hans rum, vet inte hur jag ska kunna vänta till jul innan ja får inreda 🙈 vet inte om julklapparna är till mig eller Melker men han kommer älska sitt rum när han blir äldre :) 

Om ni trycker på bilderna kommer ni direkt till där dom sälj om ni vill ha en närmare till på dem :) 

Likes

Comments