Bergstorsken är både känd för att hålla sig nära land och att inte växa sig så stor. Den är betydligt mindre än de mer pelagiska torskarna som äter mycket fisk. Bergstorskens föda består i huvudsak av krabbor.

Vi fick mycket bergstorskar vid vårat hällefiske men ingen i närheten av den storleken. Det är ingen stor tosk, men har aldrig sett någon bergstork av liknande storlek.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Gösen, abborrens storebror.

Känd för att ibland vara petig med maten men ibland en allätare som hugger på det mesta.

Det effektivaste metoden för den tröga gösen är mete. Särskillt sen vår - tidig sommar. Ska visa min egna teknik och mina tackel vid ett senare tillfälle. Men jag kan redan nu avslöja att jag nästan kastat bort mina flöten. En trekrok i stl.6 och en löja ingår i receptet. Otroligt spännande när linan drar iväg.

Vågen stannade på 4341g och är en riktigt fin fisk, fångad kl 23:30 vilket ofta varit den hetaste tiden för mig.

Likes

Comments

Tänkte inte ha något tackelsnack i dethär blogginlägget. Men det du behöver för att lyckas med ditt flötestrollande är ett glidflöte i anpassad storlek för gäddmete, flötesstopp, sänke, wire och två trekrokar.

Flötestrolling är en utmärkt fisketeknik för att få upp medelvikten lite, en stor och smart dam tar gärna något de känner igen.

Själv brukar jag tänka att fiske med riktig betesfisk stimulerar fler av rovfiskens sinnen än vad ett artificiellt bete gör.

Tog en relativt stor mört som inte ens hunnit tina klart innan denna gädda på 98cm slukade den.

​Detdär tackelsnacket kan vi ta vid ett senare tillfälle.

Likes

Comments