View tracker

Ja nu är jag redo! 
Varit lite off ett tag men nu så..
Baka är som terapi för en annan.
Man skapar nått med en positiv känsla ♡

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker


" När stormen river, när broarna brinner
När hopp och mening, bara försvinner
När du känner dig liten, och när ingen finns där
Då är du ändå aldrig ensam, så länge jag finns här


Jag kan gå hela natten, ta ett flyg eller tåg
Det spelar ingen roll var du är
Jag kommer dit ändå


Du är aldrig ensam, så länge jag andas
Så länge mitt hjärta kan slå
Du är aldrig ensam, glöm aldrig det
Jag gör vad som helst för dig, det hoppas jag du vet
Ja det hoppas jag du vet


Om dom du litar på sviker, om din dröm föll i sär
Då kan jag påminna dig om, hur mycket du är värd
Den där rädslan du känner, ja den är inte du
Och hur skrämmande den än verkar, så ebbar den ut


Jag kan gå hela natten, ta ett flyg eller tåg
Det spelar ingen roll var du är
Jag kommer dit ändå


Du är aldrig ensam, så länge jag andas
Så länge mitt hjärta kan slå
Du är aldrig ensam, glöm aldrig det
Och jag gör vad som helst för dig, det hoppas jag du vet
Ja det hoppas jag du vet


Så när du inte längre orkar, då orkar jag för två
När du inte ser nån utväg, då hittar jag en ändå
Du har givit mig så mycket genom åren som har gått
Är det största man kan få, det har jag fått


Du är aldrig ensam, så länge jag andas
Så länge mitt hjärta kan slå
Du är aldrig ensam, glöm aldrig det
Jag gör vad som helst för dig, det hoppas jag du vet
Ja det hoppas jag du vet

Och det vet jag att du vet "

Likes

Comments

View tracker

Till det bröllop som blir av i sommar är nästan allt bestämt... Gud vad roligt och jobbigt det är :-D
Men då jag förtillfället har idétorka tar jag gärna emot tips från den som har :-)
Vi ska ha buffé + fika och tänkte även försöka hitta lite "smått&gott" , som framför allt ska vara snällt och gott i barnens små magar! Nått i stil med bilden nedanför.. chokladdoppade jordgubbar! Finns det tips på nått liknande kanske?

Likes

Comments

Tidningen Hembakat är nog den bästa tidningen som finns :-D det tycker då jag i alla fall. Hitta en sockerkaka som gick hem direkt. Och ska även testa göra den utan gluten och socker :P
Det blir spännande!
Har skrivit av originalet i alla fall.
Testa! :)

Äppelsockerkaka med kanel
12–14 bitar
Rivet äpple i smeten gör kakan oerhört saftig och god.

Ingredienser :
2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl vetemjöl
100 g smör, smält
1 dl mjölk
1/2 tsk kanel
1 äpple utan skal, rivet

Garnering:
florsocker

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
3. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. Rör om. Blanda ner det smälta smöret och mjölken och tillsätt det i smeten. Vispa ihop allt till en slät smet.
4. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Pudra lite av kanelen i botten.
4. Riv äpplet på den grova sidan på ett rivjärn.
5. Blanda ner äpplet och resten av kanelen i smeten. Häll sedan ner den i formen.
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik och skär den i bitar. Pudra gärna lite florsocker på kakan före servering.

Likes

Comments

Hitta ett recept på lite grövre bröd, istället för vitt bröd.
Var ett tag sen nu jag skrev här... Men nu har jag hittat tillbaka till det jag tycker är kul.
Så jag kör väl på :-)

Till 2 st li,mpor behöver man:

50 g smör
8 dl vetemjöl
3 dl rågmjöl
1 dl vetekli (men jag tog krossat bovete då vetekli inte fanns)
1 dl linfrö
1/2 dl honung
2 tsk salt
25 g jäst
5 dl vatten


Skär smöret i mindre bitar och ha i det i en bunke. Ha i resten av dom torra ingredienserna. Blanda det fingervarma vattnet (37 grader) med jästen så det blir en degvätska. Och häll i det i det torra. Arbeta allt kraftigt så det blir en smidig deg. Gärna i en maskin.

Låt degen jäsa övertäckt i 40 min.

Ta upp degen på ett mjölat bord, Dela degen i 2 bitar. Kavla varje del så dom blir platta, sen rullar man ihop dom och lägger dom i smorda brödformar. (jag hade bakplåtspapper i mina formar, vilket funka lika bra)

Jäs ytterligare i 30 min. Sätt ugnen på 175 grader.
Grädda sedan i ugnen i 40 min.
Ta ut bröden och låt dom svalna..
Vänta ca 5 min innan du tar ur bröden ur formarna.

Likes

Comments

Jag vill ha ett slags färgtema på vårat bröllop som ska vara i Augusti.
Och det finns så mycket fint när man googlar :-)
Men det kanske finns Nån som har tips?
Alla tips tas tacksamt emot!

Bilderna här är dom jag gillade men som sagt, svårt som tusan!

CHAMPAGNE - ROSA

GRÖNT - BRUNT

BRUNT - ROSA

LILA - GULD

ORANGE - GULD

CHAMPAGNE

LILA - SVART

  • 173 readers

Likes

Comments

Vad är vänskap?
Hur vet man att man är vänner?

... alla har olika syn på hur en VÄN är!
Men i det stora hela tycker nog alla någorlunda lika..
Hur en sann vän ska vara.
Eller?

Många funderar nog på detta emellanåt ...

  • 179 readers

Likes

Comments

I helgen bakade jag dessa frallor. Dom blev jättebra. Även fast dom hade varit i frysen var dom som nybakade när man hade tinat upp dom i mikron.
+ Dom var jätte enkla att baka :-)

Ingredienser:
50 gram jäst
100 gram smör
5 dl mjölk
2 tsk honung
1 tsk salt
14-15 dl vetemjöl

Smält smöret och häll i mjölken låt det bli 37 grader varmt.
Häll degspadet över jästen och rör tills den lösts upp.
Tillsätt honung salt och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen.
Knåda till en jämn deg och låt den jäsa 30 min under bakduk.
Baka ut 20 frallor som får jäsa ytterligare 30 min.
Grädda frallorna i 225 grader ca 10-15 min eller tills de fått gyllenbrun fin färg.
Låt dem svalna under bakduk.

Likes

Comments

Chokladtårta med apelsintryffel :)

En god och chokladig tårta som räcker till många bitar. Om man inte vill ha choklad med apelsinsmak kan man nog ta den man vill ha. Från början är det hallonchoklad , men så min mor skulle ha tårtan och ej gillar hallon tog jag mörk choklad med apelsin.

Ingredienser:

4 ägg
4 dl socker
150 g smör
4 dl vetemjöl (eller glutenfritt ljust)
1 dl kakao
3 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten

Apelsintryffel:

3 dl grädde
100g apelsinchoklad
100g mörk blockchoklad
(man kan ta 200g apelsinchoklad bara, om man vill ha mycket smak)
1-2 dl florsocker

Smörkräm:

200 g rumstempererat smör
1 dl kakao
2 dl florsocker
2 tsk kokande vatten

Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
Smält smöret till kakbottnen.
Vispa ägg och socker.
Tillsätt övriga ingredienser till kakan, avsluta med det kokande vattnet, och vispa tills allt blandats.
Häll i formen.
Grädda ca 40 minuter på lägsta falsen.
Låt kakan svalna.

Bryt chokladen till tryffeln i bitar och lägg i en skål.
Koka upp grädden och häll över chokladen.
Rör om tills all chokladen smält och det är en blank smet.
Ställ skålen i kylen.
När tryffeln stelnat tillsätter du florsocker till önskad sötma under kraftig vispning. Om tryffeln är får hård kan den mjukas upp med ovispad grädde.
Dela kakan och fyll den med tryffeln.
Jag delade min två gånger .. men tror det inte spelar någon roll :)

Vispa alla ingredienser till smörkrämen och bred över kakan. Sen är det bara att dekorera med det man vill ha.
Min blev ej som jag tänkte med dekorationen, skulle använt schabloner men det blev fel... Så det blev nödlösning med "kristall" och "pärl" strössel över tårtan.

Det mesta funkar nog att ha.. :) bara använda fantasin.

Likes

Comments

Muslibröd Ingredienser
8 ägg
50 kokosfett/smör/olja
1 dl kokosmjöl
1/2 dl linfrön
1/2 dl solrosfrön
1 dl havregryn
2 msk fiberhusk
1 msk bakpulver

Gör så här:
Vispa äggen poröst med elvisp och häll i fettet. Blanda de torra ingredienserna och blanda väl i smeten. Häll i en smord form eller en klädd med smörpapper.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 min.

Låt brödet svalna något innan du skär upp det...

Likes

Comments