Header

Jag och Moah både började och avslutade vårt sommarlov på Klockaregården som ledare på Läger 2 och Läger 11. Det var en oslagbar känsla att få se stället igen efter 3 år när vi åkte dit första gången, det är så himla fint och underbar stämning! Till råga på allt fick jag rida fina Grisen(uppe i vänstra hörnet) som jag inte suttit på sedan 3 år tillbaka och saknat att göra det. Men det bästa av allt är nog alla underbart härliga skratt man får där, sådär så man blir varm i hjärtat. Egentligen är det bättre att ni kollar på filmerna, bättre sammanfattning då!
Min film läger 2
Moahs film läger 2
Läger 11

Någonstans där in i mellan hann jag med massor av jobb på donken, lyckades även bränna mig på fritösen. Några tjejer från klassen träffades för bio och mat på Pinchos, blev en riktigt mysig kväll (med lite pokémonjakt ofc). Träffade även Ellen, Vickan och Emelie på våran regelbundna matdejt vi träfftas på ända sedan vi alla spelade fotboll tillsammans, alltid lika mysigt! Tilda fixade frukost på sängen när jag och Christian var för lata för att ens gå ur sängen och sen hade Ellen även en liten fiesta som blev riktigt kul!

Hela Falsterbo veckan tillbringades nere i Skåne med Sanna, Lindha och Lousie. Kan beskriva den veckan med ett ord, kaos! Den började med strul med stugan, men sen blev det bara bättre och bättre och i det stora hela hade vi det trevligt med lite för mycket shopping, kvällspromenader och härliga skratt!

Något av det bästa jag gjort i sommar var nog att få se Iron Maiden med pappa, så sjukt mäktigt att jag fortfarande nästintill ryser av att se filmerna!!​ Resten låter jag bilderna tala för och ja, kortfattad sommar det blev det, men bara för att kunna minnas de bästa delarna lite bättre!

Likes

Comments

Faktiskt är det så att sommarens besök i Stockholm, tredje för i år btw, denna gången tillsammans med la familia, får ett eget inlägg. Just för att jag förälskar mig i denna stad mer och mer för varje gång jag är där, don't know why men jag gillar det, däremot är jag tveksam till om jag skulle vilja bo där.

Åter till sak, de tre första dagarna i Augusti tillbringade vi alltså i Stockholm på en mini semester med shopping, god mat, skratt, ett besök på Skansen och pokémonjakt. Finns väl ingen som missat pokémon hysterin denna sommar? Vet ni hur mycket det fanns, överallt, i där uppe!? Haha det är så sjukt ändå, ännu sjukare när vi gick förbi Riksdagen, jag och Tilda mitt uppe i jakten, och jag får upp en säl på kartan och skriker ''Tilda det är en säl här!" milisekunden efter skriker hon ''Åh de är ju en säl här!" milisekunden efter det skriker en okänd kille bredvid oss ''Å de är en seal här!" lite komiskt ändå höhö

Trots allt var ju inte pokémonjakterna allt vi gjorde, shoppingen var väl höjdpunkten((förutom när vi tjockade oss med donuts)) och i stort sätt all min shopping blev inne på NewYorker, bästa affären for real!! Vi hann även med ett besök på Mall of Scandinavia som vi alla hade större förväntningar på, men det gjorde oss inte så mycket, vi var glada ändå!


Likes

Comments

Tycker bilden beskriver så bra

Tänk att det fortfarande finns några få underbara människor som fortfarande kikar in här varje dag och hoppas på ett nytt inlägg och äntligen kikar ni in här för att också få se ett!

Anyway det börjar faktiskt suga lite i mig till att börja blogga igen, men å andra sidan om va fan då? Haha. Bloggen är ju från början skapad för mig att ha ett ställe att skriva av mig på, när botten är nådd, men lyckligt lottad är jag över att allt mer sällan behöva det. Känner efter i mig själv varje dag och drar slutsatsen om att jag är lycklig igen, jag älskar livet igen och vill leva det!

Nej men, kanske ska en dra en kort sammanfattning av sommaren i ett inlägg? Är ju alltid kul, för min egen del i alla fall, att ha det att kolla tillbaka på i framtiden!

Ååå glömde ju nästan! Om det möjligtvis finns någon har som vill, och inte redan gör, följa mig där jag är lite mer aktiv så finns jag på snapchat: filippanorlen instagram: filippanorlen / filippas_foto twitter: filippanorlen

Likes

Comments

Har med mig detta i bakhuvudet varje dag i kampen mot att aldrig hamna på botten igen✋🏼

Likes

Comments

Är så himla tacksam för att få ha Johanna i mitt liv, är stolt över att kalla henne min bästa vän. Berättar ofta för henne hur tacksam jag är för hennes insatser för min skull, men hur tackar man någon som andats åt en i två år? Hur tackar man någon som är så stark att hon klarar hålla i mig som väger lika mycket som hela universum? Är så fruktansvärt tacksam, så fruktansvärt

Likes

Comments

För 2 år sedan tänkte jag mer än vad jag pratade. För ett halvår sedan hade jag självmordstankar och självmordsplaner. För 5 månader sedan stod jag på en bro och tänkte hoppa.

Idag vågar jag älska mitt liv. Idag vågar jag tycka om mig själv. Idag vågar jag tro på mig själv. Det är en enorm förändring för mig själv och det har tagit ett tag att vänja sig vid det, men vet ni? Det är det bästa som någonsin hänt mig och någonsin kommer hända. Jag vågade välja livet, för 5 månader sedan vann jag över mig själv och vågade välja livet.

Idag slår mig ofta att jag är lycklig, jag är faktiskt glad igen och hela min kropp är lycklig. Jag bevisade för mig själv att jag hade fel om mig själv. Jag vann över depressionen och ångesten, men shit vilken kamp det var, varje dag. Vissa dagar gick bra, mitt psyke slog inte till så hårt och de dagarna kunde jag till och med skratta lite faktiskt. Sen fanns det ju de dagarna då jag inte ens kom ur sängen, ibland kände jag det redan dagen innan. För er som aldrig varit deprimerade går det inte riktigt att förklara, det är inte alls som om man är trött efter att ha sovit dåligt, visst kan det vara en del av det - oftast är det de eftersom tankarna håller en vaken om natten. Å andra sidan är det så mycket mer som spelar in, för mig spred sig ångesten ut i varenda liten del av kroppen och gjorde min kropp till tyngden av hela universum och jag kunde inte röra mig, ibland inte ens lyfta en arm därav absolut inte ta mig ur sängen.

Jag börjar snart mitt sista år på gymnasiet och under större delen av de två första åren var jag sjuk, djupt deprimerad med grov ångest enligt min psykolog, men inte en ända gång har jag varit sjuk. Alltså magsjuk, förkyld osv så att jag behövde stanna hemma från skolan, men ändå har jag gjort det så många gånger och skyllt på förkylningen eller magsjukan. För jag orkade inte med livet, jag orkade inte med mig själv. För mig är gymnasiet den absolut värsta och bästa tiden i mitt liv. För längesedan tappade jag räkningen på hur många gånger jag skolkat från idrotten för att slippa visa mina uppskurna armar, eller hur många gånger jag lämnat lektionen för att bryta ihop på toaletten. Varje gång så fanns det en person där. En av alla de som visste om det. Visst är det några till som hjälpt mig klara detta, det är det, men de som visste men inget gjorde - jag är besviken. För mig är det självklart att hjälpa en psykiskt sjuk person i min närhet, men jag har ingen aning om det är för att jag varit där själv eller för att jag är en person som klarar av bördan, jag vet inte. Vissa kanske inte klarar av det och det är inte deras fel. Med andra ord så är jag besviken, men jag förstår att alla inte klarar av det och det betyder inte att man är en självisk person.

Min pappa sa till mig en gång, när jag var påväg till en kompis mitt i natten, för att hon mådde dåligt, "Tänk om alla hade en vän som du Filippa". Jag blev chockad för jag kunde inte tänka något positivt om mig själv vid den tidpunkten i livet. Mitt svar var "Hon skulle ju gjort det för mig". Till de personerna som ger måste man ge tillbaka och inte bara ta, kom ihåg det. Idag när jag börjar bli stark i mig själv bryr jag mig inte om jag får något tillbaka, så länge jag inte ger för mycket av min energi till någon med reservenergi. Då förstår ni nog själva hur det kommer sluta. Så länge min kropp är fylld av energi däremot, kommer jag göra allt i min makt till alla som vill ha hjälp. Oavsett om det är en person som sprang iväg med svansen mellan benen när jag skrek på hjälp, eller om det är en person som inte har något med mitt förflutna att göra. För oavsett vad så förtjänar ingen att må psykiskt dåligt.

Helt ärligt så har jag ingen som helst aning om hur jag besegrade depressionen, men jag vet att varje dag var en ständig kamp och den var bokstavligen på liv eller död. Å andra sidan hade jag aldrig klarat det utan de personerna jag hade runt om mig, de personerna som vågade hjälpa till och inte sprang iväg med svansen mellan benen. Idag vaknar jag med stolthet och livsglädje, för jag besegrade depressionen.

Något att sträva efter, varje dag.

Likes

Comments

Idag var det alltså dags för mig och Jossans häst Jackpot att starta vår första dressyrtävling, en LB:1, men så blev det inte. I tisdags gick han oturligt nog omkull och markerar lite, så i onsdags satt jag på Brandy för första gången sen förra sommaren och det bestämdes att jag skulle starta honom istället idag. Lyckligtvis kunde Marie Hansson komma upp och träna mig igår och ge mig lite tips.

Med andra ord, startade vi idag vår första tävling tillsammans och första dressyrtävlingen för oss båda, men med de oddsen gick det riktigt bra! På framridningen var han sååå fin, gjorde allt jag bad han om klockrent. Till och med galopp snett igenom som han gärna velat göra galoppombyte på när vi tränat. Han var så mjuk och följsam så jag aldrig ville sluta rida hahah😃 Inne på banan däremot spände han sig lite och jag med för den delen. Han hade ju trots allt aldrig sett ett dressyrstaket innan, men som sagt det kändes bra och både jag och Jossan är nöjda!

Likes

Comments

Hahaha jaa, jag ska alltså snart åka ut å jobba på donken och jobbar ända till 23 ikväll, inte jättetaggad på det menmen... Efteråt kommer i alla fall Christian och sover, sedan imorgon och resten av helgen tillbringar jag och Sanna i Ale eftersom Albert Voorn kommer dit från Holland och håller träningar som Sanna ska vara med på. Sen är det ju midsommar imorgon också så på kvällen där vet jag inte vad jag och Sanna hittar på, men något blir det väl!

Likes

Comments

Instagram@filippanorlen