• Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

För några timmar sedan sprang jag från tunnelbanan på väg till en arbetsintervju. 

Jag sprang genom ett kargt Stockholm, ett Stockholm där snön smält till vattenpölar. Det kalla vattnet på gatorna trängde in i mina skor, gjorde mina strumpor blöta och nuddade vid mina bara fötter. Jag var i en del av staden där jag alltid tappar bort mig själv bland folkvimlet, vilket även var anledningen till att jag sprang: Jag var sen. Eller egentligen inte sen, jag skulle vara där om sexton minuter, men jag ville ha bättre marginal än den jag hade nu.

Alldeles andfådd, kall och rödflammig kom jag fram till receptionen. Jag frågade efter personen som jag skulle träffa och de visade mig till hissen. I hissens spegel såg jag hur röd jag var i ansiktet och när de sedan erbjöd mig kaffe, tackade jag nej. Jag har lärt mig från tidigare arbetsintervju att inte ta kaffe eftersom det får mig att känna mig stressad att dricka upp det. Jag tog ett glas vatten och väntade. Det var fem minuter kvar.

Jag som annars har social fobi, tog mig samman. Jag skakade hand med främmande människor, jag höll fast ögonkontakt, och jag sa mitt namn tydligt när jag presenterade mig. Jag talade lugnt, var lättsam; jag log och nickade, och jag försökte att ha en bra hållning. Jag tänkte på allt det där som ett första intryck innebär.

Stockholms gator var lika blöta när jag gick tillbaka till tunnelbanan, mina skor likaså, men nu var jag i en annan sinnesställning. Jag hade klarat det.

Likes

Comments

Ett. Jag lämnade in hemtentan för föregående kurs... Som alltid vet jag inte hur det gick, men jag hoppas på ett D i betyg, eller i alla fall ett godkänt.

Två. Jag började även en ny kurs, som faktiskt verkar vara jätteintressant! "Staden i världen" heter den, vilket alltså är en kurs i kulturgeografi.

Tre. Förutom skolan var det alla hjärtans dag vilket jag firade med Elli, med middag som vi lagade tillsammans och med chokladbollar till efterrätt. Det var mysigt ❤

Fyra. Jag åkte pendel med Tricky till veterinären och de var så himla bra och hjälpsamma. Nu hoppas jag verkligen att medicinerna och allergifodret hjälper honom.

Fem. Jag hann även vara hundvakt åt min mammas hund Bosse medan hon var på möte. Och även fast han kissade inomhus (... jävla Bosse), så kändes det tomt och ledsamt när han hade åkt.

Sex. Jag var på dejt och åt oumpfburgare och bowlade! Jag förlorade... big time... men det var kul ändå! Efteråt åkte jag in till stan för att träffa min vän Frida och för att festa.

Sju. I veckan har jag även hunnit titta ifatt på serierna Scandal och Girls, samt kollat på hela serien Boys. Ni måste se Boys!!! Sjukt bra serie!! Jag har även hunnit se fyra stycken filmer: 6 years, Frances Ha, The Lunchbox och Tracks. Även de rekommenderar jag starkt er att titta på!

Det var en update från mig. Vi hörs!!

Likes

Comments

Efter att jag varit på min farmors 70-årsfest var det till sist i Stockholm som jag hade hamnat. Detta efter en tågresa (med ett otroligt oklart telefonsamtal).

Jag och mina vänner gick till en gayklubb och jag rycktes snabbt med i hela känslan av festande. Högljudd musik, disco-lampor och kroppar tätt tillsammans, är någonting som jag har saknat. Samt att tala med människor som jag inte känner, och som jag kan vara mig själv med - fullt ut.

Jag såg mig omkring, såg alla dessa HBTQ-personer och log. Det kändes som att jag var hemma.

Det blev en lyckad kväll. Jag känner mig genuint glad.

Likes

Comments

Min fina, otroliga, starka farmor fyllde 70 år i lördags. 

Jag tog därför på mig "finkläder" dagen till ära; kostymbyxor och en vit topp (för mig är det i alla fall uppklätt), sedan åkte jag till lokalen där massor av farmors vänner skulle infinna sig. Festen var mysigt, och farmor verkade inte kunna sluta le. Vi åt mat, löste quiz, och tittade på bilder. Jag var såklart yngst där, så vid åtta-taget tog jag en taxi därifrån. Jag åkte hem. Hem till Stockholm.

Likes

Comments

Staden där jag pluggar, eller staden där jag växte upp? Staden som är stor och anonym, eller staden som är trygg och bekant? Jag är i den ena staden på vardagar, och den andra på helger, och när jag tänker på var jag bor, på var jag kallar hemma, så vet jag ärligt talat inte. Jag pendlar mellan två städer.

Det var efter ett möte om utlandsstudier som detta ännu en gång rörde sig i mina tankegångar: Var bor jag, egentligen? Vad vill jag med mitt liv? Var kommer jag att befinna mig nästa år? Tankarna skrämde mig, som fan, och någon timma senare satt jag på tåget. Jag klarade inte av att vara kvar där jag var. Jag såg det samtidigt som ett misslyckande att faktiskt åka dit jag nu var på väg, då jag alltid velat ta mig därifrån.

Nu, väl "hemma", har jag kommit till slutsatsen att definitionen av hem alltid förändras. Det är någonting som en benämner själv. Där jag växte upp är inte automatiskt mitt hem, där jag sedan flyttar är inte heller det. Jag pendlar mellan två städer och jag har två hem - snart kanske jag har ännu fler.

Likes

Comments

Thomas Stenström hade en releasefest i september som jag var på, och det har känts som evigheter innan skivan faktiskt kom ut. Men nu är den här! Äntligen!

Det är jättesvårt att välja bara en låt från den nya skivan, "Rör inte min kompis!", för alla är såååå bra. Men min favorit är faktiskt den första låten på skivan: "Så så så säg". Bästa Thompis.

Kram <3

Likes

Comments

Mamma ville inte vara med på bild idag när vi var och fikade... och inte jag heller. Det resulterade i en typisk bild på fikat (mmmm, choklad<3), samt en bild på mig som aldrig vet vad jag ska göra när någon tar kort på mig, en bild då jag awkward ler ned mot bordet.

Innan fikan tog jag, spontan och impulsiv som jag brukar vara, en piercing i örat. Det gjorde faktiskt inte alls ont när jag tog det, hon i studion var jätteduktig, men nu så här efteråt är det helt ömt. Det blev fint i alla fall! Jag kan visa bilder imorgon!

Dessutom så har hårddisken på min dator kraschat... Vilket är så typiskt den. Att krascha alltså. Det är en fem år gammal PC och jag funderar på att investera i en ny. Eller, rättelse: jag måste köpa en ny om denna är bortom räddning. Jag kan ju liksom inte plugga utan en dator??

Ta hand om er <3

Likes

Comments

Instagram:@precisnu