Snapchat
Instagram
Blogkeen
Nouw

Jag har varit vegetarian i flera år nu. Så det var sedan länge jag insåg att jag inte ville äta djur, att jag inte ville bidra till att djur får så pass korta liv. Det finns många anledningar till att jag har valt att inte äta döda djur, men det är en utav dem: Jag vill inte bidra till dödande.


Men, nu, ska jag bli vegan. Jag har bestämt mig för att jag inte vill bidra till utnyttjande av djuren.

Därför har jag bytt ut komjölk till soyamjölk och smör till kokosfett, så det enda som jag äter nu som är animaliskt är ägg, vilket jag ska sluta med. Så enkelt är det! Bara sluta! Jag tycker att jag får i mig tillräckligt bra mat ändå, tillräckligt med vitaminer och mineraler och så vidare, bara jag äter åtminstone tre stabila måltider varje dag. Och så snart mina hårvårdsprodukter är slut ska jag köpa veganska sådana.

Jag måste även nämna en av anledningarna till att jag inte har blivit vegan tidigare. Det är på grund av andra människor, att jag inte har velat känna mig omständig... men, nu är det nog med det. Det är trots allt djuren som spelar roll.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag är tacksam. För den jag är och för de människorna som jag har i min närhet. De som bryr sig om mig, de som ger mig kärlek, och saker trots att jag inte har bett om dem.
Och jag menar inte att vara materialistisk, för jag försöker att inte vara det, men jag vill ändå förtydliga min tacksamhet.
Jag är så tacksam för de grattiskorten som min familj har skickat till mig, för Veronica Maggios bok (jag uppskattar verkligen hennes musik), för brevet som min vän skrev till mig. För allt. Inte någonting mer än någonting annat, inte en sak mer än ett hej och en kram och ett grattis. Jag är tacksam. För allt.

Likes

Comments

1:a oktober och idag är det min födelsedag.

Allting har varit bortom förväntan... Inte minst på grund av att Elli har varit här hos mig i Skottland. Hon är så fin som flög hit till mig över helgen.

Tillsammans har vi ätit pannkaksfrukost, promenerat i regnet till centrum för att äta och fika (och jag köpte en töntig men fin mössa), och även gått till havet precis efter solnedgång.

Jag är så tacksam för mina vänner här, och mina vänner och min familj hemma i Sverige som har gratulerat mig. Liksom, vad mer kan en önska sig?

Och nu är jag tjugo år gammal! Grattis till mig, fan vad mycket som jag klarar av!

Likes

Comments

Hej hörni!

Nu är jag i Skottland. Eller ja, jag har varit här i snart en månad!

Det känns helt fantastiskt att jag har tagit mig hit, och att jag har möjligheten att få studera här i ett år. Men, i skrivande stund känner jag mig vemodig, rädd till och med... Det känns som att jag nu inser vad jag har gett mig in på. Universitetsstudier här i Storbritannien är mycket svårare än i Sverige. I alla fall på mitt program. Stressen och tröttheten börjar påverka mitt välmående...

Trots det intalar jag mig själv att det kommer att bli okej. Människorna som jag bor med är underbara (jag överdriver inte ens, jag tycker om dem allihop), och allt annat är också över förväntan. Jag vet ju att jag kommer att klara detta, trots att det känns jobbigt nu.

Titta här nedan:


Detta är några utav byggnaderna på skolan! Visst ser det lite ut som Hogwarts? ;)


Miljön är också så vacker. Grönområden finns bara några minuter från campus, på vägen till skolan passerar jag gråa hus längst kullerstensgator, och den sista bilden föreställer konst på en husvägg inne i centrum. "Do not hide" heter den.


...och det bästa av allt: Havet. Det tar endast femton minuter att gå dit från där jag bor och jag uppskattar verkligen att gå dit.

Vi hörs! Kram!

Likes

Comments

Flyttanmälan är gjord, alla blanketter är ifyllda (hoppas jag), och om 16 dagar sitter jag på ett flyg till Skottland.

Jag ska flytta utomlands, vilket jag berättade om här i våras. Jag ska lämna allt som är tryggt och bekant, allt som jag har byggt upp och rivit sönder och byggt upp igen under mina snart tjugo år i denna lilla stad i Sverige. Alla vänskapsrelationer, alla dispyter, alla mina misslyckade försök i att "hitta mig själv" (vad betyder det ens?). Absolut allt och alla kommer jag att flyga bort ifrån, och till en början vara helt och hållet... ensam. I nio månader kommer jag att bo i ett annat land än Sverige. Mina väskor är packade, och nu väntar världen på mig. 

Likes

Comments

Hej hörni!! Jag tänkte sammanfatta min sommar i bilder eftersom jag inte har skrivit här på ett tag. Denna sommar har jag...

...varit på Öland:


...jobbat på Marys:


...varit på piknick med farmor, farfar och Tricky:


...och rest till Malta:

Jag skriver snart igen! Hejdå!​

Likes

Comments

Instagram:@precisnu