• Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Jag vill skriva om livet, men jag är för upptagen med just det, livet.

Jag sitter hela dagar i biblioteket i hopp om att lära mig någonting. Blicken ned i kursboken. Pennan rastlöst i handen. En kopp kaffe framför mig på bordet.

När solen går ned bakom hustaken och mörkret letar sig in, går jag hem. Med ena foten framför den andra på grusiga trottoarer. Med tid till det som jag borde göra, men ingen tid till det jag vill göra.

Tiden känns som om den går för fort, men samtidigt som om den går för långsamt. Hur det nu går ihop.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Förra veckan pluggade jag heeeela veckan, för att sedan skriva tentamen på fredag. Som jag faktiskt tror gick ganska bra.
På grund av detta och på grund av vårkänslor (lycka blandat med trötthet, blandat med pollenallergi) så tog jag en ledig helg hemma hos mina hundar och hos min familj. Jag har tillsammans med Elli streckkollat på hela serien Stranger Things (rekommenderar!!), och jag har köpt en ny bomberjacka (trots shoppingförbud...). En helg ledig var välbehövligt. Jag har längtat så mycket till mer värme och sol utomhus. 

Likes

Comments

Eftersom den feministiska kampen handlar om mer än jämställdhet, vill jag idag på åttonde mars, uppmärksamma en specifik grupp: Vi icke-män som möter diskriminering på grund av vår queerness.
Vi som konfronteras av människor som tvivlar på att vår kärlek är autentisk.
Vi som får skällsord ropade efter oss för att vi håller någon i handen.
Vi som orkar kämpa.
Vi som stöttar.
Vi som fucking klarar allt och därför måste fortsätta att backa varandra. Idag, och alla andra dagar på året. Kampen fortsätter!!!!

Likes

Comments

Hej. Jag ska gå och lägga mig snart, men jag tänkte bara kika in här för att säga att livet är helt okej.

Dagarna består av att jag pluggar och jobbar och pluggar lite till. Samt, att jag försöker att lära mig hur en rycker på ena ögonbrynet... vilket är omöjligt.

Jag tänker mycket på en person som får mig att känna mig glad, men samtidigt melankolisk (hur det nu går ihop). Jag tänker mycket på tentamen som väntar bakom hörnet och som gör mig så himla stressad, men som jag samtidigt vet att jag kommer att klara av. Jag tänker på framtiden. Jag tänker på att snart, bara någon månad till av snö och kyla, är det vår. Och livet är okej, jag mår okej. Jag försöker att se lättsamt på saker och ting. 

Likes

Comments

Hon hade stängt in sig i en kupé på tåget, dragit för gardinerna, och när jag gick in där var det första som hon sa:
"Jag tror att det finns en avdelning för djur"


Jag blev irriterad. Vad trodde hon? Att jag som hundägare inte har koll på det? Vad gör jag inte varje gång när jag och min hund ska åka tåg? Jag står alltid på perrongen och försöker se på tåget som rullar in var det står att hundar är tillåtna, jag springer för att komma till rätt vagn, jag bär min hund upp för trapporna, jag letar reda på var vi får sitta och jag sätter mig där. 


"Ja, detta är djuravdelningen" svarade jag. 


"Är det?" frågade hon, som att hon inte trodde på mig. Och ja, det var det, jag visste det, att detta var en plats där jag hade rätt att sitta. Jag ignorerade henne, la upp min jacka på stolen bredvid och la Tricky där. Om hon störde sig på min hund, fick hon flytta sig, hon hade hela tåget.

Ni ser ju hur lugnt han ligger där på min jacka på andra bilden. Han är tyst och stör ingen. Jag kan förstå om människor är hundrädda eller allergiska, att de då inte vill sitta i samma kupé, men jag kan inte förstå att de stör sig av djurs närvaro. Jävla människor som tror att vi äger jorden och allt som finns här. 

Likes

Comments

Hur bra är Milky Chance ens!?!?

Jag har lyssnat på dem länge, jag minns faktiskt inte hur länge. Jag har framförallt lyssnat på Stolen Dance. 

Den tionde februari lyckades de igen med ett mästerverk (jag överdriver inte ens), när de släppte Ego. Jag lyssnade på den på repeat hela denna månad, så då är det väl självklart att det blir månadens låt!?

Kram!

Likes

Comments

Det var länge sedan jag hade en så bra dag som denna.

Jobbdagen var intensiv och läskig. Allt var nytt och ovant, men samtidigt så himla roligt. På förmiddagen fick jag en rundtur över hela stället och sedan jobbade jag i kassan i caféet. Det var kö hela dagen.

När passet led mot sitt slut ville de att jag skulle jobba över i en timma och även fast jag hade planerat att ta det lite lugnt innan jag skulle till skolan, så gjorde jag det. Min arbetsgivare sa att om jag hade bråttom till skolan så fick jag ju självklart gå, men jag ville ju inte lämna dem när det var så mycket att göra? Jag kände ett ansvar att stanna kvar, för att hjälpa mina nya kollegor.

Efter jobbet och efter att ha varit hemma och bytt om, packat om, ställt om hjärnan från "arbete" till "plugg" (kan en ens göra det? haha), så åkte jag till skolan. Jag mötte Agnes och vi började att skriva på inlämningen till på måndag. Det blev kvällsplugg denna fredag, som dock stördes av en snubbe som såg sig mycket i fönstrets reflektion istället för att plugga, och som till slut kom fram till mig och Agnes. Vi hade denna konversation med honom:

Han: "Jag är finsk..."

Vi: "...och?"

Han: "Att jag skulle bli president i Sverige skulle vara som att Obama var president i USA"

Jag minns inte vad vi svarade ens. Ingenting tror jag, för vad svarar en på någonting sådant ens? Allt han sa var bara så oförståeligt. Jag och Alice pratade om situationen på tunnelbanan hem, om att han alltså liknade att vara finsk i Sverige som att vara svart i USA... hur trögt är inte det?

Nu ska jag sova, och vila mig inför ännu en jobbdag imorgon. Puss, godnatt <3

Likes

Comments

För några timmar sedan sprang jag från tunnelbanan på väg till en arbetsintervju. 

Jag sprang genom ett kargt Stockholm, ett Stockholm där snön smält till vattenpölar. Det kalla vattnet på gatorna trängde in i mina skor, gjorde mina strumpor blöta och nuddade vid mina bara fötter. Jag var i en del av staden där jag alltid tappar bort mig själv bland folkvimlet, vilket även var anledningen till att jag sprang: Jag var sen. Eller egentligen inte sen, jag skulle vara där om sexton minuter, men jag ville ha bättre marginal än den jag hade nu.

Alldeles andfådd, kall och rödflammig kom jag fram till receptionen. Jag frågade efter personen som jag skulle träffa och de visade mig till hissen. I hissens spegel såg jag hur röd jag var i ansiktet och när de sedan erbjöd mig kaffe, tackade jag nej. Jag har lärt mig från tidigare arbetsintervju att inte ta kaffe eftersom det får mig att känna mig stressad att dricka upp det. Jag tog ett glas vatten och väntade. Det var fem minuter kvar.

Jag som annars har social fobi i, tog mig samman. Jag skakade hand med främmande människor, jag höll fast ögonkontakt, och jag sa mitt namn tydligt när jag presenterade mig. Jag talade lugnt, var lättsam; jag log och nickade, och jag försökte att ha en bra hållning. Jag tänkte på allt det där som ett första intryck innebär.

Stockholms gator var lika blöta när jag gick tillbaka till tunnelbanan, mina skor likaså, men nu var jag i en annan sinnesställning. Jag hade klarat det.

Likes

Comments

Ett. Jag lämnade in hemtentan för föregående kurs... Som alltid vet jag inte hur det gick, men jag hoppas på ett D i betyg, eller i alla fall ett godkänt.

Två. Jag började även en ny kurs, som faktiskt verkar vara jätteintressant! "Staden i världen" heter den, vilket alltså är en kurs i kulturgeografi.

Tre. Förutom skolan var det alla hjärtans dag vilket jag firade med Elli, med middag som vi lagade tillsammans och med chokladbollar till efterrätt. Det var mysigt ❤

Fyra. Jag åkte pendel med Tricky till veterinären och de var så himla bra och hjälpsamma. Nu hoppas jag verkligen att medicinerna och allergifodret hjälper honom.

Fem. Jag hann även vara hundvakt åt min mammas hund Bosse medan hon var på möte. Och även fast han kissade inomhus (... jävla Bosse), så kändes det tomt och ledsamt när han hade åkt.

Sex. Jag var på dejt och åt oumpfburgare och bowlade! Jag förlorade... big time... men det var kul ändå! Efteråt åkte jag in till stan för att träffa min vän Frida och för att festa.

Sju. I veckan har jag även hunnit titta ifatt på serierna Scandal och Girls, samt kollat på hela serien Boys. Ni måste se Boys!!! Sjukt bra serie!! Jag har även hunnit se fyra stycken filmer: 6 years, Frances Ha, The Lunchbox och Tracks. Även de rekommenderar jag starkt er att titta på!

Det var en update från mig. Vi hörs!!

Likes

Comments

Instagram:@precisnu