• Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Idag vill jag ge er ett videotips från en utav mina favoriter på Youtube, Jenny Mustard. Jag brukar titta på hennes videor om minimalism, och känner mig alltid inspirerad. Igår la hon ut en video om tips hur en ska känna sig vacker, med de kloka orden: "...beauty is a personal feeling, not an objective fact".


Jenny Mustard har så rätt i det som hon säger. Skönhet är någonting självupplevt, inte någonting som normer borde bestämma. Hon har rätt i att företag tjänar på att vi ska känna oss fula, och därför ska vilja köpa deras smink, krämer, manikyrer, hårvårdsprodukter... Och så vidare. Oddsen är emot mig på grund av detta, men jag börjar faktiskt att gilla mitt utseende. Utan alla de där produkterna.

Likes

Comments

Min cover up-tatuering är nu gjord! Woho!!

Jag kände mig alldeles lycklig idag när jag, efter fyra timmar i tatueringsstudion, hade klarat det. Det gjorde ont, ja, men den tatueringen som jag hade innan gav mig ångest så detta var vad jag behövde göra. Och det gör ont nu också, och blöder ganska mycket... Men det var värt det. Jag är supernöjd!!

Likes

Comments

Redan imorse när jag vaknade var jag på bra humör. Det kändes som att det fanns så mycket att vara glad för.

Allt skolarbete för denna vecka var klart och jag hade därför inte något måste att gå upp tidigt och skynda iväg till biblioteket. Det enda jag hade var en redovisning som jag, trots att min scenskräck, visste att jag skulle ta mig igenom. Så jag låg kvar ett tag i sängen innan jag gick upp. Sedan drack jag kaffe, städade mitt rum, och fuldansade till peppig musik. 

En bra morgon brukar faktiskt leda till en bra dag, har jag märkt.

Likes

Comments

Den första juni flyttar jag ifrån Stockholm. Hela min vardag här, med skola och jobb och mitt boende, kommer inte vara min vardag om någon månad.

Jag kommer att flytta ifrån tunnelbanor och storstadsvimmel och Universitet och mina nya vänner. Jag kommer att packa ned mitt liv i flyttlådor och flytta tillbaka till staden som jag kommer ifrån. Jag måste dessutom säga upp mig från mitt nya jobb.

Det känns hemskt, att riva upp allt det som jag har vant mig med, och flytta tillbaka till den vardagen som jag hade förut. Att lämna ett jobb som jag tycker om så mycket, ett boende som jag trivs så bra med. Men samtidigt visste jag att det kunde bli såhär, på grund av bostadsbrist, och jag tror ändå att det kommer att bli okej. Till hösten flyttar jag ju igen, från Sverige.

Likes

Comments

Människor ligger döda på Stockholms gator. Människor som imorse vaknade till vad de trodde skulle vara en helt vanlig dag, människor som gick omkring på stan, människor som inte finns vid livet längre.

Allt känns surrealistiskt. Ett terrordåd i Stockholm för bara några timmar sedan; någonting som jag fick reda på när jag satt på biblioteket och pluggade; någonting som vi kände på oss skulle hända och som idag hände.

Jag avvaktade några timmar på biblioteket (och läste kurslitteratur om just säkerhet och konflikt... vad paradoxalt va?). Jag ringde till mina anhöriga för att höra att de var okej, jag följde live-sändningar om terrordådet. Men biblioteket stängde och inga tunnelbanor gick, inga bussar, ingen taxi gick att få tag på. Så jag fick gå hem.

Jag gick förbi oroliga människor som med snabba steg gick längst gatorna, och människor som satt fast i bilköer. Jag såg polishelikoptrar som flög över mig. Jag var mitt uppe i kaoset och jag kände mig arg, för att människor har dött idag. I krigets och konflikters jävla sjuka logik är detta någonting som förbises, eftersom de döda människorna bara är ett sätt att sprida terrorn, en del av politiken. Men människor dör, varje dag i krig och konflikter, i städer långt härifrån och i Stockholm. I krigets logik är det humanitära, människors rätt till att leva, obetydligt. När den tanken slog mig var jag tvungen att stanna och ta ett djupt andetag för att inte börja gråta. Och jag vet, att jag måste försöka att inte tänka såhär, jag måste försöka tänka mer praktiskt, men jag kan inte låta bli.

Mina tankar går i vilket fall till de som har fallit offer, och till de anhöriga. Ta hand om varandra.


Likes

Comments

Jag sökte redan i vintras, men jag har inte velat berätta någonting förrän jag verkligen var säker på att jag skulle komma in. Samt att jag verkligen skulle våga åka till ett annat land, lämna min trygghet här i Sverige bakom mig...

Trots att det är mycket kvar att fixa med allt; såsom vad för kurser jag ska läsa, var exakt som jag kommer att bo, så vet jag i alla fall att det blir av. Det känns surrealistiskt när jag skriver det såhär svart på vitt: I höst kommer jag att flytta till Skottland.

Likes

Comments

Instagram:@precisnu