View tracker
  • Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Måndag och tentaskrivande (eller snarare jag som kladdade i skrivböcker för att jag i princip hade blivit klar med tentan under helgen), snack om tandställning med min tandläkare, besök på banken och på väg hem från stan gick jag även förbi min gamla gymnasieskola och hälsade på mina tidigare lärare. De blev glada av att se mig och undrade mycket om hur jag har det där jag pluggar nu och om jag tagit med mig lärdomar från gymnasietiden. För även fast jag tycker att det är skönt att ha slutat där och gått vidare, kan jag sakna alla fina lärare. Jag uppskattar verkligen allt som mina gymnasielärare har gjort för mig.

Under kvällen tittade jag på Hitta Doris! Den var bra, sevärd och det är helt fantastiskt med Ellen DeGeneres som gör Doris röst (i den engelska versionen)... men jag trodde faktiskt att den skulle ha varit bättre. Det brukar väl ofta bli så med uppföljare, att den andra filmen har så pass mycket att leva upp till att den faller platt i handlingen. Att liksom addera massor med karaktärer för att få en "ny version" tycker jag ofta misslyckas. Det är synd faktiskt.


Tisdag och en efterlängtad fika tillsammans med min bästa vän. Det är inte lika ofta som vi hinner ses nu när vi pluggar i olika städer. Vi gick till ett alternativt café, ett sådant som en alltid brukar gå till när Espresso House är fullt, och jag hann ta dessa bilder innan mobilen dog av kylan från promenaden dit. Det är ett café som har funnits på samma plats så länge som jag kan minnas, och som i alla år har sett likadant ut. De har ett mörklila tak, gamla slitna stolar i mörkt trä, och gula väggar prydda med tavlor föreställande allt från Winston Churchill till olika jazzmotiv. Ingenting i varken inredningen eller utbudet av fika har ett samband, och det är precis det som jag tycker är charmigt. Vi har varit där många gånger förut, och som de gångerna tidigare hade vi mycket att prata om.

På kvällen skrev jag på tentan och fick klart det allra allra sista. Woho! Jag är bäst!!


Onsdag den 30:e november, det vill säga idag. Jag lämnade in hemtentan och det kändes som en tyngd som lyftes från mina axlar! Jag tog på mig en av de skjortorna som jag under gårdagen fått av Elly. De är alla jättefina, men jag tycker speciellt om den som jag har på mig på bilden som är mörkgrön och mörkblå (färgerna syns i och för sig knappt på bilden... men aja).

Sedan åkte jag till Stockholm med Tricky! För såsom jag skrev här förra veckan så ska han flytta in hos mig i mitt studentrum. Jag har tagit med lite leksaker hemifrån, samt en ny hundbädd som han ska få sova på när han är här. Även fast han verkade lite skeptisk till en början och gick runt och pep, så är han lugn nu. Han har sovit i sin bädd medan jag har tvättat och städat, min fina lilla hund.

Ikväll ska jag tillsammans med Elly dricka öl och fira att denna tentaperiod är över! Jag är peppad!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag tänkte jag visa min fotovägg!

Jag började sätta upp de stora affischerna längst till höger på bilden, och sedan har jag byggt på med saker allt eftersom i nästan ett år nu. Visst har den blivit fin? Här nedan finns närbilder och förklaring på vad de olika bilderna betyder för mig:


På vänstra bilden: Mina betyg från gymnasiet som skymtar i ena hörnet (för fuck jantelagen), en klisterlapp som jag hittade i min väska efter Roskildefestivalen: "Friends don't let friends become cops" (jag vet inte riktigt hur jag ska tolka den uppmaningen ännu), Håkan som håller om Veronica, min farmor som håller om min farfar, och det handmålade kortet som jag fick av min mammas kompis Myran och som senare också blev till min tatuering.

På högra bilden: Ett citat från Grey's anatomy med min otroligt slarviga handstil: "he is very dreamy but he is not the sun - you are", en låtsatssedel med Joy M'Batha på, svartvita bilder på mig och min bästa vän Elly.


På vänstra bilden: Ett tacktal som jag har skrivit till Elly, ett armband som jag fick från Saco-mässan förra året, en teckning som jag fick från min lillasyster Bella när jag fyllde arton, en bild på mig och Elly, en bild på mig och min bonuspappa, och i kanten propaganda från SD som jag argt har kladdat på.

På högra bilden: En bild på olika bröst som min lillasyster målade när hon var liten, samt en drömfångare som jag fått av min bästa vän.


På vänstra bilden: Ännu en bild på Veronica Maggio, en gammal bild på mig, en lapp som jag har fått från min vän Jane, en lapp från mamma, Den svenska björnstammen, Miss Li, en prislapp från Adidas, en bild från Tumblr om de skeva rollerna som samhället tvingar på oss, Bianca och Tiffany Kronlöf från Full Patte, Grynet som påminner: "Ta ingen skit!"

På högra bilen: Teckning föreställande det tvetydiga i att köttätare säger att en måste döda djur så att världen inte blir överfull men på samma gång göder upp fler djur för att döda, ett utklipp från Fröken Friman: "Män förstår inte alltid sitt eget bästa, en måste tala om det för dem", uppmaning om att uppfostra killar och tjejer på samma sätt, Gudrun Shyman, och Markus Krunegård. Samt från Simpsons då Lisa är en förebild som alltid; hennes mamma säger åt henne att hon aldrig kommer att få en man genom att vara sarkastisk, varav Lisa svarar "All right, no husband"


På vänstra bilden: Min Veronica Maggio-poster som skymtar i periferin, "Fight animal testing", Emma Watson, ett gammalt busskort, Jessie J's ben (haha), Laleh, The xx som jag lyssnade mycket på förut, Håkan Hellström, och skådespelarna från Orange is the New Black.

På högra bilden: Kvinnokamp, ett brev som jag fick från de i min förra klass med citat från en Veronica Maggio-låt (märks det att hon är min favoritartist eller?), Tricky som ligger utomhus under ett paraply, ett tuggummipaket, en lapp där det står Calvin Klein (för att deras bh:ar är de skönaste någonsin), och en lapp om att jag är "best" som jag har fått från Bella.


Avslutningsvis: Min Kent-poster, ett vykort från Djurrättsalliansen, Silvana Imam och Beatrice Eli, en "Självklart är jag feminist"-lapp, Icona Pop som skymtar i ena hörnet... och allra sist: Vad är väl en fotovägg utan en prideflagga?

Likes

Comments

View tracker

Förutom den obligatoriska söndagsmiddag hos mina farföräldrar, fick jag igår reda på att min fina hund kommer att få flytta in till mig denna vecka!

Jag har saknat Tricky så mycket sedan jag flyttade hemifrån, och jag har känt mig ganska ensam i mitt lilla studentrum. Min hyresvärd har sagt att det är okej bara han sköter sig (men varför skulle han inte sköta sig liksom?), och jag tror att det kommer att gå bra. Tricky är väldigt harmonisk, han brukar finna sig till rätta bara jag är där! Jag är lycklig!

Likes

Comments

Jag har aldrig läst en bok som gestaltar lesbiskhet.

Samkönat äktenskap är lagligt, och det finns mänskliga rättigheter som rör att en inte ska kunna diskrimineras på grund av sin läggning, men trots det finns inte lesbiskhet återspeglat i samhället. En har ännu inte ändrat sin syn på lesbiskhet. 

Samhället ser inte mig. Jag finns inte i de flesta filmer, böcker eller serier. Det påverkar mig på så sätt att jag inte har populärkultur att relatera till. Min kärlek är inte den där fina och romantiska som alla böcker skriver om, min kärlek är avvikande. Samhället verkar inte se det som någonting politiskt, utan snarare "privat", vilket jag tycker är problematiskt. Det får mig att känna mig osynlig, och som att min sexuella läggning faktiskt är någonting som jag borde dölja. För att inte riskera att bli dömd så är det precis det jag gör, jag döljer min sexuella läggning från det offentliga rummet. Jag ljuger inte och säger att jag är straight, men jag säger inte heller sanningen; att jag är lesbisk.

I Sverige är det svårt med representation eftersom vi hbtq-personer har "nöjt oss". Våra rättigheter har blivit så mycket bättre, och de är så mycket bättre än i andra länder, och därför sker ju inte storslagna demonstrationer längre. Om vi tar prideparaden som ett exempel på någonting som har förändrat karaktär. Det har blivit en färggrann fest "för alla", mer än att handla om representation för flator och bögar. Underrepresentationen påverkar mig varje dag eftersom jag lever i skymundan, och jag tänker att jag har det helt okej ändå.

Jag är trots detta optimistisk. Jag tror att människor alltmer börjar öppna ögonen och förstå att det finns hbtq-personer överallt i samhället. Vi har alltid funnits, trots underrepresentationen.

Likes

Comments

Behövd, är vad jag känner mig på jobbet. Behövd och effektiv och glad. 

För precis som Jessie J sjunger i Price tag (som jag förövrigt fuldansade till imorse på mitt rum), så handlar det inte bara om pengarna. Inte för mig i alla fall. Jag jobbar för att de behöver mig, och för att jag tycker det är kul. Det är viktigt för mig att faktiskt trivas med det jag gör. Hälsa före pengar liksom. 

Jag har till och med pluggat nu på kvällen efter jobbet. Den ni!

Likes

Comments

Det är någonting med mig och sexlåtar. Jag tror det är mycket på grund av Veronica Maggios låtar, där en kan se ett mönster som bildar just den genren.

I alla fall, det är den 26:e november idag, vilket innebär att jag ska utse den sjätte i kategorin "Månadens låt"! Låten som jag har valt för november är faktiskt inte en Maggio-låt. Nepp. Det får bli en annan månad. Denna månad har jag valt "Sexual" av NEIKED. Jag väljer den med motiveringen att den är peppig och har ett perfekt albumomslag. Jag får inte nog av den!!!

Likes

Comments

Idag mår jag bra. Jag lyssnar på glad musik på en Spotify-lista som heter "Life is good" och det regnar ute. Vilket är ganska paradoxalt egentligen?

Men jag orkar bara inte vara ledsen. Jag orkar inte ständigt ha ångest och överanalysera fucking allt som jag gör och säger och ständigt tänka på hur andra ser mig. Idag stängde jag av det för ett tag och det hjälpte mig faktiskt att fokusera på att plugga. Att bara slappna av, tänka bort allt annat och sedan så hade jag suttit och skrivit på hemtentan i åtta timmar, på en dag.

Jag mår bra. Jag är bra. Ni är ganska bra ni med faktiskt, ni som läser. Kram <3

Likes

Comments

Det är en månad kvar till julafton. Vad passar då bättre än en throwback till midsommar?

Fem månader sedan och mitt hår var kort, jag hade en blomkrans som nu hänger alldeles vissen i mitt fönster, och jag tittade argt in i kameran. Det var mitt i sommaren; efter studenten, efter resan till Cypern, innan resan till Danmark, innan jag började på universitetet. Jag var ganska söt ändå, haha

Likes

Comments

De flesta vinterskor är av material från djur. Timberland-kängor som jag har funderat på att köpa likaså.

Jag har märkt att det är svårt att få tag på kängor utan både skinn och läder, som dessutom ska hålla mer än en vinter. De jag har haft i fyra år nu har stora hål i sig, men  jag har vägrat köpa skor som har dödat djur. Så, därför har jag nu köpt veganska Dr Martens. Jag tror att Ellys får gillade dem lika mycket som jag gör!

Likes

Comments

Min sociala fobi får mig att känna mig granskad, bedömd och inte minst malplacerad i väldigt många sammanhang. Jag blir enkelt utmattad av att umgås med människor. Det är inte för att jag inte tycker om andra människor, för det gör jag (oftast), det handlar om att jag vill få tid då jag vilar från socialt umgänge. Jag behöver få ta dagar då jag vilar från den ångesten som att prata med människor ger mig. Jag behöver hämta mig från allt det där jag tyckte att jag sa fel under skoldagen (även fast det säkert inte var någon som ens tänkte på det...).

Jag trivs i mitt eget sällskap, där jag får se ut som jag vill och får disponera min tid som jag vill. Jag kan titta på Scandal hela förmiddagen, skrolla genom Instagram, dricka kaffekopp efter kaffekopp och sedan plugga på eftermiddagen. Jag förstår verkligen inte hur jag överlevde gymnasietiden, då jag tvingades ut bland människor måndag till fredag. Universitetet är perfekt för mig. Jag tillåts att vara själv, klara mig på egen hand, men jag slipper vara ensam.

Likes

Comments

Instagram:@precisnu