En sak som jag har funderat över, som jag vet att jag inte är ensam om att ha funderat på. Det är det här med karensdag när man är sjuk från sitt arbete.
Jag förstår varför denna dagen infördes och varför det är kan vara bra att behålla. För visst kan det vara lätt att vara "sjuk" vissa dagar.

Jag tillhör dom som aldrig är sjuka. Idag (lördag) och igår (fredag) har jag varit hemma från jobbet. Innan dess har jag EN enda sjukdag i år och det var i början av året i samband med att min mamma blev sjuk.
Min arbetsmoral är väldigt hög. Ibland lite FÖR hög. Jag har många gånger gått till jobbet och mått superdåligt. Dagar som jag egentligen borde ha stannat hemma. Men istället valt att bita i det sura äpplet. Det är både gott och ont.
Bakslaget blir istället att när jag är ledig , speciellt om jag är ledig 2-3 dagar (som man ibland är) så ligger jag hemma och är dålig istället. Ibland förkylning , ibland annat. Och då går min ledighet till att bli frisk istället..mindre kul.
Jag borde bli bättre på att lyssna på min kropp och faktiskt stanna hemma de ytterst få gångerna som jag känner mig dålig.
Under de senaste 2 åren så har jag blivit förkyld väldigt ofta. Något som jag tidigare ALDRIG blev. Eller jo, 1 gång vartannat år kanske. ​Då pratar jag REJÄL förkylning med nästäppa och hela kittet. 
Men återigen så har jag valt att gå till jobbet ändå. "2 Alvedon och kör på".

Mindre bra när man tänker på att jag faktiskt arbetar med äldre människor med sämre immunförsvar. 
Men åter till ämnet. Karensdag. 
Hade det inte varit bättre att ta bort karensdagen för alla. Och dom som "missköter" detta DOM kan få karensdag istället?
Visst blir det mer för chefer / administratörer att hålla koll på men ,
varför ska jag straffas för andras misstag? 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Välkommen till min blogg!
Tänkte börja med en vanlig presentation av mig, vem jag är.

Min tanke kring denna blogg är att prata av sig . Diskutera. Låta ens tyckte om olika saker träda fram. Inte enbart mina egna utan även låta andra tycka till! Självklart är det ännu roligare om man får igång kommentarsfältet .
MEN! Diskutera inom rimliga gränser !! Tolererar inte några påhopp, kränkningar eller liknande !


Jasmine heter jag och är 25 år gammal. Född, uppvuxen och bosatt i härliga Göteborg.
Idag arbetar jag som undersköterska inom äldreomsorgen. Har arbetat inom äldreomsorgen sedan 2011, vilket betyder att jag inte har gjort någonting annat.
Det kan låta hemskt men så är det inte menat. Jag har möjlighet att arbeta inom LSS (funktionshinder då jag även är utbildad stödassistent men jag har helt enkelt inte hittat ett arbete som har lockat mig tillräckligt).
Äldreomsorgen är en mysfaktor i sig ! Däremot så har jag bytt arbetsplatser ett par gånger. Som timanställd så är man ju inte "låst" till en å samma arbetsplats!
Har idag en tillsvidaretjänst inom Tre Stiftelser, en arbetsgivare som jag har varit hos i 2 år nu.

Privat så gillar jag att umgås mycket med min familj. Familjen är för mig det viktigaste man kan ha, vänner med men familjen går alltid före. Har en ganska stor familj med många syskon och flera syskonbarn och jag trivs som fisken i vattnet när jag är med dom!
Vänner. Jag älskar att träffa mina vänner också! Tyvärr så märker man att ju "äldre man blir" desto svårare är det.
Var och en har sitt att sköta så att säga, arbete , studier och familj. Flera av mina vänner har hittat sig en partner och min allra bästa vän väntar idag sitt andra barn. Det gör ju att saker och ting inte är riktigt som förr...Men det betyder inte att vi inte umgås för det!

Sport. Jag ä.l.s.k.a.r. ishockey ! Förr var jag en fotbollsnörd. Håller på Örgryte IS och gick alltid på deras hemmamatcher ihop med vänner. Spelade själv fotboll från att jag var...8 år och 10-12 år fram. Men idag har jag nästan lagt fotbollen bakom mig helt, visst jag håller fortfarande på ÖIS och följer dom på nätet, jag håller koll på Barca (Barcelona) och jag hänger med någorlunda när Svenska herrlandslaget spelar.
Annars så är mitt stora intresse ISHOCKEY och har så varit sedan ett par år tillbaka. Självklart så är det Frölunda Indians som gäller. Ishockey VM är något som jag längtar till varje år, att få heja fram Tre Kronor !
För övrigt så gillar jag vintersporter mer och mer. När jag var lite så hade jag när mina föräldrar satt och kollade på skidor på tv...super tråkigt ..tyckte jag DÅ. Idag kan jag tom sätta på TV ensam och kolla !

Vi hörs :) 

Likes

Comments